24/11/12

3χ3 το πόλο, ήττα αλλά με βαθμό το βόλεϊ ανδρών, νέα ήττα για τα κορίτσια, που μπλέκουν...

 

 Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς της Α1 πόλο ανδρών πέτυχε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 9-7 του ΝΟ Χανίων στο ΟΑΚΑ.

 Αν και δυσκολεύτηκε στο α' ημίχρονο, το γ' οκτάλεπτο ήταν καθοριστικό, καθώς οι πολίστες του Κουντουδιού ξέφυγαν με δύο γκολ, προβάδισμα που κράτησαν μέχρι τη λήξη του αγώνα. Έτσι το Τριφύλλι μετράει 3χ3, κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μιας και τη φετινή σεζόν οι στόχοι της ομάδας έχουν αλλάξει με τους ιθύνοντες αλλά και τους αθλητές να κάνουν λόγο για παραμονή της ομάδας στην Α1.. 

 Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 3-1, 3-3

 Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Λέντζος, Σιδέρης, Γερακούδης, Κόχειλας Ν., Κουρλιάφτης 1, Παπαδόγκωνας 3, Δερμιτζάκης Δ. 1, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 2, Αφρουδάκης Ζ., Κατσαούνης, Δερμιτζάκης Χρ. 2, Φώσκολος, Οικονομίδης, Παρασκευόπουλος.
 ΝΟ Χανίων (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Κοκόνας, Σαρτζετάκης, Σολογάνης, Μαζοκοπάκης, Μπατάκης, Πετρόχειλος, Χαριτάκης 2, Δασκαλάκης, Βιζυράκης 2, Βλοντάκης 3, Μιγιάκης, Βίσμπας.


 * Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Α1 βόλεϊ ανδρών. Αυτήν τη φορά, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη ηττήθηκαν από τον Παμβοχαϊκό στη Γλυφάδα με 2-3 σετ και τουλάχιστον πήραν ένα βαθμό.
 Αν και προηγήθηκαν 2-1 οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν το ματς γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα τους σε έξι αγώνες.

 Τα σετ: 18-25, 25-23, 25-23, 19-25, 9-15 


 * Νέα ήττα και για τα κορίτσια, η οποία βάζει σε μπελάδες την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε στη Θεσσαλονίκη όμως γνώρισε «καθαρή» ήττα με 3-0 σετ από το κολέγιο Ανατόλια και δεν μπορεί να ξεκολλήσει με τίποτα από την τελευταία θέση.
 
 Τα σετ: 25-23, 25-22, 25-20
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

23/11/12

Μαπόορο Καντού - Παναθηναϊκός 69-71, σπουδαίο «2», σούπερ Μπράμος!

 

 Με τον Μάικ Μπράμος να βρίσκεται σε καυτό βράδυ πετυχαίνοντας 7/9 τρίποντα ο Παναθηναϊκός αν και αγωνίστηκε χωρίς Σόφο, Πάνκο, Σκορδίλη και με ανέτοιμους τους Ούκιτς, Τσαρτσαρή επικράτησε της Καντού 71-69 στην Ιταλία και σφράγισε την πρόκρισή του στο Top-16 της Euroleague!

 Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Ιταλία με πολλά προβλήματα, καθώς στην Αθήνα έμειναν οι Σχορτσιανίτης, Πάνκο, Σκορδίλης ενώ ο Ούκιτς ναι μεν ακολούθησε την αποστολή αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα εξαιτίας του πυρετού που τον ταλαιπωρούσε, όπως και ο Τσαρτσαρής με μικροπρόβλημα τραυματισμού. Ακόμη ο νεοαποκτηθείς Μάρκους Μπανκς πήρε χρόνο συμμετοχής όμως έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να ενσωματωθεί στην ομάδα, αν και γενικά είχε θετική παρουσία. 
 Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, με το πολυβόλο Μπράμος, άξιο συμπαραστάτη τον Διαμαντίδη και πολύ καλούς του Μπανκς, Λάσμε, κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη απέναντι στην ιταλική ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στο Top-16 σε βάρος του Τριφυλλιού. Έτσι με το αποψινό ροζ φύλλο αγώνα ο Εξάστερος σφράγισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση και πλέον θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την έδρα του όπου αντιμετωπίζει διαδοχικά τις Ολίμπια Λουμπλιάνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ώστε να διεκδικήσει την 3η ή και τη 2η θέση του ομίλου πίσω βέβαια απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης. 
 Μετά τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει το πρόγραμμά του στη Ρωσία κόντρα στην Κίμκι, ματς που αναμένεται να κρίνει τη 2η θέση.

 Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-34, 50-54, 69-71

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Μαπόορο Καντού (Τρινκιέρι): Κούντλατσεκ, Μαρκοϊσβίλι 5, Λούνεν 11, Ματζαρίνο, Μπρουκς 6, Τάιους 18, Τάμπου 17, Αραντόρι 10, Κουζίν 2. 
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21 (7/9τρ, 9ρ), Ματσιούλις 6 (6ρ), Άρμστρονγκ 1, Ούκιτς 7, Λάσμε 7 (6ρ), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15 (7 α), Κίτσεν 2, Μπανκς 9.

 * Επιστροφή στην Α1 για τον Παναθηναϊκό, που υποδέχεται τον Παλενευσιανιακό στο ΟΑΚΑ, τη Δευτέρα 26/11 στις 19:00.
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

22/11/12

Παναθηναϊκός - Μάριμπορ 1-0, επιτέλους μια ευρωπαϊκή νίκη! Ζωντανός για πρόκριση

 

 Σε ανοδική πορεία ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μάριμπορ 1-0 στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στον όμιλο και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Ρώμης έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Σκόρερ ο Βιτόλο με πέναλτι στο 70' ενώ ο ίδιος έχασε άλλο ένα νωρίτερα.

 Δεύτερη νίκη λοιπόν για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα, καθώς μετά το 2-0 με τον ΠΑΟΚ το Τριφύλλι νίκησε και τη Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ 1-0 επιδεικνύοντας ξανά θέληση, μαχητικότητα αλλά και με πολλά τρεξίματα και κάποιους ωραίους συνδυασμούς. Καλύτεροι παίκτες ο Βιτόλο, που σκόραρε κερδίζοντας μάλιστα ο ίδιος το πέναλτι ενώ επέδειξε σθένος αναλαμβάνοντας την εκτέλεση τη στιγμή που λίγο νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι απ' την άσπρη βούλα (κατάπιε και πολλά χιλιόμετρα), ο Καρνέζης που ξανά απέκρουσε δυο τρία καλά σουτ των Σλοβένων και ειδικά ένα στις καθυστερήσεις του ματς, ο Μαυρίας με κάποιες καλές ατομικές ενέργειες αλλά και ο Ζέκα που ξαναβρίσκει τον καλό περσινό εαυτό του. Ο Σισοκό πήρε και πάλι πρωτοβουλίες όμως έκανε αρκετά λάθη ενώ κουράστηκε γρήγορα. 

 Η ομάδα πάντως έκανε δεύτερο καλό παιχνίδι, σημείωσε δεύτερη σερί νίκη και δείχνει να έχει ξεμπλοκάρει ψυχολογικά και να παρουσιάζει μια εικόνα ομάδας, που δε βλέπαμε μέχρι πρότινος. Η συνέχεια είναι δύσκολη βεβαίως, καθώς για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «2» στο Λονδίνο επί της Τότεναμ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί αυτός αντί των Άγγλων, που απόψε έφεραν λευκή ισοπαλία στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, ενώ για την Ελλάδα ακολουθεί εκτός έδρας αναμέτρηση στα Χανιά με τον Πλατανιά, όπου θα κληθεί να διευρύνει το εντός τειχών σερί.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Σισοκό (83' Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι (37' τρ. Φορναρόλι), Τοτσέ (72' Πετρόπουλος).
 Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Άργκους, Ραϊσεβίτς, Μίλετς, Μέγιατς, Φιλίποβιτς, Μέρτελ (72' Βίλερ), Τσβιγιάνοβιτς (46' Ποτόκαρ), Ιμπραϊμι, Ταβάρες (78' Ντόντλεκ), Μπέριτς.

19/11/12

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 με εμφανή αγωνιστική βελτίωση και ψυχολογική απελευθέρωση. Παραλίγο... δράμα στο μπάσκετ ανδρών - περίπατος των κορίτσαρων, νέα ήττα στο βόλεϊ ανδρών -πρώτη νίκη για τα κορίτσια

 

 Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε... μόνο 2-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με εμφανή αγωνιστική βελτίωση αλλά και ψυχολογική απελευθέρωση απ' τον Ρότσα, ο οποίος ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους.

 Ζέκα και Βιτόλο οι σκόρερ του Τριφυλλιού στο β' ημίχρονο μετά το ένατο 0-0 των πρώτων 45' στην ιστορία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Τις ηγετικές του ικανότητες επέδειξε ο Σισοκό αγωνιζόμενος ως δεκάρι στην τριάδα του κέντρου, όμως το θετικότερο ήταν η συνολικά καλή εμφάνιση της ομάδας, με πολλά τρεξίματα, πίεση, συνεργασίες, ένα-δύο, αλληλοκαλύψεις, αντοχή και γενικά μια εικόνα που είχαμε καιρό να δούμε.

 Βέβαια όσο και να δούλεψε πάνω στον τομέα της ψυχολογίας ο Ρότσα, αυτή η αγωνιστική μεταμόρφωση (αν και δεν πρέπει να βιαστούμε, ας περιμένουμε να δούμε διάρκεια) ΔΕΝ μπορεί να οφείλεται στο νέο προπονητή, ο οποίος προπόνησε ελάχιστες μέρες τους ποδοσφαιριστές. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει σερί νικών και καλών εμφανίσεων τότε ΔΕΔΟΜΕΝΑ θα σημαίνει πως οι παίκτες έφαγαν τον Φερέιρα. Βεβαίως σωστά έφυγε ο Πορτογάλος και μάλιστα άργησε μετά την επαναλαμβανόμενη κακή εικόνα και τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, όμως άλλο θέμα είναι αυτό και άλλο το γιατί κάποιοι δεν έπαιζαν επίτηδες. Αλλά θα το μάθουμε κι αυτό μετά από χρόνια, όπως τόσα και τόσα που συνέβησαν στο παρελθόν στην Παιανία...

 Το θέμα είναι πως η ομάδα πήρε σπουδαία νίκη - ανάσα και πλέον παίζει τα ρέστα της στην Ευρώπη την Πέμπτη με τη Μάριμπορ, ξανά στο ΟΑΚΑ, όπου αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου που είδε σε ένα ντέρμπι τον Παναθηναϊκό να παίζει επιτέλους μπάλα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (88' Μαρίνος), Κουίνσι, Μαυρίας (64' λ.τ. Φορναρόλι), Τοτσέ (79' Πετρόπουλος).
 ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κουμαλό, Κατσικάς, Έτο (46' Κωνσταντινίδης), Σταφυλίδης, Λαζάρ (56' Λίνο), Κάτσε, Φωτάκης, Ρομπέρ (65' Γιάννου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

 * Μετά την εμφάνιση απ' τα παλιά και την σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός παραλίγο να υποστεί νέο κάζο στην Α1, στη Δράμα αυτή τη φορά, όμως κατάφερε στο τέλος και ύστερα από μια αμφίρροπη αναμέτρηση, να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απ' τον ΚΑΟΔ νικώντας 63-60, με τον Κίτσεν να ταπώνει τον Ζάρα σε σουτ τριών πόντων!

 Τα δεκάλεπτα: 17-19, 27-32, 48-47, 60-63
 Οι συνθέσες και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης 2, Νόουλς 13, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μπένας 2, Μισέλ 6, Κάρτερ 3, Κακαρούδης 16, Ντέιλ 6, Ζάρας, Ιωάννου 3, Πάλμερ 3.
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 12 (6ρ), Μπράμος 5, Πάνκος 10, Ματσιούλις 9 (8ρ), Λάσμε 2, Διαμαντίδης 17, Κίτσεν 4, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης 2. 

 * Σούπερ εμφάνιση για τους κορίτσαρους στο μπάσκετ και νίκη με το εντυπωσιακό 73-33 επί του Πανιωνίου στον κατάμεστο Τάφο του Ινδού. Μετά την ήττα στις λεπτομέρειες απ' τον Αθηναϊκό, τα κορίτσια της Σαμαντούρα διέλυσαν τον Πανιώνιο με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Ντέλβα και τώρα ετοιμάζονται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη νεοφώτιστη Τερψιθέα στη Γλυφάδα την ερχόμενη Κυριακή.
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός(Σαμαντούρα): Καλέντζου, Βλάνη, Κόνιαλη 2, Μαγκλάρα 8, Κωτούλα 6, Χριστινάκη 1, Σλούκα 9(1), Δίελα 8, Χρονοπούλου 1, Ντέλβα 23, Μοσχοπούλου 2, Θεολόγου 13. 
 Πανιώνιος(Τόλιας): Ερμίδου, Σαλιάι, Δανούση 8, Σεμανιάκου 6, Γιαμπάνη 9, Μπάμπη, Στεργιοπούλου, Ηλιάδη, Γρηγορίου 8, Τζιάτα 2, Ρίζου.

 * Νέα ήττα για το βόλεϊ αντρών, για την 6η αγωνιστική, αυτήν τη φορά στη Λαμία με 3-0 σετ απ' την τοπική ομάδα, στη χειρότερη ίσως φετινή εμφάνιση για τους παίκτες του Στέλιου Καζάζη. Στην τελευταία θέση... μαζί με Ηρακλή ο Παναθηναϊκός.
 Τα σετ: 25-12, 25-19, 25-17.
 Οι συνθέσεις και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Χριστοφορίδης 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ),
Κόμελ 12 (11/17 επ., 1 μπλοκ, 80% υπ. - 35% άριστες), Χαντ 12 (10/14 επ., 2
μπλοκ, 100% υπ. - 50% άριστες), Δημητριάδης 1, Φίλιπας 11 (8/16 επ., 1 άσο, 2
μπλοκ), Σφενδυλάκης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Γκούζντα -λ (63% υπ. - 50% άριστες)/
Γιαννέλης, Καρβούνης 1.
 Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός, Ραγκουζόνι 12 (10/23
επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ιωάννου 6 (6/14 επ., 70% υπ. - 25% άριστες), Πρωτοψάλτης
2 (1/13 επ., 1 άσο, 86% υπ. - 33% άριστες), Στίγγας 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ),
Βόγκελ 5 (3/4 επ., 2 μπλοκ). Ζήσης -λ (81% υπ. - 38% άριστες) / Μανιόπουλος,
Βολουδάκης, Λιόντας.

 * Αντιθέτως, τα κορίτσια πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας των Βριλησσίων με 3-1 σετ στην Κυψέλη, με κορυφαία την Βασιλαντωνάκη.
 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Κουντουρά 10 (1 άσος, 5/8 επ., 4 μπλοκ), Ιχτιάρη 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 16 (1 άσος, 11/23 επ., 4 μπλοκ), Καββαδία 9 (1 άσος, 5/7 επ., 3 μπλοκ), Μαλουσάρη 5 (4/20 επ., 29% υπ., 1 μπλοκ), Νούσια 19 (18/28 επ., 47% υπ., 1 μπλοκ), Μάρκου (λ, 19% υπ.), Γεωργίου (λ, 40% υπ.), Σωτηρίου 2 (1 άσος, 1/4 επ.), Λιάγκη.
 Βριλήσσια (Μάρκος Κωβαίος): Γιοβάνη 11 (1 άσος, 8/25 επ., 2 μπλοκ), Γκότζη 14 (4 άσοι, 10/23 επ., 41% υπ.), Μαβιλίδη 4 (4/6 επ.), Σιλχάνοβα 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Καραγιώργου 11 (1 άσος, 4/10 επ., 6 μπλοκ), Πετρουλάκη (5/8 επ.), Κοκκίου (λ, 28% υπ.), Κωκλανάκη 10 (10/19 επ., 20% υπ.).