29/5/10

Παναθηναϊκός - ΝΟΒ 7-10, για την 5η θέση που οδηγεί στο Len Trophy θα παλέψει πλέον το Τριφύλλι


 Ένας πολύ κακός Παναθηναϊκός, στο χειρότερο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του ηττήθηκε στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ από την Βουλιαγμένη με 7-10 και πλέον θα παλέψει με τον ηττημένο του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Παλαιό Φάληρο (η σειρά είναι στο 1-1 αλλά λογικά ο ΠΑΟΚ θα συμπληρώσει την τετράδα μαζί με ΟΣΦΠ, Πανιώνιο, ΝΟΒ) για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και το Len Trophy.

 Αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Τσόκα 1-0 και απάντησε γρήγορα στην ισοφάριση των φιλοξενουμένων για το 2-1, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του, ήταν πολύ κακός αμυντικά -ασυνήθιστο αυτό για εντός έδρας ματς τη φετινή σεζόν- και ο ΝΟΒ πέρασε μπροστά 2-4.
 Στη συνέχεια οι πράσινοι ισοφάρισαν αρχικά 4-4, για να γίνει το 4-6 και να ισοφαρίσουν εκ νέου σε 6-6 με δύο συνεχόμενα γκολ από τον Βουλγαράκη και μάλιστα το δεύτερο να είναι πολύ όμορφο.
 Όμως προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, ο ΝΟΒ πέρασε μπροστά με 6-7 και στο τέταρτο οκτάλεπτο ήρθε η κατάρρευση. Ακόμη δύο γκολ για τη Βουλιαγμένη, δύο δοκάρια για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε τα τέσσερα συνολικά και εντονότατες διαμαρτυρίες του Ντράγκαν Άντριτς, ο οποίος ασυγκράτητος επιτέθηκε στους διαιτητές για να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα και να αποβληθεί. Τα νεύρα του προπονητή του Παναθηναϊκού έκαναν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αφού η ένταση μεταδόθηκε και στους πολίστες, αν και πλέον είχε κριθεί το αποτέλεσμα. Το 6-10 έγινε εύκολα, για να μειώσει ο Στελλάτος στο τέλος για το 7-10, που στέλνει την Βουλιαγμένη αντίπαλο του ΟΣΦΠ για μια θέση στον τελικό και τον Παναθηναϊκό αντίπαλο του Π. Φαλήρου -λογικά- για μια θέση στο Len Trophy της ερχόμενης περιόδου.

 Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-2, 2-1, 1-3.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Τσόκας 1, Στελλάτος 2, Βουλγαράκης 4.

 ΝΟΒ: Αναστασιάδης 1, Βλαχόπουλος 1, Χατζηγούλας 2, Μπλάνης 5, Γούνας 1.

Όπως αναμενόταν οι Celtics έφτασαν στο 4-2 επί των Magic, ανακυρήχθηκαν πρωταθλητές Ανατολής και προκρίθηκαν στον τελικό του NBA όπου περιμένουν τον νικητή της Δύσης (Lakers - Suns είναι στο 3-2)!


 Οι Celtics τα κατάφεραν όπως αναμενόταν να προκριθούν στον τελικό του NBA σε βάρος των Magic με συνολικό 4-2. Η Βοστώνη μετά το 3-0 ήταν το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση, αφού ποτέ στην ιστορία του NBA ομάδα που βρέθηκε πίσω με 0-3 σε οποιαδήποτε φάση των play offs δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος είναι οι Boston Celtics και όταν οι 2 εκ των 3 νικών τους ήταν με brake μέσα στο Ορλάντο!

 Μπορεί οι Magic με ηγέτη τον Dwight Howard να έκαναν ένα brake στη Βοστώνη και να μείωσαν σε 3-1, και στη συνέχεια να κέρδισαν πανεύκολα στην έδρα τους για το 3-2, όμως σήμερα τα ξημερώματα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι Celtics δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις και μέσα στο δικό τους γήπεδο δεν επρόκειτο να άφηναν με τίποτα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με έναν σούπερ Paul Pierce να σημειώνει 31 πόντους, έχοντας και 13 ριμπάουντ και 5 άσιστ, οι γηπεδούχοι παίζοντας από την αρχή πολύ επιθετικά πήραν διψήφια διαφορά από την πρώτη κι όλας περίοδο (30-19). Και όπως συνέβει και στους 6 τελικούς, όποια ομάδα πήρε το προβάδισμα στο πρώτο δωδεκάλεπτο, στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη!

 Στην δεύτερη περίοδο οι Celtics έχασαν τον Rajon Rondo με τραυματισμό, όμως ο Nate Robinson που τον αντικατέστησε τα πήγε περίφημα, αν και είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα play offs!
 Ο Robinson σημείωσε 13 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα ερχόμενος από τον πάγκο, όπως και οι Tony Allen, Rasheed Wallace σε προηγούμενα ματς, σε αντίθεση με τους Magic που δεν είχαν σχεδόν σε κανένα ματς της σειράς βοήθεια από τον πάγκο. Καλό ματς επιθετικά έκανε και ο Ray Allen με 20 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε για μία ακόμη φορά ο σούπερ Dwight Howard με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Vince Carter με 17.

 Στην επανάληψη οι ασταμάτητοι επιθετικά Celtics έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι 82-61 και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν. Το τελικό 96-84 έδωσε το πρωτάθλημα της Ανατολής στη Βοστώνη, η οποία πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό. Στη Δύση, Λος Άντζελες και Φοίνιξ είναι στο 3-2 με τις δύο έδρες να κρατάνε, αφού κανείς δεν έχει φτάσει ακόμη στο μπρέικ. Τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι Lakers στον 6ο τελικό, αλλιώς τα πάντα θα κριθούν και πάλι στο L.A. στο 7ο και τελευταίο ματς.

27/5/10

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον αιώνιο πελάτη με 73-54 και έκανε το 1-0 στους τελικούς!


 Ευτυχώς οι φόβοι που είχαν εκφραστεί εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην ΠΑΕ δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ απόψε και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ένας πραγματικά ψυχωμένος Παναθηναϊκός διέλυσε τον δύσμοιρο ΟΣΦΠ με 93-74 και έκανε δια περιπάτου το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, του 8ου συνεχόμενου!

 Και μάλιστα η διαφορά θα ήταν αρκετά υψηλότερη εάν οι πρωταθλητές δεν έριχναν αισθητά την απόδοσή τους στο δ' δεκάλεπτο!

 Οι οποίοι σήμερα έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις. Σε μια χρονιά έντονης αμφισβήτησης, μετά τους δύο χαμένους τίτλους (κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα), ο ισόβιος πρωταθλητής ήθελε όσο τίποτα να παραμείνει στον θρόνο του. Και απόψε έκανε πανεύκολα το πρώτο βήμα από τα τρία που απαιτούνται και την Κυριακή θα ψάξουν στο ΣΕΦ το 2-0 για να τελειώσουν την ιστορία όσο πιο νωρίς γίνεται.

 Από την αρχή του αγώνα ο Μπαναώτης έπαιξε με τον Σχορτσιανίτη για να γεμίσει με φάουλ τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Ο μάγκας Ζοτς όμως του πήρε τα σώβρακα αφού δεν τον αντιμετώπισε με τον Πέκοβοτς man to man, αλλά με δύο και τρεις παίχτες για βοήθεια με αποτέλεσμα ο Μαυροβούνιος να μην υποπέσει σε κανένα φάουλ και ο Σχορτσιανίτης να μην απειλεί πλην των δύο καλαθιών στην αρχή!

 Στο 6-6 δύο απανωτά τρίποντα του Φώτση, του πιο σταθερού μας παίχτη εδώ και καιρό, έκαναν το 12-6, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο +9 πριν μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στους 3 για το 19-16 του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του Σπανούλη να ευστοχήσει σε δύο τρίποντα για να στείλει τη διαφορά πάνω απ' τους δέκα και να κλείσει τελικά το ημίχρονο στο +15, 41-26.

 Τα πάντα κάπου εκεί τελείωσαν, αφού ο ΟΣΦΠ δεν ξαναμπήκε ποτέ στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επικράτησε κατά κράτος, η διαφορά έφτασε στους 24 πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου, 66-42. Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έγινε και το 68-42, που αποτέλεσε και την μεγαλύτερη διαφορά, αφού μετά οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν πολύ στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα που συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος.
 Το τελικό 73-54 έδωσε ακόμη μία μεγάλη νίκη του Αυτοκράτορα επί του πελατάκου, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 και πάει με αέρα στο ΣΕΦ όπου με νίκη ουσιαστικά θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.


 Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-26, 66-42, 73-54.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7(2), Περπέρογλου 6(1), Μπατίστ 13, Φώτσης 13(4), Γιασικεβίτσιους 2, Νίκολας 5(1), Τσαρτσαρής 10(1), Διαμαντίδης 7(1), Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

 ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 2, Τσίλντρες 7, Βούισιτς 3, Μπουρούσης 9, Μπέβερλι, Κλέιζα 13, Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 6.

 * Μη σταματάς να τους γαμάς, έτσι γαμιέται ο Πειραιάς!!!

 * Με το εκπληκτικό, παγκόσμιο ρεκόρ τελείωσε το ματς ο Θρήνος, 0/23 τρίποντα!!!!!

 *  Εκπληκτικός ο κόσμος απόψε στο ΟΑΚΑ. 17000 οπαδοί δημιούργησαν ακόμη μία φορά φανταστική ατμόσφαιρα όπως ΜΟΝΟ αυτοί ξέρουν να κάνουν!!

 * Στο τρομερό 27-0 στο πρωτάθλημα έφτασε ο Παναθηναϊκός φέτος, όπου μετά την μοναδική του ήττα την 5η αγωνιστική, σημείωσε 21 σερί νικες στην κανονική περίοδο και μετρά ήδη 6 σερί στα play offs!

Αυτόχειρας στον "Λαιμό" ο Παναθηναϊκός και απίστευτη ήττα με 7-6 από τη Βουλιαγμένη που έκανε το 1-0 στα πλέι οφ


 Νωρίτερα το απόγευμα έγινε το απίστευτο στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ο Παναθηναϊκός μπορεί τη φετινή σεζόν να αντιμετωπίζει χίλια δυο προβλήματα, να έχει απλήρωτους παίχτες, κόντρα διαιτησία, ατυχίες κ.ά., που έχουμε επισημάνει καθ' όλη τη σεζόν, αλλά αυτή τη φορά φταίει ο ίδιος και κανένας άλλος.
 Στο πρώτο ματς λοιπόν των πλέι οφ για την είσοδο στην τετράδα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά στη Βουλιαγμένη και παίζοντας εκπληκτική άμυνα -όμοια με αυτή του κυπέλλου απέναντι στον Πανιώνιο- προηγήθηκε με 0-4 στο ημίχρονο!
 Αρκετά εύκολα κράτησε τη διαφορά των τεσσάρων γκολ, 1-5 και 2-6 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά κάπου εκεί, προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου (έλειξε 3-6) "εξαφανίστηκε" από την πισίνα. Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν θεατές στο ματς και η Βουλιαγμένη έφτασε στην απίστευτη ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 6-6 και παίρνοντας τη νίκη 25'' πριν τη λήξη σε μία φάση που η άμυνα του Παναθηναϊκού πραγματικά κοιμήθηκε περιμένοντας τον διαιτητή να σφυρίξει μετά το φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, το οποίο εκτέλεσαν γρήγορα και σκόραραν με τον Παπαδημητρακόπουλο (δεν έπαιζε ο Ρέππας) να είναι εκτός θέσης!
 Παρ' όλα αυτά στην τελευταία τους επίθεση οι πράσινοι είχαν δοκάρι και έτσι έμεινε το 7-6, για να κάνει η Βουλιαγμένη το 1-0 στη σειρά που κρίνεται στις 2 νίκες. Επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό να καλείται φυσικά να ισοφαρίσει και να επιστρέψει στο Λαιμό την ερχόμενη Τετάρτη για να διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα και την έξοδο στην Ευρώπη. Άλλωστε στην κανονική περίοδο είχε κάνει το "2". Σε περίπτωση αποκλεισμού πάντως, το Τριφύλλι θα έχει ακόμη μία ευκαιρία για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο απέναντι στο Παλαιό Φάληρο, με πλεονέκτημα έδρας αυτή τη φορά.

 Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-2, 3-2, 4-0. 

 Οι σκόρερ των ομάδων:

 Βουλιαγμένη: Μπλάνης 2, Καρούντζος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1.

 Παναθηναϊκός: Φλώρος 2, Φαναριώτογλου 1, Βουλγαράκης 1, Καφετζόπουλος 1, Τσόκας 1.

26/5/10

Το φιλικό 0-0 του ΠΑΟ με Μπενφίκα με το οποίο έκλεισε η σεζόν, οι κόντρες μέσω μπαράζ ανακοινώσεων στον Πολυμετοχικό, οι 2 "πράσινες" κωλοφυλλάδες, το "Ελάτε να αγοράσετε" του Τζίγκερ, η υποχώρηση και το ξεμπρόστιασμα του Βγενόπουλου, το επικείμενο Δ.Σ. και οι πιθανότητες επιστροφής Πατέρα στην προεδρία παρά την αποχώρησή του την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τα κρυφά χαρτιά του Παύλου, όσο κι αν επιμένει στο "Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία", οι προσπάθειες διάσωσης του Ερασιτέχνη και... ο σημερινός πρώτος τελικός της Α1!

 Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την Κυριακή έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετώπισαν την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Μπενφίκα, στο Τορόντο του Καναδά. Χωρίς του διεθνείς και τον Νίκο Νιόπλια, αλλά με τον Κριστόφ Βαζέχα στον πάγκο, οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι 0-0 σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις, που σημαδεύτηκε από ένα επεισόδιο στο τέλος του ημιχρόνου, όταν μετά από σκληρό φάουλ στον Δημούτσο οι παίχτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση του διαιτητή ο οποίος απέβαλε τον Νταβίντ Λουίζ, αφήνοντας έτσι τους Πορτογάλους με 10 παίχτες. Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πίεσε και είχε δοκάρι με τον Ρουκάβινα, αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τον Βαζέχα να αλλάζει μόνο τερματοφύλακα παιρνώντας τον Γκαλίνοβιτς στη θέση του Καρνέζη και αφήνοντας τους άλλους 10 που ξεκίνησαν το ματς: Μπιάρσμιρ, Μελίσση, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Μαρίνο, Δημούτσο, Λέτο, Κλέιτον, Ρουκάβινα.

 Από κει και πέρα ο Πολυμετοχικός Παναθηναϊκός όχι απλά περνάει κρίση αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Στο τέλος μίας χρονιάς που βρίσκει τον Παναθηναϊκό νταμπλούχο μετά από 6 χρόνια ξηρασίας, οι εσωτερικές συγκρούσεις αναστατώνουν όχι μόνο την ομάδα, αλλά κυρίως τον κόσμο της που για μία ακόμη φορά διχάζεται καθώς "αναγκάζεται" να επιλέξει στρατόπεδο.

 Έχω πει πολλές φορές ότι σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνει ΟΛΟΙ. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά όμως ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου.

 Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν ο πρώην πια πρόεδρος, Νίκος Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του στο Δ.Σ. επικαλούμενος πόλεμο και λασπολογία σε βάρος του. Βέβαια αμέσως μετά σε συνάντηση με φίλους της ομάδας άφησε μία μικρή χαραμάδα παραμονής με το "...περιμένετε μέχρι την Παρασκευή".
 Πολύ πετυχημένη η θητεία του Πατέρα (νταμπλ αλλά κυρίως εξαφάνιση παρασκηνίου), αλλά όπως έχω ξαναπεί ο ΠΑΟ είναι υπεράνω προσώπων. Δεν ξέρω τελικά αν θα ξαναεκλεγεί πρόεδρος ή όχι πάντως και αυτός έκανε δύο σημαντικά φάουλ: Ξόδεψε αλόγιστα χρήματα που δεν ήταν δικά του και το χειρότερο, δεν ενημέρωνε τον Βαρδινογιάννη για τις κινήσεις του, ως όφειλε.

 Μετά την παραίτηση όμως ακολούθησε το... έλα να δεις. Για αρχή ήταν εκείνη η απίθανη δήλωση του Θανάση περί αποχώρησής του μαζί με την αποχώρηση Πατέρα, για να ακολουθήσει η -για πολλοστή φορά- κατηγορηματική άρνηση του Παύλου για την προεδρία: "...δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία. Δεν θέλω κανένα αξίωμα", και να φτάσουμε στο χτες, όπου για πρώτη φορά, με ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καλεί όποιον ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση για την ΠΑΕ.

 Εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι κάνει ένα φάουλ κι ο Τζίγκερ. Επί τόσα χρόνια δέχεται πιέσεις να πουλήσει την ΠΑΕ και δεν το κάνει παρά μόνο 3 μέρες πριν το Δ.Σ. "παίζοντας" εκ του ασφαλούς αφού γνωρίζει ότι δεν προτίθεται ουδείς εκ των μετόχων να προβεί σε μία τέτοια κίνηση. Όπως επίσης το ίδιο κάνει με την φαινομενική απλοχεριά του, δηλώνοντας ότι τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση(;) θα τα δώσει στον Ερασιτέχνη και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες...
 Βέβαια από την άλλη τίθεται και το εξής ερώτημα: Εντάξει άργησε να το κάνει, αλλά ακόμη και τώρα, οι δήθεν ενδιαφερόμενοι πού στο διάολο πήγαν;;

 Ο Βγενόπουλος λοιπόν, ναι αυτός που με την ΠΕΚ έκανε χιλιάδες φίλους του ΠΑΟ να πειστούν για τις "αγνές", Παναθηναϊκές του προθέσεις, στο άκουσμα περί πώλησης από τον Τζίγκερ όχι μόνο έκανε πίσω και δεν βγήκε να καταθέσει πρόταση (αλήθεια με τί λεφτά;;) αλλά πέρασε στην "αντεπίθεση" λέγοντας ότι δεν είναι κορόιδο και δεν θέλει με τίποτα να βάλει κι άλλα χρήματα στην "...ήδη γεμάτη τσέπη του Γιάννη Βαρδινογιάννη".
 Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απάντησε με την πιο σκληρή ανακοίνωσή του μέχρι σήμερα, επαναλαμβάνοντας ότι πουλάει, πως στηρίζει έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής αλλά ότι ο ΠΑΟ ΔΕΝ χαρίζεται.
 Ο κύριος Βγενόπουλος λοιπόν, ο απλός φίλαθλος, που γέμισε όνειρα τους φίλους του ΠΑΟ, ήθελε να του χαριστεί η ΠΑΕ(!!!) και όπως φάνηκε ετοίμαζε ηρωική έξοδο αλλά τον πρόλαβε στη στροφή ο Τζίγκερ. Δεν ξέρω μόνο τι θα κάνει ο Γ. Βαρδινογιάννης εάν σήμερα ή αύριο εμφανιστεί κανείς από το πουθενά και καταθέσει πρόταση, αλλά αυτό το σενάρια μοιάζει και είναι απίθανο.

 Ο Βγενόπουλος στα μάτια της μεγάλης πλειονότητας του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι λαοπλάνος και παραμυθάς. Οι φίλοι του ΠΑΟ πίστεψαν εύκολα τις υποσχέσεις του περί γιγάντωσης της ομάδας (αυτό και μόνο αυτό ενδιαφέρει τους πραγματικούς φίλους του ΠΑΟ) και ενότητας των μετόχων. Όμως στην πράξη απεδείχθη αυτό που είναι. Ένας ετοιμόλογος και πανέξυπνος μεν, στυγνός επιχειρηματίας δε. Και τα επιχειρηματικά σχέδια του Mr. Mig ξεπερνούν κατά πολύ τις αγνές του προθέσεις για τον Σύλλογο που αγαπάμε. Και έχουν να κάνουν με συγχωνεύσεις, τράπεζες, πετρέλαια και στο βάθος... την πολιτική.

 Στο καλό λοιπόν κύριε Βγενόπουλε, που είδατε στον Παναθηναϊκό (κανείς δεν αμφισβητεί τα Παναθηναϊκά σας αισθήματα αλλά στην περίπτωσή σας δεν αρκούν) σαν μία μεγάλη ευκαιρία προβολής και μεγέθυνσης του image σας.

 Για να επιστρέψουμε στον Νίκο Πατέρα. Εσείς κύριε Πατέρα που έχετε -και μάλιστα αρκετά- χρήματα γιατί δεν κατατέθετε πρόταση αγοράς της ΠΑΕ ή έστω του πλειοψηφικού πακέτου; Κι εσείς δεν πιέζατε τον νυν μεγαλομέτοχο να πουλήσει; Ορίστε, είναι η χρυσή ευκαιρία σας (μας) να αλλάξει οριστικά σελίδα στον Σύλλογο με την απομάκρυνση της οικογένειας.

 Πριν από λίγο μάλιστα ο Νίκος Πατέρας με δηλώσεις του χαρακτήρισε θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στον Πολυμετοχικό ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί δικής του πρότασης για αγορά της ΠΑΕ αλλά επανέλαβε ότι θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ. Μένει να δούμε την οριστική κίνηση Πατέρα την Παρασκευή στο Δ.Σ. Που ωστόσο τον πρώτο λόγο έχει ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Υπάρχουν φήμες για πρόταση του Τζίγκερ στον Παύλο να αναλάβει την Προεδρία και τον τελευταίο να την έχει αποδεχτεί, ασχέτως τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ειδικά αν ο Πατέρας αρνηθεί οριστικά την ανανέωση της θητείας του, είναι αρκετά πιθανό να αναλάβει την προεδρία ο Παύλος, είτε αγοράσει κάποια ποσοστά είτε όχι. Υπομονή λίγο ακόμη μέχρι την Παρασκευή όπου θα ξεκαθαρίσουν όλα. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, όπως επίσης και κάποιος τρίτος, που θα αποτελεί επιλογή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ...

 Ίσως όμως έχουμε νέα και ΠΡΙΝ από το Δ.Σ., αφού μετά και τις δηλώσεις Πατέρα, ο μόνος πλέον που δεν έχει μιλήσει δημόσια είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος! Δεν αποκλείω λοιπόν μία τοποθέτηση Παύλου όπου πιθανόν μάλιστα να αποκαλυφθεί κάτι άκρως ενδιαφέρον... Υπομονή και θα το μάθουμε κι αυτό.

 Μέσα σ' όλα αυτά έχουμε και το θέμα των δύο πράσινων εφημερίδων. Derby News και Πράσινη, η μία χειρότερη από την άλλη εξαπατούσαν συστηματικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού μέχρι που απ' ότι φαίνεται κόβονται και οι δύο -τουλάχιστον από τους σκεπτόμενους φίλους που σιχάθηκαν τόσο καιρό-. Ούτε ένα φύλλο στο εξής!

 Για να πάμε στον Ερασιτέχνη που όπως έχω ξαναπεί είναι το Α και το Ω ενός Συλλόγου. Κάθε μεγάλος Σύλλογος οφείλει να έχει υγιή και ισχυρό ερασιτέχνη. Και αυτή τη στιγμή, με τα τεκτενόμενα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν παγώσει τα πάντα γύρω από τον ερασιτέχνη. Ο πρόεδρος, Μιχάλης Κίτσιος, κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην βουλιάξει ο ερασιτέχνης που μην ξεχνάμε, το καλοκαίρι κόντεψε να βαρέσει διάλυση. Και μιλάμε ότι ένα μικρό ποσό αν δωθεί από τους πολυμετοχικούς, όχι μόνο θα σωθεί αλλά θα κάνει και άλματα προόδου. Αλλά είπαμε, αυτοί έχουν τα προβλήματά τους τώρα...
 Στο βόλεϊ των αντρών ο Στέλιος Καζάζης ανανέωσε, δηλώνοντας ότι το συναίσθημα υπερκερνάει τη λογική σε αυτή τη δύσκολη για τον Παναθηναϊκό περίοδο, ενώ και ο Ζαγκούμνι, ο καλύτερος ίσως πασαδόρος στην Ευρώπη, αν και έχει προτάσεις, αποδέχεται μεγάλη μείωση των αποδοχών του για να μείνει στην ομάδα(!), ενώ και ο Αγκάμεζ επιθυμεί να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Αν μείνει ο βασικός κορμός και γίνουν και 1-2 πολύ καλές μεταγραφές η ομάδα θα πάει για μεγάλα πράγματα του χρόνου.
 Στο βόλεϊ γυναικών μετά την αποχώρηση του Τάκη Φλώρου λόγω οικογενιεακών προβλημάτων, το τμήμα έχει μείνει χωρίς προπονητή. Μετά μάλιστα και τις αποχωρήσεις των Ντουμιτρέσκου, Χατζηνίκου από τον Παναθηναϊκό αλλά και την ενεργό δράση γενικότερα, οι προσθήκες 2-3 παιχτριών είναι επιβεβλημένες και ειδικά μίας πολύ καλής ξένης, ώστε η ομάδα να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία των τελευταίων 6 ετών που σαρώνει τα πάντα στην Ελλάδα αλλά κι επιτέλους να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.
 Στο μπάσκετ γυναικών, είναι δεδομένο ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί για να μπορέσει να κοντράρει τον αχτύπητο Αθηναϊκό, ενώ στο πόλο πρέπει αυτά τα παιδιά που έχουν δώσει και την ψυχή τους φέτος, να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα και μετά να δούμε πώς μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα σε έμψυχο υλικό. Αυτά τα τέσσερα τμήματα είναι και τα σημαντικότερα με την κολύμβηση, το στίβο και τα υπόλοιπα να έπονται.


 Και μέσα σε όλα ξεκινούν σήμερα οι τελικοί στην Α1 μπάσκετ των ανδρών (21:45 Σκάι). Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για 5η σερί χρονιά αντιμέτωποι, με τους πρωταθλητές να είναι αποφασισμένοι να μην χάσουν και τον τρίτο τίτλο της σεζόν μετά το κύπελλο Ελλάδας και την Ευρωλίγκα και να θέλουν το πρωτάθλημα για να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

25/5/10

Αν και προχθές οι Celtics έκαναν δια περιπάτου το 3-0, σήμερα τα ξημερώματα ηττήθηκαν από τους Magic, οι οποίοι μείωσαν σε 3-1 και έμειναν ζωντανοί


 Προχθές οι Celtics παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ έφτασαν δια περιπάτου στο 3-0 επί των Magic συντρίβοντάς τους με 94-71. Από την αρχή του αγώνα πήραν διαφορά ασφαλείας, όπως είχε γίνει και στα δύο ματς στο Orlando, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.
 Σήμερα τα ξημερώματα όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όλοι στη Βοστώνη είχαν ετοιμαστεί για ένα πάρτι πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του NBA με εμφατικό μάλιστα sweep επί του Ορλάντο. Οι Magic όμως αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να διασυρθούν και με τον Dwight Howard να αποδεικνύεται μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας σημειώνοντας 32 πόντους, κέρδισαν με 96-92 στην παράταση, έκαναν το μπρέικ, μείωσαν τη σειρά των τελικών της Ανατολής σε 3-1 και διατήρησαν τις όποιες ελπίδες τους για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
 Βέβαια ποτέ στην ιστορία του NBA δεν κατάφερε κάποια ομάδα να γυρίσει οποιαδήποτε σειρά play offs από 0-3 και φυσικά είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να το πετύχουν οι Magic απέναντι στους Celtics.
 Σήμερα πάντως επέβαλαν τον ρυθμό τους, πήραν γρήγορο προβάδισμα 8 πόντων και περιόρισαν αρκετά τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα προς το τέλος της τρίτης περιόδου!
 Ο Nelson με 23 πόντους και 9 άσιστ ήταν ο δεύτερος καλύτερος μετά τον Howard για τους νικητές. Από την άλλη, μόνος του πάλευε ο Pierce που σημείωσε 32 πόντους, ενώ η φροντλάιν των γηπεδούχων ήταν σε κακή βραδιά και συνολικά σημείωσε 17. Παρά τη μεγάλη ανατροπή που έκαναν οι γηπεδούχοι στο τέλος, γυρίζοντας το ματς από το -7 στα τελευταία 2,5' και οδηγώντας τον 4ο τελικό στην παράταση, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο Orlando για το 5ο ματς, ξημερώματα Πέμπτης.

23/5/10

Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 75-65, με sweep οι πρωταθλητές στους τελικούς που ξεκινούν την Τετάρτη


 Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 75-65 τον Πανελλήνιο, τον "σκούπισε", όπως αναμενόταν άλλωστε και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος όπου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά περιμένει ο καλός πελάτης.

 Οι πρωταθλητές σήμερα δεν έπαιξαν καλά, κάτι που συνέβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά και την μέτρια βραδιά στην Κυψέλη, αλλά προσωπικά δεν ανησυχώ, αφού αφενός τα ματς που ακολουθούν με τον Ολυμπιακό είναι αυτά που περίμεναν οι παίχτες πως και πως και αφετέρου, κάτι τέτοια τα κάνει ο Ομπράντοβιτς για να αποπροσανατολίσει τους αντιπάλους.

 Η αλήθεια βέβαια είναι ότι απέναντί του απόψε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν πολύ ανταγωνιστικό Πανελλήνιο. Έχουμε ξαναπεί -και οι αριθμοί το λένε- ότι ο Πανελλήνιος πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του, φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά των play offs. Είναι μία καλή ομάδα, παίζει δυνατή άμυνα, ενώ είναι και πολύ σκληρός στην έδρα του.
 Σήμερα κοίταξε κατάματα τον Παναθηναϊκό, που ωστόσο όταν ξύπνησε προς το τέλος του αγώνα, άνοιξε γρήγορα τη διαφορά και τελείωσε το παιχνίδι. Ο Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους ήταν εκείνος που λύτρωσε τους γηπεδούχους, αφού με 14 πόντους (2/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα) σε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής  έδωσε ένα προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του!

  Με την εμπειρία του και μόνο, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Πανελλήνιο να ξαναμπεί στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έφτασε στο τελικό 75-65 με καλάθι του Σερμαντίνι που είχε περάσει στο ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

 Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-32, 53-52, 75-65.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 2, Τέπιτς, Σπανούλης 4(1), Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 14(1), Φώτσης 5(1), Γιασικεβίτσιους 14(3), Νίκολας 9(3), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 11, Καλάθης 3(1).

  Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 6(2), Χαραλαμπίδης 7(1), Καλαϊτζής 4, Κολώκας 5(1), Σμιθ 9, Πέτρουλας 4, Κομποδιέτας, Μπλάκνεϊ 7(1), Τσακαλέρης 1, Ντέιβις 6(1), Βουγιούκας 14.

  * Την Τετάρτη ξεκινούν οι τελικοί με πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ φυσικά, 21:45 με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΣΚΑΪ, αν και το κλειστό δεν χρειάζεται να πούμε ότι θα είναι κατάμεστο για το πρώτο γλέντι τίτλου!

Το Champions League για το 2010 πήρε η Ίντερ, που νίκησε 2-0 την Μπάγερν στον τελικό της Μαδρίτης


 Μετά από 45 ολόκληρα χρόνια η Ίντερ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το τρίτο Champions League στην ιστορία της μετά τα δύο συνεχόμενα του 1964 και 1965. Παράλληλα οι Ιταλοί έκαναν το treble, έχοντας νωρίτερα κατακτήσει το Scudetto και το Copa Italia. Και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ιταλική ομάδα σημειώνει το τρεμπλ (όπως πρώτη φορά θα ήταν και για γερμανική, αν το σήκωνε απόψε η Μπάγερν)!

 Μεγάλη στιγμή για την Ίντερ και τον πρόεδρο της ομάδας, Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος για πρώτη φορά είδε να πιάνουν τόπο τα πολλά εκατομμύρια που ξόδευε για την ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια. Και επειδή ο Μοράτι υπήρχε πάντα, παιχταράδες η ιταλική ομάδα είχε, όπως επίσης είχε κι ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ, το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει φυσικά στον Ζοσέ Μουρίνιο. Είναι ο αναμορφωτής αυτής της μεγάλης ομάδας που είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος, είναι ο προπονητής που έκανε την Ίντερ ομαδάρα με τα όλα της, της έδωσε αγωνιστικό πλάνο, την έκανε απροσπέραστη αμυντικά και την έμαθε επιτέλους να κερδίζει. Είναι στο φινάλε φινάλε ο "μαθητής" που νίκησε στον μεγάλο τελικό τον "δάσκαλο" Φαν Γκάαλ, αφού κάποτε βρισκόταν υπό τις οδηγίες του τελευταίου στην Μπαρτσελόνα. Και είναι μόλις ο τρίτος προπονητής, μετά τους Ερνστ Χάπελ και Ότμαρ Χίτσφελντ οι οποίοι ήταν οι μοναδικοί ως τώρα που είχαν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες.

 Από την αρχή της φετινής σεζόν και οι δύο φιναλίστ ήταν αουτσάιντερ για το Champions League. Και ειδικά η Μπάγερν, η οποία είχε ξεκινήσει άσχημα, με την καρέκλα του Φαν Γκάαλ να τρίζει σε κάθε ματς. Αλλά και η Ίντερ, εξαιτίας της ανυπαρξίας της στα Ευρωπαϊκά κύπελλα όλα αυτά τα χρόνια.

 Ο τελικός δεν πρόσφερε μεγάλο θέαμα. Η Μπάγερν βέβαια ήταν και άτυχη καθώς δεν είχε στην διάθεσή της τον Γάλλο παιχταρά, Φρανκ Ριμπερί, λόγω τιμωρίας. Έτσι, εκείνος που ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση ήταν ο Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός, που ουσιαστικά είχε πάρει απ' το χεράκι την Μπάγερν και την οδήγησε μέχρι τη Μαδρίτη. Ο Μουρίνιο όμως είχε φροντίσει να τον εξουδετερώσει. Με δύο και συχνά τρεις παίχτες πάνω του, ο Ρόμπεν δεν μπόρεσε να αποδώσει. Πέραν αυτού, η γνωστή, πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ίντερ ήταν πολύ δύσκολο να διασπαστεί από τους Βαυαρούς, που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Είχαν την κατοχή, όμως όχι και τις ευκαιρίες. Όλιτς, Άλντιντοπ, Μίλερ και Σβαϊνστάιγκερ ήταν σε μέτρια προς κακή βραδιά, αντίθετα με τους αστέρες της Ίντερ, η οποία είχε σε μεγάλη βραδιά τον MVP φυσικά του τελικού, Ντιέγκο Μιλίτο με τα 2 γκολ που σημείωσε αλλά και το γενικά μεγάλο ματς που έκανε, τον Σνάιντερ δημιουργικά, τον Πάντεφ ανασταλτικά (αν και επιθετικός!) και για μία κόμη φορά είχε εκπληκτική αμυντική λειτουργία με κύριους εκφραστές τους Ζανέτι, Καμπιάσο, Λούσιο, Σάμουελ.

 Απολύτως δίκαια η επικράτηση της Ίντερ, επί μίας Μπάγερν που έφτασε με πολύ τύχη στον τελικό και δεν το άξιζε σε καμία περίπτωση. Αντίθετα η ιταλική ομάδα απέκλεισε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, τα δύο μεγάλα φετινά φαβορί, και μάλιστα μέσα στις έδρες τους. Κι ας κατηγορείται από πολλούς ο Μουρίνιο για αντιποδόσφαιρο. Εγώ την άποψη μου την έχω ξαναπεί. Η Ίντερ όποτε έπρεπε έπαιξε επιθετικά και όποτε έπρεπε έπαιξε αμυντικά. Και τα έκανε πολύ καλά και τα δύο. Έτσι είναι μάγκες το ποδόσφαιρο. Για να νικήσεις πρέπει είτε να βάλεις περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο, είτε να φας λιγότερα. Και η Ίντερ του Μουρίνιο ήξερε φέτος να κάνει και τα δύο. Ήξερε να κερδίζει παίζοντας επίθεση ή άμυνα ανάλογα τις περιστάσεις. Και άλλο είναι να ταμπουρώνσεσαι απλώς πίσω και να διώχνεις πανικόβλητος παρακαλώντας να περάσει η ώρα και εντελώς διαφορετικό είναι, να έχεις μία πολύ οργανωμένη άμυνα και τέτοια τακτική που να εξαφανίζεις τα επιθετικά ατού του αντιπάλου.

 Οι συνθέσεις του τελικού:
 Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ντεμικέλις, Φαν Μπούιτεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Άλτιντοπ (63' Κλόζε), Ρόμπεν, Μίλερ, Όλιτς (74' Γκόμεζ).

 Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο):
Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Ζανέτι, Καμπιάσο, Πάντεφ (79' Μουντάρι), Ετό, Σνάιντερ, Μιλίτο (90' Ματεράτσι).