15/5/10

Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 88-58, ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση για τους πρωταθλητές!


 Ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Το απέδειξε και απόψε, όπου στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, μετά από αρκετές μέρες αγωνιστικής απραξίας και απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, οι παίχτες του Ομπράντοβιτς έπαιξαν τρομερή άμυνα (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) ενώ και επιθετικά πρόσφεραν θέαμα στους περίπου 4-5000 πράσινους οπαδούς που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στον περίπατο με 88-58 επί του Πανελληνίου και το 1-0 σε αυτή την σειρά.

 Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με φόρα το ματς, πήραν πολύ γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ με 9-0 και διαρκώς αύξαναν τη διαφορά παίζοντας σούπερ άμυνα. Ενδεικτικό το 23-5 του πρώτου δεκαλέπτου!
 Η διαφορά μάλιστα δεν άργησε να ξεπεράσει τους 20 πόντους στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και να μένει σταθερά γύρω στους 20 μέχρι το +24 με τη λήξη του ημιχρόνου, 45-21.

 Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε την ίδια πιεστική άμυνα, αλλά η διαφορά πέρασε και τους 30 μετά από διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων. Το τελικό 88-58 δείχνει την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτόν τον καιρό ο Παναθηναϊκός, ο οποίος απόψε αντιμετώπιζε μία πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο Πανελλήνιος πραγματοποιεί την καλύτερη στιγμή της ιστορίας του, αφού για πρώτη φορά φτάνει μέχρι τα ημιτελικά των play offs!


 Τα δεκάλεπτα: 23-5, 45-21, 67-44, 88-58.


 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 9, Τέπιτς 7 (1), Σπανούλης 7 (1τρίπ., 3ασ., 2λ.), Περπέρογλου 3 (1/4τρίπ.), Μπατίστ 10, Φώτσης 9 (1), Γιασικεβίτσιους (3ασ., 4λ.), Νίκολας 12 (4/4τρίπ.), Τσαρτσαρής 8 (1/4τρίπ., 9ρ.), Διαμαντίδης 17 (4/6δίπ., 3/3τρίπ., 5ρ., 4ασ., 3κλ., κοψ.), Πέκοβιτς 4, Καλάθης 2 (3ασ.).
 
 Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος (0/3τρίπ.), Παπαμακάριος 5 (1/4δίπ., 1/3τρίπ., 4λ.), Χαραλαμπίδης 4 (0/3τρίπ.), Καλαϊτζής (3λ.), Σμιθ 15 (4/9δίπ., 2/3δίπ., 1/2β., 6ρ., 3ασ., 2λ.), Όστοϊτς 8 (7ρ.), Κολώκας 8 (2τρίπ., 4λ.), Μπλάκνεϊ 5 (1τρίπ., 3ασ., 2λ.), Κομποδιέτας, Ντέιβις 5 (1/4δίπ., 1/3τρίπ., 7ρ.), Βουγιούκας 8 (2/7δίπ., 4/4β.).

 * Το δεύτερο ματς της σειράς θα διεξαχθεί την Τρίτη στην Κυψέλη, με την πρόκριση στον τελικό να κρίνεται στις 3 νίκες και τον Παναθηναϊκό, όπως όλα δείχνουν, να πηγαίνει για ακόμη ένα «sweep»!

 * Μετά την ήττα από τον ΟΣΦΠ για την 5η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα μεγάλο σερί 24 νικών, 21 στην κανονική περίοδο και 3 στα πλέι οφ!

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 13-8, με Βουλιαγμένη το Τριφύλλι στα πλέι οφ


 Μία ισοπαλία αρκούσε στον Παναθηναϊκό την 22η και τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ώστε να εξασφαλίσει στο Τριφύλλι την είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών.
 Οι πράσινοι όμως εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αδιάφορος βαθμολογικά (είχε σφραγίσει την 3η θέση) αλλά και το ότι έπαιζαν στην έδρα τους, όπου παρουσιάζονται πολύ δυνατοί φέτος, πήραν τη νίκη με 13-8 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παλαιού Φαλήρου από τη Βουλιαγμένη κατέλαβαν την 5η θέση της κανονικής περιόδου, αφήνοντας 6ο το Π. Φάληρο.

 Έτσι, ο Παναθηναϊκός ως 5ος, θα παίξει στην πρώτη φάση των πλέι οφ με την 4η Βουλιαγμένη και με μειονέκτημα έδρας φυσικά, ενώ ο ΠΑΟΚ με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει το Παλαιό Φάληρο. Η σειρά κρίνεται στις 2 νίκες, ενώ Ολυμπιακός και Πανιώνιος που τερμάτισαν στις θέσεις 1-2 θα περιμένουν τους νικητές των ζευγαριών για να μάθουν τους αντιπάλους τους για τα ημιτελικά πλέον που θα κρίνουν την πρόκριση στον τελικό (επίσης στις 2 νίκες).

 Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-1, 3-1, 3-3.


Tα πλέι οφ

Στην Α’ Φάση (26, 29/5, 2/6) τα ζευγάρια έχουν ως εξής (ο πρώτος με πλεονέκτημα έδρας):

Βουλιαγμένη–Παναθηναϊκός (Ε1)
ΠΑΟΚ-Παλαιό Φάληρο (Ε2)

Προκρίνεται η ομάδα που θα πετύχει 2 νίκες.

Στην Β’ Φάση (5, 7, 9/6), μετέχουν πλέον και ο 1ος με τον 2ο της κανονικής περιόδου.

Ημιτελικοί

Ολυμπιακός – Νικητής Ε1 (F1)
Πανιώνιος – Νικητής Ε2 (F2)

Προκρίνεται η ομάδα που θα πετύχει 2 νίκες

Θέσεις 5 – 6

Ηττημένος Ε1 – Ηττημένος Ε2 (2 νίκες)

Στην Γ’ Φάση (14, 16, 18, 20, 22/6) έχουμε:

Τελικοί

Νικητής F1 – Νικητής F2

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει 3 νίκες

Θέσεις 3 – 4

Ηττημένος F1 – Ηττημένος F2 (2 νίκες)


 * Βέβαια πριν από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί 21-22 Μαΐου στη Σύρο.
 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος και ΟΣΦΠ - Παλαιό Φάληρο είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών.

13/5/10

ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 3-1, με 3-1 νίκες το πρωτάθλημα έμεινε στο Ρέντη


 Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στον 4ο τελικό και με 3-1 νίκες κατέκτησε για 2η συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο τελικός βέβαια, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει χθες. Αλλά τα αίσχη της "Ντροπής των οπαδών" έκαναν την αστυνομία να δηλώσει ανήμπορη να διευθύνει το ματς (για να μην δηλώσουν υπαιτιότητα της έδρας και τιμωρηθεί το μπουρδέλο) και έτσι να διεξαχθεί απόψε.

 Στα πρώτα δύο σετ δεν υπήρχε Παναθηναϊκός στο ματς και το 2-0 ήρθε φυσιολογικά. Στο τρίτο σετ τα παιδιά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και βγάζοντας συνεχείς άμυνες και ανεβάζοντας το μπλοκ τους έκαναν το 2-1 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Το 5-1 του τετάρτου σετ έδειχνε ότι το παιχνίδι θα τελειώσει γρήγορα, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, ισοφάρισε σε 5-5 και το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 16-15. Τότε, ο Σμαραγδής με τον Χατζηαντωνίου έκαναν μπλοκ, η μπάλα έσκασε πεντακάθαρα μέσα, ο προκλητικός χοντροΚαραμπέτσος όμως έδωσε μπλοκ-άουτ και το σκορ αντί για 16-16, έγινε 17-15. Ο εκνευρισμός από τη μία και τα συνεχόμενα καλά σέρβις του Τζούριτς από την άλλη, τελιώσαν το σετ και το ματς για τους γηπεδούχους.
 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν φτάνει που ειχε όλα τα δικά του προβλήματα, έπαιζε σε ένα εχθρικό περιβάλλον και ακόμη είχε να αντιμετωπίσει για ακόμη μία φορά εχθρική διαιτησία, με αστείες κάρτες (κίτρινες και κόκκινες) και άλλες τραγελαφικές αποφάσεις που έσπρωξαν τους γηπεδούχους στη νίκη.

 Τα σετ: 25-20, 25-18, 22-25, 25-17.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 ΟΣΦΠ (Καλμαζίδης): Κούναρι 7 (6/16 επ., 63% υπ. - 42% άριστες), Τίσερ 6 (4 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 13 (5/12 επ., 5 μπλοκ, 3 άσοι), Μίλκοβιτς 22 (19/36 επ., 2 μπλοκ), Καλντέιρα 7 (6/12 επ., 50% υπ. - 38% άριστες) / Στεφάνου-λ 52% υπ. - 37% άριστες, Σουλτανόπουλος, Κουζούνης.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Λάππας 5 (4/9 επ., 36% υπ. - 28% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 20 (19/40 επ.), Σαμικά 10 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 52% υπ. - 44% άριστες), Σμαραγδής 10 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Χατζηαντωνίου 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 100% υπ. - 93% άριστες, Ψάρρας, Ντονάς 1, Μηνούδης 1.

 * Δεν πειράζει, η ομάδα μας πάλεψε πολύ απέναντι στις φετινές αντιξοότητες και ατυχίες. Πήρε το κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό και το σίγουρο είναι πως αν ήταν πλήρης θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να μην διαλυθεί αυτή η ομάδα. Με Καζάζη, Αγκάμεζ, Σαμικά, Ζαγκούμνι και 2-3 πολύ καλές μεταγραφές να κάνει του χρόνου περίπατο στην Ελλάδα και να πάει ακόμη πιο ψηλά στην Ευρώπη.

Το πρώτο Europa League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, 2-1 (και τα 2 γκολ ο Φορλάν) στην παράταση την Φούλαμ, στον τελικό του Αμβούργου


 Η Ατλέτικο Μαδρίτης λοιπόν είναι η πρώτη κάτοχος του Europa League, όπως μετονομάστηκε από αυτή τη σεζόν (2009-2010) το -πρώην πια- Uefa Cup.
 Με χρυσό σκόρερ τον Ντιέγκο Φορλάν, με το δεύτερο μάλιστα να το σημειώνει ο Ουρουγουανός 4' πριν από τη λήξη της παραάτασης, η Ατλέτικο επικράτησε της Φούλαμ -είχε ισοφαρίσει- προσωρινά με τον Ντέιβις στον τελικό που διεξήχθει στην «ΗSH Νordbank Arena» του Αμβούργου.

 Αφού αρχικά είχε δοκάρι, ο μεγάλος αυτός σκόρερ των Μαδριλένων, Ντιέγκο Φορλάν άνοιξε το σκορ στον τελικό στο 32'. Καθαρό οφσάιντ το γκολ, αλλά 5' μετά οι πολύ μαχητικοί και αξιέπαινοι Λονδρέζοι ισοφάρισαν, όταν μετά από όμορφη ομαδική ενέργεια, ο Ντέιβις ως τελικός αποδέκτης, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του νεαρού φέρελπι γκολκίπερ της Ατλέτικο για το 1-1.

 Όπως έβλεπα το ματς, έκρινα ότι μετά το 1-1 ο ρυθμός που είχε μέχρι εκείνο το σημείο έπεσε αισθητά. Είδαμε μία φάση ακόμη για την Ατλέτικο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και τίποτα περισσότερο. Στο β' ημίχρονο οι Άγγλοι κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, όμως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Οι δε, Ισπανοί, είχαν εμφανώς την υπεροχή, όμως μεγάλη φάση δεν έκαναν. Όταν μάλιστα ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες άλλαξε και τα δύο χαφ - εξτρέμ, Σιμάο και Ρέγιες, για να περάσει στο ματς τους Χουράδο και Σάλβιο η Ατλέτικο έγινε λιγότερο απειλητική. Από την άλλη ο  Ρόι Χόντκσον πέρασε κι αυτός δύο επιθετικογενείς παίχτες, τους Ντέμπσεϊ και Νέβλαντ στην θέση των Ζαμόρα (έπαιξε τραυματίας) και Νταφ.
 Το ματς πήγε στην παράταση, όπου έκλεισαν και οι αλλαγές -μετά όμως το γκολ-. Ο Γκρίνινγκ στη θέση του αρχηγού, Μέρφι, για τους Λονδρέζους και ο Βαλερά στη θέση του Αγκουέρο -που έβγαλε την άσιστ στον Φορλάν- για τους Μαδριλένους για τα τελευταία πια δευτερόλεπτα. Ο Φορλάν λοιπόν, ο MVP του τελικού ήταν αυτός που, 4' πριν το τέλος και όταν όλοι πια σκέφτονταν ήδη τη διαδικασία των πέναλτις, με ωραία κίνηση πήρε την μπάλα από τον Αργεντινό και με το μυτάκι την έστειλε στα δίχτα του Σβάρτσερ για το 2-1, το οποίο έδωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2ο τρόπαιο στην ιστορία της, μετά από εκείνο το Κύπελλο Κυπελλούχων πριν από 48 χρόνια, που είχε κατακτήσει απέναντι στην Φιορεντίνα σε διπλούς τελικούς. Η δε, Φούλαμ δεν τα κατάφερε, ωστόσο πραγματοποίησε μία ονειρική πορεία μέχρι και τον τελικό, αποκλείοντας μεγάλες ομάδες και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Αν σήκωνε την κούπα η Φούλαμ, θα ήταν λέει, η πρώτη ομάδα που θα κατάφερνε να πάρει έναν Ευρωπαϊκό τίτλο χωρίς να έχει πάρει ποτέ κάποιον εγχώριο...

 Οι συνθέσεις του τελικού του πρώτου Europa League:

 Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Γκέα, Ουϊφαλούσι, Περέα, Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Ρέγες (78' Σάλβιο), Σιμάο (68' Χουράδο), Αγουέρο, Φορλάν.

 Φούλαμ (Ρόι Χόνγκσον): Σβάρτσερ, Μπερντ, Χάνγκελαντ, Χιουζ, Κοντσέσκι, Μέρφι (118' Γκρίνινγκ), Ετούχου, Νταφ (84' Νέβλαντ), Ντέιβις, Γκέρα, Ζαμόρα (55' Ντέμπσεϊ).

10/5/10

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την ανατροπή... του αιώνα απόψε στη Γλυφάδα γυρνώντας το 3ο σετ από 5-17 σε 25-23(!!) κάνοντας το 2-1, αλλά στον Ολυμπιακό αρκούσε η ανατροπή... της ημέρας, με την οποία έκανε το 2-3 παίρνοντας πια καθαρό προβάδισμα τίτλου


 Ένα ακόμη συναρπαστικό ματς βόλεϊ παρακολουθήσαμε σήμερα στη Γλυφάδα ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, τους αιωνίους αντιπάλους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με τη σειρά των τελικών να είναι στο 1-1 ήταν σαφές πριν το ματς ότι ο αποψινός νικητής θα αποκτούσε σημαντικό προβάδισμα τίτλου. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός, αν και πραγματοποίησε τη σπουδαιότερη ανατροπή στην ιστορία του αθλήματος(!) γυρνώντας σετ από το -12(!!) τελικά λύγισε εξαιτίας των σημαντικότατων απουσιών (Πανταλέων, Χριστοφιδέλης) και της υπερπροσπάθειας, έχασε με 2-3 σετ και πλέον θα πάει την Τετάρτη στο Ρέντη ψάχνοντας τη νίκη που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα σε 5ο ματς, και πάλι στη Γλυφάδα την Παρασκευή, χωρίς όμως κόσμο αυτή την φορά λόγω τιμωρίας.
 Τρομερή μονομαχία μεταξύ Αγκάμεζ και Μίλκοβιτς, με τον Κολομβιανό να πετυχαίνει 36 πόντους με απίστευτο 62% στην επίθεση(!!), και τον Σέρβο να πετυχαίνει 35 με 58%. Απίστευτοι και οι δύο, με τη διαφορά ότι πλην του Αγκάμεζ ξεχώρισε επιθετικά μόνο ο Σαμικά με 15 πόντους, αλλά τραγικά ποσοστά (λιγότερο από 30%), ενώ εκτός του Μίλκοβιτς καλό ματς έκαναν και οι Κούναρι, Τζούριτς!

 Πολύς κόσμος μετά από χρόνια στη Γλυφάδα, αφού ήταν γεμάτο και το ένα από τα δύο πέταλα! Όμορφη ατμόσφαιρα λοιπόν δημιούργησαν οι οπαδοί του Τριφυλλιού, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και έκαναν εύκολα το 0-1 με 21-25. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με +4 (16-12), αλλά ένα επιμέρους 2-8 έφερε μπροστά τον Ολυμπιακό. Τελικά το σετ οδηγήθηκε σε παράταση, όπου με μπλοκ του Αγκάμεζ βάφτηκε πράσινο για το 1-1.
 Αυτό που είδαμε στο τρίτο σετ δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ και ΔΕΝ πρόκειται να ξαναγίνει. Ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο ματς με τους φιλοξενούμενους να κάνουν πάρτι και το 4-16 να μοιάζει -και να είναι- ντροπιαστικό...
 Κάπου εκεί όμως έγινε κάτι το ανεπανάληπτο. Με τον Πάβελ Ζαγκούμνι σε θέση σέρβις, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα απίστευτο 9-0(!!) και το 5-17 έγινε 14-17, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται και όλους μας πλέον να πανηγυρίζουμε όχι μόνο για το μάζεμα της διαφοράς αλλά για την ελπίδα της απίστευτης ανατροπής!
 Η διαφορά έπεσε στους 2 (16-18), για να φτάσει και στον πόντο (18-19) πριν από την ολική ανατροπή, το 20-19 και το τελικό 25-23 για την πιο μεγαλειώδη ανατροπή με πραγματική κατάθεση Παναθηναϊκής ψυχής!!!
 Δυστυχώς όμως η υπερπροσπάθεια αυτή είχε αρνητικό αντίκτυπο στη συνέχεια, αφού στο 4ο σετ όλοι πίστευαν ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε σούπερ ψυχολογία και αυτό θα φαινόταν στο τάραφλεξ, όμως ο Ολυμπιακός πήρε νωρίς το προβάδισμα και το διατήρησε με χαρακτηριστική άνεση μέχρι το 17-25 για το 2-2 στα σετ.
 Στο τάι μπρέικ το γρήγορο 0-4 έχρισε φαβορί τους φιλοξενούμενους, όμως οι πράσινοι απάντησαν άμεσα ισοφαρίζοντας 4-4. Ο Αγκάμεζ (που κάποια στιγμή ζαλίστηκε από την κόπωση) πήρε διαδοχικά όλες τις επιθέσεις για το Τριφύλλι, μέχρι το 9-11, όταν ο Ζαγκούμνι ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει παίζοντας με τον Σαμικά. Ο Γάλλος μπλοκαρίστηκε από τον Ανδρεάδη για το 9-12 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Το τελικό 10-15 έδωσε τη νίκη στον ΟΣΦΠ με 2-3 σετ και το μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο, ενώ ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι θα μείνει για 4η σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα τερματίζοντας 1ος στην κανονική περίοδο...
 Όμως φυσικά καμία σχέση δεν έχει η φετινή χρονιά με τις προηγούμενες, αφού φέτος ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε ένα σωρό προβλήματα από την αρχή, ενώ ειδικά οι δύο απουσίες στους τελικούς μέτρησαν πάρα πολύ. Κατά τ' άλλα τα παιδιά που έπαιζαν τα έδωσαν όλα, σημείωσαν δύο απίστευτες ανατροπές, την Επική σήμερα στη Γλυφάδα αλλά και εκείνη στον τελικό του κυπέλλου και ειλικρινά, προσωπικά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για την φαινομενική απώλεια του πρωταθλήματος.


 Τα σετ: 21-25, 27-25, 25-23, 17-25, 10-15.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 3 (3/4 επ., 14% υπ. - 0% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 36 (34/55 επ., 2 μπλοκ), Σαμικά 15 (13/30 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 48% υπ. - 33% άριστες), Σμαραγδής 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Χατζηαντωνίου 6 (4/11 επ., 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 58% υπ. - 39% άριστες, Ψάρρας, Ντονάς, Μηνούδης 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 40% άριστες).
 
 ΟΣΦΠ (Καλμαζίδης): Κούναρι 15 (13/19 επ., 2 άσοι, 56% υπ. - 50% άριστες), Τίσερ 3 (2 μπλοκ), Ανδρεάδης 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 11 (4/8 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), Μίλκοβιτς 35 (30/52 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Καλντέιρα 9 (7/18 επ., 2 μπλοκ, 68% υπ. - 45% άριστες) / Στεφάνου-λ 72% υπ. - 47% άριστες, Σουλτανόπουλος, Κυριαζής, Κουζούνης.

9/5/10

Ισόπαλο 7-7 με Παλαιό Φάληρο το πράσινο πόλο στην επανεκίνηση του πρωταθλήματος, ήττα από ΟΣΦΠ για το βόλεϊ και 1-1 πλέον οι τελικοί


 Μετά την μεγάλη διακοπή των περίπου έξη εβδομάδων, για την 21η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 πόλο των ανδρών, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 7-7 με το Παλαιό Φάληρο στο «Ρέστειο» κολυμβητήριο και πλέον θα ψάξει τουλάχιστον τον έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ για την είσοδο του στα πλέι οφ.

 Οι πράσινοι που για πρώτη(!) φορά στη φετινή σεζόν κατέβηκαν πλήρεις σε αγώνα δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με την οποία θα σφράγιζαν την είσοδο στην εξάδα και πλέον θα υποδεχτούν το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ τον αδιάφορο ΠΑΟΚ (είναι οριστικά τρίτος) με στόχο τουλάχιστον την ισοπαλία ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, κάτι που πέτυχε η ομάδα του Π. Φαλήρου.

 Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 2-2, 2-3.

 Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

 Π. Φάληρο: Κόχειλας 2, Κόλιανιν 1, Μητρόπουλος 1, Δικαίος 1, Παπαδόπουλος 1, Λι Γιουν 1.
 
 Παναθηναϊκός: Βουλγαράκης 4, Βράνιες 1, Δερμιτζάκης 1, Καφετζόπουλος 1.


 
 Στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος που διεξήχθει στο κλειστό του Ρέντη ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-0 και η σειρά πλέον είναι στο 1-1. Χωρίς τους Χριστοφιδέλη (τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 1 χρόνου από αθλητικές δραστηριότητες) και Πανταλέοντα, οι πράσινοι πάλεψαν τα δύο πρώτα σετ τα οποία και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, αλλά στο τρίτο οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς μεγάλη διαφορά στο σκορ και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση. Ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί αύριο, Δευτέρα, στη Γλυφάδα η οποία φυσικά αναμένεται κατάμεστη.


 Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-15.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 ΟΣΦΠ: Κούναρι 6 (6/13 επ., 56% υπ. - 50% άριστες), Τίσερ 5 (2/3 επ., 3 άσοι), Ανδρεάδης 7 (5/8 επ., 2 άσοι), Τζούριτς 11 (7/7 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Μίλκοβιτς 20 (16/29 επ., 1 μπλοκ, 3 άσοι), Καλντέιρα / Στεφάνου-λ 71% υπ. - 62% άριστες, Σουλτανόπουλος 1, Κυριαζής 4 (3/5 επ., 1 άσο, 100% υπ. - 80% άριστες), Κουζούνης.

 Παναθηναϊκός: Λάππας 4 (4/8 επ., 46% υπ. - 17% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 21 (19/20 επ., 2 μπλοκ), Σαμικά 10 (4/17 επ., 2 μπλοκ, 4 άσοι, 45% υπ. - 18% άριστες), Σμαραγδής 3 (3/8 επ.), Χατζηαντωνίου 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 60% υπ. - 48% άριστες, Ψάρρας, Ντονάς, Μηνούδης.