6/3/10

ΝΟΠ - Παναθηναϊκός 10-6

 Την ήττα με 10-6 γνώρισε από τον ΝΟΠ ο Παναθηναϊκός για την 17η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών. Λίγες μέρες πριν, στο ίδιο κολυμβητήριο και απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη - πρόκριση για το final four του κυπέλλου.
 Σήμερα όμως οι πράσινοι είχαν ακόμη μία κακή βραδιά μακρυά απ' το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και γνώρισαν την 7η ήττα τους σε 9 εκτός έδρας αγώνες, μένοντας πίσω βαθμολογικά όσον αφορά ένα καλό πλασάρισμα ενόψη πλέι οφ.
 Πλέον το Τριφύλλι υποχώρησε κι άλλο στη βαθμολογία, αφού ισοβαθμεί με Βουλιαγμένη, Παλαιό Φάληρο και Χίο στους 15 βαθμούς και μοιράζεται μαζί τους την 6η θέση. ΝΟΠ και Λάρισα έχουν από 17 ενώ ο ΠΑΟΚ φαίνεται να αγκαλιάζει την τρίτη θέση αφού με το διπλό στη Χίο εκτοξεύθυκε στους 21, με 5 μόλις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 3-1, 3-1.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ: Κοντάκος 3, Χρόσικ 2, Μερκουριάδης 1, Κανελλόπουλος 1, Δουδέσης 1, Αποσκίτης 1, Κολόμβος 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βράνιες 2, Τσόκας 2, Φλώρος 1, Χαριτάκης 1.

 * Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Σάββατο στο ΟΑΚΑ τη Χίο και η νίκη θα είναι πλέον επιτακτική και καθοριστική για τη συνέχεια.

5/3/10

Παρτίζαν - Παναθηναϊκός 66-82


 Ο Παναθηναϊκός έχοντας αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, για την 5η αγωνιστική του TOP 16 διέλυσε μέσα στο Βελιγράδι την Παρτίζαν με 82-66 και πέτυχε την πρώτη του νίκη σε αυτή τη φάση. Απέδειξε παράλληλα ότι διαθέτει πολύ καλύτερη ομάδα από τους ταλαντούχους Σέρβους (λες και δεν το ξέραμε!) αλλά το έκανε αργά, έχοντας ηττηθεί στην πρεμιέρα και μάλιστα στο ΟΑΚΑ και όντας εκτός συνέχειας...

 Σούπερ ματς έκανε ο Νίκολας με 6/6 τρίποντα (απίστευτο!) και πολύ καλός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Περπέρογλου με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα!
 Συνολικά πάντως η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και δείχνει να πατάει γερά, τουλάχιστον για να συνεχίσει γερά στο πρωτάθλημα όπου φυσικά η διατήρηση των εντός των τειχών κεκτημένων, και συγκεκριμένα του πρωταθλήματος, αποτελεί τον μοναδικό στόχο πλέον για το Τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα:  19-19, 32-35, 50-60, 66-82.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

Παρτίζαν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 8, ΜακΚάλεμπ 22 (1/7τρίπ.), Κέτσμαν 9 (1/5τρίπ.), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 4, Μίτροβιτς 2, Μπόζιτς 5 (1/4τρίπ.), Μάριτς 6 (12ρ.), Βέσελι 8 (1/3τρίπ.), Ντέκιτς, Βράνες 2.
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7 (0/3τρίπ.), Περπέρογλου 16 (2/2δίπ., 4/6τρίπ.), Μπατίστ 12 (5ρ.), Φώτσης 2, Χέισλιπ 9, Νίκολας 22 (1/2δίπ., 6/6τρίπ., 2/4β.), Διαμαντίδης 9 (1τρίπ., 4ρ., 4ασ., 4λ.), καλάθης 1, Σερμαντίνι 4.

 * Μονάχα κρίμα, γιατί το θηρίο ξύπνησε αργά. Και άργησε μόλις 2 εβδομάδες όπου χάθηκε το κύπελλο Ελλάδας και η Ευρωλίγκα! Φυσικά και δεν πειράζει, όπως είπε κι ο Μπατίστ, πρωτάθλημα φέτος και τρεμπλ ξανά του χρόνου!

 * Την Κυριακή παίζουμε στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ ενώ για την τελευταία αγωνιστική στην Ευρωλίγκα θα υποδεχτούμε το Μαρούσι, το οποίο φυσικά και θα κερδίσουμε (όπως κάναμε σήμερα) για να μαζέψουμε κάπως την άσχημη εικόνα και παράλληλα δυστυχώς να "στείλουμε" την Παρτίζαν στους "8" αντί του Αμαρουσίου. Αν και ποτέ δεν ξέρεις...

* Φανταστικό το κοινό των Σέρβων, καθώς για πολλά λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα της ομάδας τους, ούτε ένας σηκώθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Αντίθετα, τραγουδούσαν όλοι συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους Παρτίζαν, που βέβαια είναι με το... ενάμιση πόδι στους "8" της Ευρωλίγκα.

3/3/10

Πρόκριση στο final four του κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό, 2-3 σετ το Μαρκόπουλο!


 Αναμφισβήτητα το μεγάλο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου γυναικών ήταν το Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός. Και διεξήχθει πραγματικό ντέρμπι απόψε στο Μαρκόπουλο, με τον Παναθηναϊκό να περνάει τελικά (με 2-3 σετ) στο final four του κυπέλλου.
 Οι πράσινες ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη βραδιά τις Τομάσεβιτς, Ντουμιτρέσκου, Μόλναρ, Χαντζηνικολάου και Τζανακάκη που και οι πέντε σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό θα πει πραγματικός πλουραλισμός στην επίθεση!
 Στο final four που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο (13-14 Μαρτίου), οι νταμπλούχες Ελλάδος, που θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, θα μάθουν αύριο Πέμπτη τον αντίπαλο τους μετά από κλήρωση. Οι άλλες τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τη διοργάνωση είναι οι Πανελλήνιος, ΟΣΦΠ και Ηρακλής. Και οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού πήραν σήμερα εύκολες προκρίσεις απέναντι σε Κερατέα, Πανιώνιο και Άρη αντίστοιχα.

Τα σετ: 25-20, 16-25, 20-25, 25-21, 14-16.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Λυκούδης): Ν. Γκαραγκούνη 21π.  (16/26 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Δρούγκα 11 (1 άσος, 3/8 επ., 7 μπλοκ), Τσίμα 5 (4/17 επ., 52% υπ, 1 μπλ.), Κρνιέσεβιτς 19 (18/39 επ., 1 άσος), Κόστιτς 14 (11/31επ., 2 μπλ., 1 άσος), Σαλούστρου (0/2 επ.), Κονόμη (λ- 58%) / Μ. Γκαραγκούνη 3 (3/5επ.), Καβαθά 2 (2/6επ.), Τζούριτς, Λαγουδάκη, Κουτσιβίτη. 
 
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου 9π. (7 άσοι, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 14 (1 άσος, 12/37επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 13 (8/25 επ., 69% υπ., 2 μπλοκ, 3 άσοι), Τομάσεβιτς 17 (16/32επ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 12 (12/27 επ.), Χατζηνικολάου 14 (8/17 επ., 3 μπλ., 3 άσοι), Μυλωνά (λ- 65%) / Σαπαρέφσκα, Χατζηνίκου, Παπαγεωργίου.

Αγγλία U21 - Ελλάδα U21 1-2, αγκαλιά με την πρόκριση στο Euro του 2011 οι μικροί!


 Σπουδαία νίκη επί των Άγγλων στο «Keepmoat Stadium» του Ντονκάστερ σημείωσε η Εθνική Ελπίδων με 2-1 και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under21 που θα διεξαχθεί το 2011 στη Δανία. Πλέον με μία αγωνιστική να απομένει είμαστε πρώτοι με 16 βαθμούς, πέντε ολόκληρους πάνω από τη δεύτερη Αγγλία, που όμως έχει ματς λιγότερο. Ακόμη κι έτσι, την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούμαστε από τα Σκόπια που βρίσκονται στην τελευταία θέση του 9ου ομίλου με μόλις 2 βαθμούς, όπου παίρνοντας μια χαλαρή ισοπαλία σφραγίζουμε την πρωτιά και μαζί το εισιτήριο για τη Δανία!
 Παρακολούθησα το δεύτερο ημίχρονο ζωντανά και έχω να πω ότι πήραμε πανάξια και σχετικά εύκολη νίκη! Χωρίς να έχω εικόνα από το πρώτο 45λεπτο, δε νομίζω οι Άγγλοι να έκαναν τίποτα φοβερό, αφού από το β' ημίχρονο που είδα ήταν αποκαρδιωτικοί. Πέραν αυτού, τα στατιστικά με τις φάσεις δείχνουν ότι και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο!
 Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 28' είχε ανοίξει το σκορ με ωραία προβολή, ενώ το 0-2 έγινε στο 48' από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ίσως βέβαια κάπου εκεί να κόπηκαν τα πόδια των γηπεδούχων -άλλωστε είναι μικρά παιδιά και επηρεάζονται περισσότερο απ' τους άνδρες- και να μην μπόρεσαν να μας απειλήσουν. Και εμείς όμως παίξαμε καλά. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν καλή, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα από τις σέντρες τους, τρέχαμε πολύ και στις αντεπιθέσεις χάσαμε ευκαιρίες για τρίτο και τέταρτο γκολ. Ακόμη και το 1-2 ήταν καθαρό οφσάιντ αλλά και πάλι δεν έφτασε στους Άγγλους οι οποίοι ταπεινώθηκαν μέσα στο σπίτι τους και πλέον θα παίξουν μπαράζ για την πρόκριση στο Euro. Κι αυτό αν δεν χάσουν στην Πορτογαλία από τους Πορτογάλους που είναι ένα βαθμό πίσω!

 Πολύ καλό ματς έκανε η άμυνα, ο Παπασταθόπουλος, ο Αργυρίου και ο Σκόνδρας (το αριστερό μπακ του Ατρομήτου, εκπληκτικός!), ο γκολκίπερ Γιακουμής (φαίνεται ωραίο ταλεντάκι!), ο Γ. Παπαδόπουλος, ο Δημούτσος και ο Κουτσιανικούλης στο κέντρο τα πήγαν καλά, αλλά και ο Παπάζογλου που αντικατέστησε τον Μήτρογλου και κρατούσε ωραία τη μπάλα. Γενικά, όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά, αφού μετά από τέτοιον θρίαμβο δεν βρίσκεις υστερείσαντες!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Αγγλία: Λόουτς, Γουόκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριτζ), Ρίτσαρντς, Σμόλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουίλσερ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ).
 
 Ελλάδα: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (72΄' Παπάζογλου), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

1. Ελλάδα 16β. (7αγ.)
2. Αγγλία 11β. (6αγ.)
3. Πορτογαλία 7β. (5αγ.)
4. Λιθουανία 5β. (6αγ.)
5. ΠΓΔΜ 2β. (6αγ.)

Ολυμπιάδα Λάρισας - Παναθηναϊκός 65-81

 Μπορεί απόψε για την 20η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός να αγωνίζόταν απέναντι στην ουραγό της Α1, Ολυμπιάδα, ωστόσο οι παίχτριες του Γιάννη Γερεουδάκη, αν και είχαν το προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, γνώρισαν σθεναρή αντίσταση από τη Θεσσαλική ομάδα μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο όπου χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά για να φέρει τη διαφορά σε διψήφια νούμερα μέχρι το τελικό 65-81.
 Οι γηπεδούχες παρέμειναν χωρίς νίκη εντός έδρας(!) στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός μείωσε στο πόντο τις Εσπερίδες στη μάχη για την 2η θέση (και έχει και ματς λιγότερο για να προσπεράσει!), αφού η ομάδα του Νανάκου ηττήθηκε στο μεγάλο ντέρμπι από τον πρωτοπόρο και αήττητο Αθηναϊκό με 78-82 στην παράταση!
 

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 38-44, 53-56, 65-81.

Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Γουίλσον 17 (4), Χαλιβελάκη 18, 'Ιλιτς 5 (1), Μεντιόλα 23 (1), Νικολαΐδου 2 (10 ριμπ.), Ξάνθου 7, Πανταζή 6 και Ζικυρίδου 3.

 * Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την επικίνδυνη ΦΕΑ, που θα είναι ξακούραστη αφού σήμερα είχε ρεπό, με μοναδικό στόχο φυσικά ακόμη μία νίκη που θα μας φέρει στην 2η θέση.

2/3/10

Cast Away, Robert Zemeckis, 2000


 Η πολύ γνωστή πλέον ταινία του Robert Zemeckis, με τον ελληνικό τίτλο "Ο Ναυαγός", από το 2000. Και που φυσικά -και όχι άδικα- δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν θυμούνται το όνομα του σκηνοθέτη της ταινίας, την οποία έχουν συνδέσει, ή καλύτερα ταυτίσει, με το όνομα του πρωταγωνιστή, Tom Hanks!

 Η υπόθεση της ταινίας, λίγο πολύ γνωστή:
 Παραμονές Χριστουγέννων, ο Τσακ, στέλεχος εταιρείας μεταφορών, οφείλει να συνοδεύσει κάποιο φορτίο. Υπόσχεται στη φίλη του ότι είναι η τελευταία φορά που θα την αφήσει μόνη τις γιορτές. Όμως, το αεροπλάνο θα πέσει και ο ίδιος θα βρεθεί ναυαγός σε έρημο νησί. 

 Ο Τσακ Νόλαντ είναι ένας πολυάσχολος επιθεωρητής της εταιρίας μεταφορών FED-EX . Γυρίζει όλο τον κόσμο ελέγχοντας αν όλα πάνε καλά στα κέντρα διανομής της εταιρίας που λειτουργούν σε κεντρικά αεροδρόμια Είναι παραμονή Χριστουγέννων και πολυάσχολος όπως πάντα, τρέχοντας να προλάβει κάποια πτήση, δίνει στο κορίτσι του υπόσχεση γάμου. Δυστυχώς όμως, το αεροσκάφος χάνει τον προσανατολισμό του μέσα σε μία τροπική καταιγίδα και βυθίζεται στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού . Σαν από θαύμα, ο Τσακ σώζεται και τα κύματα τον ξεβράζουν στην παραλία ενός ερημικού νησιού. Ο Τσακ πρέπει τώρα να μάθει να επιβιώνει εντελώς μόνος. Μόνη του συντροφιά μια μπάλα του βόλεϊ που ξεπέφτει κι αυτή στο ερημονήσι...

 Ήταν η ταινία στην οποία με εξέπληξε πολύ ευχάριστα ο Tom Hanks και με έκανε να ανατρέξω στην φιλμογραφία του και να παρακολουθήσω αναλυτικότερα και σε μεγαλύτερο εύρος το πλούσιο ταλέντο του!
 Εδώ, στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, βλέπουμε τον Αμερικανό ηθοποιό αποκλειστικά μόνο του σε ένα εκπληκτικό σόλο, να δίνει ένα μοναδικό ερμηνευτικό ρεσιτάλ. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό one man show!


 Και εκτός του ρεσιτάλ από τον Τομ Χανκς, νομίζω ότι υποδυόμενος τον Chuck Noland μας δίνει έναν από τους πλέον συμπαθείς κινηματογραφικούς ήρωες εδώ και πολλά χρόνια.
 Ο Τσακ Νόλαντ λοιπόν, είναι ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος, που μετά από ένα ατύχημα του αεροσκάφους στο οποίο είναι επιβάτης, θα τον ξεβράσει η θάλασσα σε ένα απόμακρο και έρημο νησί. Πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι είναι απολύτως μόνος. Αμέσως θα αναζητήσει τροφή ενώ θα προσπαθήσει να φτιάξει κι ένα κάλυμμα όπου θα μπορεί να κοιμηθεί και παράλληλα να προστατευτεί από τη βροχή. Με τις μέρες, εβδομάδες και εν τέλει τα χρόνια (4 ολόκληρα χρόνια έμεινε τελικά ναυαγός στο νησί) να περνάνε πολύ γρήγορα, ο Τσακ Νόλαντ που στο μεταξύ έχει συνάψει μία φιλική σχέση με μία... μπάλα την οποία επίσης ξέβρασε το κύμα απ' τα συντρίμμια του σκάφους, θα αρχίσει να σκέφτεται τους φίλους του, τη μέλλουσα γυναίκα του και το ενδεχόμενο να μην τους ξανδεί ποτέ...
 Ολοένα θα πνίγεται στη μοναξιά και όταν θα χάσει και την "παρέα" που του πρόσφερε η μπάλα, θα εγκλωβιστεί στην τεράστια, φυσική του φυλακή.

 Robert Zemeckis και Tom Hanks, λίγα χρόνια μετά την επιτυχία που τους χάρισε ο "Forrest Gump", συνεργάζονται και πάλι, με τον Χανκς και εδώ να "κλέβει" τη δόξα με τις μεγάλες ερμηνευτικές του ικανότητες, οι οποίες φυσικά του χάρισαν την Χρυσή Σφαίρα Ά αντρικού ρόλου σε δραματική ταινία!

 Εντυπωσιακό στοιχείο δε, αποτελεί ο ρεαλισμός στα γυρίσματα: Τα γυρίσματα του φιλμ έγιναν σε δύο μέρη σε διάστημα ενός χρόνου. Οπότε αφενός το μούσι που αφήνει ο "ναυαγός" Νόλαντ είναι αληθινό, αφετέρου ο Χανκς έχασε 25 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου!
 Σεναριακά λοιπόν το "Cast Away" δε λέει τίποτα αφού την ιστορία την έχουμε συναντήσει πολλές φορές. Ωστόσο η ερμηνεία του Χανκς, που από τα συνολικά 145' παίζει μόνος του περίπου στα 120'(!) και μάλιστα αρκετές φορές μόνο με γκριμάτσες, χωρίς καθόλου διαλόγους/μονολόγους, είναι καθηλωτική! Επίσης, πολύ ωραία είναι τα σκηνικά αλλά και η σκηνοθεσία του Zemeckis συγκαταλέγεται στα θετικά.
 Το γενικότερο βέβαια χολυγουντιανό περίβλημα είναι ενοχλητικό, όμως δεν είναι αρκετό για να χαλάσει την εικόνα του "Ναυαγού", που για μένα ξεχωρίζει εύκολα ανάμεσα σε τόσες σαχλοχολυγουντιανές φούσκες που είχαμε την ατυχία να παρακολουθήσουμε όλα αυτά τα χρόνια.

 Βαθμολογία: 7/10

1/3/10

Τον ξέσκισε στα τρίποντα! Παναθηναϊκός - ΟΣΦΠ 98-90, σφράγισαν την πρωτιά οι Πρωταθλητές που θα πάνε με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ για το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα!


 Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, τρομερό πάθος αλλά και 15 εύστοχα τρίποντα, επικράτησε του Ολυμπιακού με 98-90 σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά σφράγισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ενόψη πλέι οφ. Μπορεί να ήταν η 18η αγωνιστική και να θέλουμε άλλες 8 για το τέλος, αλλά ο Παναθηναϊκός για να χάσει την πρωτιά θα πρέπει στις τελευταίες 8 αγωνιστικές να κάνει δύο ήττες. Κάτι που φυσικά φαντάζει αδύνατο...
 Ο Ντρου Νίκολας μπορεί να βομβάρδισε τα καλάθια του Ολυμπιακού και να χρείστηκε πρώτος σκόρερ με 27 πόντους, ωστόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης που σημείωσε -έναν λιγότερο- 26 ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού και κατ' επέκταση του αγώνα. Ο "Μήτσος" πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν εκπληκτικός στην επίθεση, στην άμυνα, στα κλεψίματα, στην οργάνωση. Πραγματικός αρχηγός σήμερα, ο Διαμαντίδης έσπρωξε τους γηπεδούχους στη νίκη. Στους 22 "έμεινε" και ο εξαιρετικός Βασίλης Σπανούλης. Νίκολας, Διαμαντίδης και Σπανούλης σημείωσαν συνολικά τους 75 από τους 98 πόντους του Παναθηναϊκού!

 Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είχε απόψε τους Μπουρούση και Κλέιζα. Δύο πολύ καλούς παίχτες και σημαντικά εργαλεία. Οι μόνοι που έπαιξαν για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Σχορτσιανίτης -με βοήθειες από τον Βούισιτς- στο πρώτο ημίχρονο και ο Τσίλντρες στο δεύτερο! Προς το τέλος του αγώνα "ξύπνησε" και ο άποντος μέχρι τότε Τεόντοσιτς που με δικό του 5-0 βοηθούσε τον Τσίλντρες να κρατήσουν τον ΟΣΦΠ στο παιχνίδι.

 Με 14 πόντους έκλεισε το ημίχρονο, 58-44 για τον Παναθηναϊκό, που στην επανάληψη έφτασε και το +19 αλλά δεν κατάφερε να αυξήσει παραπάνω τη διαφορά. Ο ΟΣΦΠ μπορεί να μείωσε, αλλά αυτή τη φορά οι παίχτες του Ομπράντοβιτς δεν εμφάνισαν τις αυτοκτονικές τάσεις που είδαμε στο ματς με την Μπαρτσελόνα και κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερη πίεση να φτάσουν στη νίκη.

 Τα δεκάλεπτα: 32-28, 58-44, 79-64, 98-90.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 22, Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης, Χέισλιπ 5, Νίκολας 27, Διαμαντίδης 26 (7ρ., 11α), Πέκοβιτς 6.

 Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν 6, Τσίλντρες 26, Βούιτσιτς 15, Τεόντοσιτς 6, Παπανικολάου, Χαλπερίν 2, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 5, Σχορτσανίτης 18.

 * Ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει ήδη το κύπελλο Ελλάδας και μένοντας εκτός συνέχειας από την Ευρωλίγκα, ήθελε πολύ το αποψινό ματς με το οποίο κρινόταν η πρωτιά και ουσιαστικά θα έδειχνε αν θα εξακολουθούσαν οι πράσινοι να είναι το φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Τα κατάφερε και πλέον πάει για το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και οι άλλοι θα μείνουν με το κύπελλο...

 * Ο Γιαννάκης έδωσε ακόμη ένα σόου σήμερα. Σκέτος κλόουν, καραγκιόζης, χοροπήδαγε σα βλάκας, έπιανε το κεφάλι του, κλαιγόταν συνεχώς. Θα τον θυμούνται ΟΛΟΙ πια σαν ένα μεγάλο καραγκιόζη -μετά τον Ιωαννίδη- του ελληνικού μπάσκετ. Κρίμα πραγματικά... Ας πρόσεχε...

* Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού, 18000 οπαδοί βρέθηκαν στο κλειστό και δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε δίνοντας μεγάλη ώθηση στα παιδιά να βγάλουν αυτό το πάθος που είδαμε σήμερα στο παρκέ.

28/2/10

Πήρε τον πρώτο από τους 7 τελικούς ο Παναθηναϊκός, 0-2 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. 6 μείνανε για τον τίτλο!

 

 Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από τον Πανιώνιο, για την 24η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε και έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με τους τρεις πολύτιμους πόντους στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή.
 Ο ΠΑΟΚ χθες συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και με την ίδια σταθερότητα που δείχνει στο τελευταίο τρίμηνο πέρασε από την Ξάνθη με 0-3 και προσωρινά είχε περάσει μόνος πρώτος στην βαθμολογία! Και αν συνεχίσει έτσι (και γιατί να μην συνεχίσει, έχουν μείνει μόλις 6 αγωνιστικές για το φινάλε!) ξαναλέω για ακόμη μία φορά ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" αποτελεί μεγαλύτερο αντίπαλο -από τον ΟΣΦΠ- για τον Παναθηναϊκό.
 Νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει και ο αιώνιος αντίπαλος, που για ένα ακόμη ματς ήταν κακός, ενώ ο Ατρόμητος φωνάζει δίκαια για πέναλτι...
 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει για να περάσει ξανά μόνος πρώτος. Παράλληλα οι πράσινοι έπρεπε να ξεπεράσουν την κούραση από το μεσοβδόμαδο ταξίδι και δύσκολο ματς στη Ρώμη αλλά και να φύγει με το τρίποντο από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για οποιονδήποτε αντίπαλο. Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει μία πολύ καλή παράδοση στη Νέα Σμύρνη με μόλις μία ήττα από καταβολής επαγγελαμτικού ποδοσφαίρου (σεζόν 1979-'80)!
 Και τα κατάφερε. Με οδηγό τον παιχταρά Τζιμπρίλ Σισέ, που σημείωσε και τα 2 γκολ (η πολλοστή φορά που ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ, αχχχ πότε θαρθει το πρώτο χατ - τρικ;;), και τον Νίνη να μην επαναλαμβάνει τη σούπερ εμφάνιση της Ρώμης αλλά να τρέχει πολύ, να διεκδικεί πολλές μάχες και να τρώει πολλές κλωτσιές, τον Λέτο να κάνει μεγάλο ματς επιθετικά αλλά και αμυντικά(!), τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να είναι άρχοντας στο κέντρο, αλλά και γενικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας να είναι σήμερα εξαιρετική με αλληλοκαλύψεις σε όλους τους χώρους και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη και πλέον απομένουν ακόμη 6 τελικοί και φυσικά το ζητούμενο είναι το 6χ6 για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Πανιώνιος: Μπεθέρα, Μανιάτης, Ουέλιγκτον (59' Κούκετς), Κοντοές, Γιόνσον (46' Σκούφαλης), Σιόβας, Τζαβέλλας, Τσότσαλιτς (76' Νικολάου), Κουμορτζί, Μπάλαμπαν, Ριέρα.

 Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (80' Σιμάο), Σαλπιγγίδης (73' Μαρίνος), Λέτο (85' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 * Λίγο πριν από το ματς, ο Σισέ έμαθε για την κλήση στην Εθνική Γαλλίας, αφού μετά τον τραυματισμό του Λουίς Σαχά, ο Ντομενέκ  "αναγκάστηκε" να καλέσει τον Σισέ για το φιλικό με την Ισπανία.

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πτολεμαΐδας 65-51

 Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση συνοδεύτηκε με νίκη για τον Παναθηναϊκό. Στο κλειστό της Λεωφόρου, τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη επικράτησαν με 65-51 του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, κατακτώντας έτσι μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια για ένα καλό πλασάρισμα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός που είχε να αγωνιστεί για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, αφού κατά σειρά πήρε με 20-0 το ματς με τα Χανιά που έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα και αμέσως μετά είχε ρεπό, παρουσιάστηκε νωθρός σήμερα το μεσημέρι απέναντι στον αξιόμαχο Απόλλωνα. 
 Οι φιλοξενούμενες μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ, ενώ και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με τις πράσινες τελικά να παίρνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τη λήξη του τριανταλέπτου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπιασε καλή απόδοση και έφτασε τελικά στη νίκη με 65-51. Από 16 πόντους σημείωσαν Γουίλσον και Ίλιτς για το Τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 25-28, 48-44, 65-51.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Γουίλσον 16, Χαλιβελάκη 10, Ξάνθου 1, Νικολαΐδου 10, Πανταζή, Ζικυρίδου 6, Μεντιόλα 6, Ίλιτς 16(2). 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ. (Πυροβέτσης): Παπαδημητρίου 11(3), Καζαντζίδου, Χολμς 14, Σταυρίδου 2, Βίντασιτς 11, Καραδήμα 3(1), Ενκέλε 10.

* Επόμενο ματς για τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στη Λάρισα με την Ολυμπιάδα.