1/5/10

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3, το σήκωσαν μέσα στο Ρέντη οι Βασίλισσες!!


 Βραδιά Παναθηναϊκής περηφάνειας η σημερινή, από το πιο πετυχημένο τμήμα του τεράστιου Συλλόγου μας, μαζί με το αντρικό μπάσκετ, τα τελευταία χρόνια.
 Ο Αυτοκράτορας του γυναικείου βόλεϊ, Παναθηναϊκός, κέρδισε για πλάκα μέσα στο Ρέντη τον αιώνιο πελάτη, τον «σκούπισε» με 3-0 στις νίκες και μετά το κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν, φτάνοντας το 6ο συνεχόμενο και 22ο στην ιστορία του (7 Πανελλήνια και 15 Εθνικά πρωταθλήματα) και παράλληλα σημειώνοντας το 5ο νταμπλ τα τελευταία έξη χρόνια!

 Και το φετινό ήταν το πιο γλυκό απ' όλα. Γιατί φέτος για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έπαιξε στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας. Και παρ' όλα αυτά ο... δυνάστης του ελληνικού βόλεϊ κέρδισε τον «αιώνιο» αντίπαλό του μέσα στην έδρα του και μάλιστα δύο φορές κατακτώντας τον τίτλο με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφήνοντας στους... ανύπαρκτους τις δηλώσεις και τα όνειρα!

 Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου μάλιστα, ο οποίος παρεμπιμπτόντως, δυστυχώς ανακοίνωσε μετά το ματς την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό για οικογενειακούς λόγους, πήραν το αψονινό ματς... χωρίς να ιδρώσουν! Δια περιπάτου πήραν τα δύο πρώτα σετ, για να ακολουθήσει μια χαλαρότητα που επέτρεψε στις γηπεδούχες να μειώσουν σε 1-2 και να πάρουν το τέταρτο και πιο εντυπωσιακό σετ για το 1-3. Ένα σετ που οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τις πράσινες να ξεφεύγουν με 2 και πιο σπάνια με 3 (τρεις φορές όλες κι όλες, 14-17, 16-19, 17-20), αλλά να μη χάνουν το προβάδισμα μετά το 14-13, μέχρι το τελικό 26-28 και τους έξαλλους πανηγυρισμούς από τις Αμαζόνες!

 Και απόψε, σούπερ στο σκοράρισμα ήταν οι Ντουμιτρέσκου, Μόλναρ, για να ακολουθήσουν η Τομάσεβιτς, Χατζηνικολάου και φυσικά πολύ καλές ήταν η Μυλωνά στην υποδοχή και η Κουτουξίδου στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Πολλά μπράβο βέβαια σε όλες τους για αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, που μεγαλώνει τη δυναστεία του Παναθηναϊκού στο γυναικείο βόλεϊ!!

 Τα σετ: 20-25, 17-25, 25-20, 26-28.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:


 ΟΣΦΠ (Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 5π.(2 άσοι, 3/4 επ.), Τένεβα 14 (14/33 επ., 77% υπ.), Κόλεβα 17 (17/43 επ.), Χαντάβα 19 (1 άσος, 17/31 επ., 53% υπ., 1 μπλοκ), Νικολαΐδου 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Βλάχου (λ- 75% υπ.) / Χούντα.
 
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 3π. (1 άσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 21 (1 άσος, 20/31επ.), Μόλναρ 24 (22/34 επ., 71% υπ., 2 μπλοκ), Τομάσεβιτς 15 (1 άσος, 10/21επ., 62% υπ., 4 μπλοκ), Τζανακάκη 5 (3/9 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 12 (2 άσοι, 6/11 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 75%) / Παπαγεωργίου 1, Χατζηνίκου 1 (1/2 επ.), Σαπαρέφσκα.


 * Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τάκης Φλώρος δήλωσε μετά το ματς: «Ο στόχος μας ήταν να ολοκληρώσουμε τη σειρά των τελικών στο τρίτο παιχνίδι και το πετύχαμε. Κλείσαμε τη χρονιά με πλήρη επιτυχία. Δυστυχώς, όμως,  δεν μπορώ συνεχίσω και τέταρτη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με υποχρεώνει να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη».

 * Απολαύστε τις τρομερές -για μία ακόμη φορά- δηλώσεις της τεράστιας αρχηγού, Ρούξι Ντουμιτρέσκου: «Είχαμε βάλει στόχο να σηκώσουμε μία φορά το πρωτάθλημα στην έδρα του Ολυμπιακού και το καταφέραμε. Τον τίτλο τον αφιερώνουμε στον φροντιστή μας και στον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού. Από όσο ξέρω η ιστορία γράφεται με τους τίτλους, που παίρνει μια ομάδα και όχι με το ποια θέση κατακτά στην κανονική περίοδο. Εδώ είμαστε εμείς και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερες. Εμείς είμαστε περαστικές. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε. Ακόμη και τότε, ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος».

 Τρομερές κουβέντες από μία πραγματικά πολύ μεγάλη αρχηγό!!

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

 * Κοριτσάρες ελάτε αύριο στη φιέστα στο ΟΑΚΑ!!!

 * Είναι φίνα τα κορίτσια!!!!

 * Οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ!!!

 * Και του χρόνου με το Ευρωπαϊκό!!!

 * Πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!

 * Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάκη Φλώρο. Μας χάρισε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια.
 Μακάρι να μην χρειαστεί τελικά να αποχωρήσει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά υπάρχει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, στο οποίο ο προπονητής του Τριφυλλιού είχε αναφερθεί και στο παρελθόν και που φυσικά είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να μπορεί εύκολα να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του όποτε χρειαστεί.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 92-57, με περίπατο ξεκίνησαν στα play offs οι πρωταθλητές!


 Εντυπωσιακά ξεκίνησε στα play offs ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές διέλυσαν τον Πανιώνιο με 92-57 και έκαναν το 1-0 στη σειρά. Τη Δευτέρα το δεύτερο ματς στην Αρτάκη, όπου οι πράσινοι θα πάνε φυσικά για το 2-0 και την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

 Πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού ο Μιλένκο Τέπιτς με 17 πόντους, ατομικό ρεκόρ του Σέρβου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

 Ο Πανιώνιος έμεινε κοντά στο σκορ μόνο για ένα δεκάλεπτο, με τους παίχτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να παράνε γκάζι στη συνέχεια και να πηγαίνουν τη διαφορά πάνω απ' τους 20 από τις αρχές κι όλας του δευτέρου δεκαλέπτου!
 Στο τέταρτο δεκάλεπτο μάλιστα η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, στο +39 (78-39), μέχρι το τελικό 92-57, με το οποίο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τα πλέι οφ δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να πάει με νίκες μέχρι το τέλος!

 Τα δεκάλεπτα: 27-16, 49-28, 74-38, 92-57.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 4, Τέπιτς 17(2), Σπανούλης 8(1), Περπέρογλου 7, Μπατίστ 12, Φώτσης 5(1), Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 12(3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 8, Καλάθης 5.  

 Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 8(1), Μπράιαντ 4, Ζορόσκι 11, Παπανικολάου, Μπορόβνιακ 12, Χαριτόπουλος 5, Γιαννόπουλος, Έρτσεγκ 3, Γιάνκοβιτς 2, Παραγυιός, Αθηναίου 10(2), Έλντερ 2.

 * Καμία έδρα δεν έσπασε στα πρώτα ματς των play offs, αφού πέραν του Παναθηναϊκού, το 1-0 έκαναν και οι άλλοι τρεις γηπεδούχοι, ΟΣΦΠ, Μαρούσι, Πανελλήνιος επί των Άρη, Κολοσσού, ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Φούλαμ ο τελικός του Europa League που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στο Αμβούργο



Ατλέτικο Μαδρίτης - Φούλαμ λοιπόν θα είναι ο τελικός του Europa League στις 15 Μαΐου στην "HSH Nordbank Arena" του Αμβούργου.
 Το Αμβούργο που θα ήθελε να βρίσκεται στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στην έδρα του, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά έπεσε πάνω στην τρομερή φέτος Φούλαμ. Οι Άγγλοι φτάνοντας μέχρι τον τελικό έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία εκπληκτική σεζόν και μένει να δούμε αν θα σηκώσουν και το τρόπαιο απέναντι στην σαφώς ανώτερη Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ισπανοί από την πλευρά τους να θυμίσω ότι στα προκριματικά του Champions League του καλοκαιριού απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό για να μπουν στους ομίλους και πολλοί βιάστηκαν να τη βγάλουν άσχετη, επειδή είχε ξεκινήσει χάλια στο ισπανικό πρωτάθλημα, βγάζοντας έτσι το μεγάλο κόμπεξ τους απέναντι στην Τριφυλλάρα. Φυσικά τώρα δεν ξέρουν που να κρυφτούν!


 Η Ατλέτικο λοιπόν μπήκε στους ομίλους του Champions League, όπου τα πήγε χάλια. Τσέλσι και Πόρτο έκαναν πάρτι, με τους Ισπανούς να βγαίνουν τελικά τρίτοι σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο ισοβάθμισαν. Στο Europa League, η Ατλέτικο ξεκίνησε από την νοκ-άουτ φάση των "32". Απέκλεισε την Γαλατασαράι με ισοπαλία στη Μαδρίτη και "2" στις καθυστερήσεις στην Τουρκία. Στους "16" απέκλεισε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με δύο ισοπαλίες και τα εκτός έδρας γκολ, ενώ στους "8" βγήκε νικήτρια από τον ισπανικό εμφύλιο κόντρα στη Βαλένθια, και πάλι με δύο ισοπαλίες και τα ίδια σκορ: 0-0 εντός έδρας και 2-2 εκτός!
 Για να φτάσει στον προχθεσινό μεγάλο ημιτελικό με την Λίβερπουλ. Νίκη με 1-0 στο "Βιθέντε Καλντερόν" και γλυκιά ήττα με 2-1 στην παράταση του "Άνφιλντ" με το γκολ του Φορλάν. Το "Άνφιλντ" μπορεί να «κατηφόριζε» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, αλλά η Ατλέτικο στάθηκε όρθια και πήρε δίκαια τη μεγάλη πρόκριση.



 Η Φούλαμ απ' την άλλη τρέλανε κόσμο με τη φετινή της πορεία, η οποία άρχισε από τα μακρινά play offs του Europa League!
 Πρώτος αντίπαλος η ρωσική Άμκαρ. Η Φούλαμ κέρδισε στο πρώτο ματς του Λονδίνου με 3-1, αλλά μικρές λεπτομέρειες στη ρεβάνς θα μπορούσαν να είχαν γράψει εντελώς διαφορετικά την ιστορία!
 Η Άμκαρ κέρδισε 1-0 αλλά έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και κάλιστα να είχε ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να απέκλειε την τωρινή φιναλίστ!
 Ήταν όμως και το μοναδικό ματς στο οποίο η Φούλαμ ήταν τυχερή. Γιατί σε όλη την μετέπειτα πορεία της έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας. Έχοντας ως μεγάλη δύναμη την έδρα της, το «Κρέιβεν Κότατζ», η Φούλαμ κέρδισε μέσα εκεί την Βασιλεία και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και έφερε ισοπαλία με τη Ρόμα. Εκτός, έχασε μόνο στη Ρώμη, δύσκολα, είχε ξεκινήσει με το "χ" στη Σόφια, ενώ το μεγάλο "2" στη Βασιλεία ουσιαστικά την έστειλε στους "32". Εκεί έκανε το πρώτο μεγάλο "μπαμ", αφού απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, Σαχτάρ Ντόνετσκ, με νίκη στο Λονδίνο και "χ" στην Ουκρανία! Στους "16" ακολούθησε μία πραγματικά επική ανατροπή. Απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Γιουβέντους, οι Λονδρέζοι έχοντας ηττηθεί στο Τορίνο με 3-1, στη ρεβάνς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2', γύρισαν το ματς και φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-1 διέλυσαν τη Γιούβε και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τους "8". Επόμενος «άθλος» για τους Άγγλους ήταν ο αποκλεισμός της Βόλφσμπουργκ. Με δύο νίκες πέταξαν έξω και τους Γερμανούς δείχνοντας πλέον πραγματικά ασταμάτητοι. Για να φτάσουμε στον προχθεσινό ημιτελικό με το Αμβούργο. Μετά το 0-0 στη Γερμανία όλοι πλέον έχρισαν ως φαβορί για τον τελικό τη Φούλαμ. Το Αμβούργο που ήθελε πέρα από οτιδήποτε άλλο να φιλοξενήσει τον τελικό, προηγήθηκε στο Λονδίνο στο ημίχρονο με 0-1. Όμως η Φούλαμ πραγματοποιώντας ακόμη μία ανατροπή κέρδισε με 2-1 και απολύτως δίκαια και θριαμβευτικά έφτασε στον τελικό!


 * Πολλά μπράβο στη Φούλαμ για την εκπληκτική της πορεία μέχρι τον τελικό. Και καλό θα ήταν να παίρνουμε κανά παράδειγμα από τέτοιες περιπτώσεις και να σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση της αν δεν επιλέγαμε το ματς της Τρίπολης αντί εκείνου με τη Σταντάρ Λιέγης... Γιατί η εκπληκτική φετινή σεζόν θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη με μία παρουσία σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

 * Στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στην Ισπανία έφτασε Γερμανική ομάδα και στο τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στην Γερμανία έφτασε Ισπανική!!

30/4/10

Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ το μεγάλο ζευγάρι του τελικού του Champions League.


 Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ είναι το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Champions League στις 22 Μαΐου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης. Γερμανοί και Ιταλοί επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα του φαβορί που αποκόμισαν στα πρώτα ματς και πανεύκολα οι πρώτοι, με την ψυχή στο στόμα οι δεύτεροι πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση και έκλεισαν ραντεβού για την κούπα.


Η Μπάγερν θεωρητικά είχε εύκολο έργο μετά το 1-0 επί της Λυών στο Μόναχο. Οι Γάλλοι αν και είχαν αποκλείσει νωρίτερα τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης νομίζω πως ήταν η «παραφωνία» των ημιτελικών. Καμία σχέση με την ομαδάρα προ 4-5 ετών που όλοι μας απολαύσαμε και είχαμε πιστεί, λιγότερο ή περισσότερο ότι ήταν ικανή να φτάσει ψηλά. Δεν τα κατάφερε τότε και το έκανε φέτος, χρόνια μετά, αλλά πολύ αποδυναμωμένη από τότε..
 Η Μπάγερν δεν επαναπαύθηκε στο 1-0 του πρώτου ματς. Πήγε στο Ζερλάν για να σκοράρει και να τελειώσει έτσι την υπόθεση. Το πέτυχε, και μάλιστα νωρίς, για να ακολουθήσει η κατάρρευση των γηπεδούχων και ακόμη 2 γκολ από τον Όλιτς, που με εντυπωσιακό χατ-τρικ έστειλε τους Βαυαρούς στον τελικό. Πάντως για μένα ούτε η Μπάγερν έκανε κάτι φοβερό για να αξίζει έναν τελικο. Θυμίζω στα γρήγορα την πορεία της: 2 ήττες στον όμιλο από Μπορντώ, πέρασε όμως σε βάρος του «πτώματος» της Γιούβε. Στα νοκ άουτ πέρασε τη Φιορετίνα με νίκη - ήττα (2-1, 2-3) και τη Γιουνάιτετ με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, και την ηλίθια αποβολή του Ράφαελ.
 Ωστόσο, αφενός μετράνε τα αποτελέσματα, αφετέρου νομίζω ότι δίκαια κατάφεραν οι Γερμανοί να φτάσουν μέχρι την πηγή. Το αν θα πιουν και το νερό, απομένει να το δούμε σε 22 βράδια από σήμερα.


 Απέναντι στην Μπάγερν Μ.του Λουίς Φαν Γκάαλ θα βρεθεί η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο. Η Ίντερ που πραγματοποίησε σαφώς καλύτερη πορεία από την Μπάγερν. Στον εύκολο όμιλό της πέρασε μαζί με την Μπάρτσα αφήνοντας πίσω Ντιναμό Κιέβου και Ρουμπίν Καζάν, ενώ στα νοκ άουτ απέκλεισε με 2 νίκες την Τσέλσι, το ίδιο έκανε και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να φτάσει προχθές να πανηγυρίσει μέσα στο Κάμπ Νόου την μεγάλη πρόκριση επί της «διαστημικής» Μπαρτσελόνα.
 Πολλοί φέρθηκαν κατά Μουρίνιο για το προχθεσινό αντιποδόσφαιρο, με το οποίο πέτυχε τον στόχο του αλλά αηδίασε τον φίλαθλο κόσμο. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Βέβαια, Ίντερ δεν είμαι και δεν ξέρω πως θα ένιωθα αν δική μου ομάδα (μεγάλη) έπαιρνε έτσι πρόκριση, όμως σαν Ιταλόφιλος μετά από πολλά χρόνια ικανοποιήθηκα με την αμυντική λειτουργία ιταλικής ομάδας. Με την Ρόμα να βάζει αλλά και να τρώει πολλά, τη Γιουβέντους να διανύει, απλά, μία από τις χειρότερες χρονιές της ιστορίας της και τη Μίλαν να θέλει γενική επανασύνταξη, η Ίντερ και ο Μουρίνιο επαναφέρουν στο προσκήνιο τη χαμένη αίγλη των Ιταλών. Με άμυνα συμπαγή, και συγκεκριμένα τους Καμπιάσο, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Μαϊκόν να παίζουν «σκυλιασμένα» και να «δαγκώνουν» τους Καταλανούς κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Ζούλιο Σέζαρ (ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, μαζί με Φαν ντερ Σάαρ και μετά Τσεχ), με τα επιθετικά -μεγάλα- ατού της Μπάρτσα να εξαφανίζονται -όπως και στο Μιλάνο-. Η αποβολή έπαιξε ρόλο για περισσότερο σφιχτή άμυνα, αλλά οι προθέσεις του Πορτογάλου τεχνικού ήταν ξεκάθαρες από την αρχή. Ταμπουρωμένοι πίσω και με οδηγό το 3-1 πάμε για την πρόκριση.
 Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λοιπόν και ακόμη κι αν η Ίντερ παρουσίασε πρόσωπο μικρής ομάδας, ας πούμε κι ένα μπράβο στους Ιταλούς. Όχι γιατί μας χάλασαν τη βραδιά, αφαιρώντας μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έναν μεγάλο ημιτελικό (όπως ήταν ο πρώτος), αλλά επειδή αυτό που έκαναν το έκαναν με πολύ μεγάλη μαεστρία. Γιατί μην ξεχνάμε, πως ωραίο είναι το επιθετικό ακι θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά κάθε πράγμα έχει δύο όψεις.
 Και στο ποδόσφαιρο, η μία όψη λέει ότι για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο, και η άλλη όψη λέει ότι πρέπει να φας λιγότερα...
 Έτσι είναι ρε παιδιά. Η Ίντερ έπαιξε μπαλάρα στο Μιλάνο και έκανε μία επική ανατροπή επί της Μπάρτσα και στη ρεβάνς υπεραμύνθηκε εκπληκτικά το 3-1.


 * Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ λοιπόν και ο τελικός στις 22 Μαΐου αναμένεται εντυπωσιακός, όπως άλλωστε είναι οι περισσότεροι τελικοί μεγάλης διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1. Το 2-0 στις νίκες έκαναν οι πρωταθλήτριες επί του πελάτη και πάνε να το σηκώσουν μες στο Ρέντη! Πέρασαν και οι άντρες απ' τα Βασιλικά, 1-3 τον Άρη και την Δευτέρα υποδέχονται τον ΟΣΦΠ για το 1-0 στους τελικούς!


 Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και στον δεύτερο τελικό τον αιώνιο πελάτη με 3-1 σετ και έκανε το 2-0 που τον φέρνει μια ανάσα από το νταμπλ και το 6ο σερί πρωτάθλημα!
 Μπορεί για πρώτη φορά φέτος οι ερυθρόλευκες να τερμάτισαν πρώτες στην κανονική περίοδο (χάρις στην γνωστή αλητεία της 1ης αγωνιστικής) και να απέκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά οι πράσινες βασίλισσες αποκατέστησαν την τάξη και με επική, Παναθηναϊκή ανατροπή στο Ρέντη έκαναν το 1-0. Και σήμερα στο κατάμεστο Μετς κέρδισαν πιο εύκολα, με 3-1 σετ και πλέον πάνε το Σάββατο και πάλι στο Ρέντη για το 3-0 και την κούπα εκεί μέσα!
 Κατάμεστο λοιπόν το Μετς σήμερα, όπως άλλωστε αναμενόταν. Και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική με τον πράσινο λαό να παραδίδει για ακόμη μία φορά μαθήματα εξέδρας. Μπορεί κάποιοι σήμερα να θυμήθηκαν τον «Τάφο του Ινδού», αλλά εντάξει, όσο καλή ατμόσφαιρα κι αν δημιουργήσαμε, «Λεωφόρος» δεν ήταν με τίποτα...
 Όπως και να 'χει, ο κόσμος του Τριφυλλιού έδωσε ώθηση και οι κορίτσαροι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα εδώ και χρόνια. Γλέντησαν τον πελάτη και έβαψαν (σχεδόν) μία ακόμη κούπα πράσινη!

 Η μεγάλη αρχηγός, Ρούξι Ντουμιτρέσκου σημείωσε 19 πόντους, η Μόλναρ ακολούθησε στο σκοράρισμα με 18, η Μυλωνά ήταν εκπληκτική στην υποδοχή, ενώ και η Χατζηνικολάου με την Τζανακάκη έκαναν πολύ καλό ματς.
 Από την άλλη πλευρά, για ακόμη ένα ματς φέτος ξεχώρισε η εκπληκτική Έλενα Κόλεβα που σήμερα... σταμάτησε στους 31 πόντους!

 Η καρδιά του πρωταθλητή λοιπόν «μίλησε» στο Ρέντη, «βροντοφώναξε» και σήμερα και έφερε τον Αυτοκράτορα του γυναικείου βόλεϊ μια ανάσα από ένα ακόμη πρωτάθλημα, ένα ακόμη νταμπλ!

 Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-18, 25-23.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 1π. (1 άσος, 0/3 επ.), Ντουμιτρέσκου 19 (1 άσος, 14/30επ., 5 μπλοκ), Μόλναρ 18  (1 άσος, 16/40 επ., 38% υπ., 1 μπλοκ), Τομάσεβιτς 9 (3 άσοι, 5/14επ., 47% υπ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 7 (1 άσος, 4/9 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 11 (9/13 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 71%) / Παπαγεωργίου 1, Χατζηνίκου 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ), Σαπαρέφσκα.

 ΟΣΦΠ (Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 2π.(2/4 επ.), Τένεβα 14 (1 άσος, 11/28 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Κόλεβα 31 (1 άσος, 30/49 επ.), Χαντάβα 17 (1 άσος, 12/27 επ., 35% υπ., 4 μπλοκ), Νικολαΐδου 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Βλάχου (λ- 70% υπ.) / Χούντα.


 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

 * Μην σταματάς να τις γαμάς, έτσι γαμιέται ο Πειραιάς!!

 * Πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη θέλω!!!

 * Είναι φίνα τα κορίτσια!!!!

 * Οοοοο εεεεεε, δεν θα το σηκώσετε μουνόπανα ποτέ!!!

 * Οεοεοε οεοεοε οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ!!!!

 * Πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!!


 
 Και οι άντρες τα κατάφεραν σήμερα. Αν και δυσκολεύτηκαν στα Βασιλικά νίκησαν τελικά τον Άρη με 1-3 και προκρίθηκαν με 3-1 στις νίκες στον μεγάλο τελικό. Την Δευτέρα ανοίγει η σειρά των τελικών με τον ΟΣΦΠ στη Γλυφάδα (19:00), η οποία αναμένεται κατάμεστη για πρώτη φορά φέτος...

 Σούπερ στην επίθεση ήταν ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ που σημείωσε 33 πόντους! Καλοί επιθετικά και οι Σμαραγδής, Σαμικά και Πανταλέων. Καλό ματς και από τον Ηλία Λάππα που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κώστα Χριστοφιδέλη, ο οποίος φυσικά χάνει και τους τελικούς.
 Εκπληκτικό στατιστικό για τους πράσινους σήμερα, οι 19 πόντοι απ' το μπλοκ!

 Τα σετ: 22-25, 25-20, 27-29, 21-25.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

  Άρης (Οικονομίδης): Κοβάτσεβιτς 16 (14/20 επ., 2 άσοι, 73% υπ. - 50% άριστες), Τερζής 1, Πετρέας 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Κιόσης 9 (7/11 επ., 2 άσοι), Μιλιβόγιεβιτς 9 (7/14 επ., 68% υπ. - 52% άριστες), Ρουμελιώτης 19 (17/37 επ., 1 μπλοκ), Σάμαρτζιτς (λ, 64% υπ. - 44% άριστες) / Σαρικεΐσογλου 2 (2/4 επ.).

  Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 9 (5/11 επ., 3 μπλοκ, 72% υπ. - 39% άριστες), Ζαγκούμνι 2, Αγκάμες 33 (22/41 επ., 5 άσοι, 6 μπλοκ), Σαμικά 9 (8/21 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. - 53% άριστες), Σμαραγδής 10 (7/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Πανταλέων 11 (6/7 επ., 5 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ, 76% υπ. - 40% άριστες) / Ντονάς, Ψάρρας, Μηνούδης 1 (1 μπλοκ, 77% υπ. - 38% άριστες), Χατζηαντωνίου.

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

 * Πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!

28/4/10

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 60-80, πέτυχαν το ρεκόρ των 25 νικών - 1 ήττας στην κανονική περίοδο οι πράσινοι!


 Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο στην Α1 των ανδρών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν από το Βενετόκλειο της Ρόδου επικρατώντας του τοπικού Κολοσσού με 80-60 και παράλληλα πέτυχαν τον μεγάλο τους στόχο φτάνοντας στο εκπληκτικό ρεκόρ των 25 νικών και 1 ήττας, εκείνης στο ΣΕΦ, στη κανονική περίοδο!
 Απόδοση που αποτελεί την κορυφαία στιγμή του Παναθηναϊκού στην Α1, που ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ του ΟΣΦΠ από πέρυσι όπου επίσης έκανε 25-1 με μοναδική ήττα στο ΟΑΚΑ. Βέβαια στο τέλος εμείς χαμογελάσαμε σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλήματος, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος!
 Παράλληλα με το τρομερό 25-1, ο Παναθηναϊκός σημείωσε ακόμη μία πολύ μεγάλη επίδοση. Έφτασε τις 21 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με την τελευταία του ήττα να είναι από τις 29 Νοεμβρίου του 2009 από τον ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ, για την 5η αγωνιστική!

 Ο Παναθηναϊκός σήμερα στην Ρόδο εμφανίστηκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα 20 λεπτά οι παίχτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν πολύ άστοχοι επιθετικά, ενώ ήταν και πολύ χαλαροί στην άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Κολοσσός να παίζει ελεύθερα (χωρίς βαθμολογικό κίνητρο) και να κάνει όσο μπορεί το παιχνίδι του, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 35-36 με το τρίποντο του Νίκολας στη λήξη του ημιχρόνου.
 Στο δεύτερο 20λεπτο όμως οι πρωταθλητές πάτησαν γκάζι. Έσφιξαν πολύ αμυντικά, πίεζαν πολύ τους γηπεδούχους, και στην επίθεση βρήκαν τις λύσεις που δεν είχαν στο α' ημίχρονο. Αφού έτρεξε ένα γρήγορο επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τελικό 60-80 και τη νίκη που του έδωσε το πολυπόθυτο 25-1, για το οποίο ο Δημήτρης Ιτούδης μιλούσε όλη την τελευταία εβδομάδα!

 Ο Κολοσσός από την πλευρά του τερμάτισε στην τιμητική 6η θέση, σημειώνοντας την καλύτερη πορεία της ιστορίας του.

 Τα δεκάλεπτα: 12-15, 35-36, 42-61, 60-80.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 4, Παντελιάδης 3, Αυγενικός, Δανάς, Ζάρας 8(2), Μανωλόπουλος 13(1), Ασημακόπουλος 5, Ντόζιερ 7, Παππάς 10(2), Τσάμης 4, Ληβισιάνος, Μοντς 6.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι, Τέπιτς 4, Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 7, Φώτσης 12(2), Γιασικεβίτσιους 7, Νίκολας 5, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 17, Καλάθης 6.


 * Η κανονική περίοδος τελείωσε, τα πλέι οφ αρχίζουν άμεσα. Το Σάββατο, πρωτομαγιά, ο 1ος Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον 8ο Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, με το δευτερο ματς να γίνεται στη Νέα Σμύρνη τη Δευτέρα. Η σειρά των προημιτελικών κρίνεται στις 2 νίκες. Αν χρειαστεί τρίτο ματς (πολύ δύσκολο) θα διεξαχθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη.

 * ΟΣΦΠ - Άρης, Μαρούσι - Κολοσσός και Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ τα άλλα τρία ζευγάρια.

27/4/10

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3, μπρέικ τίτλου με το καλημέρα στους τελικούς!!!


 Η στιγμή που περιμέναμε από την αρχή της σεζόν. Από την 1η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος και την κόκκινη αλητεία στο Ρέντη, όπου πανηγύριζαν στο μπουρδελολίμανο σαν τρελοί που μας κέρδισαν τις... έφηβες, ζούσαμε για απόψε. Για την ώρα δηλαδή των τελικών με τον «αιώνιο πελάτη» και το μπρέικ τίτλου στο Ρέντη ή ακόμη περισσότερο το σήκωμα της κούπας εκεί μέσα!

 Για την ώρα έγινε το πρώτο, αν και κάνοντας το 2-0 την Πέμτπη στο Μετς μπορεί να πραγματοποιηθεί και το 2ο σενάριο! Ο Παναθηναϊκός λοιπόν με πραγματική καρδιά πρωταθλητή, αν και «εξαφανισμένος» στα πρώτα δύο σετ, γύρισε με ακόμη μία εκπληκτική ανατροπή το ματς, άλωσε το «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε για μία ακόμη φορά μετά τον τελικό κυπέλλου στο Ρέθυμνο, τον Νικολάκη, τις ερυθρόλευκες και τους... 60 «πιστούς» να χάσουν τον ύπνο τους!

 Τι κι αν στα 2 πρώτα σετ δεν υπήρχαμε στο τάραφλεξ του Ρέντη; Τι κι αν μοιάζαμε υπνωτισμένοι; Τι κι αν η Μόλναρ έπαιζε μόνη της χωρίς καμία βοήθεια από τα άλλα μεγάλα μας ατού; Τι κι αν παρόλο που είχαμε καλά ποσοστά στην υποδοχή ήμασταν κάκιστοι σε άμυνα και επίθεση; Τι κι αν όλα αυτά συνετέλεσαν στο να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με 2-0 σετ σχετικά εύκολα εκμεταλλευόμενος τα πολλά δικά μας λάθη, την μεγάλη του υπεροχή στο μπλοκ και την εξαιρετική του υποδοχή μετά από δικές μας κακές επιθέσεις;

 25-17 έληξε το πρώτο σετ πανεύκολα για τις γηπεδούχες με τις πράσινες απλά να παρακολουθούν. Στο δεύτερο σετ άλλαξε ελαφρώς η εικόνα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται ξανά με μεγάλη διαφορά, αλλά τον Παναθηναϊκό να αντιδράει προς το τέλος, μαζεύοντας το σκορ για το 25-22 και το 2-0 υπέρ των ερυθρολεύκων.

 Και κάπου εκεί, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει καλά για τον Τάκη Φλώρο και τους πράσινους κορίτσαρους, στο τρίτο σετ, δίχως αύριο για τις αμαζόνες, οι πρωταθλήτριες φώναξαν παρών. Η Μόλναρ δεν έπαιζε πια μόνη της, με τις Ντουμιτρέσκου και Χατζηνικολάου να ανεβάζουν κατακόρυφα τα ποσοστά τους στο σκοράρισμα, τη στιγμή που από τις γηπεδούχες έπαιζε μόνη της η Κόλεβα με κάποιες βοήθειες από την Τένεβα. Η Μυλωνά εξακολουθούσε να βγάζει άμυνες και η Τομάσεβιτς ανέβασε πολύ την υποδοχή των φιλοξενούμενων. 1-3, 4-8, 5-10, 6-13, 7-16 με τη διαφορά συνεχώς να ανεβαίνει μέχρι το 18-25 για το 1-2 στα σετ.
 Ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει για τα καλά. Στο ίδιο ανεβασμένο ρυθμό συνέχισαν τα κορίτσια και στο τέταρτο σετ. 2-5, 5-8, 12-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και 12-17 με ακόμη ένα μπλοκ για να γείρει η πλάστιγγα για τα καλά, μέχρι το 21-25 για το 2-2.

Με την ισοφάριση φαινόταν βλέποντας το ματς (Novasports 1) ότι θα γίνει η ολοκληρωτική ανατροπή. Με το βόλεϊ να είναι κατά πολύ άθλημα ψυχολογίας και ειδικά στις γυναίκες η ψυχολογία να μετράει περισσότερο, ο Παναθηναϊκός με την Κουτουξίδου στο σέρβις ξεκίνησε στο τάι μπρέικ με ένα εκπληκτικό 0-4!
 Στο 4-8 άλλαξαν πλευρές, η διαφορά μεγάλωσε αντί να μειωθεί και το άνετο 8-15 έφερε την μεγάλη, Παναθηναϊκή ανατροπή για το 2-3 στα σετ, το μπρέικ τίτλου στο πρώτο κι όλας τελικό, το 0-1 στις νίκες και τον Αυτοκράτορα -και- του γυναικείου βόλεϊ Παναθηναϊκό να κάνει το πρώτο, μεγάλο βήμα για την κατάκτηση ενός από τα πλέον μάγκικα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, για το 6ο συνεχόμενο και παράλληλα για να φτάσει στο φετινό νταμπλ!

 Σούπερ ματς από την Μόλναρ με 24 πόντους, εντυπωσιακό ανέβασμα από το 3ο σετ και μετά οι Ντουμιτρέσκου, Χατζηνικολάου με 16 πόντους έκαστη. Σούπερ και οι Μυλωνά, Τζανακάκη αμυντικά, αλλά και η Κουτουξίδου σαν πασαδόρος.

 Τα σετ: 25-17, 25-22, 18-25, 21-25, 8-15.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 ΟΣΦΠ(Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 3π.(2 άσοι, 1/3 επ.), Τένεβα 19 (1 άσος, 13/29 επ., 64% υπ., 5 μπλοκ), Κόλεβα 26 (3 άσοι, 22/48 επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 7 (6/25 επ., 55% υπ., 1 μπλοκ), Νικολαΐδου 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Νικούλη 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Βλάχου (λ- 68% υπ.) / Χούντα.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 2π. (2 άσοι), Ντουμιτρέσκου 16 (2 15/33επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 24  (20/35 επ., 58% υπ., 4 μπλοκ), Τομάσεβιτς 11 (9/29επ., 61% υπ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 9 (7/14 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 16 (1 άσος, 11/18 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 67%) / Παπαγεωργίου,  
Χατζηνίκου, Σαπαρέφσκα.

 * Την Πέμπτη λοιπόν στις 20:00 στο Μετς είναι το 2ο ματς, με τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 3. Υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί, να αποθεώσουμε τους κορίτσαρους και να τις σπρώξουμε στο 2-0 που θα μας φέρει μια ανάσα από τον τίτλο.

 * Πότε;;; Ποτέ!!!!
   Ποτέ δεν θα κοιτάξετε στα μάτια τον Αυτοκράτορα!!

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!

 * Μόνο εμείς τέτοιες ανατροπές. Κανείς άλλος!!!

 * Είναι φίνα τα κορίτσια!!!!

 * Την Πέμπτη ΟΛΟΙ Μετς, να μην λείπει κανείς!!!

26/4/10

Παναθηναϊκός - Άρης 3-0, 2-1 προηγείται το Τριφύλλι στη σειρά των ημιτελικών και θέλει ακόμη μία νίκη για πρόκριση στον τελικό.


 Χωρίς να παίξει εκπληκτικό βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Γκιγιόμ Σαμικά επικράτησε στη Γλυφάδα 3-0 του Άρη και έκανε το 2-1 σε αυτή τη σειρά των ημιτελικών και πλέον θα πάει την Πέμπτη στα Βασιλικά για τη νίκη-πρόκριση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον ΟΣΦΠ στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό «αιωνίων».

 Σήμερα λοιπόν ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος. Μετά την ήττα βέβαια στη Θεσσαλονίκη, οι πράσινοι ήταν πιο προσεχτικοί αλλά φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση Χριστοφιδέλη. Ο Σαμικά τα πήγε πολύ καλά με 15 πόντους, ενώ τον Γάλλο παιχταρά ακολούθησαν σε απόδοση ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, επίσης με 15 πόντους και 3 άσους και ο Πάβελ Ζαγκούμνι που και σήμερα μοίραζε ωραία το παιχνίδι. Και βέβαια το φαινομενικά εύκολο 3-0 πιστώνεται στα πάρα πολλά λάθη του Άρη. Ο πιο έμπειρος και ικανός μάλιστα παίχτης του, ο Νίκος Ρουμελιώτης (πέτυχε 15 πόντους) 6-7(!) φορές πάτησε γραμμή σε επίθεση των φιλοξενούμενων, χαρίζοντάς μας έτσι πόντους απ' το πουθενά!

 Η ουσία είναι ότι φτάσαμε στο 3-0 δίκαια και λογικά την Πέμπτη παίρνουμε το εισιτήριο για τον τελικό για να μην μπλέξουμε με 5ο ματς...

 Τα σετ: 25-21, 26-24, 25-23.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 8 (6/13 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ.- 40% άριστες), Ζαγκούμνι 2, Αγκάμεζ 15 (12/23 επ., 3 άσοι), Σαμικά 15 (14/24 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. - 31% άριστες), Σμαραγδής 6 (2/4 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Πανταλέων 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 75% υπ. - 63% άριστες, Χατζηαντωνίου 1, Ψάρρας, Μηνούδης.

 ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 9 (4/13 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ 56% υπ. - 17% άριστες), Τερζής 4, Πετρέας 8 (8/12 επ.), Κιόσης 7 (7/12 επ.), Μιλιβόγιεβιτς 12 (11/17 επ., 68% υπ. - 36% άριστες), Ρουμελιώτης 15 (13/29 επ., 2 μπλοκ) / Σάμαρτζιτς-λ 62% υπ. - 43% άριστες, Τακουρίδης, Σαρικεϊσογλου, Τζελάτης 1, Τσόλοβιτς.

25/4/10

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 91-62, την πρωτιά και μαθηματικά εξασφάλισε το Τριφύλλι


 Για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 των ανδρών, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 91-62 στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά κάτι που ερμηνεύεται με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.
 Παράλληλα οι πράσινοι στέλνουν την ΑΕΚ να παίξει την παραμονή στην κατηγορία στο τελευταίο ματς της σεζόν (Τετάρτη 28/4) στην έδρα της με τον Ηλυσιακό, ενώ οι ίδιοι θα ψάξουν τη νίκη στη Ρόδο απέναντι στον σκληροτράχηλο Κολοσσό για την επίτευξη του εκπληκτικού ρεκόρ των 25-1 στην κανονική περίοδο!

 Ο Αντώνης Φώτσης έκανε ακόμη ένα πολύ καλό ματς, σημειώνοντας 13 πόντους και όντας από τους πλέον φορμαρισμένους παίχτες του Παναθηναϊκού τις τελευταίες εβδομάδες. Πολύ καλοί και οι δύο σέντερ του Τριφυλλιού, Μάικ Μπατίστ με 13 και Νίκολα Πέκοβιτς με 16 πόντους.
 Γενικά πάντως οι πρωταθλητές βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση και είναι αποφασισμένοι να παρασύρουν στο διάβα τους κάθε αντίπαλο μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος και φυσικά να διατηρήσουν τα ηνία στην Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά!


 Τα δεκάλεπτα: 22-17, 46-32, 64-43, 91-62.
 
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 1, Τέπιτς 2 (3λ.), Σπανούλης 7 (1τρίπ., 5ασ.), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 13 (6ρ.), Φώτσης 11 (3/3τρίπ., 6ρ.), Γιασικεβίτσιους 9 (1/4τρίπ.), Νίκολας 5 (1/3τρίπ., 4ασ.), Τσαρτσαρής 5 (6ρ., 4λ.), Διαμαντίδης 11 (1/3τρίπ., 4ασ., 3κλ.), Πέκοβιτς 16 (6/8δίπ., 4/5β., 3κλ.), Καλάθης 7 (1τρίπ., 4ρ.).
 
 ΑΕΚ (Γκέκος): Μαρίνος 2, Γκριν 12 (1/4τρίπ., 3ασ., 3λ.), Νικολαΐδης 16 (4/7τρίπ.), Μαζέικα 4, Μακ 7 (1/4τρίπ.), Παπαντωνίου 2 (3λ.), Δορκοφίκης 2, Καλλινικίδης 7, Τουντζιαράκης 2, Φράνσις 8 (4/10δίπ., 0/3τρίπ., 6ρ., 3ασ., 2κλ., 4λ.), Μελς, Γκιζόγιαννης.

ΔΑΣΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 95-77, στην 3η θέση τερμάτισαν οι πράσινες.


 Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έκλεισε καλά τη χρονιά στην Α1 μπάσκετ των γυναικών. Την τελευταία αγωνιστική τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη πλήρωσαν τις απουσίες και γνώρισαν την ήττα στη Ζωφριά από το ΔΑΣΑΛ με 95-77, ενώ η διαφορά είχε φτάσει στα ιλιγγιώδη επίπεδα των 30 πόντων. Παρ' όλα αυτά, χάρις στη νίκη του Άρη επί της ΦΕΑ, δημιουργήθηκε μία τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Παναθηναϊκού, Άρη και Πτολεμαΐδας, από την οποία κερδισμένο βγήκε το Τριφύλλι, που κατακτά έτσι την 3η θέση και πλέον έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

 Χωρίς την Αμερικανίδα Μεντιόλα που βρίσκεται στην χώρα της και την Ουίλσον που τραυματίστηκε νωρίς στο ματς και αποχώρησε, οι πράσινες δεν είχαν πολλές λύσεις και δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν το ματς. Η Γιασμίνα Ίλιτς σε ακόμη ένα ματς έκανε πράγματα και θαύματα σημειώνοντας 30 πόντους με 7/14 τρίποντα. Ευχή όλων φυσικά είναι αυτή η εκπληκτική παίχτρια να μείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Προϋπόθεση βέβαια να μην (παρα)μείνει το τμήμα ακέφαλο και να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει λίγα χρήματα (δεν θέλει πολλά) και με 2-3 ενισχύσεις να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστής. Γιατί κακά τα ψέμματα παιδιά, μπορεί τη φετινή σεζόν το γυναικείο μπάσκετ να αντιμετώπιζε ένα σωρό προβλήματα και τελικά η 3η θέση να θεωρείται πετυχημένη τηρουμένων των αναλογιών, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί παντού και ως εκ τούτου η 3η θέση κάθε άλλο παρά επιτυχής θεωρείται..

 Τα δεκάλεπτα: 28-17, 57-34, 85-49, 95-77.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:


 ΔΑΣΑΛ (Γιαννουλάκης): Δασκαλοπούλου 19 (1), Παυλοπούλου 4, Καρλάφτη, Κουρτζ 18, Τρέμκατζη 13 (3), Σμυρναίου 6, Πλούμπη 4, Δίελα 4, Ανωγειαννάκη 2, Χάμτον 18, Πατεράκη 3, Τσουκαλά 4.
 

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουΐλσον 3 (1), Χαλιβελάκη 17, Ξάνθου 8, Νικολαΐδου, Πανταζή 5, Ζικιρίδου 14, Παπούλια, Ιλιτς 30 (7).


 * Φέτος το καλοκαίρι λίγο έλειψε να διαλυθεί ο Ερασιτέχνης. Μην γίνουν τα ίδια λάθη του χρόνου, κρίμα είναι. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε δεξιά κι αριστερά για χρηματοδότες. Από την πολυμετοχικότητα ας διατεθεί ένα ποσό στον Ερασιτέχνη. Μιλάμε ρε παιδιά ότι με 1-2 εκατομμύρια Ευρώ καλύπτονται ΟΛΑ τα τμήματα. Ας το κάνουν επιτέλους για να γίνει ο Παναθηναϊκός ΠΑΝΤΟΥ Αυτοκράτορας. Μην ξεχνάμε, «Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ Παντοτινέ»!!

Κυπελλούχος Ελλάδας 2010 ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη στον τελικό του ΟΑΚΑ. Το κάναμε το νταμπλ!!!




 Τα καταφέραμε!!! Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία ονειρεμένη χρονιά. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πιο αντρίκειου και δίκαιου μαζί με εκείνο του 2004 τα τελευταία 13 χρόνια, η ομαδάρα μας έφτασε και στην κατάκτηση του κυπέλλου για να πανηγυρίσουμε έτσι το νταμπλ, αλλά και να βάψουμε καταπράσινη τη φετινή σεζόν!



 Σε ένα καλό τελικό που όπως και αναμενόταν κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Άρη με 1-0 χάρις σε ένα τρομερό γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο στο 63' και σήκωσε το κύπελλο hellas online μέσα στο ΟΑΚΑ, για να ολοκληρωθεί έτσι μία καταπράσινη και απολύτως πετυχημένη σεζόν με την κατάκτηση του νταμπλ!

 Χωρίς εκπλήξεις έστησε την ομάδα ο Νίκος Νιόπλιας. Ο "Κάρα" έμεινε στον πάγκο λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε τις τελευταίες μέρες, αν και καλά να ήταν νομίζω ότι πάλι θα ξεκινούσε ο Νίνης. Ο Κατσουράνης έπαιξε και πάλι στόπερ δίπλα στον Καντέ, ο Βύντρα δεξί μπακ και ο Σπυρόπουλος αριστερό, με τον Τζόρβα φυσικά στο τέρμα. Ο Σιμάο σε ρόλο κόφτη, με δίπλα του και σαφώς σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Νίνης έπαιξε στον άξονα, πίσω από τον προωθημένο Σισέ, ενώ κινούταν και από τα δεξιά όταν ο "Σάλπι" από θέση δεξιού εξτρέμ πήγαινε στην περιοχή. Αριστερό εξτρέμ ήταν ο χρυσός σκόρερ και MVP του τελικού, ο Λέτο.

 Ο Σεμπαστιάν Λέτο λοιπόν φυσικά και είναι ο MVP του Παναθηναϊκού και του τελικού. Πέραν του γκολ που μας έδωσε την κούπα ο Αργεντινός παιχταράς ανέλαβε πολλές επιθέσεις είτε από αριστερά είτε απ' τον άξονα και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Με διαφορά ο πιο δραστήριος παίχτης του Παναθηναϊκού. Σας γαμάει ο Λέτο!!!

 Από κει και πέρα ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι έκανε ένας ακόμη παιχταράς. Ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Με πραγματικά ηγετική εμφάνιση κατατρόπωσε τους χαφ του Άρη, κρατούσε εκπληκτικά την μπάλα, μετέδιδε την ψυχραιμία στους συμπαίκτες του, μοίραζε σωστά το παιχνίδι, ένας πραγματικός αρχηγός, μία τεράστια μορφή!
 Και ο τρίτος κατά σειρά διακριθείς ήταν ο Σεντρίκ Καντέ. Ένας παίχτης που άκουσε ουκ ολίγα όταν ήρθε στην ομάδα, αφού βιαστήκαμε να τον κρίνουμε από τα πρώτα ματς. Παιχνίδι με παιχνίδι ο κεντρικός αμυντικός από το Μάλι έχει δέσει με την ομάδα και δείχνει ότι δεν είναι κακός παίχτης. Κάθε άλλο. Με τον περίφημο "βράχο" δίπλα του θα ανέβει ακόμη ένα επίπεδο πάνω. Σήμερα, με εξαίρεση την φάση του 2' όπου έχασε την κεφαλιά στην μεγάλη περιοχή, ήταν αλάνθαστος με πάρα πολλές καλές τοποθετήσεις και απομακρύνσεις είτε με το κεφάλι είτε με τα πόδια και μάλιστα βγήκε νικητής από αρκετές προσωπικές μονομαχίες.

 Κατά τ' άλλα ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε έδωσε το παρών με μια δυο καλές αποκρούσεις, ο Σπυρόπουλος με τον Βύντρα ήταν σε μέτρια βραδιά, ο "Κατσούρ" καθοδηγούσε από πίσω με την εμπειρία του, ο Νίνης έκανε δουλειά, αλλά έφαγε κλωτσιές, κουράστηκε και δίκαια αντικαταστήθηκε, ο Σιμάο έκοψε αρκετές φορές στο κέντρο και έτρεξε ως συνήθως, ο Σαλπιγγίδης ήταν ίσως ο πιο αρνητικός -και μάλλον στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού-, ο Σισέ επίσης βρέθηκε σε κακή βραδιά, δεν πήρε βέβαια και πολλές μπάλες.
 Όσο για τις αλλαγές, ο Καραγκούνης μπήκε ορεξάτος και βοήθησε επιθετικά αλλά και στα μαρκαρίσματα, ο Μαρίνος για το νεαρό της ηλικίας του και την ελάχιστη εμπειρία του τα πήγε μια χαρά, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε για 12-13' και δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

 Και φυσικά μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας. Ένας άνθρωπος που είχε ακούσει ουκ ολίγα, ξέσπασε με το τέλος του αγώνα και σαν μικρό παιδί έτρεξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει με τους παίχτες του.
 «Αν πάρουμε το κύπελλο θα λέτε ότι το πήρε ο Παναθηναϊκός, ενώ αν το χάσουμε θα λέτε ότι το πήρε ο Κούπερ απ' τον Νιόπλια» ήταν το παράπονο του τεχνικού των πρασίνων τις τελευταίες μέρες και νομίζω ότι δεν είχε κι άδικο...
 Και σήμερα ο Νίκος Νιόπλιας επικράτησε και στη μάχη των προπονητών του Έκτορ Κούπερ. Ενός προπονητή που δικαίως έχει χαρακτηριστεί loser, αφού φτάνει σε μεγάλους τελικούς και δεν καταφέρνει να σηκώσει κούπα!
 Ο Νιόπλιας λοιπόν έκανε σωστό στήσιμο της ομάδας και ακόμη έκανε σωστές αλλαγές στα κατάλληλα σημεία. Εσωτερική αλλαγή δεν χρειάστηκε να κάνει αφού όλοι έκαναν καλά την δουλειά τους, ενώ δεν υπήρχε ατομικό πρόβλημα από κάποιον παίχτη του Άρη. Αντίθετα ο Κούπερ, ενώ κι αυτός έστησε σωστά την δική του ομάδα δεν έκανε καλό κοουτσάρισμα. Άφησε αδικαιολόγητα μέσα στο παιχνίδι τον Μεριέμ, τον χειρότερο ίσως του αγώνα, μέχρι το 66' όταν κι έβαλε τον Χαβίτο, ενώ άργησε να ρισκάρει βάζοντας τον Αντού στο 83'. Επίσης τελείωσε το ματς με τον Κάμπορα, τον αμέσως χειρότερο μετά τον Μεριέμ, που στη θέση του θα μπορούσε να βάλει τον Τζόνσον.

 Ο Νιόπλιας λοιπόν επικράτησε του Κούπερ, ο Παναθηναϊκός του Άρη και η Τριφυλλάρα έφτασε στο νταμπλ που τόσο πολύ θέλαμε όλοι μας, για το οποίο τόσο πολύ αγωνιστήκαμε όλοι από εκείνη την 13η Απριλίου του 2008..!

 Οι συνθέσεις του τελικού:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας) 4-2-3-1: Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65' Μαρίνος), Σαλπιγγίδης (62' Καραγκούνης), Λέτο (79' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ) 4-4-2: Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι, Πρίττας, Νάφτι (74' Φερνάντεζ), Κάλβο (83' Αντού), Μεριέμ (66' Χαβίτο) Κόκε, Κάμπορα.

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

 * Δεν θα πάρεις κύπελλο ποτέ, αρειανέ αρειανέ!

 * Η Πράσινη Αυτοκρατορία τώρα χτίζεται. Με συνεχή δουλειά, 2-3 προσθήκες μόνο (11άδας) το καλοκαίρι, ενωμένη και δυνατή διοίκηση και φυσικά τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα να φτάσει εκεί που τον ονειρευόμαστε!

 * Το κύπελλο είναι αφιερωμένο και στον Ανδρέα Καραπίττα, το νεαρό αγγελούδι που έφυγε απ' τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, προλαβαίνοντας λίγες ώρες πριν να δει από κοντά το ίνδαλμά του, Σωτήρη Νίνη. Καλό σου ταξίδι Ανδρέα...

 * Με αυτό το κύπελλο ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 17 (σε 29 τελικούς), ενώ έχει 20 πρωταθλήματα και 8 νταμπλ!!

 * Δύο κούπες φέτος για τον Παναθηναϊκό που έλειπαν από την ομάδα, αλλά κυρίως από δύο παιδιά, τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, πραγματικά μεγάλους ποδοσφαιριστές και οπαδούς του Παναθηναϊκού, που έπαιξαν στο εξωτερικό σε ιστορικούς συλλογους και σήκωσαν Euro με την Εθνική Ελλάδος. Και ειδικά ο "Κάρα" που έπαιξε και τόσα χρόνια στην ομάδα ήταν κρίμα να μην πανηγυρίσει κάποιον τίτλο!
 Και φυσικά μεγάλη στιγμή και δικαίωση αποτελεί η κατάκτηση του νταμπλ και για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στα 32 του ήρθε στην Ελλάδα και πολλοί βιάστηκαν να τον «τελιώσουν». Αυτός όμως ο τεράστιος ποδοσφαιριστής και υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου έδωσε τις δικές του απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, όπου και φυσικά είναι από τους MVP του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν και πιστώνεται σε αυτόν σε μεγάλο βαθμό το νταμπλ, που κι ο ίδιος ήθελε πάρα πολύ.

 * Οι βάσεις μπήκαν, το νταμπλ ήρθε και πάνω σε αυτή τη χρονιά θα χτίσουμε την Γιγάντωση του Παναθηναϊκού!!!