12/2/10

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 83-71


 Ακόμη μία κακή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό και ήττα στη Βαρκελώνη με 83-71 από τη Μπαρτσελόνα. Τρίτη ήττα για το Τριφύλλι σε ισάριθμα ματς στο Top-16, που ευτυχώς, το Μαρούσι κέρδισε την Παρτίζαν γιατί σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα λέγαμε αντίο στη διοργάνωση από χθες...

 Εντάξει, μπορεί να πιστεύαμε στην ομαδάρα μας και να τρέφαμε κρυφές ελπίδες ότι θα μπορούσαμε χθες να ανακάμψουμε με ένα "μπαμ", αλλά η αλήθεια είναι ότι μέσα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" η Μπαρτσελόνα απλά δεν χάνει... Αφενός αυτό βέβαια, γιατί αφετέρου για να σημείωνε το διπλό χθες ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, σε σχέση με τα έως εκείνη τη στιγμή, παιχνίδια του. Κάτι που φυσικά ήταν αδύνατο να συμβεί σε μία βραδιά, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης τουλάχιστον, να γλιτώνουν στο τέλος τη συντιβή...

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν και εχθές ήταν τρομερά άστοχος. Επιθετικά, οι παίχτες του Ομπράντοβιτς δεν έβρισκαν λύσεις, για μία ακόμη φορά δεν σούταραν πολλά τρίποντα, ενώ εξακολουθούν όλοι σα τρελοί να ψάχνουν μονοδιάστατα τον Πέκοβιτς, αν και βλέπουν ότι δεν γίνεται να παίζει μόνος του ο Μαυροβούνιος!

 Αλλά πέρα από τα κακά επιθετικά ποσοστά του, ο Παναθηναϊκός τελευταία δέχεται και αδικαιολόγητα πολλούς πόντους. Η παλιά "άμυνα για σεμινάριο" που μας είχε συνηθίσει έχει ξεχαστεί και σε ακόμη ένα ματς, το χθεσινό, δεχόμασταν με εκνευριστικά εύκολο τρόπο καλάθια.

 Από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, οι Καταλανοί ξέφυγαν στο σκορ και ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των γηπεδούχων και δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα.
 Η διαφορά έφτασε και το +20 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τη συντριβή, αν και το τελικό 83-71 κάθε άλλο παρά τιμητικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τους πρωταθλητές...

Tα δεκάλεπτα: 29-16, 47-38, 68-54, 83-71.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Ρούμπιο 9 (1), Λάκοβιτς, Ναβάρο 11 (1), Βάσκεθ 2, Εντόνγκ 16, Μόρις 6 (1), Σάδα, Λόρμπεκ 14 (2), Μάικλ 5 (1), Γκριμάου 17.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 5, Μπατίστ 19, Φώτσης 1, Χέισλιπ 6, Νίκολας 11 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Πέκοβιτς 11, Καλάθης.

* Τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στους "8" της Ευρωλίγκα, θα πρέπει να κερδίσει και τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου του. Αρχής γενομένης βέβαια, με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, στο πιο δύσκολο και αποφασιστικό...

* Πέρα από την πορεία του στην Ευρώπη, μέχρι το τέλος του μήνα θα καθοριστεί και η πορεία του Παναθηναϊκού στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο τελικός κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ο αγώνας πρωταθλήματος επίσης με τον "αιώνιο" στο ΟΑΚΑ, για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

11/2/10

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 2-3, με μεγάλη... Παναθηναϊκή ψυχή!


 Νικηφόρα πέρασε από το "Κατσάνειο" ο Παναθηναϊκός με 3-1 σετ για την 18η αγωνιστική στην Α1 των γυναικών.
 Μόλις λίγες μέρες πριν, ο Ηρακλής θριάμβευσε στο Ρέντη με 1-3 επί του ΟΣΦΠ και απέναντι στον Παναθηναϊκό ήθελε να πετύχει ακόμη μία μεγάλη νίκη για να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις να μπει σφήνα στους δύο "αιωνίους".
 Ωστόσο, οι πράσινες κατάφεραν στο τάι μπρέικ να πάρουν τη νίκη αν και βρέθηκαν πίσω με 9-4 και 13-11!

 Για να φτάσουμε βέβαια στο τάι μπρέικ, Ηρακλής και Παναθηναϊκός πήραν από δύο σετ, με χαρακτηριστική άνεση άπαντα! Μπορεί να είχαμε πέντε σετ αλλά ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης δεν είχαμε. Και τα τέσσερα σετ κρίθηκαν από... λάθη της αντιπάλου ομάδας! Όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη, έφτανε στην κατάκτηση κάθε σετ.
 Το πρώτο το κατέκτησαν οι γηπεδούχες, χαλαρά, με 25-19. Άμεση και εύκολη απάντηση για τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου, που πήραν το δεύτερο με 17-25 δια περιπάτου!
 Πολύ κακό σετ μετά για τις φιλοξενούμενες και 2-1 ο Ηρακλής με 25-20. Ο βαθμός είχε ήδη χαθεί για τον Παναθηναϊκό και το θέμα πλέον ήταν να μην χαθεί και το ματς. Αυτό φαίνεται ότι το αντιλήφθηκαν πλήρως οι νταμπλούχες Ελλάδας και ισοφάρισαν σε 2-2 κατακτώντας με 16-25 το τέταρτο σετ.
 Για να οδηγηθούμε στο τάι μπρέικ και τον Ηρακλή να παίρνει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. 6-2, 9-4 και 13-11. Αλλά κάπου εκεί με πραγματικά μεγάλη, Παναθηναϊκή ψυχή, οι κορίτσαροι έφτασαν στην ανατροπή, πήραν το σετ με 13-15 και φυσικά τη νίκη. Με την οποία το Τριφύλλι εξασφάλισε ουσιαστικά τη 2η θέση αφού αποσπάστηκε 7 ολόκληρους βαθμούς από τον Ηρακλή, αλλά βέβαια έμεινε στους πέντε πίσω από τον ΟΣΦΠ που συνέχισε με "καθαρή" νίκη και ενώ πλέον απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.


Τα σετ: 25-19, 17-25, 25-20,16-25, 13-15.
 
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Στράντζαλης): Τοτσίδου 8π. (6/22 επ., 2 μπλοκ), Κυριακίδου 6 (5/11 επ., 1 άσος), Μπάρνακ 21 (3 άσοι, 17/39 επ.,1 μπλοκ), Λιουλένοβα 15 (14/28 επ., 1 μπλοκ), Ράονιτς 11 (6 άσοι, 5 μπλοκ), Γιακούμπ 14 (2 άσοι, 5/12 επ., 2 μπλοκ), Κελεσίδου (λ- 68%), Λαζαρίζου, Μπερμπέρογλου, Λεωνιδάκη.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου 1π. (1 άσος), Ντουμιτρέσκου 22 (3 άσοι, 17/37 επ., 2 μπλ.), Μόλναρ 17 (2 άσοι, 13/35 επ., 2 μπλ.), Τομάσεβιτς 9 (6/12 επ., 1 άσος, 2 μπλ.), Τζανακάκη 12 ( 2 άσοι, 6/13 επ., 4 μπλ.), Χατζηνικολάου 14 (7/12 επ., 4 μπλ., 3 άσοι), Μυλωνά (λ- 58%), Σαπαράφσκα, Παπαγεωργίου 4 (4/7 επ). Χατζηνίκου 4 (2 μπλ., 1 άσος, 1/4επ.), Χριστοδούλου 1 (1/1 επ).


* Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τα ημιτελικά του κυπέλλου των αντρών. Παναθηναϊκός - ΕΑΠ και Ηρακλής - Ολυμπιακός τα ζευγάρια με τα ματς να είναι νοκ - άουτ και να διεξάγονται σε Γλυφάδα και Μίκρα αντίστοιχα, με τον τελικό να γίνεται στο Παλαιό Φάληρο.

10/2/10

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 7-9, το απίστευτο 1-6(!) του α' οχταλέπτου πλήρωσαν οι πράσινοι!


 Για το "πράσινο" πόλο φέτος έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι γίνεται μία εξαιρετική προσπάθεια.
 Ο Παναθηναϊκός απόψε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πλήρωσε πολύ ακριβά το πρώτο οχτάλεπτο, όπου και βρέθηκε πίσω στο σκορ με... 6-1, και γνώρισε την ήττα από τον ΟΣΦΠ με 9-7 τελικά για την 14η αγωνιστική της Α1.
 Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, απέναντι βέβαια σε έναν πολύ ανώτερο αντίπαλο, αήττητο και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Στον πρώτο γύρο, στο "Παπαστράτειο" κολυμβητήριο ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με μόλις 3 γκολ από τον Ολυμπιακό, όταν τα προηγούμενα χρόνια οι διαφορές ήταν διψήφιες... Με μόλις 1 γκολ διαφορά είχαμε χάσει και στη Νέα Σμύρνη απ' τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Πανιώνιο και μάλιστα με κόντρα διαιτησία!

 Απόψε λοιπόν υπήρχαν προσδοκίες για μία "μάχη" στην πισίνα του Ολυμπιακού Σταδίου και γιατί όχι, και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον "αιώνιο αντίπαλο". Ωστόσο ένα τραγικό πρώτο οχτάλεπτο ουσιαστικά κλείδωσε το ματς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 1-6!
 Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-6 για να μειώσει ο Τσόκας στα τελευταία δευτερόλεπτα.

 Πάντως οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς δεν τα παράτησαν και λίγο έλειψε να φτάσουν σε μία απίστευτη ανατροπή!
 Καταρχήν κέρδισαν και τα τρία επόμενα οχτάλεπτα, με 2-1, 1-0 και 3-2! Αλλά το κυριότερο είναι το εκπληκτικό επιμέρους σκορ που σημείωσαν με την έναρξη του δευτέρου οχταλέπτου, ένα 5-1, με το οποίο μείωσαν το σκορ στο 1 γκολ (6-7) με περισσότερα από δυόμιση λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα!
 Γρήγορα όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα πράσινα δίχτυα, ξέφυγαν με 3 γκολ διαφορά (6-9) για να μειώσει απλά ο Παναθηναϊκός με πέναλτι για το τελικό 7-9.


Τα οχτάλεπτα: 1-6, 2-1, 1-0, 3-2.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Άντριτς): Τσόκας 3, Βουλγαράκης 1, Φλώρος 1, Καφετζόπουλος 1, Χαριτάκης 1.

ΟΣΦΠ (Πάτερος): Ντόσκας 3, Γιώργος Αφρουδάκης 2, Χατζηθεοδώρου 2, Χρήστος Αφρουδάκης 1, Σχίζας 1.

 * Περισσότεροι από 700 οπαδοί του Τριφυλλιού βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ και στήριξαν την ομάδα!

Ντιναμό Μόσχας - Παναθηναϊκός 3-0, την μεγάλη ανατροπή ψάχνουν πλέον οι πράσινοι την ερχόμενη Πέμπτη στη Γλυφάδα


 Ο Παναθηναϊκός μετά από μία κάτω του μετρίου εμφάνιση ηττήθηκε με 3-0 σετ στη Μόσχα από τη Ντιναμό για την φάση των "12" του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, τα πράγματα όσον αφορά την πρόκριση είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα του Στέλιου Καζάζη, αφού την ερχόμενη Πέμπτη στη Γλυφάδα θα κηνυγήσουν μία πραγματικά... επική ανατροπή, καθώς θα πρέπει να επικρατήσουν των Ρώσων με 3-0 αλλά και να πάρουν το golden set που θα προκύψει.

 Ο Παναθηναϊκός απόψε ξεκίνησε καλά το ματς. Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και ισοβαθμούσαν σε όλα τα στατιστικά: επιθέσεις, μπλοκ, άσους, λάθη. Όπως αναμενόταν, το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπου δυστυχώς για το Τριφύλλι, βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 25-23 και το σκορ στο 1-0. Στο δεύτερο σετ και με την ψυχολογία υπέρ τους, οι Ρώσοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι αναγκασμένος να κηνυγάει. Ο Καζάζης πήρε και τα δύο τάιμ άουτ και αμέσως μετά οι πράσινοι κάλυψαν τη διαφορά των 2-3 πόντων. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν στην ολοκληρωτική ανατροπή με τη Ντιναμό να κατακτά και το 2ο σετ με 25-21.
 Εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη των 2 πρώτων σετ, οι παίχτες του Καζάζη έδειξαν στο τρίτο σετ ότι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ξαναμπούν στο παιχνίδι, παρά τις φωνές του προπονητή τους, και οι Ρώσοι έκαναν ότι ήθελαν σε αυτό το σετ, το οποίο και κατέκτησαν πολύ εύκολα με 25-19 για το εντυπωσιακό από κάθε άποψη 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό και φυσικά πλέον, η Ντιναμό Μόσχας είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στους "6" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-19.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
 
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Τσιριγκνί): Ντάντε 13, Γκράνκιν 4, Μπερεσκό 9, Βολκόφ 10, Γιάκοβλεφ 10, Σκερμπίνιν 4, Σαλπάροφ λ. 72%, Πολτάφσκι 1, Σαμουλένκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Αγκάμεζ 16, Σαμικά 9, Χριστοφιδέλης 1, Πανταλέων 4, Σμαραγδής 8, Παπαδημητρίου λ. 60%, Ψάρρας, Λάππας 1, Μηνούδης, Χατζηαντωνίου.

* Την ερχόμενη Πέμπτη είναι η ρεβάνς, στη Γλυφάδα, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να επικρατήσει της Ντιναμό Μόσχας με... 4-0!

7/2/10

Περίπατο στον Κάμπο ο Παναθηναϊκός, 2 γκολάρες ο Σισέ, +6 από ΟΣΦΠ και ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο!


 Σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του τη φετινή χρονιά, ο Παναθηναϊκός πέρασε δια περιπάτου από το "Αλκαζάρ" κερδίζοντας την ομάδα του Θεσσαλικού Κάμπου με 3-0 και έμεινε φυσικά πρώτος στη βαθμολογία διατηρώντας αυτή την πολύ καλή διαφορά ασφαλείας των 6 βαθμών από τον 2ο Ολυμπιακό και αυξάνοντας τη διαφορά στους 8 από τον 3ο πλέον ΠΑΟΚ μετά το 1-1 του "Καυτατζογλείου".

 Μετά τα δύο ισόπαλα ντέρμπι με Άρη, ΑΕΚ, άπαντες στον Παναθηναϊκό ήταν σκασμένοι. Όχι τόσο για την απώλεια των βαθμών, όσο κυρίως για το γεγονός ότι ήταν πολύ καλύτεροι απ' τους αντιπάλους τους, για τη ακρίβεια κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο, αλλά από καθαρή ατυχία δεν πήραν τα τρίποντα.
 Σήμερα, αυτό δε συνέβει. Οι πράσινοι έπαιξαν για ένα ακόμη ματς, πολύ καλό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε κατοχή μπάλας και δημιουργία ευκαιριών και πραγματοποιώντας μία εκ των καλύτερων εμφανίσεων τους στη φετινή σεζόν, διέλυσαν τη Λάρισα με 3-0 και έκαναν άλμα τίτλου, αφήνοντας παράλληλα τους "βυσσινί" να παλεύουν για τη σωτηρία!

 Πολύ μεγάλη εμφάνιση λοιπόν, όπου αν εξαιρέσουμε τον Κατσουράνη (τα έχουμε πει πολλές φορές για τον "Κατσούρ" και το γεγονός ότι "περπατάει" στο γήπεδο...) όλοι οι υπόλοιποι παίχτες των πρασίνων ήταν εξαιρετικοί. Ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης έτρεξε πάρα πολύ μετά από καιρό, ο Λέτο έκανε μεγάλο ματς προκαλώντας ρήγματα απ' την πλευρά του, ο Σιμάο ήταν ΠΑΝΤΟΥ, έκοβε ασταμάτητα και είμαι σίγουρος ότι προσέφερε πολλά περισσότερα σε ένα λασπωμένο γήπεδο από αυτά που θα πρόσφερε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σκυλί πραγματικό ο Μοζαμβικανός! Ο Βύντρα έπαιξε ψυχωμένα και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, ο Σπυρόπουλος ήταν πολύ καλός αμυντικά αλλά και επιθετικά, ο Καντέ και ο Σαριέγκι τα πήγαν καλά, χωρίς να έχουν βέβαια κάποια πίεση, αλλά απέφυγαν και τα γνωστά "τσαφ" που κατά κανόνα κάνουν κανά δύο σε κάθε παιχνίδι. Ο Τζόρβας μια φορά χρειάστηκε να επέμβη και μάλιστα μετά το 0-3 και πραγματοποίησε καλή απόκρουση, ο Σάλπι έτρεξε πολύ και ζάλισε πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Νίνης που μπήκε ως αλλαγή πέτυχε ένα πολύ ωραίο όσο και δύσκολο γκολ και φυσικά ο Γάλλος παιχταράς, ο Τζιμπρίλ Σισέ πέτυχε μέσα σε δύο λεπτά δύο πανέμορφα γκολ μεγάλης δυσκολίας αλλά και μεγάλης κλάσης επιθετικού, παίρνοντας φυσικά τον τίτλο του MVP, αν και όπως είπα όλοι ήταν εξαιρετικοί σήμερα.

 Μεγάλο ματς λοιπόν, περίπατος σε μία δύσκολη έδρα, η διαφορά των 6 βαθμών έμεινε και το πρωτάθλημα πλησιάζει κι άλλο, αφού ο Παναθηναϊκός με τέτοιες εμφανίσεις ΔΕΝ γίνεται να χάσει τον φετινό τίτλο.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΛΑΡΙΣΑ (Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Μελίσσης, Φλάβιο, Βελάσκο, Ρομέου (46' Πούρι), Ραντοσάβλιεβιτς (78' Ιγκλέσιας), Μπλάζεκ (60' Ρικάρντο Ζεσούς), Σκάτσελ, Μετίν, Κουζέν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (89' Μαρίνος), Καραγκούνης, Λέτο (85' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (79' Νίνης), Σισέ.

 * Επόμενο παιχνίδι για το Τριφύλλι, την ερχόμενη Κυριακή με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να δούμε πολύ κόσμο στο Στάδιο.

Επιστροφή στις νίκες με μεγάλη εμφάνιση στην Κυψέλη, Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός 63-75. Μόνο πρώτο το Τριφύλλι μετά την ήττα του ΟΣΦΠ στο Μαρούσι!

 

  Ο Παναθηναϊκός μετά τις ήττες στην Ευρωλίγκα από Παρτίζαν και Μαρούσι, τη σχετική "ανακατωσούρα" που ακολούθησε αλλά με τον κόσμο στο πλευρό του μετά και το συγκλονιστικό παρών στην προπόνηση της Παρασκευής και την δήλωση στήριξης σε παίχτες και Ομπράντοβιτς, πέρασε εύκολα απ' την Κυψέλη, όπου με κύριο ατού την γνωστή καλή του άμυνα, κέρδισε τον Πανελλήνιο με 75-63 και μετά την ήττα του ΟΣΦΠ από το Μαρούσι, πέρασε μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Α1!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν και απόψε κακός επιθετικά, ωστόσο επανήλθε στις πολύ καλές εμφανίσεις του αμυντικά. Με σούπερ άμυνα, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι μόλις 63 πόντοι που δέχτηκε, οι πράσινοι βρήκαν με πολλούς τρόπους το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και υπερέχοντας αισθητά και καθόλη την αναμέτρηση του μαχητικού Πανελληνίου, έφυγαν απ' την Κυψέλη με το ροζ φύλλο αγώνα. 
 Καλύτερος παίχτης για το Τριφύλλι ο Νίκολα Πέκοβιτς με 14 πόντους, ενώ και ο Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε σε κρίσιμα σουτ τριών πόντων και σημείωσε συνολικά 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 29-36, 50-59, 63-75.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 6 (2), Χαραλαμπίδης 12 (2), Καλαϊτζής, Τζόνσεν 2, Όστοϊτς 2, Πέτρουλας, Γεωργαλής 4, Μπλάκνεϊ 21 (4), Ντέιβις 10 (1), Βουγιούκας 6.
 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 11 (3), Περπέρογλου 10 (1), Μπατίστ 10, Φώτσης 7, Χέισλιπ 8, Νίκολας 10 (2), Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 14, Καλάθης.

* 300 περίπου φίλοι των πρασίνων κατέκλυσαν το κλειστό της Κυψέλης σπρώχνοντας "Ζοτς" και παίχτες προς το διπλό, ενώ ζήτησαν και την κατάκτηση των τριών τίτλων με το γνωστό σύνθημα, αποθέωσαν τον Ομπράντοβιτς και εμψύχωσαν για μία ακόμη φορά τους παίχτες του Παναθηναϊκού δείχνοντας ότι φυσικά και θα μείνουν δίπλα στην ομάδα μέχρι το τέλος.

* Το μεγάλο ματς για την Ευρωλίγκα πλησιάζει πια, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται την Πέμπτη από τη Μπαρτσελόνα και να ψάχνει μία σπουδαία νίκη που θα επαναφέρει κατά πολύ και τις ελπίδες πρόκρισης στους "8".

* Νίκη σήμερα και για τις γυναίκες, όπου για την 16η αγωνιστική της Α1, επικράτησαν του Ολυμπιακού Βόλου στη Λεωφόρο και μείωσαν τη διαφορά από τις δεύτερες Εσπερίδες στον 1 βαθμό!

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-27, 43-39, 60-52.


Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 10 (2), Χαλιβελάκη 9, Ξάνθου 8, Νικολαΐδου 5, Πανταζή 4, Ζικυρίδου 6, Μεντιόλα 14 (2), Ίλιτς 4.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Λότφι): Λυμπερίδου 4, Μαγαλιού 3, Κουτσουνούρη 7, Χάρις 14 (1), Γκαβριλόσκα 2, Ζέρβα 4, Μίλκοβα 18, Κυριατζίδου.

* Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει ρεπό.

Άνοιξε ο δρόμος της Εθνικής για τη συμμετοχή σε ακόμη ένα Euro, μετά την βατή κλήρωση που έγινε στη Βαρσοβία!


 Νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την προκριματική φάση του Euro 2012 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Και είναι γεγονός ότι η κληρωτίδα ήταν ευνοϊκή απέναντι στην Εθνική μας ομάδα, αφού για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια μας έφερε αντιμέτωπους με ομάδες που είτε γνωρίζουμε, είτε είναι στα μέτρα μας, είτε αποτελούν πολύ αδύναμους αντιπάλους και κατά συνέπεια μας άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση σε ακόμη ένα Euro, το 4ο στην ιστορία μας!

 Κροατία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία, Μάλτα απαρτίζουν τον 6ο όμιλο, που φυσικά έχει ως ξεκάθαρα φαβορί την Κροατία και την Ελλάδα για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων.

Αναλυτικά οι 9 όμιλοι
1ος όμιλος:
Γερμανία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν
2ος όμιλος: Ρωσία, Σλοβακία, ΕΪΡΕ, ΠΓΔΜ, Αρμενία, Ανδόρα
3ος όμιλος: Ιταλία, Σερβία, Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβενία, Εσθονία, Νησιά Φερόε
4ος όμιλος: Γαλλία, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Αλβανία, Λουξεμβούργο
5ος όμιλος: Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
6ος όμιλος: Κροατία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία, Μάλτα
7ος όμιλος: Αγγλία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ουαλία, Μαυροβούνιο
8ος όμιλος: Πορτογαλία, Δανία, Νορβηγία, Κύπρος, Ισλανδία
9ος όμιλος: Ισπανία, Τσεχία, Σκωτία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν

Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι επικεφαλής των 9 ομίλων και η καλύτερη δεύτερη.
Οι υπόλοιπες 8 ομάδες που θα τερματίσουν στις δεύτερες των ομίλων τους θα διαμορφώσουν 4 ζευγάρια και θα δώσουν αγώνες μπαράζ, εντός και εκτός έδρας, για τα εναπομείναντα 4 εισιτήρια.
Πολωνία και Ουκρανία έχουν προκριθεί αυτόματα στην τελική φάση ως διοργανώτριες.

Οι ημερομηνίες της προκριματικής φάσης:
3/4 και 7 Σεπτεμβρίου 2010
8/9 και 12 Οκτωβρίου 2010
25/26 και 29 Μαρτίου 2011
3/4 και 7 Ιουνίου 2011
2/3 και 6 Σεπτεμβρίου 2011
7/8 και 11 Οκτωβρίου 2011 

Ημερομηνίες μπαράζ:
11/12 και 15 Νοεμβρίου 2011

 
 Αντικειμενικά λοιπόν κληρωθήκαμε σε βατό όμιλο. Το ότι πήραμε την Κροατία από το πρώτο γκρουπ, των μεγαθηρίων, είναι καλό, αφού οποιαδήποτε άλλη εκ των Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισπανία (εξαίρεση ίσως μόνο η Πορτογαλία) απλά δεν παίζεται και λογικά θα καταλάμβανε την πρώτη θέση του ομίλου. Ενώ τώρα θα διεκδικήσουμε την πρωτιά απ' τους Κροάτες και μάλιστα με αξιώσεις. Και ακόμη κι αν η Κροατία έρθει πρώτη (είναι το φαβορί όπως και να το κάνουμε) έχουμε όλα τα φόντα να κερδίσουμε όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους του ομίλου μας και να προκριθούμε μαζί με τους Κροάτες απευθείας στα τελικά του Euro ως η καλύτερη 2η ομάδα των 9 ομίλων!

 Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν και είναι πολύ μακρυά, άλλωστε μια πρώτη ματιά ρίχνουμε και τίποτα περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι η Εθνική Ελλάδος πριν ασχοληθεί με το... επόμενο Euro, έχει να παίξει ένα Mundial το καλοκαίρι που έρχεται στη Νότια Αφρική, όπου θέλει όσο τίποτε άλλο να "ξεπλύνει" τη ντροπή που κουβαλάει από τη μία και μοναδική παρουσία της σε τελική φάση Mundial, εκείνο του 1994 στην Αμερική...

 Μετά το Mundial, θα έχουμε χρόνο να αναλύσουμε τους αντιπάλους μας και να ασχοληθούμε με τα προκριματικά του επόμενου Euro, ίσως μάλιστα και με το "χτίσιμο" μίας καινούριας ομάδας...