20/2/10

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-64, στον Πειραιά το κύπελλο Ελλάδος


 Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και όλα τα καλά δυστυχώς έχουν ένα τέλος. Ο Παναθηναϊκός απόψε απώλεσε τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος, αφού στον μεγάλο τελικό που διεξήχθει στο κλειστό του Ελληνικού, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής με 68-64 και έτσι έβαλε ένα -προσωρινό ευχόμαστε- τέλος στην απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο -και γενικά ένας τίτλος- για τον Ολυμπιακό μετά το 2002 και την κατάκτηση απέναντι στο Μαρούσι. Παράλληλα ήταν και η πρώτη επικράτηση των ερυθρολεύκων επί του Παναθηναϊκού σε τελικό την τελευταία δεκαετία, αφού οι πράσινοι είχαν επικρατήσει και στις 5 προηγούμενες κόντρες των "αιωνίων"!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος απόψε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπορεί ο τυπικά γηπεδούχος του τελικού, Ολυμπιακός, να προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο οι παίχτες του Ομπράντοβιτς προσπέρασαν γρήγορα με 4-9 και 8-13 για να ισοφαριστούν και τελικά να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 15-18 με καλάθι-φάουλ του Πέκοβιτς.
 Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως έγινε η ζημιά. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα και ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε πολλά λάθη ενώ δεν έπαιρνε αμυντικά ριμπάουντ με τίποτα, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να τρέξουν ένα σημαντικό επιμέρους σκορ και να ξεφύγουν με έξη (33-27),  για να κλείσει το ημίχρονο με τη διαφορά να μένει στους έξη, 37-31.

 Στην επανάληψη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν πολύ γρήγορα στο καλάθι, 37-35 αλλά αμέσως μετά έπαθαν πάλι μπλακ άουτ. Συνέχισαν να χάνουν τα αμυντικά ριμπάουντ και εκεί ήταν η μεγάλη διαφορά των δύο μονομάχων απόψε, αφού επιθετικά ήταν και οι δύο το ίδιο άστοχοι!

 Με τους δύο καλύτερους του παίχτες, τον Παπαλουκά να οργανώνει την άμυνα και τον Τεόντοσιτς να αναλαμβάνει την επίθεση, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με διαφορά 10 πόντων και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Χέισλιπ με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε το σκορ, για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο -8 για τον Παναθηναϊκό με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη (50-42).

 Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντεπιτεθεί και ένα 5-0 έριξε τη διαφορά στους 5 (52-47). Τρία συνεχόμενα τρίποντα όμως εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 πόντους για τους ερυθρόλευκους, 61-50. Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Σπανούλης με 2/2 βολές μείωσε σε 63-57, ο Παπαλουκάς έκανε λάθος στην επαναφορά της μπάλας και ο Μπατίστ μείωσε στους τέσσερις. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν φάουλ στα 45'' και ο Πεν ευστόχησε σε μία μόνο βολή για το 64-59. Ο Διαμαντίδης στην επόμενη επίθεση των πρασίνων κλείστηκε και έδωσε λάθος πάσα, ο Κλέιζα όμως αστόχησε και στις δύο βολές κάτι που δεν έκανε ο Νίκολας, ο οποίος με 2/2 μείωσε στους τρεις, 64-61, 18'' πριν τη λήξη. Εκεί παραλίγο να γίνει η μεγάλη ανατροπή, αφού ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει επιθετική άμυνα αντί να κάνει φάουλ. Λίγο έλειψε μάλιστα να κλέψει τη μπάλα, αλλά αυτή έφτασε στον Μπουρούση που κάτω απ' το καλάθι πέτυχε το 66-61, 10'' πριν τη λήξη σφραγίζοντας επί της ουσίας τη νίκη για την ομάδα του. Παρόλα αυτά ο Διαμαντίδης έβαλε ένα απίστευτο τρίποντο με ταμπλό για το 66-64!
 Ο Τεόντοσιτς όμως με μεγάλη ψυχραιμία ευστόχησε και στις δύο βολές στα 4'' και ο Νίκολας απλά πέταξε την μπάλα, για το τελικό 68-64, την δίκαιη επικράτηση του Ολυμπιακού και τον πρώτο τίτλο του μετά το 2002.


Tα δεκάλεπτα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1/3τρίπ., 6ασ.), Πεν 7 (2/4δίπ.), Τσίλντρες 7 ( 2/7δίπ., 3/5β., 8ρ.), Βούισιτς 4, Τεόντοσιτς 22 (4/6δίπ., 3/10τρίπ., 5/5β., 4ασ.), Μπουρούσης 8 (5ρ.), Χαλπερίν, Κλέιζα 12 (4/10δίπ., 1/3τρίπ., 1/3β.,  8ρ., 4κλ.), Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος, Σχορτσανίτης 3.
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 4 (4ασ.), Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 10 (5/11δίπ., 10ρ.), Φώτσης 2, Χάισλιπ 6, Νίκολας 10 1/4δίπ., 2/5τρίπ., 2/2β.), Γιασικεβίτσιους 2, Διαμαντίδης 12 (2/3δίπ., 2/3τρίπ., 2/2β., 5ασ.), Πέκοβιτς 12 (4/4δίπ., 4/5β.).

* Όπως είπα και στην αρχή, κάποτε θα ερχόταν και η απώλεια ενός τίτλου. Ευχόμαστε τουλάχιστον να μην δούμε ολοκληρωτική παράδοση των κεκτημένων στην Ελλάδα και στο τέλος της χρονιάς να πάρουμε το πρωτάθλημα.

* Και φυσικά επειδή εμείς ΔΕΝ είμαστε γαύροι, να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που απόψε ήταν καλύτερος (δεν είναι μόνο ότι εμείς δεν παίξαμε καλά), κέρδισε δίκαια και στέφθηκε πανάξια κυπελλούχος Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια οι Αγγελόπουλοι έριξαν πολλά λεφτά στην ομάδα του Πειραιά, ήρθαν πολλοί και καλοί παίκτες και η ψαλίδα ανάμεσα στους "αιωνίους" έχει κλείσει.

 * Πολλά μπράβο βέβαια θα πω και στους οπαδούς μας που βρέθηκαν στο κλειστό του Ελληνικού και από το πρώτο λεπτό κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας αφού εκείνοι ήταν που ακούγονταν περισσότερο. Ακόμη και λίγο πριν το τέλος και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ, οι οπαδοί του δεν είχαν κουράγιο να φωνάξουν, καθώς πίστεψαν στην κατάκτηση του κυπέλλου μόνο μετά και την δεύτερη εύστοχη βολή του Τεόντοσιτς, δείγμα του ότι φοβόντουσαν πως θα έχαναν ακόμη έναν τίτλο!
Και φυσικά στο τέλος οι πράσινοι οπαδοί αποθέωσαν παίκτες και Ομπράντοβιτς αφού «Όσα εσύ μου έχεις χαρίσει με τίποτα δεν τα αλλάζω»!

 * Μπορεί απόψε να χάθηκε ένας τίτλος, αλλά ο Παναθηναϊκός κυνηγάει ακόμη δύο στόχους. Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. Και τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο παραμένει το φαβορί.

Ήττα για το πράσινο πόλο στα Χανιά, με νίκη συνέχισε το γυναικείο βόλεϊ

 Για την 15η αγωνιστική στην Α1 πόλο των ανδρών ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμη μία απίστευτη ήττα στα Χανιά από την τοπική ομάδα και έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε την χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο.

 Ο Παναθηναϊκός φέτος ενώ γενικά διαγράφει καλή πορεία, η εκτός έδρας συγκομιδή του είναι απογοητευτική. Η σημερινή ήττα ήταν η 6η σε 8 ματς, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις εξ' αυτών ήρθαν από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος! Από τον ουραγό Ποσειδώνα, από τα προτελευταία Χανιά σήμερα και από την τρίτη απ' το τέλος ΝΕΠ!

 Οι πράσινοι πλέον ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με το Παλαιό Φάληρο και τη Χίο στους 14 βαθμούς, έναν πίσω από τον τέταρτο ΝΟΠ και τρεις πίσω από τρίτο ΠΑΟΚ που έχει 17. Μάλιστα, έναν βαθμό πίσω απ' το Τριφύλλι, στους 13 βρίσκεται η Βουλιαγμένη. Και επειδή έχουν μείνει μόλις 7 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου, κάθε ματς από δω και πέρα είναι σαν τελικός αν θέλουμε να μπούμε στην τετράδα, αρχής γενομένης με το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 6-2, 3-1, 4-4.
 
Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
 

ΧΑΝΙΑ: Σούτι 6, Μακλίβι 3, Βιζυράκης 2, Αυγουστιανάκης 2, Μουστεράκης 1.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τσόκας 2, Φλώρος 1, Δερμιτζάκης 1, Βράνιες 1, Φαναριώτογλου 1, Βουλγαράκης 1, Καστανάκης 1, Χαριτάκης 1, Παπαδημητρακόπουλος 1.


 

Με νίκη συνέχισαν τα κορίτσια στο βόλεϊ. Για την 19η αγωνιστική στην Α1 ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ουραγού Απολλώνιου με 3-1 στο Μετς και μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο ΟΣΦΠ στους 4 βαθμούς μετά την απώλεια των ερυθρολεύκων από τον Πανιώνιο στο κλειστό του Ρέντη και ενώ απομένουν πια τρεις αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου.
 Με την Γεωργία Τζανακάκη να σημειώνει 18 πόντους, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου κέρδισαν εύκολα τον Απολλώνιο αν και έχασαν ένα σετ. Οι πράσινες προηγήθηκαν με 2-0 χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη πίεση, για να γίνει το 2-1 από τις φιλοξενούμενες στο 3ο σετ, εξέλιξη που "αγρίεψε" τις παίκτριες του Παναθηναϊκού, όπως φαίνεται από το εκπληκτικό 25-7 του 4ου σετ!

Τα σετ: 25-17, 25-21, 21-25, 25-7.
 
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου 1π. (1 άσος), Ντουμιτρέσκου 4 (2 άσοι, 2/5 επ.), Μόλναρ 8 (2 άσοι, 6/18 επ., 80% υπ.), Τομάσεβιτς 10 (10/20επ., 85% υπ.), Τζανακάκη 18 ( 2 άσοι, 16/21 επ.), Χατζηνικολάου 14 (3 άσοι, 7/9 επ., 4 μπλ.), Μυλωνά (λ- 65%) / Σαπαρέφσκα 7 (6/14 επ., 1μπλοκ), Ελ. Χριστοδούλου 2 (2/11 επ., 43% υπ.), Παπαγεωργίου 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ, 77% υπ.), Καρπουζά 1 (1/6 επ.).
 
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Ρουμελιώτης): Μπουζουνιεράκη 1π. (1/3 επ.), Ιορδάνου 2 (1/18 επ., 1 μπλοκ), Ερ. Νίστρομ 21 (2 άσοι, 15/47 επ., 41% υπ., 4 μπλ.), Μουστάκη 8 (8/25 επ., 43% υπ.), Πέτρου 1 (1/2 επ.), Ρεμούνδου 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Εμ. Νίστρομ (λ.- 38% υπ.) / Σεφέρη 4(1 άσος, 3/12 επ.).

19/2/10

Παναθηναϊκός - Ρόμα 3-2, με επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο!


 Ο μεγάλος Ευρωπαίος Panathinaikos χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του, όσον αφορά στα κύπελλα Ευρώπης. Για την φάση των "32" του Europa League, ο Παναθηναϊκός με μία ανεπανάληπτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα κέρδισε τη σπουδαία ιταλική ομάδα με 3-2 και πλέον έχει σοβαρές πιθανότητες να πάει την ερχόμενη Πέμπτη στο "Στάδιο Ολύμπικο" της Ρώμης και να πάρει μια τεράστια πρόκριση για τους "16" της διοργάνωσης!

 Αλλά και αυτό να μη συμβεί, η χθεσινή νίκη θα μείνει στην ιστορία, ανάμεσα σε τόσες άλλες που το Τριφύλλι παραδοσιακά πετυχαίνει στην Ευρώπη και που είναι αυτές οι νίκες που του προσδίδουν τα προσωνύμια "Πρέσβης" και "Ευρωπαίος" και τους χαρακτηρισμούς " Ευρωπαϊκό DNA", "Ευρωπαϊκό Κοστούμι" κλπ..

 Και που φυσικά, είναι αυτές οι νίκες, για τις οποίες το θρυλικό σύνθημα "Ελλάς  Ευρώπη  Παναθηναϊκός" θα ακούγεται για πάντα σε τέτοιες βραδιές από τους φίλους του Τριφυλλιού!

 Μόλις την προηγούμενη Κυριακή ο Παναθηναϊκός έχανε από την Καβάλα με 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ για να προσφέρει μεγάλη πίκρα στον κόσμο του που από την αρχή της φετινής σεζόν είναι δίπλα στην ομάδα, ενωμένοι για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που φυσικά δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα...
 Και την Πέμπτη, λίγες μέρες μετά, στο ίδιο γήπεδο ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ρόμα, μία σούπερ φορμαρισμένη ομάδα που αγνοούσε την ήττα από τις 28 Οκτωβρίου του 2009 μετρώντας 20 σερί ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, με 17 νίκες - 3 ισοπαλίες(!), έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του, με τους 60000 πράσινους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να στήνουν ένα τρελό γλέντι, δίχως να σταματήσουν να φωνάζουν στιγμή ακόμη και μετά το 1-2...

 Σε μία γρήγορη αγωνιστική ανάλυση, θα μπορούσα να πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε τρομερά. Αντίθετα έκανε ακόμη ένα από τα γνωστά του παιχνίδια. Με την -πολύ μεγάλη- διαφορά ότι χθες το βράδυ απέναντι στη Ρόμα οι παίχτες του Νίκου Νιόπλια τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Παίξανε με πάθος, με τεράστια ψυχή, με πολύ πίστη για την ανατροπή, έτρεξαν, πίεσαν και δεν τα παράτησαν μετά το 1-2...
 Αλήθεια, ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι υπήρχε περίπτωση ιταλική ομάδα να προηγηθεί στο σκορ στο 81' αλλά εν τέλει μέσα σε λιγότερο από 10' να δεχτεί μία τρελή ανατροπή και φυσικά την ήττα;;!
 Οποιαδήποτε ιταλική ομάδα από οποιονδήποτε αντίπαλο!

 Κι όμως. Ο ένας, ο μοναδικός που μπορούσε να το κάνει... και το έκανε, είναι ο Panathinaikos!
 Έστω κι αν μπορεί να στάθηκε τυχερός, αφού σημείωσε τα δύο γκολ της ισοφάρισης με δύο παίχτες που είχαν μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο "Σάλπι" στο 67' και ο Χριστοδουλόπουλος στο 84' ήταν οι χρυσοί σκόρερ που αμέσως μόλις έγιναν αλλαγή έφεραν τα ματς στα ίσια! Πριν φυσικά από τον "χρυσό των χρυσών" Djibril Sisse, ο οποίος έχασε το "σίγουρο" στο τέλος του ημιχρόνου αλλά έβαλε το δύσκολο στο τέλος του αγώνα, το νικητήριο για τον Παναθηναϊκό!


  Και φυσικά ο έξαλλος τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε ο Γάλλος παιχταράς έδειξε, πέρα από το καθοριστικό σημείο στο οποίο ήρθε και φυσικά την σπουδαία νίκη που μας έδωσε, ότι ο Σισέ ψάχνει διαρκώς το γκολ, θέλει πάρα πολύ να σκοράρει και του αρκούν 2-3 φάσεις για να το πετύχει.
 Και στο γκολ του Γάλλου έχει συμμετοχή ο Σαλπιγγίδης με την ωραία σέντρα που βγάζει.

 Ο Σαλπιγγίδης λοιπόν, μπήκε ως αλλαγή και αποτέλεσε τον MVP του αγώνα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να μοιραστεί με τον Σιμάο. Ο νεαρός Μοζαμβικανός έκανε και χθες ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Βρισκόταν ΠΑΝΤΟΥ μες στο γήπεδο και έκοβε τα πάντα! Όχι μόνο με αυτόν τον Σιμάο δε φάνηκε η απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά ο μικρός εχθές έπαιξε για... 3 παίχτες!
 Από κει και πέρα ο Σαριέγκι έκανε μεγάλο ματς πίσω αφού καθάρισε πολλές μάχες στον άερα, ο Σπυρόπουλος τα πήγε καλά αμυντικά και επιθετικά, με εξαίρεση όμως το πέναλτι, Βύντρα και Καντέ ήταν καλοί, ο Καραγκούνης ήταν πολύ καλός μέχρι ενός σημείου. Κουράστηκε κάποια στιγμή στο β' ημίχρονο. Ο Κατσουράνης επιτέλους αντικαταστάθηκε από τον Νιόπλια (αν και χθες περπάταγε σε λίγο πιο... γρήγορο τέμπο από άλλες φορές!), ο Λέτο ήταν πολύ μαχητικός αλλά συχνά δεν είχε βοήθειες, ο Νίνης δεν μου άρεσε καθόλου για μία ακόμη φορά και φυσικά ο Σισέ σε μία μέτρια βραδιά πέτυχε το γκολ της νίκης στο 89' κάτι που φτάνει και περισσεύει για να μπει ανάμεσα στους διακριθέντες!

 Ήρθε αυτή η σπουδαία νίκη που θα μείνει και στην ιστορία αλλά... ο Παναθηναϊκός την Κυριακή καλείται να γράψει ιστορία και εντός των τειχών. Ο Νιόπλιας και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που θα αγωνιστούν στην Τούμπα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα νέο κρύο ντουζ στον κόσμο που τόσο τους έχει πιστέψει φέτος. Με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα που έδειξαν χθες καλούνται να κερδίσουν μέσα στην Τούμπα για να κάνουν το μεγάλο βήμα για τον τίτλο.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα: Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).



*  Τρομερή κίνηση από τον... Ηγέτη Σισέ στο τέλος, όπου κάλεσε τους συμπαίκτες του στο κέντρο του γηπέδου για να πανηγυρίσουν και να δώσουν όρκο νίκης για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ.

* Και για να μην ξεχνιόμαστε, οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα πανηγυρίζαμε για τον χθεσινό θρίαμβο για πολύ καιρό. Όμως φέτος ο πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και έχουμε φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα έχουμε το ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα. Άλλωστε μετά το πανηγύρια, το σύνθημα που "έκλεισε" τη βραδιά ήταν το "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ"!

* Ο Ζιλμπέρτο δεν προαβαίνει το ντέρμπι και ο Σιμάο θα πρέπει να επαναλάβει κόντρα στον ΠΑΟΚ, εμφάνιση όμοια με αυτή απέναντι στη Ρόμα. Δεν είναι εύκολο και για αυτό θα πρέπει να πάρει βοήθειες από Κατσουράνη, Καραγκούνη. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει πόσο κρίσιμο είναι το ματς της Κυριακής και όλοι μας περιμένουμε να τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα μας φέρει αγκαλιά με το πολυπόθυτο πρωτάθλημα!

                              ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!

Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας 2-3, αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ για το Τριφύλλι


 Ο Παναθηναϊκός εχθές για τη φάση των "12" του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ των αντρών έψαχνε ένα μεγάλο θαύμα. Μετά την ήττα του με 3-0 στη Μόσχα από τη Ντιναμό έπρεπε στη ρεβάνς της Γλυφάδας να επικρατήσει με 3-0 των Ρώσων αλλά και να πάρει το "χρυσό σετ" για να προκριθεί.

 Μπορεί οι πράσινοι να μπήκαν δυνατά και να κατέκτησαν εύκολα το 1ο σετ με 25-18, αλλά η ομάδα του Ντάντε γνώριζε πολύ καλά ότι φθάνοντας στην κατάκτηση ενός σετ θα πανηγύριζε την πρόκριση μέσα στη Γλυφάδα. Και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού όχι μόνο πήρε το αμέσως επόμενο σετ ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 1-1, αλλά το 14-25 νομίζω ότι δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης.

 Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, με τη συνέχεια να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ακολούθησαν δύο εκπληκτικά σετ, όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-1 με 27-25 για να ισοφαρήσει η Ντιναμό σε 2-2 με 32-34!
 Στο τάι μπρέικ το 12-15 έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ντάντε και ακόμη καλύτερη ψυχλογία για τα ματς που ακολουθούν απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στο final four.

 Βέβαια, ουσιαστικά η πρόκριση είχε χαθεί για τον Παναθηναϊκό μετά το 3-0 της Ρωσίας.

Τα σετ: 25-18, 14-25, 27-25, 32-34, 12-15.
 
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Αγκάμεζ 24 )19/37 επ.), Χριστοφιδέλης 6 (4/6 επ.), Πανταλέων 4 (3/8 επ.), Σμαραγδής 7 (6/8 επ.), Ζαγκούμνι 4, Παπαδημητρίου (λ.- 52%) / Ψάρρας, Λάππας 11 (9/11 επ.), Μηνούδης.
 
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Γ. Τσερέντνικ): Γκράνκιν 1, Γιάκοβλεφ 7 (6/13 επ.), Σερμπίνιν 7 (5/6 επ.), Ντάντε 9 (6/12 επ.), Μπερέζκο 4 (4/7 επ.), Βολκόφ 5 (4/5 επ.), Σαλπάροφ (λ.- 89% υπ.) / Πολτάβσκι 13 (9/22 επ.), Σαμοϊλένκο 12 (6/8 επ., 5 μπλοκ), Σιβοζέλεζ 18 (16/28 επ.). Ζούμπκοφ 3. 

«Ξεκινήσαμε καλά το πρώτο σετ αλλά στο δεύτερο σετ η διαφορά που πήρε η Ντιναμό ήταν μεγάλη. Επανήλθαμε στα μέσα του σετ αλλά και πάλι ήταν δύσκολο να τους πλησιάσουμε. Στόχος μας ήταν από την αρχή να περάσουμε την φάση των ομίλων και τα καταφέραμε, κερδίζοντας μάλιστα σπουδαίους αντιπάλους. Περιμέναμε μια καλύτερη κλήρωση αλλά δεν ήρθε. υπάρχει μια θετική γευσή για τις σπουδαίες νίκες που πετύχαμε αλλά και μια πικρία αφού όλοι είμαστε εγωιστές και θα θέλαμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια. Επικεντρωνόμαστε πλέον στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης στον αγώνα με την Κηφισιά αλλά και στο Κύπελλο», δήλωσε μετά το ματς ο Στέλιος Καζάζης.

17/2/10

Σα σίφουνας πέρασε και από το Μαρούσι ο Παναθηναϊκός... εν' όψη τελικού κυπέλλου!


 Μετά τον περίπατο και το εκπληκτικό 90-56 απέναντι στον Άρη, ο Παναθηναϊκός διέλυσε και το Μαρούσι για την 17η, εμβόλιμη αγωνιστική της Α1 των ανδρών. Οι πράσινοι πέρασαν σα σίφουνες από το κλειστό του "Αγίου Θωμά", επικρατώντας του Αμαρουσίου με 82-68, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, παίρνοντας μία πρώτη εκδίκηση απ' το Μαρούσι για την ήττα στην Ευρωλίγκα, αλλά το σημαντικότερο, κάνοντας μια γερή πρόβα τζενεράλε ενόψη του τελικού κυπέλλου που ακολουθεί το Σάββατο με τον Ολυμπιακό.

 Εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση απόψε ο Παναθηναϊκός, από την αρχή σχεδόν του αγώνα επέβαλε τον δικό του ρυθμό (με εξαίρεση το 6-0 των γηπεδούχων), έχτισε σταδιακά μια καλή διαφορά και αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στο Μαρούσι να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου.

 Τα 3/3 τρίποντα του Δημήτρη Διαμαντίδη, που ακολούθησαν ένα αντίστοιχο 0/3 του αρχηγού, στο τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη για το Τριφύλλι. Και ο Σπανούλης τα πήγε πολύ καλά επιθετικά, ο Χέισλιπ όμως βγήκε πρώτος σκόρερ των πρασίνων με 15 πόντους.
 Και οι Πέκοβιτς, Μπατίστ και φυσικά ο Διαμαντίδης, σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων!

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, μετά τον Άρη, απέναντι σε καλό αντίπαλο έδειξε ότι βρίσκει ξανά τα πατήματα του, ξαναλειτουργεί σαν ομάδα και ακόμη, έστειλε μήνυμα για τον τελικό του κυπέλλου που θα αποτελέσει ακόμη ένα δυνατό τεστ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς και φυσικά δίνει και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. 

Tα δεκάλεπτα: 18-24, 29-36, 43-58, 68-82.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 2, Κις 10 (2), Λούκας 14, Πελεκάνος 7 (1), Μπατής 2, Χόμαν 13, Νάζτφεϊ 4, Καλάθιης 1, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 15 (3).
 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Τέπιτς 2, Σπανούλης 14 (3), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 11, Φώτσης 2, Χάισλιπ 15 (2), Νίκολας 6, Σερμαντίνι 4, Διαμαντίδης 11 (3), Πέκοβιτς 12, Καλάθης 3 (1).

 * Περίπου 100 οπαδοί των πρασίνων βρέθηκαν στο κλειστό του Αμαρουσίου και έσπρωξαν την ομάδα στη νίκη δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα, αποθέωσαν Ομπράντοβιτς και παίχτες και φυσικά... ζήτησαν το κύπελλο με συνθήματα κατά του "αιωνίου"!

Παναθηναϊκός - Αστερίξ Κίλντρεχτ 3-2


 Το πρώτο βήμα έγινε απόψε στη Γλυφάδα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2 σετ τη βέλγικη Αστερίξ Κίλντρεχτ και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στο final four του Challenge Cup των γυναικών.

 Οι φιλοξενούμενες πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 14-25. Η βέλγικη ομάδα που έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, αφού υπάρχουν πολλές 20χρονες στο ρόστερ της, μόνο άπειρη δεν αποδείχθηκε στη Γλυφάδα και φυσικά μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η έως εδώ παρουσία της.

 Στο δεύτερο σετ, που έπρεπε να καθαρίσουν πιο εύκολα αλλά έγινε αδικαιολόγητα ντέρμπι στο τέλος, κατάφεραν τελικά οι γηπεδούχες να το κατακτήσουν με 26-24 για το 1-1. Εύκολα πήραν το τρίτο σετ με 25-15 και όλα έδειχναν ότι με την ψυχολογία υπέρ τους, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου θα έφταναν στη νίκη με 3-1 σετ. Κι όμως, η Αστερίξ πήρε δια περιπάτου το τέταρτο σετ και ευτυχώς τελικά που ήρθε η νίκη για τον Παναθηναϊκό, έστω στο τάι μπρέικ, με 3-2 σετ και πλέον θα πάει στο Βέλγιο την επόμενη Τετάρτη για να παλέψει για την πρόκριση. Όπου φυσικά εάν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα θα οδηγηθούμε στο χρυσό σετ.

 Τα σετ:  14-25, 26-24, 25-15, 13-25, 15-11.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου 3π. (1 άσος, 1/1 επ., 1 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 14 (14/34 επ., 1 μπλ.), Μόλναρ 14 (3 άσοι, 11/25 επ., 64% υπ.), Τομάσεβιτς 15 (14/36επ., 51% υπ., 1 μπλ.), Τζανακάκη 10 ( 1 άσος, 8/13 επ., 1 μπλ.), Χατζηνικολάου 7 (8/13 επ., 1 μπλ., 1 άσος), Μυλωνά (λ- 75%) / Παπαγεωργίου, Καρπουζά.

ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΙΛΝΤΡΕΧΤ (Γ. Βαν ντερ Μπρόεκ): Ντε Λεβ 1π. (1/1 επ.), Σμιτς 10 (9/17 επ., 32% υπ., 1 μπλοκ), Λέις 26 (4άσοι, 21/37 επ., 72% υπ., 1 μπλοκ), Χέιρμαν 10 (9/16 επ., 1 μπλοκ), Άλμπρεχτ 16 (1 άσο, 15/28 επ.), Βαν Χέκε 18 (15/35 επ., 3 μπλοκ), Βαρεμπέργκ (λ.- 69%) / Έικενς, Βιτεβρόγκελ.

ΝΟΠ - Παναθηναϊκός 6-7 και πρόκριση στο final four του κυπέλλου για το πράσινο πόλο!

 Σπουδαία νίκη με 7-6 πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην Αχαϊκή πρωτεύουσα κόντρα στον ΝΟ Πατρών και προκρίθηκε στο final four του κυπέλλου, επαναλαμβάνοντας μάλιστα την περυσινή του επιτυχία. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο με δυνατή έδρα, οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς, με ήρωα τον Χαριτάκη που σημείωσε το νικηφόρο γκολ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, σημείωσαν μία σημαντική επιτυχία, αφού η πρόκριση στην τελική φάση του κυπέλλου μαζί με ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος αποτελούσαν τους δύο στόχους για τη φετινή σεζόν.

 Το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί στην Ερμούπολη της Σύρου και η κλήρωση που θα αναδείξει τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών, θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (24/2). Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού, που επίσης προκρίθηκαν στους "4", είναι ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος και το Παλαιό Φάληρο.

 Τα οχτάλεπτα: 0-0, 0-1, 2-2, 4-4.

 Τα γκολ των ομάδων:

ΝΟΠ: Αποσκίτης (1), Κολόμβος (1), Μερκουριάδης (1), Κανελλόπουλος (1), Κοντάκος (1), Γκίμπαν (1).

Παναθηναϊκός: Καφετζόπουλος (3), Χαριτάκης (3), Δερμιτζάκης (1). 

16/2/10

Rio Grande, John Ford, 1950


 Με τον αυθεντικό τίλο "Rio Grande" και αμετάφραστο, κυκλοφορεί στα ελληνικά αυτό εδώ το σπουδαίο western του αξεπέραστου και μάστορα του είδους, John Ford και του 1950. Θα το βρείτε και ελληνιστί ως "Ρίο Γκράντε", αλλά κανονικά δεν έχει μεταφερθεί στην ελληνική γλώσσα. Anyway...

 Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Κέρμπι Γιορκ είναι διοικητής στο απομακρυσμένο φρούριο του Rio Grande και μεταξύ νεοσύλλεκτων που εκπαιδεύει σκληρά για να αντιμετωπίσουν τους απειλητικούς Ινδιάνους Απάτσι.
Μεταξύ των νεοσύλλεκτων βρίσκεται και ο γιος του αλλά ο Κέρμπι δεν το ξέρει γιατί έχει να τον δει δεκαπέντε χρόνια. Όταν εμφανίζεται η πρώην γυναίκα του Κέρμπι για να πείσει το γιο της να εγκαταλείψει το επικίνδυνο οχυρό, η κατάσταση θα πάρει άλλη τροπή...


 Κλασικό πια, 60 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη προβολή έχει περάσει στο πάνθεον του είδους και αποτελεί ένα απ' τα σημαντικότερα western του τεράστιου John Ford, αλλά και γενικότερα, αυτού του ιδιαίτερου κινηματογραφικού είδους, φυσικά.

 Με τον John Wayne στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Maureen O'Hara για το απαραίτητο, αλλά όχι και σαχλό όπως έχουμε παρακολουθήσει σε άλλα, ουκ ολίγα σχετικά φιλμ, ρομάντζο, η ταινία κερδίζει πόντους και από τις ερμηνείες. Φυσικά ξεχωρίζει για το δίδυμο John Ford - John Wayne, που μαζί γύρισαν δεκάδες ταινίες και αποτελούν ένα από τα πιο θρυλικά ζευγάρια σκηνοθέτη - πρωταγωνιστή στην ιστορία του κινηματογράφου.

 Είναι γουέστερν και είναι και στο κλασικό ύφος του είδους, επομένως περισσότερη ανάλυση δεν χρειάζεται.

 Εκτός βέβαια από μία σημαντικότατη πρόσθετη λεπτομέρεια:
 Το 1951 Ένωση Σεναριογράφων της Αμερικής ψήφισε το Rio Grande ως το πιο καλογραμμένο γουέστερν (σενάριο, Τζέιμς Κέβιν ΜανΓκίνες) !

 Κατά την άποψη μου, το "Rio Grande" βρίσκεται μέσα στις 5-6 καλύτερες στιγμές του Τζον Φορντ (που συνολικά γύρισε πάνω από 140 ταινίες(!) μαζί με τις μικρού μήκους), μαζί με "The Man Who Shot Liberty Valance", "The Searchers", "She Wore a Yellow Ribbon", "Fort Apache", "My Darling Clementine".


 Βαθμολογία: 8/10

15/2/10

Πέρασε από τα "Βασιλικά" ο Παναθηναϊκός, 2-3 σετ τον Άρη


 Σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ωρών(!), ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη στα "Βασιλικά" με 3-2 σετ για την 19η αγωνιστική στην Α1 ανδρών και αύξησε τη διαφορά του από την δεύτερη ΕΑ Πατρών στους 4 βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Στο ματς που ολοκληρώνει την αγωνιστική, αύριο, η Πάτρα φιλοξενείται στη Μίκρα από τον Ηρακλή και πιθανή ήττα των Πατρινών με "καθαρό" σκορ θα σφραγίσει ουσιαστικά την πρωτιά για τους πράσινους αφού στις τρεις εναπομείναντες αγωνιστικές υποδέχονται στη Γλυφάδα σε διαδοχικά ματς την Κηφισιά και τη Λαμία, πριν φυσικά το μεγάλο ντέρμπι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με το οποίο τελειώνει η κανονική περίοδος.

 Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ένας ψυχωμένος Άρης πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-16. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις στο δεύτερο σετ και έστω και δύσκολα ισοφάρισαν σε 1-1, με 23-25. Το τρίτο σετ κατέληξε και πάλι στους πράσινους και μάλιστα με το ίδιο σκορ, για το 1-2. Ο Άρης ωστόσο δεν τα παράτησε, πήρε το τέταρτο σετ με 25-18 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

 Και εκεί είδαμε ένα από τα συγκλονιστικότερα σετ τα τελευταία χρόνια! Από την αρχή του πέμπτου σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τελικά στο 14-12 και μια ανάσα απ' το ματς. Όμως ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 14-14, εν συνεχεία πέρασε μπροστά και μετά από 8 ματς μπολ πήρε το σετ με 22-24 και φυσικά το παιχνίδι με 2-3 σετ!

 Μεγάλο ματς για τους νικητές έκανε ο Αγκάμεζ με 21 πόντους, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Ζαγκούμνι, επιθετικά και αμυντικά, τον Πανταλέοντα και έναν εξαιρετικό σήμερα Παπαδημητρίου. Από την άλλη, ματς... καριέρας πρέπει να έκανε ο Ρουμελιώτης με τους 35 πόντους που σημείωσε!

 Τα σετ: 25-16, 23-25, 23-25, 25-18, 22-24.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 ΑΡΗΣ (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 20 (15/30 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 52% υπ. - 35% άριστες), Τερζής 5 (3 άσοι), Πετρέας 5 (5/14 επ.), Κιόσης 10 (6/12 επ., 3 μπλοκ), Μιλιβόγιεβιτς 12 (8/24 επ., 3 άσοι, 71% υπ. - 62% άριστες), Ρουμελιώτης 35 (29/48 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ)/ Σάμαρτζιτς-λ 72% υπ. - 51% άριστες, Τακουρίδης.
 
 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 7 (5/15 επ., 2 μπλοκ, 75% υπ.- 60% άριστες), Ζαγκούμνι 7 (5 μπλοκ), Αγκάμεζ 21 (17/37 επ., 3 μπλοκ), Σαμικά 8 (7/15 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 42% άριστες), Σμαραγδής 8 (6/8 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 10 (8/14 επ., 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 61% υπ. - 50% άριστες, Ντονάς 1, Χατζηαντωνίου, Λάππας 5 (4/11 επ., 44% υπ. - 44% άριστες).

14/2/10

Διέλυσε τον 'Αρη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με 90-56!


 Με εντυπωσιακό τρόπο άφησε πίσω του την ήττα από την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός και, ισοπέδωσε τον 'Αρη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 90-56 για την 16η αγωνιστική στην Α1 ανδρών και φυσικά παρέμεινε μόνος του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 Καλύτεροι των πρασίνων ο Νίκολας με 13 πόντους και ο Πέκοβιτς με 11, σε μία βραδιά βέβαια που συνολικά οι πράσινοι παρουσίασαν μία εξαιρετική εικόνα, με τους Βεργίνη και Σερμαντίνι μάλιστα να τραβούν επάνω τους τα φώτα στα τελευταία λεπτά όταν και χρησιμοποιήθηκαν, σημειώνοντας από 7 πόντους. Άλλωστε, όπως υποδεικνύει και το τελικό σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε καταπληκτικό παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και θύμισε το επίσης καλό ματς κόντρα στον Πανελλήνιο την περασμένη αγωνιστική, αμέσως μετά την ήττα από το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα.

 Από την αρχή του αγώνα σήμερα, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα κόντρα στον Άρη και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα.

 Δύο "τρελά" τρίποντα από τους Σπανούλη και Διαμαντίδη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ορισμένα καρφώματα από τους Χέισλιπ και Μπατίστ ξεσήκωσαν τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό (ίσως και πάνω από 7000), στην πλειονότητα τους βέβαια μετακινήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, που στο τέλος ζήτησαν με συνθήματα το κύπελλο, αφού η ώρα του μεγάλου τελικού για το κύπελλο Ελλάδας έφτασε. Την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Παλαιό Φάληρο με τις δύο ομάδες να έχουν τελικά στο πλευρό τους από 750 οπαδούς.

 Βέβαια, πριν από τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι στο κλειστό του "Αγίου Θωμά" για την εμβόλιμη 17 αγωνιστική της Α1 σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

 Τα δεκάλεπτα: 25-17, 43-32, 62-45, 90-56.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 7, Τέπιτς 2, Σπανούλης 7 (2τρίπ., 6ασ.), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 11 (7/8β., 7ρ., 2κλ.), Χέισλιπ 6 (5ρ.), Νίκολας 13 (3/6τρίπ.), Βεργίνης 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1τρίπ., 5ασ., 2κλ.), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 9 (2τρίπ., 2ασ.).
 
 Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 6 (0/5δίπ., 2/5τρίπ.), Αργυρόπουλος 1, Μάιλς (0/4δίπ., 4ασ.), Μπετς 6, Λάμποβιτς, Ρίτσαρντσον 9(1/4τρίπ.), Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 7, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 6 (0/3τρίπ., 6ρ.), Μπάρλος 3 (0/3τρίπ.).

Παναθηναϊκός - Καβάλα 0-2, με τους εφιάλτες του παρελθόντος να ζωντανεύουν...




 Σε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις ο... ιδανικός αυτόχειρας Παναθηναϊκός γνώρισε απρόσμενη εντός έδρας ήττα στο ΟΑΚΑ από την Καβάλα με 0-2 και η διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στους 3 βαθμούς, ενώ βρίσκεται και στο +5 από τον τρίτο ΠΑΟΚ πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή.

 Ο Παναθηναϊκός μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις, μπορεί να είχε δύο απώλειες βαθμών από Άρη, ΑΕΚ αλλά λέγαμε ότι "εάν συνεχίσει έτσι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα". Σωστά! Μόνο που απόψε δεν "συνέχισε έτσι". Οι πράσινοι πραγματοποίησαν μία κάκιστη εμφάνιση, που με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα όπου άσκησαν μια σχετική πίεση και είχαν 1-2 φάσεις για γκολ, στη συνέχεια, έπεσαν αδικαιολόγητα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο εξαφανίστηκαν απ' τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ούτε μία υποψία φάσης είχαν οι γηπεδούχοι σε ολόκληρο ημίχρονο!

 Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα στήθηκε ωραία στο ΟΑΚΑ, έκανε το παιχνίδι της και όσο έβλεπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν απειλούσε, ξεθάρρεψε, προχώρησε σε σωστές αλλαγές και χτύπησε το Τριφύλλι στις αντεπιθέσεις. Δύο γκολ από τον Σμολάρεκ(!), συμμετοχή και στα δύο από τον Ρινκόν (η τρίτη αλλαγή των φιλοξενουμένων που έκανε άνω κάτω την άμυνα των πρασίνων) και 0-2 για την Καβάλα που πήρε μία πολύ δίκαιη νίκη απέναντι στον φιλόδοξο πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Tζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο (69' Κλέιτον), Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (79' Πετρόπουλος).

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα (63' Ρινκόν), Ντικρόκ, Κβοζντένοβιτς (27' Σμολάρεκ), Οικονόμου, Λάκης (56' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι.

* Η ήττα αυτή πάντως θα πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο αφού ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό, με τη Ρόμα την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ και με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα και τα οποία θα κρίνουν κατά πολύ τη συνέχεια των πρασίνων σε Ευρώπη και Ελλάδα.