21/11/09

Παναθηναϊκός - Χανιά 11-8



Πολύ πιο εύκολα απ' ότι μαρτυράει το τελικό σκορ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΝΟΧ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα στο Παπαστράτειο.
Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν με 5-0(!). Η λογική -αλλά όχι δικαιολογημένη- χαλάρωση στα επόμενα δύο οκτάλεπτα, έφεραν τη μείωση του σκορ για τα Χανιά, οι πολίστες όμως του Ντράγκαν Άντριτς δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα και με πρώτο σκόρερ τον φουνταριστό, Μάνθο Βουλγαράκη που σημείωσε τέσσερα γκολ, έφτασαν στο τελικό 11-8.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 5-0, 7-3, 11-8.

Οι σκόρερ του Τριφυλλιού: Βουλγαράκης 4, Τσόκας, 3, Κουντουδιός 1, Βράνιες 1, Χαριτάκης 1, Δερμιτζάκης 1.

Kill Bill Volume 1 & Vol. 2, Quentin Tarantino, 2003, 2004


 


Πρόκειται για την πασίγνωστη και πολυσυζητημένη ιστορία εκδίκησης του Quentin Tarantino, ενός εκ των σημαντικοτέρων σκηνοθετών της γεννιάς του.
Μία ιστορία εκδίκησης λοιπόν, βουτηγμένη στο αίμα και αποτελούμενη από δύο μέρη, που γυρίστηκαν ως ξεχωριστές ταινίες σε διάστημα ενός έτους, το δεύτερο σαν συνέχεια του πρώτου. Η αλήθεια όμως είναι ότι αποτελούν ξεκάθαρα μία ταινία που τη βλέπεις στο σινεμά σε δύο μέρη με διάλειμμα ανάμεσα. Και δεν γίνεται να αναφερθούμε ξεχωριστά, κρίνοντάς τες σαν δύο διαφορετικά φιλμ.
 Πρόκειται σαφέστατα για μία ταινία, χωρισμένη σε δύο μέρη, που οι δυο ιστορίες αλληλοσυνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται για να αποτελέσουν εν τέλει μία όμορφη, συναρπαστική, κλασική στο ύφος του Ταραντίνο ταινία, "μπασταρδεμένη", αφού για μία ακόμη φορά ο τρελός αυτός τύπος ανακατεύει πάμπολλα είδη ταινιών, αναφέρεται σε ένα σωρό σκηνοθέτες, αποδίσει φόρο τιμής σε συναδέλφους του σκηνοθέτες, αλλά και μουσικούς, οι οποίοι τον σημάδεψαν. Εν τέλει θα έλεγα ότι δημιουργεί επιτέλους μία ταινία για τον ίδιο τον Κουέντιν Ταραντίο. Μια ταινία που ο σκηνοθέτης ονειρευόταν να κάνει εδώ και πολλά χρόνια.


Αλλά ας ξεκινήσουμε απ' το πρώτο μέρος της ταινίας:
Ένα άνευ προηγουμένου φονικό μόλις έλαβε χώρα σε μία μικρή εκκλησία στο Ελ Πάσο του Τέξας. Δολοφονήθηκαν άγρια όσοι παρευρίσκονταν στο γάμο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, από μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων. Στόχος κυρίως ήταν η έγκυος νύφη που αποφάσισε δίχως τη συγκατάθεση του αφεντικού και πρώην αγαπημένου της να αποσυρθεί από το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και εκείνη υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν μια αδίστακτη φονική μηχανή. Η ανελέητη επίθεση των πρώην συναδέλφων της και η σφαίρα που της φύτεψε στο κεφάλι το πρώην αφεντικό της, ο Bill, παραδόξως δεν καταφέρνουν να τη σκοτώσουν. Πέφτει σε κώμα για τέσσερα χρόνια και όταν καταφέρνει να επανέλθει, έρχεται σε επαφή με την οδυνηρή πραγματικότητα της απώλειας του μωρού που είχε στη κοιλιά της αλλά και της ζωής που έχει πλέον χάσει οριστικά. Με το ένστικτο του γεννημένου φονιά να μη την έχει εγκαταλείψει όμως, η "Νύφη" θα αναζητήσει εκείνους που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση με μοναδικό στόχο να εκδικηθεί" πρώτα όλους τους υπόλοιπους και φυσικά τον Bill".

Με την 4η μόλις ταινία που σκηνοθετεί (παλαιότερα είχε απλά γράψει τα σενάρια κάποιων ταινιών), ο Ταραντίνο πραγματοποιεί το παιδικό του όνειρο -όπως ο ίδιος εξομολογείται-, κάνοντας μια ταινία που περιέχει... τα πάντα: Πολεμικές τέχνες, μαφία, καράτε, ιαπωνικά manga, kung-fu, σπαγγέτι γουέστερν, b-movies, με περιτύλιγμα έναν ασταμάτητο βομβαρδισμό στυλιζαρισμένης δράσης, υπέροχες εικόνες, κοφτερές ατάκες, δυνατούς διαλόγους, καλές ερμηνείες, ενδιαφέρουσα αφήγηση και ένα φανταστικό soundrack.

Το σενάριο είναι πολύ "λίγο" και ίσως αποτελεί μειονέκτημα, αν και δε νομίζω να σκοτίζεται ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης, που μάλλον εσκεμμένα ξεφεύγει απ' τη μεγάλη δύναμη που αντλούσε απ' το έξοχο σενάριο του "Reservoir Dogs" ή του "Pulp Fiction".
Εδώ δίνει βάση στο βασικό θέμα του Kill Bill, το μίσος και την εκδίκηση. Επιδιώκει να κάνει ένα b-movie, όπως ακριβώς το θέλει αυτός, απ' το να παραδοθεί σε πιθανούς "όρους" κινηματογράφησης.



Υπόθεση Kill Bill vol.2:
Τα μισά από τα μέλη της ομάδας των φονικών ερπετών είναι ήδη νεκρά από τα ορκισμένα για εκδίκηση χέρια της "Νύφης". Το λουτρό αίματος που έχει προηγηθεί προοιωνίζει το τέλος και των εναπομεινάντων μελών με τελικό στόχο φυσικά τον Bill. Στη πορεία μας όμως για τη τελική μάχη, θα δοθούν απαντήσεις και θα λυθούν απορίες που μας είχαν γεννηθεί εν μέσω σφαγών, οργής και μίσους. Τι ήταν άραγε αυτό που οδήγησε την άλλοτε "Black Mamba" να εγκαταλείψει την λαμπρή αιματοβαμμένη καριέρα της και το αφεντικό-εραστή της Bill; Ποια η σχέση των δυο τους; Τι απέγινε το αγέννητο παιδί της; Το παρελθόν και τα μυστικά που κρύβουν τα άτομα που εμπλέκονται στη σφαγή στο Ελ Πάσο του Τέξας πριν τέσσερα περίπου χρόνια βγαίνουν στο προσκήνιο στη πορεία της "Νύφης" προς τη λύτρωση". 




Το δεύτερο μέρος λοιπόν, που ολοκληρώνει την ταινία διαφέρει απ' το πρώτο ως προς τους έντονους ρυθμούς και την ασταμάτητη δράση. Είναι πιο cool, ενώ και οι ρυθμοί είναι πολύ πιο χαλαροί.
Έρχεται όμως με το ξεκίνημα να δώσει εξηγήσεις στους θεατές του πρώτου μέρους, όταν το Kill Bill vol. 1 έμοιαζε να μην πάταγε στέρεα σε κάποιο σενάριο και τα κενά να είναι πάρα πολλά.
'Οχι πια, δείχνει να φωνάζει ο Ταραντίνο, ο οποίος έχοντας ήδη προειδοποιήσει στο τέλος του Kill Bill vol. 1, βάζει τα πράγματα σε μια σειρά και καθιστά απολύτως κατανοητή πλέον την ιστορία.
Ακόμη, κάνει μια στροφή όσον αφορά στην ανεξέλεγκτη βία του πρώτου μέρους, παρουσιάζοντας μία εντελώς διαφορετική Uma Thurman, η οποία μοιάζοντας ευάλωτη, να έχει χάσει τη δυναμική και την αποφασιστικότητά της, δείχνει να μην μπορεί να ξεχωρίσει για ποιον λόγο πρέπει να ολοκληρώσει το σχέδιο εκδίκησή της.

Σε κάθε περίπτωση υστερεί συγκριτικά με το πρώτο μέρος, το οποίο υπερέχει οπτικά και ηχιτικά σε μεγάλο βαθμό. Εκπληκτική παρόλα αυτά είναι η σεκάνς μονομαχίας ανάμεσα στην Uma Thurman και την Daryl Hannah, ενώ αντίθετα μάλλον απογοητεύει η τελική μονομαχία της "Νύφης" με τον Bill, για την οποία άλλα θα περίμενε ο θεατής με όσα βλέπει μέχρι εκείνο το σημείο...

Σύνοψη:

Συνολικά λοιπόν, αφού όπως είπαμε πρόκειται για μία ταινία, το Kill Bill ξεχωρίζει για το άψογο στυλ του, για τη σκηνοθεσία του Ταραντίνο, το χαβαλέ που κάνει ο σκηνοθέτης, για τις αναφορές στην Κίνα και την Ιαπωνία μέσω των πολεμικών μαχών, του anime και των κόμικς manga, για το εκπληκτικό soundrack, τις σινεφιλικές αναφορές και τον φόρο τιμής που αποτίνει ο Κουέντιν σε διάφορα δικά του (και δικά μας) αγαπημένα κινηματογραφικά είδη.
Και τα δύο μαζί αποτελούν μια σπουδαία κινηματογραφική σύνθεση και οπωσδήποτε το Kill Bill ανήκει στις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας που διανύουμε και που σε λίγο οδεύει προς το τέλος της.

Κατά την προσωπική μου άποψη, τα Pulp Fiction και Reservoir Dogs είναι δύο φιλμ με τα οποία από νωρίς, ο Κουέντιν Ταραντίνο υπέγραψε την κορυφή της κινηματογράφησής του.
Πολύ απλά ταινία σαν το Reservoir Dogs δε νομίζω ότι ξαναγίνεται!
Ως εκτούτου, το Kill Bill δεν συγκρίνεται με αυτά, αλλά αποτελεί μία διαφορετική πρόταση που ξεχωρίζει για το υπέροχο στυλ της, τη σκηνοθεσία, τις ερμηνείες, τον "εκδικητικό άγγελο", Uma Thurman, τις διάχυτες σινεφιλικές αναφορές και το μοναδικό soundrack.

Βαθμολογία: 7,5/10

20/11/09

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 3-0



Πολύ πιο δύσκολα απ' όσο προδίδει ένα 3-0, επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Ηρακλή στη Γλυφάδα, για την 7η αγωνιστική στην Α1 γυναικών. Οι φιλοξενούμενες που διαθέτουν καλή ομάδα παρουσιάστηκαν κα΄τι παραπάνω από μαχητικές και δυσκόλεψαν πάρα πολύ τις νταμπλούχες Ελλάδος και στα τρία σετ.
 Το σημαντικό βέβαια για τις πράσινες είναι η νίκη, 6η συνεχόμενη, το καθαρό 3-0, έκτο συνεχόμενο και η συνέχεια των νικηφόρων αποτελεσμάτων, δείγμα της καλ΄ς κατάστασης και της μεγάλης δίψας που έχουν τα κορίτσια για διατήρηση των κεκτημένων.
Το πρώτο σετ και καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, κρίθηκε στην παράταση. Ο Ηρακλής βρισκόταν μπροστά στο σετ απ' την αρχή και διατηρούσε τη διαφορά των δύο ή του ενός πόντου μέχρι και το 20-21!  Η Ντουμιτρέσκου έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στον ΠΑΟ με 22-21,  τις φιλοξενούμενες να παίρνουν ξανά κεφάλι με 22-23, τις πράσινες να προσπερνούν 24-23 και μετά οι δυο ομάδες πήγαοναν πόντο πόντο, μέχρι να έρθει και πάλι η αρχηγός και με δύο απανωτούς πόντους να κάνει το 29-27 και το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
Το δεύτερο σετ πήγε λίγο πιο ομαλά, με τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου να παίρνουν μια διαφορά 2-3 πόντων από την αρχή, να τη διατηρούν δύσκολα και τελικά να φτάνουν στο 25-22, για το 2-0 στα σετ.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι το προβάδισμα από την αρχή, προηγήθηκε μάλιστα με 20-14, αλλά ο Ηρακλής αντέδρασε, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή, με το τελικό 25-23 να σφραγίζει το 3-0.
Μια αγχωτική νίκη, υπερπολύτιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 29-27, 25-22, 25-23.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Τομάσεβιτς 5 (5/19 επ.), Κουτουξίδου 1, Τζανακάκη 10 (4 άσοι, 4/10 επ., 2 μπλ.), Χατζηνικολάου 10 (8/15 επ., 2 μπλ.), Ντουμιτρέσκου 16 (2 άσοι, 14/27 επ., 2 μπλ.), Μόλναρ 21 (4 άσοι, 13/23 επ., 4 μπλ., 67% υπ.), Μυλωνά (λ-75%) / Χατζηνίκου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Στράντζαλης): Τοτσίδου 4 (3/14 επ., 1 μπλ.), Κυριακίδου 8 (1 άσος, 5/12 επ., 2 μπλ.), Μπάρνακ 12 (3 άσοι, 8/28 επ., 1 μπλ.), Λιουλένοβα 15 (14/21 επ., 1 μπλ.), Ράονιτς 5 (2 άσοι, 1/2 επ., 2 μπλ.), Γιακούμπ 10 (8/15 επ., 2 μπλ.), Κελεσίδου (λ-61%) / Μπερμπέρογλου, Αναγνώστου, Λαζαρίδου.

* Ούτε 100 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στη Γλυφάδα. Περισσότεροι απ' το ματς με τον Άρη, αλλά και πάλι λίγοι. Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί άμεσα αυτό, με τα κορίτσια να μετακινούνται απ' τη Γλυφάδα.

19/11/09

Νίκη - πρόκριση για άνδρες, ήττα - αποκλεισμός για γυναίκες στα κύπελλα στο μπάσκετ



Νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου ανδρών σημείωσε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν του Πανελληνίου στο ΟΑΚΑ με 80-66 και πέρασαν πανεύκολα στους "4" του θεσμού, όπως άλλωστε αναμενόταν. Σε διπλά ματς που θα γίνουν το Γενάρη, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ηρακλής – Πανιώνιος (28/11). Το άλλο ζευγάρι έιναι Άρης - ΟΣΦΠ.


Δεκάλεπτα: 22-15, 47-32, 67-49, 80-66.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 15, Φώτσης 8, Γκόλεματς, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 11, Καλάθης 6, Βεργίνης, Σερμαντίνι 3.
 
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 9, Παπαμακάριος 7, Χαραλαμπίδης 5, Όστοϊτς 4, Τζόνσεν 1, Σμιθ 5, Πέτρουλας 6, Κομποδιέτας, Μπλάκνεϊ 8, Κολώκας 2, Ντέιβις 7, Βουγιούκας 12.


* Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί στο Κύπελλο, αφού μετρά 22 σερί νίκες, ενώ έχει να γνωρίσει την ήττα από το 2003!
* Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Τσαρτσαρή και Μπατίστ. Και οι δύο τα πήγαν καλά απόψε κόντρα στον Πανελλήνιο και έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο ματς με τον ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ την ερχόμενη Κυριακή. Ο Μπατίστ μάλιστα βγήκε πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και 7/8 δίποντα!
* Λίγος κόσμος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Λογικό βέβαια, αφού το βράδυ ήταν αφιερωμένο στην Εθνική.



Αντίθετα, οι γυναίκες δεν τα κατάφεραν. Σε ένα πολύ όμορφο ματς που έγινε στην Λεωφόρο, Η ΦΕΑ κατάφερε να επικρατήσει με 72-69 και να πάρει μεγάλη πρόκριση για το final four του κυπέλλου, που βέβαια αποτελούσε το μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για τη φετινή χρονιά. Από αυτό πάντως που είδα εγώ στη Λεωφόρο, ήταν η δυσκολία με την οποία φτάναμε στο καλάθι. Η ΦΕΑ από νωρίς πήρε κεφάλι στο σκορ και ο Παναθηναϊκός κηνυγούσε το σκορ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενες είχαν τρομερή ευστοχία στα τρίποντα και αυτό ήταν το κλειδί της διαφοράς που αυξανόταν σταδιακά στο πρώτο ημίχρονο. 13-21 έκλεισε το δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά το 19-31, μια τρομερή αντεπίθεση και ένα 15-1(!) έφεραν το 34-32 για το ημίχρονο. Γρήγορα όμως, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ΦΕΑ ξαναπήρε διαφορά 10 πόντων και τα πράγματα έγιναν και πάλι δύσκολα.
Μόλις στο τελευταίο λεπτό κατάφερε ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει αλλά ούτε τότε κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. 2/4 εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων, ισάριθμα χαμένα ριμπάουντ από εμάς και δύο λάθος επιθέσεις μας στοίχισαν την πρόκριση.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γερεουδάκης δήλωσε μετά το ματς:
Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού η ΦΕΑ προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τις παίκτριές μου. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε νωρίς στο παιχνίδι την Χαλιβελάκη, ενώ η Ίλιτς έπαιζε με πυρετό και η Πανταζή είχε πάθει διάστρεμμα. Παρ' όλα αυτά παλέψαμε πολύ το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο λάθος που κάναμε στο τελευταίο λεπτό ενώ βρισκόμασταν με έναν πόντο πίσω και στα μακρινά αμυντικά ριμπάουντ που χάσαμε στις βολές. Στην τελευταία επίθεση είχαμε πει πως ότι και να γίνει θα επιχειρούσαμε τρίποντο ωστόσο δεν το κάναμε υπό τις καλύτερες συνθήκες».

Δεκάλεπτα: 13-21, 34-32, 51-53, 69-72.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 23(2), Χαλιβελάκη 2, Ξάνθου, Σπαθάρη, Νικολαΐδου 6, Πανταζή, Ζικυρίδου 2, Μεντιόλα 16(2), Ίλιτς 8, Χριστοφοράκη 12.

ΦΕΑ (Δεσποτάκης): Τζίμου, Χαλιβέρα 12(1), Δελή 13(3), Βασιλείου, Μητροπούλου 13(1), Κυριακοπούλου, Γκερλντς 15(3), Σόλβερσον 21(2), Σταμπούρλου, Δήμου.
 
* Τα κορίτσια έδωσαν τα πάντα. Έπαιξαν με ψυχή αλλά... δεν έκατσε. Τϊ να κάνουμε.  Η ΦΕΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πολλά μπράβο στα κορίτσια και στον Γερεουδάκη.
 
* 1000 άτομα περίπου βρέθηκαν στον "Τάφο του Ινδού", δίνοντας ακόμη ένα βροντερό παρών.

18/11/09

Συγκλονιστική εμφάνιση και πρόκριση στο Mundial!



Μία απίστευτη εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα απόψε στο Ντόνετσκ απέναντι στους "losers" των προκριματικών φάσεων, Ουκρανούς, ένα γκολ από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τρομερή απόδοση από όλα τα παιδιά, πραγματική κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, συγκινητικά τα τελευταία λεπτά με τους Πλιάτσικα και -κυρίως- Μόρα απλά να βρίσκονται στο γήπεδο έχοντας τραυματιστεί, μη μπορώντας να γίνουν αλλαγή (είχαν κλείσει), τα 100 ματς που συμπλήρωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και οι 6 Παναθηναϊκοί της 11άδας, μαζί με το Τζιόλη που μπήκε ως αλλαγή και τους "παλιούς" Κυριάκο, Γκέκα, οι 9/14 που χρησιμοποιήθηκαν είναι/ήταν παίχτες του Παναθηναϊκού (!), είναι τα κομμάτια που συνέθεσαν το πανέμορφο παζλ της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Mundial της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.
Μια συμμετοχή σε Mundial έπειτα από 16 χρόνια και για μόλις δεύτερη φορά για την Εθνική μας και όπως είναι λογικό τα συναισθήματα δεν μπορούν να περιγραφούν! Όνειρο κάθε παίχτη είναι η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο κύπελλο, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη. Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι σκηνές στο τέλος του αγώνα με την κάμερα να εστιάζει στα δακρυσμένα μάτια του Αντρέι Σεβτσένκο, ενός τόσου μεγάλου αθλητή, με τόσες διακρίσεις, κούπες, συμβόλαια, χρήματα, ρεκόρ, γκολ, βραβεύσεις. Κι όμως όταν ο αποκλεισμός της Ουκρανίας από το ερχόμενο Μουντιάλ τον έκανε να ξεσπάσει σε κλάμματα...

Ένα πολύ μεγάλο διπλό λοιπόν, που συνοδεύτηκε από τεράστια εμφάνιση. Είχε κατακριθεί η Εθνική για το θέαμα που (δεν) παρουσίαζε και υπήρχε γενική γκρίνια για τις εμφανίσεις των διεθνών. Αλλά νομίζω, ότι με την αποψινή σπουδαία εμφάνιση, κράτησαν το καλύτερο για το τέλος..
Εκτός πάλι αν... δεν είναι εδώ το τέλος και οι διεθνείς μαζί με τον τρελό-Γερμανό μας φυλάσσουν κι άλλες εκπλήξεις για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Γιατί, εντάξει μεγάλη, τεράστια νίκη-πρόκριση σήμερα αλλά γεννήθηκαν ήδη οι νέες προσδοκίες και φυσικά, έχουν να κάνουν με μία νίκη στο Mundial. Αυτό μόνο, μία νίκη!
Αλλά είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι το καλοκαίρι να τα συζητάμε. Προς το παρόν, σαν... κλασικοί Έλληνες που είμαστε έχουμε το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε σαν τρελοί!

Όσο για τους διακριθέντες του αποψινού θριάμβου της Εθνικής; Πολύ εύκολο: ΟΛΟΙ. Δεν υπήρχε ουδείς υστερήσαντας. Τρομερές αποκρούσεις ο Τζόρβας (τερματοφύλακας 10ετίας για ΠΑΟ - Εθνική), απίστευτοι οι κεντρικοί αμυντικοί, μεγάλο ματς και από τον Λουκά, τεράστιο ματς ο Σπυρόπουλος, τρεχαντήρι ο Σαμαράς, πολύ τρέξιμο και φυσικά το γκολ από Σάλπι, αντοχές από Κάρα, Κατσουράνη, άχαρος ο ρόλος του Χαριστέα, που όμως έτρεξε και αυτός πολύ, πολύ θετικοί και οι Πλιάτσικας, Τζιόλης απ΄ τον πάγκο.
Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά και στον καπετάνιο αυτής της ομάδας, τον Όττο Ρεχάγκελ, που αναμφισβήτητα μας έχει δώσει τα ΠΑΝΤΑ.

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Μας κάνατε πραγματικά περήφανους απόψε.


Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοφ, Κόμπιν, Ρακίτσκι, Καχερίντι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65’ Γκάι), Αλίγεφ (57’ Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69’ Χούσεφ), Μιλέφσκι, Σεβτσένκο. 

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29’ Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (63’ Γκέκας), Χαριστέας (71’ Τζιόλης)

15/11/09

Κερατέα - Παναθηναϊκός 0-3



Εύκολα και όμορφα πέρασαν και από την Κερατέα οι κορίτσαροι του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ και διατήρησαν το αήττητο στην Α1, έχοντας μάλιστα το απόλυτο στα σετ! 5χ5 για τις πράσινες αμαζόνες και ισάριθμες νίκες με καθαρό σκορ, που έχουμε ξαναπεί ότι είναι ιδιαίτερα αποφασισμένες να κατακτήσουν -και- τον φετινό τίτλο ξεπλένοντας έτσι την αδικία για την πρεμιέρα-παρωδία.
Οι βολεϊμπολίστριες του Τάκη Φλώρου πήραν το πρώτο σετ εύκολα απέναντι στην Κερατέα, την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος και την -μέχρι δυο αγωνιστικές πριν- αήττητη νεοφώτιστη ομάδα, με 9-25. Το δεύτερο, το κατέκτησαν επίσης εύκολα ε 14-25, ενώ αντίσταση δέχτηκαν από τις γηπεδούχες μόνο στο τρίτο σετ, στο οποίο χρειάστηκαν την παράταση για να το κατακτήσουν τελικά και αυτό με 24-26 και να φύγουν με μία σημαντική νίκη από τα Μεσόγεια.

Τα σετ: 9-25, 14-25, 24-26.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι:
ΚΕΡΑΤΕΑ (Ντζαφέρης): Τέζα 1π. (1/2 επ., 4 άμυνες), Αγκούλο 15 (2 άσοι, 13/33 επ., 4 άμυνες), Πρέγκα 8 (7/19 επ., 1 μπλοκ, 6 άμυνες), Ιχτιάρη  (0/6 επ.), Κοσμά 2 (1 άσος, 1/8 επ., 5 άμυνες), Ραμιρεζ 6 (2 άσοι, 2/5 επ., 2 μπλοκ), Μάρκου (λ.- 43%, 2 άμυνες) / Κατερίνη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου, Ντουμιτρέσκου, Τζανακάκη, Χατζηνικολάου, Μόλναρ, Τομάσεβιτς, Μυλωνά (λ.) / Χατζηνίκου, Παπαγεωργίου.
* Περίπου 100 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο κλειστό της Κερατέας και πανηγύρισαν ακόμη μία σημαντική νίκη.

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-0, πρώτη νίκη στο Μετς!



Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ, σε 74΄ στο κλειστό του Μετς για την 6η αγωνιστική της Α1 των ανδρών, σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και μειώνοντας πλέον τη διαφορά από την κορυφή και τον Ηρακλή στους τρεις πόντους και ενώ την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει το μεγάλο derby ανάμεσα στους δύο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέλιος Καζάζης εν΄ όψη του ματς με τον Ηρακλή στη Μίκρα θέλει να έχει όλους τους παίχτες του ετοιμοπόλεμους και γι αυτό το λόγο προτίμησε να προφυλάξει τον Ζαγκούμνι (ταλαιπωρούταν από ίωση) και Χριστοφιδέλη (είχε έναν μικροτραυματισμό), ενώ για πολύ λίγο έριξε στο παιχνίδι τον Σαμικά. Ο Γάλλος παιχταράς, στην επανεμφάνισή του με την πράσινη φανέλα, έπαιξε για λίγα λεπτά, αλλά αγωνίστηκε μόνο στην πίσω ζώνη, από όπου μάλιστα κάρφωσε και δυο φορές, έκανε και μερικά σέρβις ενώ δεν προωθήθηε μπροστά για μπλοκ μη τυχόν και χτυπήσει το χέρι του. Έδειξε ότι είναι καλά και ετοιμάζεται και αυτός για το derby της 7ης αγωνιστικής.

Στο παιχνίδι με το Φοίνικα, οι πράσινοι ήταν αυτοί που έπρεπε. Μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν εύκολα και γρήγορα το μας, και το πρώτο σετ το πήραν με 25-12, σε μόλις 19΄. Στο δεύτερο χαλάρωσαν με συνέπεια κάποια στιγμή οι νησιώτες να καταφέρουν για πρώτη φορά να προσπεράσουν στο σκορ με 18-19 και στη συνέχεια 21-22. Οι Λάππας, Αγκάμεζ όμως το γύρισαν σε 23-22, για να λήξει το σετ τελικά στο 25-23. Λάππας και Αγκάμεζ ήταν και οι καλύτεροι για το τριφύλλι σε όλο τον αγώνα.
Το τρίτο σετ κύλισε πιο χαλαρά, με το τελικό 25-17 να αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων και φυσικά την ανωτερότητα του τριφυλλιού.


Τα σετ: 25-12, 25-23, 25-17.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Αγκάμεζ 19, Λάππας 14, Μηνούδης 5, Πανταλέων 9, Σμαραγδής 7, Ψάρρας 2, Παπαδημητρίου λ. 79%, Ντονάς, Σαμικά.

Φοίνικας Σύρου (Ντραγκίεφ): Γεροβασιλείου 3, Βέμπερ 10, Αναστασίου, Σκοτ 10, Πέρεζ 4, Χριστοφορίδης 4, Δαρίδης λ. 63%, Αρβανίτης, Αλεξίου, Αλεξάντερ 1.