25/5/12

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81-79, ΠΟΤΕ στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 81-79 τον Ολυμπιακό και έκανε το 1-1 με τους ερυθρόλευκους να έχουν προκλητική διαιτητική ανοχή στο τέταρτο δεκάλεπτο. Απίστευτο παιχνίδι ο Διαμαντίδης.
 
Μπορεί μία ομάδα που κυνηγάει σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο να μην χρεώνεται με φάουλ παρά τις… σφαλιάρες που πέφτουν; Ο Παναθηναϊκός το έζησε και αυτό, αλλά με τον Διαμαντίδη να παίρνει τις επιθέσεις πάνω του και τον Καϊμακόγλου να κάνει την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε με 81-79 και έκανε το 1-1.
Η σειρά πάει στο ΣΕΦ, αλλά αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός είναι το πάθος που έδειξε για πρώτη φορά σε αυτούς τους τελικούς. Ένας Παναθηναϊκός που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και δεν άφηνε καμία φάση χαμένη.
Αυτός ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου, αν και εκνευρίστηκε σε κάποια σημεία και έχασε την συγκέντρωση του, μπορεί να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού και να πανηγυρίσει άλλο ένα τίτλο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 18-22, 29-18, 14-20

Παναθηναϊκός
 (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3 (1ριμπ), Περπέρογλου 7 (4ριμπ), Μπατίστ 11 (7ριμπ), Λόγκαν, Σάτο 4 (5ριμπ), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 23 (5/6βολ, 6/8διπ, 2/5τριπ, 4ασ, 2ριμπ, 2λαθ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Σμιθ 4 (6ριμπ), Καϊμακόγλου 11 (10ριμπ, 1τριπ),Γιασικεβίτσιους 8 (6/6βολ).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 18 (6/10διπ), Άντιτς 4, Σπανούλης 10 (4ριμπ, 5ασ, 3λαθ), Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8 (2/6τριπ), Πρίντεζης 10 (1/4τριπ, 3ριμπ), Παπανικολάου 11 (1/4τριπ, 9ριμπ), Μάντζαρης 5 (1/3τριπ), Σλούκας 4 (1/1τριπ), Κατσίβελης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Παναθηναϊκός είχε την ενέργεια που χρειαζόταν στην αρχή του αγώνα και με παίκτη αποκάλυψη τον Σμίθ προηγήθηκε νωρίς με 12-6, με τους ερυθρόλευκους να σκοράρουν μόνο με βολές.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαντλητικά αργός και σε αυτό φταίνε οι διαιτητές που σφύριζαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες από 20 βολές για τις δύο ομάδες σε 7’. Αυτό όμως ευνοούσε τον Ολυμπιακό, που βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια και όχι μόνο μείωσε αλλά προσπέρασε και στο σκορ με 16-17 στο 9’.
Για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο ο Διαμαντίδης. Ίσως και ο Περπέρογλου, με τον Ομπράντοβιτς να ζητάει συνεχώς η μπάλα να πηγαίνει χαμηλά, αλλά τους πράσινους να σουτάρουν με ποσοστά κάτω από 40% και τον Ολυμπιακό, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό του να προηγείται με 28-32 στο 15’ και 36-41 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Μία διαφορά που έμεινε μέχρι το 22’. Εκεί πέρασε στο παιχνίδι ο Κώστας Καϊμακόγλου με την ενέργεια που έβγαλε άλλαξε όλο το ματς. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 16-0 για να προηγηθεί με 63-47 στο 27’, με τον Μπατίστ να θυμίζει τον παλιό καλό Μάικ που κατεδάφιζε τα καλάθια…
Μέχρι εκεί, όλα καλά… γιατί στη συνέχεια άρχισαν να γίνονται πράγματα και θαύματα… Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στο σκορ, πίεζε σε όλο το γήπεδο, αλλά κανείς ερυθρόλευκος δεν χρεωνόταν με φάουλ…
Οι πράσινοι από την άλλη είχαν 5 ομαδικά από το 32’ και κάποιες εξόφθαλμες φάσεις για να διαμαρτύρονται. Βήματα του Σπανούλη, σφαλιάρες του Ντόρσεϊ στον Διαμαντίδη, φάουλ σε Σάρας και Καϊμακόγλου που ποτέ δεν δόθηκαν.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε να εκνευρίζεται και η διαφορά χάθηκε στο τέλος, με τον Ολυμπιακό να απειλεί. Το σκορ γινόταν 77-76 στο 37’ και τα ματς.. ροντέο. Οι πράσινοι δεν πήγαιναν στις βολές και στην πιο κρίσιμη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης αστόχησε στο τρίποντο, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει την μπάλα, τον Καϊμακόγλου να κάνει μία εκπληκτική τυφλή πάσα στον Μπατίστ που σφράγισε τη νίκη και έκανε το 1-1.

 Από prasinanea

 * Βρίσκοντας την απαιτούμενη ενέργεια στο... μαγικό τρίτο του δεκάλεπτο και ξεπερνώντας την προκλητική διαιτητική ανοχή στο σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Εξάστερος ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1 και πλέον πάει στο ΣΕΦ για το... καθιερωμένο μπρέικ ώστε να  επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, που δε χάνει ΠΟΤΕ, για να σηκώσει ακόμη ένα πρωτάθλημα Ελλάδας.

22/5/12

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 84-78

 Ο Παναθηναϊκός πήρε βοήθεια μόνο από τον Βουγιούκα στο πρώτο τελικό και έχασε με... κάτω τα χέρια. Τραγική η εικόνα στα ριμπάουντ, μόνο μέχρι το 8' οι πράσινοι ήξεραν τι ήθελαν στο παρκέ.
 

Ανορεξικός... αυτό ίσως είναι το καταλληλότερο επίθετο για να χαρακτηρίσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό, με τους πράσινους, πλην του Βουγιούκα να είναι εκτός ρυθμού, πάθους και δίψας για έναν τέτοιοι τελικό.
Από την άλλη το μάτι των Παπανικολάου και Πρίντεζη γυάλιζε και ο Παναθηναϊκός παρά την κάκιστη μέρα του Σπανούλη και τις 16 χαμένες βολές των γηπεδούχων δεν κατάφερε να απειλήσει παρά μόνο κατά διαστήματα. Ξεκίνησε καλά, αλλά η χαώδης διαφορά για έναν τελικό στα ριμπάουντ (36-27) δείχνει την έλλειψη πάθους των πρασίνων, που παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.
Ο Βουγιούκας με 20 πόντους, ο φιλότιμος αμυντικά αλλά και επιθετικά Περπέρογλου και ο Διαμαντίδης με 15 αλλά και αρκετά λάθη, ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν από τον Παναθηναϊκό σε μία κακή βραδιά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 26-13, 17-19, 26-26

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13(4/5 διπ., 5 ριμπ.), Άντιτς 9(2), Σπανούλης 9(1/9 σουτ), Ντόρσεϊ 3, Κέσελι 2, Λ. Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 11(2), Πρίντεζης 18(7/8 δίπ., 1/2 τριπ.), Παπανικολάου 16(4/6 διπ., 2/4 τριπ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 2, Σλούκας 1, Κατσίβελης.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 12 (5/6 διπ., 5 ριμπ.), Μπατίστ 10(4/7 διπ., 5 ριμπ.), Σάτο 3, Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 15(3/6 τριπ., 6 ασίστ, 4 λάθη), Βουγιούκας 20 (6/9 διπ.), Καλάθης 7(2/8 σουτ), Σμιθ, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με σκοπό να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι και να δημιουργήσουν φάσεις είτε από τους ψηλούς τους ή με σουτ από τον παίκτη στην αντίθετη πλευρά. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και προηγήθηκε όταν μείωσε τα λάθη στην επίθεση με 7-11 στο 5' και 11-16 στο 7' με τον Ομπράντοβιτς να έχει παράπονα κυρίως από την επίθεση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε λάθος... σήμαινε και αλλαγή για τους πράσινους με τον Ολυμπιακό να μένει στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενος τα λάθη των πρασίνων (7 στο πρώτο δεκάλεπτο) και τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε.
Το σκορ γινόταν 26-23 στο 14' με ένα σερί 12-3 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό να πονοκεφαλιάζει και για τα φάουλ των ψηλών του (3 ο Βουγιούκας και ο Καϊμακόγλου και 2 Τσαρτσαρής). Βέβαια κάποια από αυτά δεν θα τα έδινε ούτε ο Αγγελόπουλος αλλά η διαιτησία ήταν δευτερεύον λόγος, μιας και το βασικό ήταν οι κακές επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός έφτανε τα δέκα λάθη και ο Ολυμπιακός έκανε το 33-27 στο 16' με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να μονοπωλούν τις ερυθρόλευκες επιθέσεις, έχοντας πετύχει 12 σερί πόντους στην δεύτερη περίοδο.
Το δεύτερο δεκάλεπτο σαφώς ανήκε στους γηπεδούχους που είχαν πολύ καλύτερα ποσοστά στα σουτ και είχαν μειώσει πολύ τα λάθη τους. Το σκορ γινόταν 43-33 στο 21'  με τον Παναθηναϊκό να έχει ρίξει πάρα πολύ τα ποσοστά του τόσο στα δίποντα όσο και στα σουτ από την περιφέρεια, ενώ είχα χάσει εντελώς την μάχη των ριμπάουντ (19-8).
Οι 26 πόντοι που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός σε 10' ήταν ένα πρόβλημα που έπρεπε να λύσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια, ψάχνοντας παράλληλα και τον παίκτη που θα τραβήξει τον Παναθηναϊκό στην επίθεση.
Αμυντικά ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε έχοντας δεχθεί μόλις ένα πόντο σε 4' αλλά στην επίθεση τα σουτ δεν έβρισκαν ούτε καν στεφάνι με τους πράσινους να πέφτουν και στην παγίδα του Άντιτς που βλέποντας την ανοχή των διαιτητών έσπρωχνε και στη συνέχεια θεατρινίστικα κέρδιζε τα φάουλ, για να έχουν μπόνους βολών από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου.
Έτσι αντί η διαφορά να μειώνεται... ανέβαινε με το σκορ να γίνεται 47-36 στο 25' και τον Παναθηναϊκό να μην δείχνει ορεξάτος για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Η λύση ήρθε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς... Η άμυνα ζώνης 2-3 με προσαρμογές έπιασε τόπο και με τον Σπανούλη απελπιστικά άστοχο αλλά και τον Βουγιούκα σε πολύ καλή μέρα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την διαφορά. Σάρας και Βουγιούκας συνεργάστηκαν άψογα για να γίνει το σκορ 51-49 στο 28'.
Οι πράσινοι έδειχναν ότι μπορούν να ξαναμπούν στο ματς, με τον Παπανικολάου με 5 σερί πόντους να δίνει και πάλι ανάσες στους γηπεδούχους στο τέλος της γ' περιόδου (58-52).
Ο Μπατίστ με ένα δύσκολο καλάθι έκανε το 58-55 στο 32' αλλά και πάλι ο Παπανικολάου ήταν αυτός που έδωσε τις λύσεις στους ερυθρόλευκους. Διαδοχικά λάθη από Βουγιούκα, Σάρας (στην άμυνα) και Διαμαντίδη έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει πάλι με διαφορά ασφαλείας, με τον Γκετσεβίτσιους με δύο τρίποντα να "σκοτώνει" τον Παναθηναϊκό με δύο συνεχόμενα τρίποντα (72-61 στο 36').
Ο Βουγιούκας προσπαθούσε μόνος του, την ώρα που οι πράσινοι είχαν "άφαντους" παίκτες και τους Καλάθη και Σάρας σε πολύ κακή μέρα. Οι πράσινοι έχαναν δίκαια τον πρώτο τελικό και έχουν πολλά να διορθώσουν ενόψει του δεύτερου τελικού την Πέμπτη.

 Από prasinanea

21/5/12

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0, έκλεισε θετικά τη χρονιά, επιστρέφοντας -ως ισχυρός- στο Champions League. Και τυπικά αντίο από Νίνη!

 Το Τριφύλλι επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0, χάρη σ' ένα γκολ του Τοτσέ, όντας καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και εξασφάλισε εντός αγωνιστικών  χώρων τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποθέωση για Νίνη και Φερέιρα.
  


 Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς κανείς να μπορεί να τον αμφισβητήσει έκλεισε την φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 και κατέκτησε την πρώτη θέση των πλέι οφ. Το Τριφύλλι κέρδισε έτσι εντός των αγωνιστικών χώρων το εισιτήριο που τον στέλνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον περιμένει μόνο την πολυπόθητη αδειοδότηση.
 Οι πράσινοι ουσιαστικά πήραν αυτό που τους άξιζε από τη στιγμή που δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα καθώς στη κανονική διάρκεια είχαν τερματίσει πίσω από τον Ολυμπιακό και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ.
 Ο Παναθηναϊκός μάλιστα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το τελευταίο της φετινής σεζόν απέδωσε και καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Ο Φερέιρα παρέταξε τους πράσινους με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο καθώς απουσίαζαν από το αρχικό σχήμα οι τιμωρημένοι Κατσουράνης, Βιτόλο και ο Χριστοδουλόπουλος και τις θέσεις του πήραν οι Κουίνσι, Τοτσέ και Σιμάο.

 Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι
 Οι πράσινοι σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα ματς των πλέι οφ μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα του έδινε το προβάδισμα και θα τον έφερνε αγκαλιά με τη νίκη.
 Μόλις στο 3' οι πράσινοι έχασαν κλασική ευκαιρία καθώς ο Νίνης έδωσε δεξιά στον Βύντρα αυτός έκανε την συρτή σέντρα ο Μανωλάς προσπάθησε να απομακρύνει σηκώνοντας την μπάλα ψηλά προς τον Τοτσέ ο οποίος έκανε το ανάποδο ψαλίδι σε κενή εστία με την μπάλα να φεύγει έξω.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Νίνης έξω από την περιοχή έστρωσε την μπάλα και σούταρε στην αριστερή γωνία του Κωνσταντόπουλου ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε.
 Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 10' όταν το σουτ του Λεονάρντο έπιασε χωρίς πρόβλημα ο Καρνέζης. Στο 15' οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Λυμπερόπουλο αλλά ο Κάκος μετά από υπόδειξη του Σωτηρόπουλου ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

 Ανέβηκε και πάλι
 Για τα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι δυο ομάδες έριξαν τον ρυθμό τους και είχαμε ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις εκατέρωθεν. Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 33' όταν το σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
 Στο 42΄ο Παναθηναϊκός έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κλέιτον σήκωσε ωραία για τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του Ισπανού επιθετικού δεν ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κωνσταντόπουλος.  Οι δυο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
 Οι δυο τεχνικοί δεν πραγματοποίησαν καμία αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους και παράταξαν τις ίδιες ενδεκάδες. Το Τριφύλλι ήταν αυτό που απείλησε και πάλι πρώτο στο 48' όταν ο Κλέιτον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά μετά από εκτέλεση κόρνερ με πάσα του Νίνη αλλά ο Σαριέγκι από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
 Στο 52΄η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το βολ πλανέ του Κάρλος έξω από την περιοχή μετά από γύρισμα του Γεωργέα έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης.

 Κουίνσι, Τοτσέ και γκολ
 Η φάση αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξύπνησε τον Παναθηναϊκό ο οποίος ανέκτησε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ. Ένα γκολ που ήρθε στο 62' όταν ο Κουίνσι πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα, πέρασε όσους παίκτες της ΑΕΚ βρήκε μπροστά του, παρέμεινε όρθιος παρά το κράτημα του χεριού του από τον Καφέ και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τοτσέ ο οποίος από τα αριστερά πλάσαρε εύστοχα τον Κωνσταντόπουλο. Αυτό ήταν το 11 γκολ του Ισπανού επιθετικού με την πράσινη φανέλα τη φετινή σεζόν.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή του αγώνα και στο 68' ο Σιμάο βρήκε και πάλι τον Τοτσέ ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο της «ένωσης».

 Ζεστό χειροκρότημα σε Νίνη
 Στο 72΄της αναμέτρησης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέσυρε από το παιχνίδι τον Σωτήρη Νίνη με τους φίλους του Τριφυλλιού να χειροκροτούν ζεστά τον 22χρόνο άσο ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Πάρμα και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του. Αρκετοί συμπαίκτες του μάλιστα τον αγκάλιασαν ενώ το ίδιο έκανε και ο Πορτογάλος τεχνικός. Παράλληλα ο 65χρονος προπονητής απέσυρε και τον Τοτσέ ρίχνοντας στην μάχη τον Μαυρία.
 Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση για να μπει ξανά στο ματς και τον Παναθηναϊκό να κρατάει τους παίκτες της «ένωσης» μακριά από την εστία του χωρίς πρόβλημα. Οι πράσινοι μάλιστα έχασαν στις καθυστερήσεις του αγώνα κλασική ευκαιρία για το 2-0 με τον Μαυρία αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Κωνσταντόπουλου.

 Αποθέωση για Φερέιρα
 Οι περισσότεροι από 15.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο αποθέωσαν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του κατά την διάρκεια του ματς και λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος μάλιστα σήκωσε το χέρι του και τους χειροκρότησε ανταποδίδοντας με τον δικό του τρόπο και λέγοντας «ευχαριστώ».

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Νίνης (72' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (90' Πετρόπουλος), Τοτσέ (72' Μαυρίας).  

 ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς (57΄Φούντας, 67' Κλωναρίδης), Λαγός, Γεωργέας, Μάκος, Καφές,  Βάργκας,  Κάρλος,  Λεονάρντο (26΄Γκουντγιόνσεν), Λυμπερόπουλος.

 Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 1) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14
 2) ΑΕΚ 9
 3)ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 8
 4)ΠΑΟΚ 7


 * Σε μία κακή χρονιά και γεμάτη προβλήματα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε, έστω την τελευταία στιγμή, να ολοκληρώσει θετικά τις υποχρεώσεις του με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, που του έδωσε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί, όσο και στα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αν βέβαια προκριθεί, το Τριφύλλι θα είναι στους ισχυρούς. Αρχικά θα αποφύγει Κοπεγχάγη, Φενέρμπαχτσε και Διναμό Κιέβου και θα τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Κλαμπ Μπριζ, Φέγενορντ, Μαδέργουελ και Βασλούι, ενώ στη συνέχεια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού θα κληθεί να αναμετρηθεί με τα θηρία απ' τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ομάδες όπως Μάλαγα, Ουντινέζε, Γκλάντμπαχ, Λιλ, Μπράγκα.

 

 * Ο Σωτήρης Νίνης έγραψε και τυπικά το τέλος του με τον Παναθηναϊκό, έγινε αλλαγή απ' τον Ζεσουάλδο Φερέιρα (καταχειροκροτήθηκε ξανά ο Πορτογάλος), δάκρυσε μόλις έκατσε στον πάγκο και αποθεώθηκε απ' τον κόσμο, που αναγνώρισε όχι τόσο την προσφορά του στην ομάδα (που ήταν μικρότερη των πραγματικών δυνατοτήτων του), αλλά για το σπουδαίο ταλέντο του. Ο μικρός θα συνεχίσει στην Ιταλία και την Πάρμα, με την οποία έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο Σύλλογο που τον ανέδειξε.