13/6/08

Και επίσημα προπονητής του ΠΑΟ ο Τεν Κάτε

Ο Ολλανδός Χενκ Τεν Κάτε είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, η συνεργασία του οποίου με το "τριφύλλι" ανακοινώθηκε για τα επόμενα 2 χρόνια. "Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω ως προπονητής τον Παναθηναϊκό. Είμαι συνηθισμένος να δουλεύω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανταγωνισμού και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρώ αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου ως σπουδαία πρόκληση. Η οργάνωση, η ιστορία και η φιλοδοξία του Παναθηναϊκού, αλλά και η γενικότερη στάση των ανθρώπων του απέναντι στο ποδόσφαιρο είναι ανάλογες των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ευρώπη και γι' αυτό πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να γνωρίσω από κοντά τους παίκτες μου", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 53χρονου Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος θα παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη Ιουνίου πριν ξεκινήσει η ομάδα προετοιμασία. Ο Φαν Ντερ Λεμ θα είναι ο μοναδικός συνεργάτης του Τεν Κάτε και αναζητείται ένας ακόμη -γνώστης της Ελληνικής και μάλλον της Παναθηναϊκής πραγματικότητας- που θα συμπληρώνει το προπονητικό team του πάγκου. Ο Φαν Ντερ Λεμ σε έντυπο μέσο της χώρας του, δήλωσε: «Θέλουμε να ενισχύσουμε τον Παναθηναϊκό με νέους παίκτες, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε κάτι υπόψη μας».


* Ο Σίλβα Κλέιτον είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Λάρισας πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ, εκεί όπου αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο έναντι 400.000 ευρώ το χρόνο. Η πρώην ομάδα του θα εισπράξει 1,6 εκατομμύρια Ευρώ και θα εντάξει στο δυναμικό της τον Τσίγκα(+ -ίσως- τον Σιόντη).

* Ο Παναθηναϊκός διατίθεται να αυξήσει την προσφορά του στην Σάλτσμουργκ, δίνοντας 1,7 εκατ. ευρώ στην προσπάθεια που κάνει να κρατήσει τον Ίβανσιτς. Πάντως σε νέα ενδεχομένως αρνητική απάντηση των Αυστριακών ο Παναθηναϊκός θα στραφεί αλλού.

* Από τη Τρίτη ξεκινά η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν.

11/6/08

Πάμε Στοίχημα - Προτάσεις για την 2η αγωνιστική των ομίλων

Euro

111 Τσεχία - Πορτογαλία χ 1(3,15 4,00), Under(1,40)
113 Ελβετία - Τουρκία 1(2,15), Under(1,45)

212 Κροατία - Γερμανία χ(3,15), Under(1,55)
213 Αυστρία - Πολωνία Under(1,45)

311 Ιταλία - Ρουμανία 1(1,65)
312 Ολλανδία - Γαλλία Under(1,45)

411 Σουηδία - Ισπανία 2(1,55), Over(2,10)
412 Ελλάδα - Ρωσία Under(1,40)

Κακή εμφάνιση, Ζλάταν ο τιμωρός



Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Εθνική μας ομάδα στη πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Euro. Η ήττα με 2-0 από τη Σουηδία(Ιμπραΐμοβιτς 67', Χάνσον 72') φέρνει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά στη πρόκριση. Σίγουρα η εμφάνιση ήταν κακή, σίγουρα ο Γερμανός έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το στήσιμο της ομάδας με τρεις στην άμυνα, σίγουρα φοβηθήκαμε περισσότερο από ότι θα 'πρεπε τους Σουηδούς. Όπως σίγουρα, επίσης, δε διαθέτουμε έναν Ιμπραΐμοβιτς. Όμως θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο από δω και πέρα, γιατί τίποτα δε χάθηκε. Η Εθνική ομάδα πρέπει να αλλάξει πολλά, πρέπει να βελτιωθεί πολύ. Σε ψυχολογία, σε αγωνιστική συμπεριφορά, σε νοοτροπία. Το γιουχάρισμα των Σουηδών φιλάθλων από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου κάθε φορά που αλλάζαμε 15 πάσες στην άμυνα νομίζω ότι ήταν η απεικόνιση όλου του αγώνα αλλά και της λανθασμένης κρίσης μας απέναντι στην ομάδα του Λάγκερμπακ(δεν παίζαμε δα με την Ισπανία!). Η δήλωση του Ρεχάγκελ μετά τον αγώνα, "αν παίζαμε επιθετικά θα τρώγαμε 5 γκολ", νομίζω ότι δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη διαφορά των δύο ομάδων, όπως επίσης πιστεύω ότι η δήλωση του Γερμανού δεν ήταν παρά ένα κακό κλείσιμο μιας, έτσι κι αλλιώς, κακής βραδιάς. Πλέον το ματς με τη Ρωσία είναι κομβικό για την Εθνική, εάν θέλει να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Πρέπει να ψάξουμε την νίκη -έστω και- με 1-0 και την ίδια στιγμή να περιμένουμε από τους Ισπανούς να "διαλύσουν" τους Σουηδούς. Για να πάμε τελικά σε τριπλή ισοβαθμία (με ήττα στο τέλος από Ισπανούς και νίκη των Ρώσων επί της Σουηδίας) με Ρώσους, Σουηδούς στους 3 βαθμούς και να δούμε τί θα γίνεται με τις διαφορές τερμάτων. Προσωπικά πιστεύω πως είναι το μόνο σενάριο με το οποίο έχουμε ελπίδες πρόκρισης..

* Υπό άλλες προϋποθέσεις μία ήττα με 2-0 από τους Σουηδούς σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης δε νομίζω ότι θα μας έβαζε στη διαδικασία του τί φταίει. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας πήγαμε ως Πρωταθλητές. Αυτό με τη σειρά του δε σημαίνει ότι θα ξανασηκώναμε το τρόπαιο εύκολα.. Αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, τελείως διαφορετικό. Ας το δείξουν τα παιδιά το Σάββατο. Κάλιο αργά παρά ποτέ..

Οι συνθέσεις του 1ου αγώνα

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας (70΄ Αμανατίδης), Άντζας, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Χαριστέας, Γκέκας (46΄ Σαμαράς)

Σουηδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ίσακσον, Αλεξάντερσον (74΄ Στορ), Μ. Νίλσον, Μέλμπεργκ, Χάνσον, Ντ. Άντερσον, Λιούνγκμπεργκ, Βίλχεμσον (78΄ Ρόζενμπεργκ), Σβένσον, Λάρσον, Ιμπραϊμοβιτς (71΄ Ελμάντερ)

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα

Βοηθοί: Ματίας Αρνέτ, Στεφάν Σουάτ

Γήπεδο: Βαλς-Σίζενχαϊμ Στάντιον - Σάλτσμπουργκ

10/6/08

Ξεκινάει απόψε την προσπάθεια η Εθνική Ελλάδος στο Euro

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Απόψε στο στάδιο "Βαλς Ζίντσεχαϊμ" του Σάλτσμπουργκ, οι Πρωταθλητές Ευρώπης ρίχνονται στη μάχη του Euro 2008 με στόχο μία ακόμη διάκριση. Όπως δηλώνουν και οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προπονητές της Εθνική ομάδος, το ζητούμενο σε αυτό το τουρνουά είναι η πρόκριση στους "8". Βέβαια ακόμη και αυτό μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν στον όμιλο της η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φαβορί -κατά πολλούς-, την Ισπανία, την ανερχόμενη δύναμη, Ρωσία αλλά και την πάντα υπολογίσιμη ομάδα της Σκανδιναβίας, τη Σουηδία. Ξεκίνημα με τους Σουηδούς. Ίσως καλό, με την έννοια ότι εάν οι διεθνείς κατορθώσουν να πάρουν απόψε τους 3 βαθμούς θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για πρόκριση. Δε θα προχωρήσουμε σε ανάλυση του αγώνα αλλά ούτε και σε πιθανή 11άδα μιας και ο Όττο Ρεχάγκελ ίσως προχωρήσει σε 1-2 εκπλήξεις όσον αφορά στο βασικό σχήμα, είτε σε σύστημα είτε σε πρόσωπα. Περισσότεροι από 10000 Έλληνες φίλαθλοι θα βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο πλευρό της Εθνικής ομάδος και θ βοηθήσουν τα παιδιά να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη και το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο τουρνουά.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στους πρώτους 3 ομίλους με τα πράγματα να κυλάνε ομαλά:
Στον 1ο όμιλο τα φαβορί ξεκίνησαν με το δεξί. Στο εναρκτήριο παιχνίδι οι Τσέχοι -δίχως να είναι καλύτεροι- χάλασαν τη γιορτή των Ελβετών, επικρατώντας στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" της Βασιλείας με 1-0 με σκόρερ τον Σβέρκος, από αλλαγή, 71'. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν πολύ εύκολα τους Τούρκους στη Γενεύη με 2-0(Πέπε, Μεϊρέλες) ενώ είχαν και 3 δοκάρια.
Στον 2ο όμιλο, η συν διοργανώτρια Αυστρία, στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης ηττήθηκε από τους Κροάτες με 1-0(σκόρερ ο Μόντριτς με πέναλτι), με τους Κροάτες όμως να παίζουν πολύ συντηρητικά. Οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα, στο Κλάνκεφουρτ, κόντρα στους Πολωνούς, τους οποίους κέρδισαν με 2-0(Ο Πολωνός Λούκας Ποντόλσκι σημείωσε τα 2 τέρματα)και αν και είναι νωρίς φαίνεται πως η ομάδα του Λεβ έχει όλα τα φόντα να το σηκώσει.
Τέλος, στον 3ο όμιλο, στη Ζυρίχη, η Γαλλία απογοήτευσε για μία ακόμη φορά(0-0 με Ρουμανία) ενώ η γερασμένη και με σημαντικές απουσίες(Καναβάρο, Νέστα) Ιταλία, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ολλανδίας. Στη Βέρνη λοιπόν, οι Ολλανδοί έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Σνάιντερ, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Φάαρτ διέλυσαν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές που πλέον βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

* Την πρώτη αγωνιστική κλείνει απόψε ο δικός μας όμιλος. Ισπανία - Ρωσία το πρώτο ματς (αλήθεια τί μας συμφέρει, να νικήσουν οι Ισπανοί ή να έρθουν "χ";) και Ελλάδα - Σουηδία το βράδυ.
* Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα.