7/8/08

Πέρασε εύκολα, δεν έπαιξε καλά

Ο Παναθηναϊκός σφράγισε την πρόκριση του στον γ΄ προκριματικό γύρο του champions league, αφού μετά το υπέρ του 3-0 στο ΟΑΚΑ, πήρε λευκή ισοπαλία στο "Μπόρις Παϊχάτζε" της Τιφλίδας από τη Ντιναμό και την ερχόμενη Τρίτη αντιμετωπίζει τη Σπάρτα Πράγας, η οποία εξίσου εύκολα προκρίθηκε σε βάρος της Σέριφ.
Η κακή ωστόσο εμφάνιση του τριφυλλιού θα προβλημάτισε αρκετούς. Δυο τρεις καλές φάσεις σε όλο τον αγώνα, αρκετά υποτονικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δίνοντας πολύ χώρο στους Γεωργιανούς, με τρεις(!) παίχτες στην άμυνα από το 15΄ όταν και ο Τεν Κάτε είδε πίεση(;) από τους γηπεδούχους και τοποθέτησε το Σιμάο τρίτο μπακ, αλλά και η ευκολία με την οποία η Ντιναμό πλησίαζε την περιοχή μας, είναι σίγουρα κάποια στοιχεία που πιθανόν να χρίζουν παρατήρησης και προσοχής. Όμως από την άλλη υπάρχουν ελαφρυντικά για την αποψινή εικόνα του Παναθηναϊκού. Και δεν είναι απλές δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα σε αδύναμο αντίπαλο. Σωστά.
Όμως, το 3-0 του πρώτου αγώνα, το οποίο είχε έρθει με πολύ καλή εμφάνιση, δύναμη, πίεση(τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο), νομίζω ότι επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να παίξει τόσο χαλαρά στη Γεωργία. Όλοι θέλουμε η ομάδα να κερδίζει συνεχώς και παντού. Ουσιαστικά όμως, πέραν του πρεστίζ μίας ακόμη Ευρωπαϊκής νίκης αλλά και τριών πολύτιμων για την Ελλάδα βαθμών, ο Παναθηναϊκός δεν είχε λόγο να παίξει πολύ δυνατά κυνηγώντας απεγνωσμένα τη νίκη, από τη στιγμή που μέσα σε λίγες μέρες έχει να κάνει ακόμη ένα ταξίδι για να αγωνιστεί μάλιστα κόντρα σε μία πολύ ανώτερη ομάδα σε ένα σημαντικότατο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκρισή του στους ομίλους.
Και μην ξεχνάμε ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σαιζόν (ο πιο βασικός λόγος) και πως οι παίχτες δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι ή είναι σφιγμένοι από το βεβαρυμένο πρόγραμμα προπονήσεων του Ολλανδού τεχνικού.
Υπομονή λοιπόν, η Σπάρτα Πράγας είναι μια καλή ομάδα, αλλά δεν μπορεί να τρομάξει τον Παναθηναϊκό. Η πρόκριση είναι στα πόδια των παιχτών του τριφυλλιού και μόνο αν αυτοκτονήσουν δεν θα πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους. Όσο για την απόδοσή τους, πιστεύω ότι με τον καιρό θα βλέπουμε έναν ολοένα και καλύτερο Παναθηναϊκό

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ντιναμό Τιφλίδας (Τσόμπελ): Οβόνο, Γκισγκαριάνι, Γ. Κάσια, Ινγκσιρβέλι, Νεργκάτζε, Κρσκο, Νεκράτζε (67’ Τζουσέ), Πριτσκαλάβα, Ακιρέμι, Οντικάτζε, Σπασόιεβιτς (65’ Βατσάτζε).

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Γκούμας, Βύντρα, Σιμάο, Μάτος, Χριστοδουλόπουλος (73’ Καραγκούνης), Νίνης (50’ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος(33’ Ρουκάβινα).

* Το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα έκανε ο παιχταράς. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μπήκε στο 50΄ στη θέση του Νίνη και μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη ήταν οι δύο λόγοι που ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και φάνηκε απειλητικός στα τελευταία λεπτά.

* Ο Μάντζιος αντικαταστάθηκε στο 33΄ από τον Ρουκάβινα. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ολλανδός που θέλει να παίζει γρήγορα, εμπιστεύεται έναν ΤΟΟΟΣΟ αργό παίχτη! Ο Μάντζιος δεν κάνει για τον ΠΑΟ. Ρουκάβινα, Σόουζα και Πετρόπουλος είναι καλύτεροι.

* «Στάθηκα καλά, ένιωσα καλά αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Στα παιχνίδια με Σπάρτα ελπίζω πως θα είμαι 100% έτοιμος», δήλωσε ο Σίλβα μετά το ματς.

* «Δεν επιτρέπεται ο Παναθηναϊκός να κάνει τέτοιες εμφανίσεις. Δεν δικαιολογούμαστε να παίζουμε τέτοια μπάλα, να παίζουμε με... τη φωτιά. Κακά τα ψέματα, εμείς είμαστε το φαβορί στις αναμετρήσεις με την Σπάρτα Πράγας, αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα, απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας, δυστυχώς, δεν το δείξαμε», δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Γιώργος Καραγκούνης.


* Στα υπόλοιπα ματς του 2ου προκριματικού γύρου, θύματα έκπληξης έπεσαν οι Ρέιντζερς και Άντερλεχτ από Κάουνας και Μπάτε Μπορίσοφ αντίστοιχα. Οι Σκοτσέζοι και περσινοί φιναλίστ του κυπέλλου Uefa, μετά το 0-0 του Άιμπροξ ηττήθηκαν(!) στη Λιθουανία από την Κάουνας με 2-1 και αποχαιρέτησαν πρόωρα τα κύπελλα Ευρώπης, ενώ οι Βέλγοι μετά την ήττα - σοκ 1-2 στις Βρυξέλλες, ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στη Λευκορωσία και αποκλείστηκαν και αυτοί.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του champions league:

Ανόρθωση - ΟΣΦΠ
Γκιμαράες - Βασιλεία
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Σάλκε - Ατλέτικο Μαδρίτης
Άαλμποργκ - Κάουνας
Μπαρτσελόνα - Βίσλα Κρακοβίας
Λέφσκι Σόφιας - Μπάτε Μπορίσοφ
Σταντάρ Λιέγης - Λίβερπουλ
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Φενέρμπαχτσε
Τβέντε - Άρσεναλ
Σπαρτάκ Μόσχας - Ντιναμό Κιέβου
Γιουβέντους - Αρτμέντια Πετρζάλκα
Μπραν - Μαρσέιγ
Φιορεντίνα - Σλάβια Πράγας
Γαλατασαράι - Στεάουα Βουκουρεστίου
Σπάρτα Πράγας - Παναθηναϊκός