7/9/13

Λιχτενστάιν - Ελλάδα 0-1, κακή εμφάνιση αλλά νίκη, συνοδευόμενη από «δώρο»!

«Καρφί» Βραζιλία! 

 Ποιο μπαράζ; Η Εθνική θέλει να πάει απευθείας Βραζιλία! Το γκολ του Μήτρογλου ξετύλιξε το «δώρο» από τη Βοσνία και με το 1-0 στο Λιχτενστάιν έδωσε σοβαρές ελπίδες απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ! 

Δύο πράγματα ήθελε η Εθνική για να μπει στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας: Μια «γκέλα» των Βόσνιων και να κάνει το καθήκον της η ίδια στο Λιχτενστάιν.

Το πρώτο ήρθε με το 1-0 της Σλοβακίας μέσα στο Σεράγεβο και το δεύτερο ήρθε δια ποδός Κώστα Μήτρογλου!

Η Εθνική αν και τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στο Λιχτενστάιν, βρήκε το δρόμο προς τη νίκη (1-0), με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να μην χάνει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 72'!

Η προβληματική εικόνα στην ανάπτυξη του πρώτου ημιχρόνου αλλά και η ανόητη αποβολή του Χοσέ Χολέμπας στο 60’ «μπλόκαραν» την Εθνική μέχρι το 66ο λεπτό. Εκεί, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Χάσλερ και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έλυσε τελικά το γόρδιο δεσμό.

Έτσι, η Ελλάδα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου μαζί με τη Βοσνία και περιμένει νέα απώλειά της την Τρίτη στη Σλοβακία για να την προσπεράσει, σε περίπτωση δικής της νίκης επί της Λετονίας.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Βοσνία 16
2. Ελλάδα 16
3. Σλοβακία 12
4. Λετονία 7
5. Λιθουανία 5
6. Λιχτενστάιν 2

Το ματς:

Δεν είχε «νεύρο»

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων, που κράτησαν χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα το «μηδέν». Οι διεθνείς δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι ούτε από τα άκρα αλλά ούτε και από τον άξονα, ενώ οι τροφοδοτήσεις στον Μήτρογλου ήταν περιορισμένες, αφού είχε να αντιμετωπίσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Τοντόροφ για το πρώτο 45λεπτο βρήκε την Ελλάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια χωρίς να έχει απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γέλε.

Απέβαλε… το άγχος

Η Εθνική «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο και οι φάσεις ήρθαν άμεσα. Οι γρήγορες μπαλιές της άμυνας και τα «ανεβάσματα» από τα μπακ αναστάτωσαν την άμυνα των παικτών του Λιχτεστάιν, που κράταγαν με «νύχια και με δόντια» ανέπαφη την εστία τους. Η αποβολή του Χολέμπας στο 60’ άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης καθώς πάγωσε και πάλι ο ρυθμός. Όμως η δεύτερη κίτρινη του Χάσλερ στο 66’ έστρωσε το δρόμο της νίκης στην ομάδα του Σάντος. Ο Γέλε στο 72’ «λύγισε» από τον Μήτρογλου η Εθνική πήρε το προβάδισμα και τα πράγματα τον… δρόμο τους. Με το 1-0 στην… τσέπη τους οι παίκτες του Πορτογάλου πήγαν το ματς στα μέτρα τους και ροκάνισαν χωρίς να απειληθούν το χρόνο στα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67' Καραγκούνης), Κονέ (46’ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84' Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.
Στον πάγκο: Σηφάκης, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Βύντρα, Φετφατζίδης, Τζιόλης, Φορτούνης.

Λιχτενστάιν (Ρένε Πάουριτς): Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ (27’ Α.Κρίστεν), Μπουργκμάιερ, Ν. Χάσλερ, Κρίστεν (90+2’ Γκούμπσερ), Βίζερ (86’ Γιλντίζ), Πολβερίνο.
Στον πάγκο: Μπίτσερ, Βόλφινγκερ, Έρις. Μπεκ, Γκερ.

Από sportfm

* Κακή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς η Ελλάδα, δεν άφησε όμως το δώρο της Σλοβακίας να πάει χαμένο, πήρε το τρίποντο και πλέον ευελπιστεί σε νέα γκέλα της Βοσνίας από τους Σλοβάκους, για να κερδίσει την πρωτιά του ομίλου και το εισιτήριο για τη Βραζιλία.
Οι Βόσνιοι δεν είναι Ολλανδοί, Ισπανοί ή Γερμανοί, για να μη χάνουν ποτέ και ήταν θέμα χρόνου να έρθει η γκέλα. Το κακό για εμάς είναι ότι αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί σε λίγες μέρες. Το θέμα πάντως είναι να ολοκληρώσουμε με 3χ3 και να περιμένουμε μήπως η τύχη μας χαμογελάσει ξανά...

6/9/13

Ελλάδα - Ρωσία 80-71, 2χ2 άνετα η Εθνική, περιορίστηκαν απότομα οι εκπλήξεις στο τουρνουά!

 

Μεγάλη εμφάνιση, έστω κι αν στο τέλος έχασε τη συγκέντρωσή της, από την Ελλάδα η οποία επιβλήθηκε 80-71 της Ρωσίας, έκανε το "2 στα 2" και θα απολαύσει το ρεπό της Παρασκευής (6/9) από θέση ισχύος. Καθοριστικοί οι Περπέρογλου και Μαυροκεφαλίδης, διάστρεμμα ο Σπανούλης.

Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Σλούκας 3/4 βολές έβαλε τους πόντους που χρειαζόταν η Ελλάδα μετά το 75-67 στο οποίο είχε μειώσει η Ρωσία με τον Σβεντ. Στα 6,9'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Ζήσης με 2/2 βολές έγραψε το 80-71
Ο πρωταγωνιστής
Μεστό επιθετικό παιχνίδι από τον Στράτο Περπέρογλου και εξαιρετικές αμυντικές εμπνεύσεις στο β' δεκάλεπτο όταν επέστρεψε η Ελλάδα και πήρε το προβάδισμα.
Ο αγώνας
Οι Σπανούλης, Μπράμος, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μπουρούσης ξεκίνησαν το παιχνίδι και μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα μέσα σε δυόμιση λεπτά πέτυχαν σερί 8-0 που τους έδωσε την ευκαιρία να προηγηθούν με 8-2. Ο Πρίντεζης πέτυχε τους 6 από τους 8 πόντους, ενώ η αντίδραση της Ελλάδας στην άμυνα ζώνης των Ρώσων ήταν αρκετά καλή. Πάντως, οι Ρώσοι αντέδρασαν με σερί 6-0, ενώ στα τρίποντα των Παπανικολάου και Καϊμακόγλου (11-8, 14-11), έδωσε απάντηση ο Φριντζόν από τα 6.75μ. (14-14). Τελικά, με σερί 7-0 οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 21-16.
Τα πέντε λάθη που είχε η Ελλάδα στο α' δεκάλεπτο προβλημάτιζαν τον Τρινκέρι που επέλεξε τους Σλούκα, Σπανούλη στα γκαρντ και τον Περπέρογλου στο "3". Ένα "γαλανόλευκο" ξέσπασμα (7-0), έφερε για πρώτη φορά την εθνική μπροστά στο σκορ (30-29), απόρροια της άμυνας ζώνης που έπαιζε. Οι Ρώσοι έπαιζαν έξυπνα στην επίθεση και ο Σοκόλοφ ισοφάρισε σε 32-32, παίρνοντας και το 3ο φάουλ του Μπουρούση. Πάντως, η αντίδραση της Ελλάδας ήταν καλή, καθώς ακολούθησε επιμέρους 9-2 με τον Περπέρογλου να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση και τον Φώτση να γράφει το 41-34 του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, η καλή άμυνα της Ελλάδας έδωσε το έναυσμα για νέο ξέσπασμα και με επιμέρους 9-2 οι διεθνείς ξέφυγαν με 50-36, εγκλωβίζοντας τους Ρώσους. Ακολούθησε νέο σερί και η Ελλάδα εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 πόντους (58-39) στο 26' με τον Παπανικολάου να ευστοχεί. Οι Ρώσοι μείωσαν σε 58-45, προκαλώντας την οργή του Τρινκέρι που κάλεσε τάιμ άουτ και τα' ψαλε στους παίκτες του. Τελικά η διαφορά παρέμεινε σταθερά πάνω από τους 10 και ο Καράσεφ μείωσε σε 62-47 στο 30'.
Ο Καϊμακόγλου επανέφερε τη διαφορά στους 17 (64-47), όμως στο 31' ο Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας, καθώς παραπάτησε σε διεκδίκηση της μπάλας. Οι διεθνείς πάντως στο παρκέ έπαιζαν και γι' αυτόν. Ο Περπέρογλου ήταν εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση, ενώ με ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη η διαφορά άγγιξε και τους 22 πόντους (71-49, 73-52). Η Ρωσία ούτε και τότε υποτάχθηκε, έτρεξε επιμέρους 16-2 και με τον Σβεντ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι μείωσε σε 75-67 στο 38'.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 5 (6 ασίστ), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 10, Φώτσης 3, Παπανικολάου 10, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 11, Μπράμος, Πρίντεζης 9.
Ρωσία (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ 10 (7 ριμπάουντ), Σοκόλοφ 7, Βάλιεφ 2, Φριτζόν 8, Βορόνοφ, Κουλάγκιν 5, Σβεντ 17, Αντόνοφ 7, Μόνια 9, Χβοστόφ 6, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ.

Από sport24

* Περισσότερο εύκολα από όσο περιμέναμε όλοι λίγο πολύ η Ελλάδα έκανε το 2χ2 κόντρα στην πληγωμένη από την ήττα της πρεμιέρας Ρωσία και το Σάββατο (ρεπό την Παρασκευή οι δύο τελευταίοι όμιλοι) κάνει το 3χ3 με την Τουρκία και θα απομένει το ντέρμπι κορυφής με τους γείτονες Ιταλούς (ή τους Φινλανδούς άραγε;). Πλουραλισμός στο σκοράρισμα, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και περισσότερες λύσεις συνολικά από τους Ρώσους έφεραν τη νίκη για την Εθνική μας, που έσπασε και το αρνητικό σερί των 4 ηττών από την «αρκούδα». Το Σάββατο, αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να γίνει το 3-0 με την κακή εδώ και καιρό Τουρκία, οπότε το μεγάλο ενδιαφέρον του ομίλου θα βρίσκεται στο ματς της Ιταλίας με την Φινλανδία, αμφότερες με 2χ2 στο ξεκίνημα, καθώς οι Ιταλοί νίκησαν επίσης εύκολα τους Τούρκους, ενώ και οι Σκανδιναβοί δε δυσκολεύτηκαν καθόλου από τους αδύναμους Σουηδούς. 
Στους άλλους ομίλους, για τον Α' η Ουκρανία νίκησε το Ισραήλ που έμεινε χωρίς νίκη, οι θριαμβευτές της πρεμιέρας Γερμανοί ηττήθηκαν ανέλπιστα(;) από τους Βέλγους και η Γαλλία ισοφάρισε την απίθανη γκέλα της πρεμιέρας κόντρα στους αδύναμους Βρετανούς. 
Στον Β' το Μαυροβούνιο ηττήθηκε αυτήν τη φορά στον πόντο από τη Λετονία, οι Λιθουανοί έκαναν σεφτέ απέναντι στα Σκόπια και η Σερβία συνέχισε εντυπωσιακά κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. 
Στον Γ' η Κροατία απέφυγε στο τέλος το σοκ από τη Γεωργία, η Τσεχία νίκησε επίσης στον πόντο την Πολωνία που έμεινε χωρίς νίκη και οι γηπεδούχοι Σλοβένοι επικράτησαν στο σούπερ ντέρμπι των Ισπανών, κατακτώντας ουσιαστικά την πρωτιά στον όμιλο.
Τέλος στο δικό μας όμιλο η Ιταλία συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα στην κακή Τουρκία και η Φινλανδία έκανε εύκολα το 2χ2 με την ανήμπορη Σουηδία.
Εμείς ρεπό αύριο, αλλά το πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται με τους πρώτους δύο ομίλους, όπου ωστόσο δεν ξεχωρίζει κάποιο ματς, με εξαίρεση ίσως το Λετονία-Λιθουανία, καθώς περιμένουμε να δούμε μια δυνατή εμφάνιση των Λιθουανών αλλά και τη διαχείριση του 2-0 των Λετονών.

5/9/13

Με τρομερές εκπλήξεις η πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, δεν την πάτησε η Ελλάδα!

 

Η εθνική μας επικράτησε της Σουηδίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας για τον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης με 79-51, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
 
Οι διεθνείς μας μετά τα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης επέβαλαν το παιχνίδι τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία Σουηδία, η οποία δεν κατάφερε πέρα από ατομικές ενέργειες κυρίως το Τέιλορ να απειλήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Με αυτόν τον τρόπο η εθνική μας έδωσε... παράταση στα 18 χρόνια χωρίς νίκη των Σουηδών σε Ευρωμπάσκετ που είχαν κερδίσει τελευταία φορά σε "μεγάλο ραντεβού" το 1995 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δημιούργησε προβλήματα στους Σουηδούς που δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς να σταματήσουν τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Μαυροκεφαλίδης είχε 8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες σε 21 λεπτά χρόνου συμμετοχής.
Ο αριθμός της ημέρας
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μάζεψε 41 ριμπάουντ, ελέγχοντας απόλυτα τους... αιθέρες κάτω από τα δύο καλάθια (9 ριμπάουντ ο Μαυροκεφαλίδης, 6 ο Μπουρούσης, 4 ο Παπανικολάου μεταξύ αλλων). Από την πλευρά τους, οι Σουηδοί κατάφεραν να πάρουν μόλις 19.
Που κρίθηκε το ματς
Ο Βασίλης Σπανούλης με σουτ τριών πόντων 1:39'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου σημείωσε το 11-12, δίνοντας για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το προβάδισμα στους διεθνείς μας. Από εκείνο το σημείο του αγώνα κι έπειτα η εθνική δεν κοίταξε ξανά πίσω της, φτάνοντας χωρίς δυσκολίες στο θετικό αποτέλεσμα και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.
Ο αγώνας
Οι Σουηδοί επωφελήθηκαν από το μούδιασμα των παικτών μας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν με δύο σουτ τριών πόντων του Τέιλορ να προηγηθούν με 6-0 στα πρώτα λεπτά του ματς. Οι παίκτες του Ντιν προηγήθηκαν, μάλιστα και με 8-2, ενώ αποσπάστηκαν και με 11-6. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι διεθνείς μας ανέβασαν την απόδοση τους, κλείνοντας την πρώτη περίοδο του αγώνα με 15-13.
Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη συνέχεια. Ίσα - ίσα που οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι πάτησαν ακόμα περισσότερο... γκάζι αυξάνοντας την διαφορά τους από τη Σουηδία. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια στο 39-21 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί κατά κράτος σε όλο το γήπεδο. Εξαιρετικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος αγωνίστηκε για 13 λεπτά στο ματς και πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους και να μαζέψει 6 ριμπάουντ.
Στην τρίτη περίοδο, οι διεθνείς μας διατήρησαν χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα στο σκορ. "Χτύπησε" μέσα από το καλάθι και επέβαλε το παιχνίδι του απέναντι στην Σουηδία. Ο Περπέρογλου αύξησε την διαφορά στους 15 πόντους μετά την μείωσε του σκορ από τους Σουηδούς και ο Πρίντεζης σημείωσε το 47-32. Με αυτόν τον τρόπο το 30' έκλεισε με 59-35.
Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 79-51, σημειώνοντας παράλληλα και την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79.

Σουηδία (Ντιν, 8/16β., 11/35διπ., 7/15τρ., 19ριμπ., 7ασ., 17λ., 4κλ.): Χάκανσον 3(1), Σκόλεμπραντ 5(1), Κλέρμπομ 2, Πίτα 7(1), Α. Γκάντεφορς 3(1), Τ. Μασάμπα, Γκραντ 2, Γιερέμπκο 8, Μ. Μασάμπα 2, Ρας, Τέιλορ 16(3), Β. Γκάντεφορς 3.
Ελλάδα (Τρινκέρι, 19/33β., 21/32διπ., 6/15τρ., 41ριμπ., 13ασ., 18λ., 3κλ., 8κοψ.): Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12, Ζήσης 6, Σπανούλης 13(3), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8, Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 2.

 Από sport24

* Η Εθνική μας τα κατάφερε μια χαρά απέναντι στους έτσι κι αλλιώς αδύναμους Σουηδούς, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαρούμε για το νικηφόρο ξεκίνημα, καθώς πολλές εκπλήξεις σημειώθηκαν στην πρεμιέρα του 38ου Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας!
Θύμα τεράστιας έκπληξης έπεσε η Γαλλία, η οποία ηττήθηκε από τη Γερμανία(!), ενώ ακόμη στο εναρκτήριο χρονικά ματς η Τουρκία ηττήθηκε από τη Φινλανδία, σε ακόμη ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν και εντός παρκέ οι Σκανδιναβοί επέδειξαν μια καθολική ανωτερότητα, η Μεγάλη Βρετανία νίκησε το όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά σίγουρα ανώτερό της Ισραήλ, η Γεωργία νίκησε πανεύκολα την Πολωνία και η άσημη Λετονία την σαφώς πιο έμπειρη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Στα αμφίρροπα ματς της πρώτης ημέρας, για τον Α' όμιλο η Ουκρανία νίκησε στο πόντο το Βέλγιο και προηγείται μαζί με Γερμανούς και Βρετανούς, στον Β' το Μαυροβούνιο νίκησε στο τέλος τα Σκόπια (που κατέθεσαν ένσταση για το τελευταίο καλάθι) και ισοβαθμεί με τη Λετονία αλλά και την εντυπωσιακή νεανική Σερβία του Ίβκοβιτς που νίκησε τη Λιθουανία του Καζλάουσκας, στον Γ' η οικοδέσποινα Σλοβενία γλύτωσε στο τσακ το μεγάλο κάζο νικώντας στο καλάθι τους Τσέχους και ισοβαθμώντας με Γεωργιανούς και Ισπανούς που έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους Κροάτες και τέλος στο δικό μας όμιλο προβάδισμα απέκτησαν Ελλάδα, Φινλανδία και Ιταλία που έκανε τη μίνι έκπληξη (επίσης στα χαρτιά, διότι στο παρκέ είχε τον καθολικό έλεγχο του αγώνα) απέναντι στη Ρωσία, την οποία και αντιμετωπίζουμε την Πέμπτη στις 22:00.

1/9/13

Παναθηναϊκός - Βέροια 1-1

Ένας καλός Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Βέροια βρήκε μπροστά του τον Μήτσιο και τον Βέρρη και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα κόντρα σε 14. Καθαρό οφσάιντ το γκολ της ισοφάρισης από πλευράς Βέροιας.
 

Ισόπαλος με την Βέροια με 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο χάρη στον Μήτσιο και τον δεύτερο βοηθό του Βέρρη οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος καθώς το γκολ με το οποίο ισοφάρισε η Βέροια προέρχεται από οφσάιντ.
Οι πράσινοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν πολύ καλοί. Παρουσίασαν κάποια κενά στο δεύτερο μέρος αλλά είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν και πέταξαν δυο βαθμούς στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Με τρεις αλλαγές
Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με την Βέροια ο Παναθηναϊκός καθώς οι Μπέργκ, Αμπεΐντ και Τριανταφυλλόπουλος πήραν την θέση τον Καρέλη, Σίλντενφελντ και Μέντες που δεν έπαιξαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Οι πράσινοι παρατάχθηκαν έτσι με τον Μπεργκ για πρώτη φορά ως βασικό και η βοήθεια του Σουηδού ήταν εμφανής στην επιθετική ανάπτυξη του Τριφυλλιού με τον 27χρονο φορ να είναι ο βασικός εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού.
Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε τον Καπίνο τέρμα, τους Μαρινάκη και Νάνο στα δυο άκρα της άμυνας με τον Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο ως αμυντικό δίδυμο. Αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός που είχε μπροστά και δεξιά τον Ζέκα και μπροστά και αριστερά τον Αμπεΐντ. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Μπαϊράμι στα δεξιά, τον Ντίνα στα αριστερά και τον Μπεργκ στην κορυφή.
Επέβαλλε τον ρυθμό του
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό θέλοντας και καταφέρνοντας να επιβάλει τον ρυθμό του. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Με σωστές ενέργειες προσπάθησε να φτάσει στην εστία του Αναστασόπουλου και τα κατάφερε για πρώτη φορά στο 10'.
Ο Μαρινάκης από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Μπεργκ έπιασε το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία της ομάδας της Βέροιας. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαϊράμι από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά αλλά τον Αναστασόπουλο να μπλοκάρει.
Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 29' όταν ο Λαγός από μακριά έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Αναστασόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.
Οι πράσινοι προς το τέλος του πρώτου μέρους έγιναν πιο πιεστικοί. Την ίδια ώρα η Βέροια δεν είχε ούτε μια επίσκεψη στα καρέ του Παναθηναϊκού.
Δοκάρι και γκολ
Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 42' όταν ο Μπαϊράμι από τα δεξιά έκανε το κόρνερ ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέο κόρνερ από τον Σουηδό άσο με τον Τριανταφυλλόπουλο αυτή τη φορά να παίρνει την κεφαλιά και τον Αναστασόπουλο να απομακρύνει.
Τρίτη και φαρμακερή για το Τριφύλλι καθώς στο 45' έγινε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας με τον Αμπεΐντ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή. Ο μέσος του Παναθηναϊκού κυνήγησε την φάση, πέρασε έναν αντίπαλο έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αναστασόπουλου.
Γκολ οφσάιντ από την Βέροια
Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά και το δεύτερο μέρος χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 48' όταν το σουτ του Μπαϊράμι πέρασε μόλις έξω από την εστία του Αναστασόπουλου.
Στο 55' ήρθε η ισοφάριση για την Βέροια από τον Μπεν. Ένα γκολ που ξεκίνησε από φάση οφσάιντ καθώς στην εκτέλεση του φάουλ δυο παίκτες ήταν οφσάιντ αλλά ο επόπτης Βέρρης δεν σήκωσε την σημαία και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Μπεν να σουτάρει και να ισοφαρίζει.
Το Τριφύλλι προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα και πάλι στο 61' με τον Ζέκα να υψώνει στον Μπαϊράμι, αυτός έπιασε το βολέ από τα αριστερά και ο Αναστασόπουλος έσωσε σωτήρια την ομάδα του.
Κλασική ευκαιρία
Στο κόρνερ του Παναθηναϊκού η Βέροια θα βγει στην αντεπίθεση με τον Νάνο να κάνει λάθος ως τελευταίος παίκτης, τον Μπεν να βγαίνει τετ α τετ με τον Καπίνο να ανοίγει λίγο την μπάλα να την βρίσκει ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού να χτυπάει στο πόδι του επιθετικού της Βέροιας και να πηγαίνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού με τον Μαρινάκη να διώχνει εν συνεχεία.
Στο 66' οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Ορέστες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Οι πράσινοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί και στο 80' ο Ζέκα πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του έδωσε αριστερά στον Μπεργκ ο οποίος ενώ είχε δίπλα του και μόνο του τον Καρέλη επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.
Στην τελευταία φάση του αγώνα η μπάλα έφτασε στον Χουχούμη ο οποίος από τα δεξιά αντί να δώσει μια έξτρα πάσα, σούταρε απευθείας με τον Αναστασόπουλο να κρατάει το 1-1.
 

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο (90' Αποστολόπουλος), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Αμπεΐντ (80' Χουχούμης), Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ντίνας, Μπεργκ.
Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Πέρεθ, Μπάρμπας, Καλτσάς (71' Τραπ), Όστοιτς, Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (42' Ρίος), Άλβες, Αμαραντίδης, Μπεν, Γεωργιάδης (84' Αποστολόπουλος).

Από prasinanea

* Ό,τι είχαμε δει και αναφέρει μετά τη μαύρη νύχτα της Νέας Σμύρνης δε θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες. Ευτυχώς δηλαδή που η Βέροια μας φοβήθηκε(!) και δεν κυνήγησε τη νίκη... Η Λεωφόρος θα μας σώσει... από τον υποβιβασμό μου φαίνεται, έτσι όπως το πάνε ομάδα και διοίκηση(;).
Ας ελπίσουμε μονάχα πως θα δούμε μια κάποια βελτίωση μετά τη διακοπή όταν ο Μπεργκ θα ενσωματωθεί για τα καλά στην ομάδα, ενώ θα προστεθεί -επιτέλους- και ο Πράνιτς.
Από κει και πέρα καμία δικαιολογία η κακή διαιτησία (πράγματι τραγικός ο μη καταλογισμός τριπλού(!) οφσάιντ στο 1-1 της Βέροιας, αλλά ΚΑΙ; Παναθηναϊκός είσαι, εντός έδρας παίζεις και κάνεις συνολικά 2-3 ευκαιρίες για γκολ, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τον αγώνα) που ήδη διαβάζετε και ακούτε σε «παναθηναϊκούς» χώρους, προφανώς για να κρυφτεί, εσκεμμένα, το χάλι που παρουσιάζει η ομάδα.
Πολλά για το μέλλον του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν θα κριθούν από το εάν θα γίνει περαιτέρω ενίσχυση μετά την απόκτηση των Αντζαγκούν, Πράνιτς.