29/9/07

Χωρίς να...γκαζώσει

Χωρίς να...γκαζώσει ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, κερδίζοντάς τον στη Λεωφόρο με 2-0. Οι πράσινοι του Ζοσέ Πεσέιρο μπορεί να μην ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, ήταν όμως ουσιαστικοί, δυναμικοί και αποτελεσματικοί στο παιχνίδι τους, πέτυχαν 2 τέρματα με τους Καραγκούνη(με πέναλτι στο 43) και Σαλπιγγίδη(πλασέ στο 83'), ο οποίος δεν πανυγήρησε το γκολ που σημείωσε κατά της πρώην ομάδας του, κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Ελίνι Δημούτσο που ακυρώθηκε λανθασμενα με υπόδειξη του βοηθού(!) ενώ αμέσως μετά το πέναλτι-γκολ δεν του δόθηκε και δεύτερο πέναλτι(καθαρο χέρι του Κνολ). Επίσης, για τρίτο συνεχές παιχνίδι ο γκολκίπερ του ΠΑΟ, Αρκάντιους Μάλαρτζ κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας. Θετικό το ντεμπούτο του Γιόσου Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας -αποθέωση για τον Βάσκο στο τέλος του αγώνα από τους 10000 περίπου φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν απόψε στο γήπεδο της Λεωφόρου-. Ξεχώρησαν επίσης οι Μαρσέλο Μάτος και Γιώργος Καραγκούνης στο κέντρο αλλά και ο Μίκαελ Νίλσον ως αριστερό μπακ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ζοζέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Μόρις, Σαριέγκι, Νίλσον, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης (88' Ιβανσιτς), Ρομέρο (63' Δημούτσος), Εν Ντόι (66' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερναντές, Κωνσταντινίδης (77' Γκονζάλες), Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Βαγγελης (72' Βρύζας), Λάκης, Σάλμον, Κνολ, Πεχλιβανης (57' Γεωργιάδης)


Διαιτητής: Βασίλης Τεροβίτσας(Αιτωλοακαρνανίας)

Πλέον, ο Παναθηναϊκός βλέπει το επόμενο -ευρωπαϊκό- ματς απέναντι στους Σλοβάκους της Αρτμέντια όπου ''σφραγίζει'' την είσοδο στους ομίλους του κυπέλλου uefa.

Με το δεξί...

Με το δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το φετινό πρωτάθλημα στην Α1 του βόλλεϋ. Οι πράσινοι που συνάντησαν δυσκολίες μόνο στο δεύτερο σετ -το οποίο και έχασαν-, επικράτησαν με σχετική άνεση και τη βοήθεια 500 περίπου οπαδών του, του νεοφώτιστου Μίλωνα 3-1 στο κλειστό της Γλυφάδας (25-18, 24-26, 25-15, 25-20). Κορυφαίος παίχτης του ΠΑΟ αλλά και του αγώνα ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ που σημείωσε 30 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του Αγκάμεζ ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ Ντάντε Αμαράλ με 20. Η ομάδα βέβαια δεν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο μιας και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σαιζόν. Όταν πιάσει ρυθμό δύσκολα θα χάνει έστω και ένα σετ από ομάδες σαν το Μίλωνα.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Μάουρο Μπερούτο:
''Η ομάδα ακόμη δεν έχει ρυθμό, το παιχνίδι της είναι ασταθές και κάνει πολλά λάθη. Αυτό όμως είναι θέμα προπόνησης. Το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Είμαστε ομάδα με 15 παίχτες, η συμμετοχή του Χρύσανθου Κυριαζή σήμερα ήταν σημαντική κυρίως για την υποδοχή. Ακόμα δεν παίζουμε ωραίο βόλλεϋ αλλά όπως είπαμε θέλουμε το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε, τον θέλουμε κοντά μας και στη συνέχεια''.

28/9/07

Και επίσημα τρίτη υποψηφιότητα για την Σοσιαλιστική Δημοκρατική παράταξη!

Ο Κώστας Σκανδαλίδης λοιπόν από το πρωί της Παρασκευής 28/9 θέτει επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο κ. Σκανδαλιδης δήλωσε πως μία τέτοια υποψηφιότητα τη χρειαζόταν η βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τόνισε πεπεισμένος πως με μία τέτοια κίνηση θέλει να γίνει φορέας της ενότητας της παράταξης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τρίτου υποψηφίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.:
"Δεν έρχομαι να διασπάσω, αλλά να ενώσω. Δεν έρχομαι να διχάσω αλλά να συνδέσω. Δεν έρχομαι να καταμετρήσω απλώς δυνάμεις αλλά να πολιτικοποιήσω βαθιά τις διαδικασίες.
Είμαι εδώ και δεν είμαι απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τους τιμώ και τους σέβομαι. Είμαι μαζί τους και νοιώθω συμμαχητής και σύντροφος.
Ο πατέρας μου στα πρώτα μου βήματα, ο μεγάλος μου πολιτικός δάσκαλος Ανδρέας Παπανδρέου στη συνέχεια και η οικογένειά μου αργότερα , με έμαθαν να ζω με περηφάνια και αξιοπρέπεια και να ακολουθώ την ψυχή μου. Αυτό με αίσθημα ευθύνης πράττω και τώρα'', κατέληξε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Θετική χαρακτήρισε τη τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
''Χαιρετίζω την υποψηφιότητα του κ. Σκανδαλίδη'', είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος -μισή ώρα περίπου μετά την ανακοίνωση του δευτέρου-, όταν και βρέθηκε στο γραφείο του.

25/9/07

Ποδόσφαιρο

Μετά το εκπληκτικό πέρασμα από την κρήτη (0-3) ο ΠΑΟ ετοιμάζεται για το derby του ερχομένου σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της λεωφόρου. Οι πράσινοι θέλουν να συνεχίσουν με νίκες προσπαθώντας παράλληλα να διατηρίσουν το μηδέν παθητικό.

Ο 1ος τίτλος της χρονιάς!

Η πρώτη κούπα της χρονιάς (σούπερ καπ στο βόλλευ) δεν βάφτηκε πράσινη. Δυστυχώς για μας ο ΠΑΟ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών των οπαδών του και ητήθηκε στο κλειστό της πυλαίας με 2-3 σετ από τον Ηρακλή. 30 περίπου ηρωικοί φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό δεν έπαψαν στιγμή να τραγουδάνε βοηθώντας όσο μπορούσαν τους παίχτες του Μπερούτο. Πολυνίκης του θεσμού πλέον ο <<γηραιός>> με δύο τίτλους! Από ένα οι ΠΑΟ, Άρης, ΟΣΦΠ. Πλέον άπαντες στο <<πράσινο>> στρατόπεδο ρίχνουν το βάρος σε πρωτάθλημα, κύπελλο αλλά και champions league εν 'όψη της δύσκολης συνέχειας.