12/10/13

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 3-1 σετ, ξεκίνημα με... περσινούς εφιάλτες

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το αριστερό τη σεζόν στην Α1 αφού ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Παναχαϊκή στην Πάτρα με καθαρή αυτοκτονία στο τέταρτο σετ. Ροντέο το ματς με τον διαιτητή να βγάζει πολλές κάρτες από το τσεπάκι του.
Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ματς. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το 10-10 οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πήγαν προηγούμενοι 16-13, ενώ στη συνέχει έφτασαν τη διαφορά στο +7 22-15. Αυτή η διαφορά παρέμεινε μέχρι και το τέλος του σετ με την Παναχαϊκή να το κατακτά με 25-18.
Ανάλογη ήταν η συνέχεια μέχρι και τα μισά του δεύτερου σετ. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκό έδειξε σημάδια ζωής. Το Τριφύλλι επέτρεψε στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα σερί 4-0 (21-17) κατάφερε να βρει τις απαντήσεις. Με πρωταγωνιστή τον Καριπίδη το Τριφύλλι έφερε το σετ στα ίσα στο 24-24 και στη συνέχεια το κατέκτησε με 27-25.
Τα επόμενα δύο σετ θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα σετ της αυτοκτονίας για τους πράσινους. Το Τριφύλλι στι τρίτο σετ διατηρούσε ένα προβάδισμα μέχρι και το 11-14. Από εκεί και μετά η Παναχαϊκή αντέδρασε και το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι και το 19-19. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 22-19 και 24-21. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και παρά το γεγονός ότι μείωσε σε 24-23 τελικά έχασε το σετ έπειτα από επίθεση του Ντονά με 25-23.
Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αυτοκτονία στο τέταρτο σετ. Οι πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή μέχρι και την τελική ευθεία του σετ. Το 19-22 έγινε 23-23 για να ολοκληρωθεί η ανατροπή για την Παναχαϊκή με 25-23.

Τα σετ: 25-18, 25-27, 25-23, 25-23

Παναχαϊκή (Αγγελόπουλος): Ν. Ρουμελιώτης, Αγγελόπουλος, Π. Ρουμελιώτης, Βλαοχστάθης, Ντονάς, Ραντούνοβιτς, λίμπερο ο Μ. Ρουμελιώτης  / Βασιλάκος, Πεφάνης.
Πανθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής, Μπέλος, Αμορόσο, Μουρ, Καρυπίδης, Πενόλιο, λίμπερο ο Κουρούπης  / Μαδούρας, Μανιόπουλος, Καπίρης, Πολυχρονιάδης.

Από prasinanea

* Δυστυχώς η νέα σεζόν ξεκίνησε με πολλές -άσχημες- μνήμες από πέρυσι. Κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός «αυτοκτόνησε» πολλές φορές χάνοντας δικά του ουσιαστικά παιχνίδια, στα οποία αποκτούσε σημαντικό προβάδισμα αλλά τελικά, με κάποιον απίστευτο τρόπο κάθε φορά «κατάφερνε» να φεύγει από τα τερέν ηττημένος. Έτσι και στην πρεμιέρα της φετινής Α1, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε και ΕΠΡΕΠΕ να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως δέχτηκε μια τρομερή ανατροπή από τη νεοφώτιστη Παναχαϊκή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει με το αριστερό στο νέο πρωτάθλημα.

Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 52-83, στο Φάληρο (ξανα)ερχόμαστε!

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ πήρε εύκολα τη νίκη με 83-52 επί του Ρεθύμνου και σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά. Πλουραλισμός στην επίθεση για τους πράσινους.
 
Το ματς:
 Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Παππά, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια είχαμε έναν πράσινο μονόλογο.
Με επί μέρους σκορ 14-2 το Τριφύλλι μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι έχοντας τον Διαμαντίδη ζεστό. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και κέρδισε μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην αντίπερα όχθη το Ρέθυμνο δεν μπορούσε να βρει λύση και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 13-24.
Το Τριφύλλι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το 17 με τη διαφορά να είναι σταθερά κοντά στους 15 πόντους. Κάπου εκεί το Ρέθυμνο αντέδρασε. Για να είμαστε πιο ακριβείς εκείνος που αντέδρασε ήταν ο Χαρτ.
Ο γκαρντ του Ρεθύμνου έφτασε στους 13 πόντους και κατέβασε τη διαφορά στους 8 (32-40). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος σε όλες τους τις προσπάθειες τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι και κάπως έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Το τελείωσε και πρόσφερε και θέαμα...
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι. Οι πράσινοι με το πόδι πατημένο στο γκάζι έβαλαν πολύ γρήγορα τέλος στο ματς.
Το Τριφύλλι έσφιξε την άμυνά του και βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Έτσι, αύξησε την υπέρ του διαφορά και βρέθηκε να ξεφεύγει και με 22 πόντους διαφορά (40-62) μετά από ωραία συνεργασία του Γκιστ στον Παππά. Από την άλλη, τα σουτ τριών πόντων των Κρητικών δεν βρήκαν στόχο κι έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε υπέρ των πράσινων.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξακολούθησε να κάνει συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και πρόσφερε θέαμα κατά διαστήματα. Στο 36' ο Διαμαντίδης έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους και στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο θέαμα από τους πράσινους.
Λάσμε και Φώτσης πρόσφεραν ορισμένα θεαματικά καρφώματα, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες εξαιρετικές συνεργασίες ανάμεσα στους πράσινους που κέρδισαν το χειροκρότημα. Το τελικό 83-52 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.
Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία των φίλων του Τριφυλλιού που μετέτρεψαν σε ΟΑΚΑ το "Μελίνα Μερκούρη".

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 18(3),, Καλλινικίδης 3 (1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος 4(1), Προύιτ 8, Άρμπετ, Καλαμπόκης 2, Κανονίδης, Σίνης, Γκάμπριελ 17(1), Λάτοβιτς, Κουάμε.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 13, Λάσμε 8, Ματσιούλις 8 (2), Κάρι 7 (1), Παππάς 11 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Γιάνκοβιτς 4, Μπράμος 9 (1).

Από prasinanea

* Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, όπου ναι μεν αντιμετώπισε έναν ευκολότερο αντίπαλο αλλά αν μη τι άλλο επέδειξε άκρως σοβαρό πρόσωπο, έπαιξε ουσιαστικό μπάσκετ και διέλυσε με 31 πόντους την 4η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος παραδίδοντας μεταξύ άλλων μαθήματα στην άμυνα, ειδικά στο β' ημίχρονο.

* Στο Φάληρο ερχόμαστε να σας (ξανα)γαμήσουμε!!!

Ελλάδα - Σλοβακία 1-0

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα και με ένα γκολ-δώρο από την Σλοβακία η Ελλάδα νίκησε με 1-0 στο προτελευταίο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σκρτελ μετά το τέλος του αγώνα για χτύπημα στον Παπασταθόπουλο.
Κι αν σου κάτσει Ελλάδα; (pics & vids)

Μια στροφή πριν την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014 και η Εθνικής μας ομάδας έστω και με ένα γκολ-δώρο έκανε το χρέος της και επικράτησε με 1-0 της Σλοβακίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα με την απόδοσή του, ωστόσο με τους τρεις βαθμούς που πήρε από το αυτογκόλ του Σκρτελ στο 44' παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Βοσνία με 22 βαθμούς.
 Η Εθνική μας που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί στα μπαράζ για την πρόκριση, θα δώσει τον τελευταίο της αγώνα στον όμιλο την προσεχή Τρίτη (15/11, 20.00) πάλι στο Φαληρικό γήπεδο με αντίπαλο το Λιχτενστάιν.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε ορεξάτη είχε ευκαιρίες για γκολ μέχρι το 30' και θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα απέναντι από τους Σλοβάκους που τα περίμεναν όλα από Στοχ και Βάις.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα η Εθνική και στο τέλος δέχθηκε με ευχαρίστηση και το αυτογκολ του Σκρτελ.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο, με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ και όχι με οργανωμένες επιθέσεις.
Πάντως η άμυνα της Εθνικής δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το κέρδος ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί της νίκης.
Τα πλάνα του Σάντος
Ο Φερνάντο Σάντος κατέληξε τελικά όσον αφορά τα πλάνα του στο 4-2-3-1 με τον Παπασταθόπουλο αντί του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας και ενισχύοντας την επιθετική γραμμή με τον Σαμαρά πίσω από τον Μήτρογλου.
Έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα οι Χολέμπας (αριστερά), Τοροσίδης (δεξιά), Παπασταθόπουλος-Μανωλάς (αμυντικό δίδυμο).
Στην μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης-Μανιάτης, πιο μπροστά οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Σαμαράς (κέντρο) και στην κορυφή ο Μήτρογλου.


Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος (57' Νίνης), Σαλπιγγίδης (76' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (88' Φετφατζίδης).
Σλοβακία (Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Σκρτελ, Χούμποτσαν, Πετσόβσκι (64' Γκουεντέ), Κούτσκα, Σέστακ (63' Γιακούμπκο), Βάις, Στόχ, Νεμετς (76' Ντούρις).

Ανασκόπηση αγώνα

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 6 λεπτό.
Ο Τοροσίδης εκτέλεσε φάουλ, με τον Μανωλά να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, με τον Μούχα να διώχνει με υπερένταση και τον Πετσόβσκι να πετάει την μπάλα κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (10'), η Ελλάδα απείλησε και πάλι, όταν ο Τζιόλης έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ,
Στο 28' ο Σαλπιγγίδης μετά από πάσα του Σαμαρά βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Μούχα να αποκρούει την μπάλα και τον Σκρτελ να την διώχνει σε πλάγιο άουτ.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς τέρματα, οι Σλοβάκοι έκαναν ένα αναπάντεχο δώρο στην Ελλάδα.
Στο 44' λοιπόν ο αρχηγός της Σλοβακίας Σκρτελ είχε την μπάλα στην κατοχή του στην άμυνα την γύρισε στον τερματοφύλακά του τον Μούχα ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα αυτή να περάσει κάτω από το πόδι του και να καταλήξει στο βάθος της εστίας κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα.
Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Εθνική απειλούσε τους Σλοβάκους κυρίως με μακρινά σουτ.
Στο 48',  ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα σουτ με τον Σκρτελ να απομακρύνει την μπάλα, ενώ στο 56' ο Μήτρογλου από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Πέκαρικ να την απομακρύνει πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.
Στο 67' και στο 71' η Ελλάδα είχε δύο καλά σουτ με Σαμαρά και Σαλπιγγίδη με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Από το 75ο λεπτό και μετά ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, καθώς και η Σλοβακία από την πλευρά της δεν μπορούσε να απειλήσει την ελληνική άμυνα.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Ελλάδα να επικρατεί με 1-0 έστω και με αυτογκόλ και να παραμένει μαζί με την Βοσνία στην πρώτη θέση του ομίλου.

Από sport24

* Βαρεμάρα δύο ωρών, ένα ξεκαρδιστικό αυτογκόλ και... φύγαμε για μπαράζ, όπου πιο εύκολες φαντάζουν οι ομάδες που αποφεύγουμε, ως επίσης ισχυρές από τις θεωρητικά ασθενέστερες, όμως σε κάθε περίπτωση καλύτερες και μάλλον... άπαιχτες για την εθνική μας ομάδα.

6/10/13

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1, μπορούσε το αποτέλεσμα...

Με μοιραίο τον Μπεργκ ο οποίος έχασε πέναλτι στο 82' ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας ένα καλό πρόσωπο και πληρώνοντας την απειρία κάποιων ποδοσφαιριστών του. Σκόρερ για το Τριφύλλι που προηγήθηκε στο σκορ ο Μπεργκ, ισοφάρισε ο Στοχ με πέναλτι και το 2-1 έγινε από τον Αθανασιάδη.
Αναγκασμένος να ζει με τα λάθη του από την απειρία κάποιων παικτών του τη φετινή σεζόν είναι ο Παναθηναϊκός και ιδίως σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Το Τριφύλλι παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο, είχε ευκαιρίες για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Τούμπα με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ στο 82' αλλά δεν τα κατάφερε.
Βέβαια και ο ΠΑΟΚ έχασε σωρεία ευκαιριών καθώς ο Καπίνο παρά την αστάθεια που παρουσίασε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα εν συνεχεία ήταν πάρα πολύ καλός στα τετ α τετ και τα σουτ των παικτών των γηπεδούχων σώζοντας σε δυο, τρεις κλασικές ευκαιρίες το Τριφύλλι.
Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με δυο αμυντικά χαφ τους Μέντες και Λαγό και τον Τριανταφυλλόπουλο να παίζει ως δεξιό μπακ για να αναχαιτίσει τον Στόχ.
Την ίδια ώρα ο Πράνιτς έπαιξε μπροστά τους και οι Κλωναρίδης και Ζέκα στα δυο άκρα ενώ ο Σουηδός άσος βρέθηκε στην κορυφή.
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα καθώς οι Νίνης, Σαλπιγγίδης και Στοχ έπαιξαν πίσω από τον Αθανασιάδη θέλοντας να δημιουργήσουν προβλήματα στο Τριφύλλ
8' Ο Λίνο από τα δεξιά έκανε το φάουλ ο Καπίνο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με την μπάλα να φτάνει στον Σαλπιγγίδη ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα δίχτυα αλλά ο Μπεργκ με προβολή έδιωξε.
16' Ο Κίτσιου μπήκε από τα δεξιά έκανε την συρτή σέντρα και ο Ρισβάνης δύσκολα έδιωξε την μπάλα.
19' Ο Λάζαρ κέρδισε την μπάλα στα δεξιά, έκανε την σέντρα ο Αθανασιάδης ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά και έπιασε ο Καπίνο.
21' Κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου για τον Παναθηναϊκό και μπλοκάρει ο Χακόμπο.
22' Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ με τον Μπεργκ. Ο Ζέκα πήρε την μπάλα από τα δεξιά έκανε μια όμορφη σέντρα και ο Σουηδός σέντερ φορ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Χακόμπο και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό μέσα στην Τούμπα.
25' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά από φάουλ του Ρισβάνη στον Σαλπιγγίδη...
27' Ο Στοχ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Σλοβάκος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Καπίνο στην δεξιά και την ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ.
35' Ο Στοχ θα κάνει την κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης θα πάρει την κεφαλιά όχι όπως θα ήθελε όμως με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Καπίνο να μπλοκάρει εύκολα.
47' Η μπάλα φτάνει στον Λίνο από τα αριστερά με τον μπακ του ΠΑΟΚ να βγάζει πολύ όμορφη σέντρα για το κεφάλι του Αθανασιάδη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε τον Σίλντενφελντ και με κεφαλιά νίκησε και τον Καπίνο και έκανε το 2-1.
54' Νέα επίθεση για τον ΠΑΟΚ με την μπάλα να φτάνει στον Σαλπιγγίδη, αυτός γύρισε και έκανε ένα συρτό σουτ με τον Καπίνο να μπλοκάρει σταθερά.
57' Βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Σίλντενφελντ θα κάνει λάθος γύρισμα προς τον Καπίνο, ο Αθανασιάδης θα πάρει την μπάλα θα βγει τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Τριφυλλιού ο οποίος θα κάνει γρήγορη έξοδο και με το ένα χέρι θα κερδίσει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
58' Ο Παναθηναϊκός στην επίθεση με τον Μπεργκ να κάνει το 1-2 με τον Ζέκα και να βγαίνει τετ α τετ με τον Χακόμπο. Ο Σουηδός θα κάνει το πλασέ με το δεξί αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ θα τον νικήσει και θα κρατήσει το 2-1 για την ομάδα του.
Έξω ο Μέντες μέσα ο Μπεργκ
68' Ωραία κάθετη μπαλιά του Νίνη στον Σαλπιγγίδη, αυτός θα βγει τετ α τετ με τον Καπίνο ο οποίος θα τον περιμένει και θα τον νικήσει με το πόδι στο τετ α τετ. Στη συνέχεια η μπάλα θα φτάσει στον Αθανασιάδη ο οποίος θα προσπαθήσει να σουτάρει αλλά και πάλι ο Καπίνο θα πει όχι.
75' Ο Νίνης θα παίξει ωραία το 1-2 με τον Στόχ, ο Σλοβάκος θα μπει μέσα στην περιοχή, θα περάσει τον Τριανταφυλλόπουλο και θα σουτάρει με τον Καπίνο να μπλοκάρει.
79' Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου για τον Παναθηναϊκό και απόκρουση από τον Βιτόρ...
80' Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ θα γίνει κάτοχος της μπάλας θα προσπαθήσει να γυρίσει ο Κίτσου θα πέσει βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι και πέναλτι για τον Παναθηναϊκό.
82' Ο Μπεργκ θα αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ο Σουηδός θα στείλει την μπάλα άουτ καθώς η μπάλα θα περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χακόμπο ο οποίος έπεσε σωστά.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (79' Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης (88' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 77' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Από prasinanea

* Συνέχεια στις βελτιωμένες εμφανίσεις έδωσε ο Παναθηναϊκός, στο πιο δύσκολο μέχρι σήμερα ματς, κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με βαθμό ή βαθμούς, όμως πλήρωσε για ακόμη μία φορά τα αμυντικά λάθη ενώ έχασε και το πέναλτι στο 82'..
Πλέον διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω εθνικών ομάδων, με τον Αναστασίου να έχει κι άλλη ευκαιρία να «δέσει» την ομάδα, αφού με την επανέναρξη θα έχει σε πολύ καλή κατάσταση όλους τους παίκτες του. Με τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο τη μεθεπόμενη Κυριακή, για τη νέα αρχή..