24/10/09

Πολύτιμο 9-9 ο ΠΑΟ με Ματάρο, πέρασε στην επόμενη φάση!



Ένας παθιασμένος Παναθηναϊκός στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην οικοδέσποινα Ματάρο, γύρισε το παιχνίδι από το 3-0 του πρώτου οχταλέπτου και απέσπασε μια πολύτιμη ισοπαλία με 9-9 από τους Ισπανούς και αύριο κόντρα στην Ολλανδική Σούρμαν σφραγίζει την τρίτη θέση του 2ου ομίλου σε αυτή την προκριματική φάση του Len Trophy.

Οι σκόρερ για τον Παναθηναϊκό:
Τσόκας (5), Κουντουδιός (3) και Βράνιες (1).

Η βαθμολογία πλέον διαμορφώθηκε ως εξής: Σόρι 13 (6 ματς), Ματάρο 11 (5), Παναθηναϊκός 10 (5), ΤΣΣΚΑ 9 (5), Σούρμαν 4 (5), Μαριουπόλ 4 (5) και Πάλραμ 0 (5).

Περίπατο μέσα στην έδρα της ΑΕΚ



Με ένα εντυπωσιακό 3-0 σετ σε 1 ώρα και 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Νέο Ηράκλειο και ανακτώντας τη χαμένη του ψυχολογία, πάει με ηθικό στο μεγάλο derby της 4ης αγωνιστικής με ΟΣΦΠ, την Παρασκευή στο Μετς. Από το πρώτο κιόλας σετ οι πράσινοι έδειξαν τις διαθέσεις τους καθώς από νωρίς έχτισαν μια διαφορά που εύκολα κράτησαν μέχρι το τελικό 16-25. Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με 3-2, αλλά... ως εκεί. Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν και προηγήθηκαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ με 7-8 και στο δεύτερο με 12-16 για να τελειώσουν το σετ με 21-25. Στο τρίτο οι πράσινοι πήραν κεφάλι νωρίς, αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν γρήγορα την ψαλίδα. Κάτι που έγινε αμέσως μετά το 12-16 και τη δεύτερη υποχρεωτική διακοπή. Σε ρυθμούς προπόνησης, ο ΠΑΟ τέλειωσε το σετ με 18-25 για να φτάσει στο εμφατικό 0-3 και να ρεφάρει με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρα ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά του αγώνα:
ΑΕΚ (Αρσενιάδης): Τσέργας, Νταραϊντού 13 (12/22 επ.), Καριπίδης 12 (10/19 επ., 1 μπλοκ, 63% υπ. - 25% άριστες), Κονσεϊσάο 6 (6/11 επ., 62% υπ. - 62% άριστες), Γκιρτζίκης 3 (3/4 επ.),
Εστράδα 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ) / Κουλιέρης -λ 76% υπ. - 50% άριστες, Μπέλλος, Θάνος, Βολουδάκης.
 
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 8 (6/8 επ., 2 άσοι, 57% υπ. – 43% άριστες),
Ζαγκούμνι 3, Αγκάμεζ 16 (14/20 επ., 2 άσοι), Λάππας 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ, 82% υπ. – 73% άριστες),
Σμαραγδής 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 67% υπ. – 40% άριστες, Μηνούδης, Ψάρρας, Ντονάς 1.
  
Μετά από τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟ, Στέλιος Καζάζης δήλωσε: "Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Το να κερδίζεις είναι πάντα ευχάριστο. Η αλήθεια έιναι ότι μετά το Μετς είχαμε στεναχωρηθεί όλοι πολύ. Μέσα σε ένα γήπεδο "ηφαίστειο", για κάθε αντίπαλο θα είναι δύσκολη έδρα μπροστά σετέτοιους οπαδούς, που οφείλουμε να πούμε ότι ήταν αξιοπρεπείς απέναντί μας. Τα κλειδιά της σημερινής νίκης ήταν το σερβίς μας αφού καταφέραμε να βγάλουμε την ΑΕΚ μακριά από το φιλέ.
Κάναμε επίσης καλή δουλειά στο μπλοκ. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα για να
προετοιμαστούμε και την Παρασκευή μπροστά στον κόσμο μας να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα
στον Ολυμπιακό. Σήμερα είμαι ευχαριστημένος και από τον ηλία Λάππα, ο οποίος έδειξε ότι
έχει επανέλθει".

Νίκη στη Λεωφόρο για τις γυναίκες, 67-59 τον Πανιώνιο



Με νίκη συνέχισε στην Α1 γυναικών ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο κόντρα στον Πανιώνιο με 67-59. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα, από το μεγάλο φαβορί και φέτος, Αθηναϊκό, οι πράσινες απέναντι στον Πανιώνιο σημείωσαν την πρώτη τους νίκη, ξεκινώντας παράλληλα με το δεξί τους εντός έδρας αγώνες τους. Η Λεωφόρος ήταν γεμάτη για ακόμη μία φορά, δείγμα του ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού (όπως έδειξε και στο Βύρωνα) θα βρίσκεται καθ΄ όλη τη χρονιά δίπλα στις μπασκετμπολίστριες του Γιάννη Γερεουδάκη, αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πράσινες στα παρκέ.
Όσο για τους φετινούς στόχους, αυτοί είναι καθορισμένοι και εφικτοί. Πρόκριση στο final four του κυπέλλου και ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις της Α1.

Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Γουίλσον 15(1), Ίλιτς 13(1), Χαλιβελάκη 10(1), Μεντιόλα 16, Νικολαΐδου 5, Ξάνθου 2, Σπαθάρη 2, Ζυγκιρίδου 2, Χριστοφοράκη 2.

* Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα για την Μαρία Χαλιβελάκη, η οποία μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, την ομάδα που είχε πάντα στην καρδιά της όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξη της.

ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-9, μεγάλη νίκη για το Len Trophy.

Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό κόντρα στους Ρώσους της ΤΣΣΚΑ με 12-9. Οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς "έπνιξαν" τη Ρωσική ομάδα, την έπιασαν στην τρίτη θέση και έκαναν ένα ακόμη βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Len Trophy. Η τρομερή άμυνα στα τρία πρώτα οχτάλεπτα έφερε το εντυπωσιακό 10-3(!) για τους πράσινους, οι οποίοι δέχτηκαν μόλις 1 τέρμα σε κάθε οχτάλπετο! Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι Ρώσοι αντέδρασαν και κάλυψαν τη διαφορά μειώνοντας σταδιακά και διαμορφώνοντας το τελικό 12-9. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που έδειξε ο ΠΑΟ, ήταν ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, αφού 7 πολίστες του τριφυλλιού βρήκαν δρόμο το προς τα αντίπαλα δίχτυα!
Επόμενο κρίσιμο ματς, αυτό κόντρα στους οικοδεσπότες και δυνατούς Ισπανούς της Ματάρο απόψε στις 19:00, ενώ το τελευταίο ραντεβού σε αυτή την προκριματική φάση, οι πράσινοι θα το δώσουν αύριο με τους Ολλανδούς της Σούρμαν.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-1, 4-1, 2-6.
Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Βουλγράκης 3, Κουντουδιός 3, Χαριτάκης 2, Τσοκας 1, Βράνιες 1, Φαναριώτογλου 1, Δερμιτζάκης 1.

23/10/09

ΠΑΟ - Στουρμ 1-0. Δύσκολα οι πράσινοι, που σφραγίζουν την πρόκριση στο Γκρατς.



Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη παιχνίδι δεν ήταν καλός. Κέρδισε όμως με 1-0 και έκανε ακόμη ένα βήμα πρόκρισης στους "32". Με νίκη ή και ισοπαλία στο Γκρατς την επόμενη αγωνιστική σφραγίζει την πρόκριση και συνεχίζει την Ευρωπαϊκή του πορεία με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, μιας και τα τελευταία χρόνια γνώρισε αποκλεισμούς από την φάση των "32" (Οσέρ, Ρέιντζερς, Λανς, Σεβίλη).
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Παναθηναϊκός απέναντι στους Αυστριακούς πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη ένα ημίχρονο. Αυτό οφείλεται σε ένα ξεκάθαρο πράγμα. Δεν υπάρχει κίνηση από τους παίχτες που δεν έχουν τη μπάλα. Χωρίς κίνηση ΔΕΝ γίνεται να δημιουργηθεί παιχνίδι και να απειλήσεις. Έτσι, το μόνο που περιμένουμε σε αυτή την κατάσταση, είναι να μας λυτρώσει κάποιος παίχτης με ατομική ενέργεια..
Ο Τεν Κάτε ξεκίνησε από την αρχή όλους τους βασικούς, ενώ επανέφερε το Γκάμπριελ στη θέση του. Πολύ καλός στη θέση του δεξιού μπακ ο Βραζιλιάνος, δύσκολα τον περνάνε οι αντίπαλοι επιθετικοί, ενώ συχνά ανεβαίνει και δημιουργεί ρήγματα επιθετικά.
Από κει και πέρα όμως, χωρίς κίνηση όπως είπα, αλλά και χωρίς πρέσινγκ, και με ένα Κατσουράνη κυριολεκτικά ανύπαρκτο, το πρώτο 45λεπτο κύλισε πιο εύκολα για τους Αυστριακούς από ότι πιθανόν να περίμεναν.
Στην επανάληψη, ο "Κατσούρ" (στη χειρότερη εμφάνιση του με το τριφύλλι) έδωσε τη θέση του στο Νίνη. Ως συνήθως με το Νίνη ο Παναθηναϊκός ζωντάνεψε. Και ο Νίνης δεν ήταν πολύ καλός απόψε. Έχει κάνει καλύτερα ματς ερχόμενος από τον πάγκο ο νεαρός άσος των πρασίνων. Όμως με την παρουσία του και τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στην ομάδα!
Στο 58΄ ο Σαλπιγγίδης που μέχρι τότε είχε ήδη τρέξει πολλά χιλιόμετρα, κέρδισε το πέναλτι, ζήτησε από τον Καραγκούνη να το εκτελέσει ο ίδιος και δικαιώθηκε, αφού από την άσπρη βούλα σημείωσε το νικητήριο τέρμα για τον Παναθηναϊκό.
Οι μέχρι εκείνη τη στιγμή κακοί Αυστριακοί αφυπνίστηκαν με το γκολ που δέχτηκαν και βγήκαν μπροστά, δείχνοντας ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Στο 64΄ είχαν δοκάρι, ο "Κάρα" ισοφάρισε τα δοκάρια στο 65΄, ενώ αμέσως μετά ο Τζόρβας έκανε την απόκρουση του αγώνα, αφού 3 φορές στην ίδια φάση κράτησε το μηδέν. Από κει και μέχρι το τέλος, η Στουρμ δεν απείλησε ουσιαστικά.
Στο 75΄ ο Σιμάο πήρε τη θέση του κουρασμένου Λέτο. Ο Μοζαμβικανός ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που είχαν οι γηπεδούχοι στον αγώνα. Πέραν της εκπληκτικής άμυνας που έπαιξε στο χώρο του κέντρου σε 3-4 περιπτώσεις μοίρασε πανέμορφα το παιχνίδι με μπαλιές - ξυράφι στα πόδια των συμπαικτών του που έφευγαν απ΄ τα πλάγια. Επίσης καλή εμφάνιση έκανε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Τέλος, ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, ενώ είχε και δύο καλές στιγμές να χριστεί σκόρερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75' Σιμάο), Καραγκούνης (85' Ρουκάβινα), Σισέ.

Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα (63' Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χετσλ (81' Χάσλερ), Πρετεντχάλερ (46' Φελντχόφερ), Σίντενφλεντ.
* Όπως είπαμε με νίκη ή ισοπαλία στην Αυστρία πάμε στους "32".
* Την Κυριακή όμως έχουμε Πρωτάθλημα. Ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ και πρέπει στο ΟΑΚΑ να είμαστε 50.000 από 30.000 που ήμασταν απόψε. Να πατήσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά λογικά θα ΄ρθουν οι νίκες με Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Τρίπολη. Βήμα βήμα, για να φτάσουμε το Μάιο να πανηγυρίζουμε.

Με το δεξί στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ, 75-67 επί της Αρμάνι στο Μιλάνο




Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τελικά ο Παναθηναϊκός την Αρμάνι Μιλάνο με 75-67 εκτός έδρας και ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια να υπερασπιστεί το στέμμα του βασιλιά της Ευρώπης. Οι πράσινοι που είχαν τις απουσίες των Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Γιασισκεβίτσιους, δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των Ιταλών. Μην ξεχνάμε ότι ήταν πρεμιέρα, αλλά κυρίως τις απουσίες που είχαμε. Χωρίς Μπατίστ, Τσαρτσαρή χάσμα εμγάλη δύναμη κάτω απ΄ το καλάθι, ενώ στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Σερμαντίνι, Πέκοβιτς! Ο Πέκοβιτς βέβαια πριν αποχωρήσει με 5 φάουλ πρόλαβε να σημειώσει 17 πόντους. Πρώτος σκόρερ, ο Βασίλης Σπανούλης με 19. Άξιοι συμπαραστάτες ο Περπέρογλου με 13 και ο Διαμαντίδης με 12, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε λύσεις στα δύσκολα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Επίσης, για αρκετό χρονικό διάστημα, τόσο ο Διαμαντίδης, όσο και ο Περπέρογλου αγωνίστηκαν ως τεσσάρια!

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 38-35, 52-56, 67-75.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Πιέρο Μπούκι): Φίνλεϊ 13, Μορντέντε 3 (1), Πετραβίτσιους 5, Μασιούλις 12 (2), Άκερ 9 (1), Μαντσινέλι 8, Χαλ 3 (1), Μπουλέρι 5 (1), Ρόκα 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 12 (1), Περπέρογλου 13 (1), Πέκοβιτς 17, Νίκολας 2, Τέπιτς 3 (1), Σπανούλης 19 (2), Φώτσης 2, Καλάθης 5, Σερμαντίνι 2.
Μετά την λήξη του αγώνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, δήλωσε «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη όπου οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν και να τα μετατρέψουν σε εύκολους πόντους. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο αφού όλοι που παίζουν εναντίον μας έχουν επιπλέον κίνητρο για να μας κερδίσουν» για να συμπληρώσει ο κόουτς «Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι και φτάσαμε στην νίκη. Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη μιας και μιλάμε για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας που ξύπνησε στο δεύτερο μέρος ο κύριος Διαμαντίδης και κατάλαβε ότι είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας». Όπως πρέπει να το καταλάβουν κι άλλοι οι οποίοι πρέπει να σουτάρουν περισσότερο και να είναι πιο επιθετικοί. Έχουν την ποιότητα για να το κάνουν!»

 Επόμενος αντίπαλος η Κίμκι την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:15 στο ΟΑΚΑ, που αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Ήττα από τη Σόρι, νίκη με Πάλραμ στη δεύτερη μέρα του LenTrophy

Με μία ήττα το μεσημέρι από την  Ιταλική Σόρι (12-10) και μία νίκη με την Ισραηλίτικη Πάλραμ Ζβούλουν (19-11) συνέχισε ο Παναθηναϊκός στο Len Trophy.
Στο πρώτο χρονολογικά ματς της ημέρας, αυτό κόντρα στους Ιταλούς το μεσημέρι, ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά ένα μπλακ άουτ στο δεύτερο οχτάλεπτο έφερε το επιμέρους 5-1 σκορ για τη Σόρι και το 8-3 από το 2-3 των πρασίνων του α΄ οχταλέπτου. Οι φιλότιμες προσπάθειες των πράσινων για ανατροπή δεν καρποφόρησαν και με την εμπειρία της η Ιταλική ομάδα έφτασε τελικά στη νίκη με 12-10.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-1, 2-2, 2-5
Οι σκόρερ του ΠΑΟ κόντρα στη Σόρι: Βράνιες 2, Καφετζόπουλος 2, Φλώρος 1, Δερμιτζάκης 1, Φαναριώτογλου 1, Βουλγαράκης 1, Τσόκας 1, Χαριτάκης 1.

Το δεύτερο ματς της ημέρας, αυτό κόντρα στην Πάλραμ ήταν νικηφόρο για τους πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς. Οι Ισραηλινοί βέβαια ήταν πολλοί πιο αδύναμοι από τους Ιταλούς και το έργο των πρασίνων έμοιαζε εύκολο. Όπως και τελικά αποδείχτηκε. Ο Παναθηναϊκός που πήρε 5 τέρματα από τον φουνταριστό του, Μάνθο Βουλγαράκη, δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο οχτάλεπτο, αφού στη συνέχεια η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε στην πισίνα και το "τριφύλλι" έφτασε στο τελικό 19-11 και έκανε ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 5-6, 5-2, 6-2, 3-1
Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Βουλγαράκης 5, Χαριτάκης 4, Φαναριώτογλου 3, Τσόκας 3, Καφετζόπουλος 2, Κουντουδιός 1, Δερμιτζάκης 1.

Επόμενο ραντεβού για τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 13:00 και λίγες ώρες μετά (στις 19:00) απέναντι στη γηπεδούχο Ματάρο. Αύριο, Παρασκευή οι πράσινοι έχουν ρεπό ενώ την Κυριακή ολοκληρώνουν τους αγώνες τους κόντρα στη Σούρμαν.

21/10/09

Προκρίθηκε στους "16" στο κύπελλο γυναικών ο ΠΑΟ

Με το αναμενόμενο ντεμπούτο της Τζουλιάνα Μεντιόλα που μάλιστα σημείωσε 11 πόντους και τον κόσμο στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Λεωφόρο πολύ εύκολα τα Άνω Λιόσια (ΔΑΣΑΛ) με 75-57 και προκρίθηκε στην τρίτη φάση του κυπέλου, στις γυναίκες. Πρώτη σκόρερ για το τριφύλλι η Γιάσμινα Ίλιτς με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-33, 56-39, 75-57.
Οι σκόρερ: Ίλιτς 17 (4), Νικολαϊδου 2, Χαλιβελάκη 11 (1), Ζυκιρίδου 8, Γουίλσον 4 (1), Σπαθάρη 7 (1), Μεντιόλα 11 (1), Πανταζή 9, Ξάνθου 4 και Παπούλια 2.


Επόμενος αντίπαλος στο κύπελλο ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου εκτός έδρας, σε έναν θεσμό όπου ο Παναθηναϊκός έχει ως στόχο την πρόκριση στο final four. 

Εύκολα ο ΠΑΟ 15-4 τη Μαριουπόλ στην πρεμιέρα του Len Trophy



Με νίκη, όπως άλλωστε αναμενόταν ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την Ευρωπαϊκή προσπάθεια στο πόλο. Οι πράσινοι επικράτησαν της Ουκρανικής Μαριουπόλ με το εντυπωσιακό 15-4 και έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Βέβαια υπάρχει δρόμος ακόμη και μόλις αύριο το πρωί ο ΠΑΟ θα αντιμετωπίσει την Ιταλική Σόρι, στο πιο δύσκολο ματς από τα 5 που θα δώσει συνολικά.

 Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-0, 7-3, 2-1.
 Οι σκόρερ της ομάδας μας: Φλώρος 4, Τσόκας 4, Φαναριώτογλου 2, Χαριτάκης 2, Δερμιτζάκης 1, Βράνιες 1, Καφετζόπουλος 1.

19/10/09

Ήττα από ΠΑΟΚ στο Μετς



Ο Παναθηναϊκός χωρίς το Σαμικά που τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση και θα μείνει έξω για ακόμη ένα μήνα, ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ μέσα στο Μετς με 3-2 σετ και πέταξε στα σκουπίδια το καλό ξεκίνημα και το τρίποντο στην Καλαμαριά. Ένας Παναθηναϊκός πάντως που ήταν πολύ κακός και χωρίς να είναι υπερβολή αυτό που θα πω, σήμερα στο γήπεδο είδα -στα πρώτα δύο σετ- τον χειρότερο Παναθηναϊκό της σύγχρονης ιστορίας του. Με ανύπαρκτη υποδοχή, άσχημα σέρβις και καθόλου μπλοκ έδινε έυκολους πόντους στον αντίπαλο, ενώ και με τον Αγκάμεζ εκτός τόπου και χρόνου δεν είχε λύσεις στην επίθεση.
Εντελώς διαφορετικό πρόσωπο έδειξαν οι γηπεδούχοι στο τρίτο σετ. Με πολύ ανεβασμένο το μπλοκ -κύριο εκφραστή τον Πανταλέοντα- και επιθετικά σέρβις που δυσκόλεψαν την υποδοχή των Θεσσαλονικιών, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και έφτασαν τελικά στο 25-21 για το 2-1 στα σετ. Με κεκτημένη ταχύτητα, σαφώς ανεβασμένη απόδοση, επιθετικές λύσεις από τον Αγκάμεζ και πίστη για την ανατροπή, οι πράσινοι έφτασαν εύκολα στο 25-19 για το 2-2. Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι η πλήρης ανατροπή και η νίκη για τον ΠΑΟ ήταν προ των πυλών. Και το τάι μπρέικ έδειχνε προς αυτή την κατεύθυνση. 0-1 και 1-2 ο ΠΑΟΚ, 3-2 και 4-3 ο Παναθηναϊκός, 4-4, 7-4 ο Παναθηναϊκός, 8-6 και αλλαγή τερέν. 9-7 ξανά στους δύο και μετά 9-9 ο ΠΑΟΚ, πόντο πόντο μέχρι το 12-12 και εκεί ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά 12-13. Ο Παναθηναϊκός το γύρισε και μετά από 3 χαμένες ευκαιρίες για σετ μπολ, ματς μπολ, με την πρώτη ο ΠΑΟΚ, με άσο διαμόρφωσε το τελικό 16-18.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 11 (9/18 επ., 74% υπ. - 42% άριστες), Ζαγκούμνι 7 (4 μπλοκ, 1 άσο, 2/2 επ.), Αγκάμεζ 27 (21/42 επ., 4 άσοι), Λάππας 4 (4/9 επ., 60% υπ. - 20 % άριστες), Σμαραγδής 9 (9/14 επ.), Πανταλέων 12 (9/13 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 67% υπ. - 60% άριστες, Μηνούδης 3 (2/4 επ., 66% υπ. - 38% άριστες), Ψάρρας 1, Χατζηαντωνίου.

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 7 (6/7 επ., 1 μπλοκ), Χιετάνεν 19 (10/17 επ., 5 άσοι, 4 μπλοκ, 71% υπ. - 46% άριστες), Μποζίδης, Μπρούνερ 15 (14/23 επ., 1 μπλοκ), Ογιανσίβου 27 (22/43 επ., 1 μπλοκ, 4 άσοι), Λινς 11 (10/18 επ., 75% υπ. - 58% άριστες) / Δημητρακόπουλος -λ 77% υπ. - 51% άριστες, Πλίκας 1, Ωρολογάς, Χατζηηλιάδης 1, Ντίνας 1.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Στέλιος Καζάζης δήλωσε μετά το ματς: «Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Κατάφερε να κάνει μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν κακοί στο σερβίς, δεν απειλήσαμε στα δυόμιση πρώτα σετ, πράγμα που φάνηκε και από τα απίστευτα ποσοστά του ΠΑΟΚ στην υποδοχή. Κάπως επανήλθαμε και πιέσαμε στη συνέχεια αλλά οι δυο άσοι του Ογιανσίβου άλλαξαν τον ρουν του αγώνα. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε είναι μονόδρομος η νίκη με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό». Τέλος, ο κόουτς σχολίασε και τον τραυματισμό της τελευταίας στιγμής του Γκιγιόμ Σαμικά: «Σίγουρα για κάθε ομάδα ένας τέτοιος τραυματισμός βασικού παίκτη παίζει ρόλο και δεν είναι ότι καλύτερο».

Ξεκινάει και το πράσινο πόλο με τις Ευρωπαϊκές μάχες στο Len Trophy

Οι «πράσινοι» είναι στον Β΄ όμιλο και θα τεθούν αντιμέτωποι με χρονολογική σειρά με: την ουκρανική Μάριουπολ (21/10, 18:00), την ιταλική Σόρι (22/10, 12:30), την ισραηλινή Ζβούλουν (22/10, 19:30), τη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας (24/10, 13:30), την ισπανική Ματάρο (24/10, 19:00) και την ολλανδική Σούρμαν (25/10, 10:00). Οι αγώνες του ομίλου θα γίνουν στην πόλη Ματάρο. Την πρόκριση θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός που πέρυσι έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια στο πρωτάθλημα, όπου αν και νεοφώτιστος στην Α1 κατάφερε να τερματίσει πέμπτος και να βγει στην Ευρώπη. Η κλήρωση χαμογέλασε στους πράσινους που σε αυτή την προκριματική φάση θα αντιμετωπίσουν βατές ομάδες.
Βέβαια υπάρχουν κάποιες διαφορές με πέρυσι, καθώς η ομάδα αποδυναμώθηκε. Ο Σάριτς θα είναι σημαντική απώλεια, καθώς τα οικονομικά προβλήματα του τμήματος ήταν αρκετά για να μην μπορέσουν να καλύψουν το ακριβό του συμβόλαιο. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει πίστη ότι τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα και οι καινούριοι παίχτες, Αντώνης Χαριτάκης, Νίκος Στελλάτος (ο άτυχος της προετοιμασίας), Άγης Φαναριώτογλου και Γιώργος Ρέππας. θα κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν τον ΠΑΟ στις ψηλές θέσεις του πρωταθλήματος.

Την ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα πριν την προκριματική φάση του Λεν Τρόφι είχε ο προπονητής της ομάδας μας Ντράγκαν Άντριτς μετέχοντας στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών με τη συμμετοχή εκτός του συλλόγού μας, του Πανιωνίου, της Βουλιαγμένης, του ΠΑΟΚ, της ΝΕΠ, του Παλαιού Φαλήρου, του ΝΟΠ, της Χίου και των Χανίων.

Αναλυτικά τα ματς που έδωσαν οι πράσινοι και τα αποτελέσματα:
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 8-9
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 4-2, 1-3
Παναθηναϊκός (Άντριτς) Τσόκας 3, Βράνιες 1, Βουλγαράκης 1, Καφετζόπουλος 1, Κουντουδιός 1, Δερμιτζάκης 1.

Παναθηναϊκός-ΝΟΠ 8-10
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-5, 1-2, 1-2
Παναθηναϊκός (Άντριτς) Βουλγαράκης 3, Φαναριώτογλου 2, Κουντουδιός 1, Καφετζόπουλος 1, Δερμιτζάκης 1.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 4-3
Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-0, 1-1, 1-1
Παναθηναϊκός (Άντριτς) Βουλγαράκης 2, Δερμιτζάκης 1.

ΝΕΠ-Παναθηναϊκός 4-10
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-4, 1-1, 1-3
Παναθηναϊκός (Άντριτς) Τσόκας 3, Βουλγαράκης 2, Καφετζόπουλος 2, Κουντουδιός 1, Καστανάκης 1, Δραγώνας 1.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 9-7
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-0, 3-1, 3-2
Παναθηναϊκός (Άντριτς) Δερμιτζάκης 2, Βράνιες 2, Βουλγαράκης 2, Καφετζόπουλος 1, Φαναριώτογλου 1, Τσόκας 1.

Ξαφνική μεταγραφική ενίσχυση για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μετά από προσωπική εισήγηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προχώρησε στη μεταγραφή του Γιούριτσα Γκόλεματς. Μετά τους τελευταίους τραυματισμούς των ψηλών και ιδιαίτερα τους δύο συνεχόμενους του Μάικ Μπατίστ, κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση -έστω και σαν προσωρινή λύση- της ομάδας. Ο Σλοβένος σέντερ που έπαιξε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με την Εθνική του ομάδα θα εξεταστεί από το τιμ του Παναθηναϊκού και αν κριθεί ότι είναι εντάξει από πλευράς φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας θα αποκτηθεί για 3 μήνες με οψιόν ανανέωσης έως και το τέλος της σεζόν.
Γεννηθείς στις 29/05/1977 ο Γκόλεματς έχει αγωνιστεί στις: Ζρίνιεβατς, Σλόβαν Ολίμπια, Ολίμπια Λουμπλιάνα, Έφες Πίλσεν, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Ουράλ Περμ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Παρί-Λεβαλουά, Πανελλήνιο, Λοτομάτικα Ρόμα. 

Με μία ακόμη νίκη και με 12χ12 συνολικά ολοκλήρωσε χθες ο Παναθηναϊκός τη φετινή του προετοιμασία. Οι πράσινοι κέρδισαν στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ το Περιστέρι, δύσκολα με 69-65, στο τελευταίο τεστ εν΄ όψη της νέας σεζόν αρχής γενομένης από το Μιλάνο την Πέμπτη για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 2, Φώτσης 6, Νίκολας 14, Διαμαντίδης 12, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 11, Σερμαντίνι 7, Βεργίνης 3
Περιστέρι (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 7, Ντάνιελς 13, Παπανικολόπουλος 2, Μάντζαρης Β., Μπράμος 5, Μπεμπά, Μάντζαρης Α., Μαργαρίτης 5, Τσιάκος 10, Άρνολντ 15, Φεσόν 8

 Ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά το τελευταίο φιλικό του «τριφυλλιού», απέναντι στο Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, τόνισε: «Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οι τραυματισμοί, κάτι που μας έχει οδηγήσει στο να δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα, όπως με τον Σερμαντίνι ή τον Περπέρογλου στο 4 για παράδειγμα. Το τελευταίο φιλικό μας βοήθησε σημαντικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, ήταν ένα δυνατό φιλικό που μας βοήθησε να δούμε πολλά πράγματα, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Είχαμε καλή δημιουργία, είχαμε πολλά καλά, σωστά σουτ, αλλά ήμασταν αρκετά άστοχοι. Αυτό που θέλουμε για τη συνέχεια είναι υγεία. Είναι κάτι που το ευχηθήκαμε όλοι και στην παρουσίαση της ομάδας και της φανέλας για την περίοδο 2009-10, σε μια πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση, σημαντική για την ομάδα και για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους την εμπνεύστηκαν και την έκαναν πράξη από το τμήμα μάρκετινγκ και στους επικεφαλείς».

18/10/09

Έχασε το σερί, διατηρήθηκε στην κορυφή



Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πέρασε από την Καβάλα διευρίνοντας το σερί του στο 7χ7, το 4ο γκολ του Σισέ όμως στο πρωτάθλημα, στο 94΄ έσωσε την παρτίδα και το τελικό 2-2 διατήρησε τους πράσινους στην κορυφή του πρωταθλήματος, μόνο που πλέον έχουν συγκάτοικο τον Ολυμπιακό..
Το πρώτο ημίχρονο πήγε στράφι για τον Παναθηναϊκό που παρουσιάστηκε τραγικός. Και δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη επιθετική παρουσία από πλευράς φιλοξενούμενων. Έχει συμβεί και στο παρελθόν και θα συμβεί στο μέλλον, να "χαραμίζονται" ημίχρονα με την ομάδα να είναι νωθρή επιθετικά ή απλά να μην της "βγαίνει" το ματς.. Το θέμα είναι ότι το τέλος του α΄ ημιχρόνου στο "Ανθή Καραγιάννη" βρήκε την Καβάλα να προηγείται με 2-0, με δύο γκολ του Ονουάτσι.
Είναι άλλο να κυλίσει άνευρα και άψυχα ένα 45λεπτο και να προσπαθήσεις στην επανάληψη να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, σημειώνοντας ένα γκολ (και νικηφόρο) και άλλο να προπαθείς να γυρίσεις ένα ματς από το 2-0..
Για τη διαμόρφωση αυτού του 2-0 οι φταίχτες είναι πολλοί. Φταίνε όλοι οι παίχτες, αλλά κυρίως η αμυντική τετράδα (Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ) με τα πάμπολλα αβίαστα και παιδικά λάθη, και τα δύο αμυντικά χαφ (Σιμάο - Κατσουράνης), που έχασαν τη μάχη του κέντρου και ήταν κακοί τόσο ανασταλτικά όσο και στο δημιουργικό παιχνίδι (ο Μοζαμβικανός έτσι κι αλλιώς δεν βγάζει τη μπάλα μπροστά).
Μα πάνω απ΄ όλα ευθύνεται ο προπονητής της ομάδας. Ο Χενκ Τεν Κάτε για μία ακόμη φορά προκάλεσε ερωτηματικά με τη σύνθεση που κατέβασε. Ξεκίνησε βασικό το Σιμάο (ένα παίχτη που δεν προωθεί τη μπάλα), τον Γκάμπριελ δεξί εξτρέμ (μετά από καιρό), τον Καντέ πάλι αριστερό μπακ. Άφησε στον πάγκο τρεις πολύ έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Προσωπικά μόνο για τον τελευταίο συμφώνησα, αφού ο Βραζιλιάνος παίζει ασταμάτητα και τελευταία έχει κάνει πολλά ταξίδια και παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα. Δεν υπάρχει όμως δικαιολογία για την απουσία των άλλων δύο. Σύμφωνοι, ο "Κάρα" ήθελε μερικές ανάσες, αλλά το αποψινό ματς ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, μιας και φάνταζε το πιο δύσκολο στο δρόμο για το 11χ11 μέχρι το derby του Φαλήρου..Ο Ολλανδός όμως θα σκέφτηκε το Ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα και το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και υποτιμώντας(:) την Καβάλα, άφησε Κάρα, Σάλπι στον πάγκο.
Οι οποίοι βέβαια μπήκαν στο β΄ ημίχρονο: Με τη σέντρα, ο Σάλπι, στη θέση του Μπιάρσμιρ (ο Βύντρα μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Γκάμπριελ γύρισε δεξί μπακ και ο Σαλπιγγίδης πέρασε στη θέση του Γκάμπριελ, στο δεξί άκρο της επίθεσης), ενώ στο 56΄ και αμέσως μετά το γκολ του Κατσουράνη (από σέντρα του Νίνη) και το 2-1, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Καραγκούνης στη θέση του Σιμάο.
Πολύ ορεξάτος ο φυσικός αρχηγός του ΠΑΟ, έδωσε ώθηση στην ομάδα, ενώ αρκετές φορές ανέλαβε πρωτοβουλίες. Μάλιστα έχασε και μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από εξαιρετικό σλάλομ, πέρασε 4-5 παίχτες της Καβάλας, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ. Ακολούθησαν άλλες τρεις καλές στιγμές με Λέτο (ο Αργεντίνος έκανε το χειρότερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα), Σαλπιγγίδη και Νίνη, πριν φτάσουμε στο 94΄. Η Καβάλα έκανε καθυστερήσεις παίρνοντας απανωτά πλάγια και κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να βγει μπροστά και να κερδίσει ένα πλάγιο λίγο έξω από το ύψος της περιοχής του Κάλατς. Ο "Κατσούρ" πήρε τη μπάλα, σέντραρε και ο Τζιμπρίλ Σισέ απογειώθηκε για να πιάσει την κεφαλιά και να γράψει το τελικό 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ (46’ Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Σιμάο (57’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Γκάμπριελ, Λέτο (73’ Ρουκάβινα), Νίνης, Σισέ.

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Ντρομπρασίνοβιτς (80’ Πόποβιτς), Ντικρόκ, Ρινκόν (80’ Σουλτανίδης), Ορούμα, Ιωάννου (53’ Μεντί), Ονουάτσι.

Πρεμιέρα με το αριστερό στην Α1 μπάσκετ γυναικών

Την ήττα με 80-59 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Εργάνη από τον πρωταθλητή Αθηναϊκό στο πρώτο φετινό τζάμπολ της Α1 γυναικών. Χωρίς την Μεντιόλα, αλλά και τις Ίλιτς, Χριστοφοράκη, η ομάδα του Γιάννη Γερεουδάκη ηττήθηκε φυσιολογικά από έναν ισχυρότερο αντίπαλο, που προβάρει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα.


Τα δεκάλεπτα: 14-7, 35-20, 56-33, 80-59.
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δικαιουλάκος): Καλέτζου 11 (2), Λύμουρα, Βολωνάκη 4 (1), Σούλις 18 (3), Πετρονύτε 22 (1), Σαρέγκου 2, Γουίγκινς 14 (1), Κοσμά, Χαλικιά, Ντέιβις 9.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Γουίλσον 26 (4), Παπούλια, Χαλιβελάκη 8, Ξάνθου, Σπαθάρη 7, Μαγιντόμπε, Νικολαΐδου 4, Ζικυρίδου 10, Πανταζή.

* Με Πανιώνιο εντός έδρας τη δεύτερη αγωνιστική (25/10), ενώ την Τετάρτη (21/10) και πάλι εντός έδρας, παίζουμε με τα Άνω Λιόσια (ΔΑΣΑΛ) για την δεύτερη φάση του κυπέλλου.