18/6/10

1ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Νότια Αφρική - Ουρουγουάη 0-3, Γαλλία - Μεξικό 0-2. Ουρουγουάη και Μεξικό με το ενάμιση πόδι στους "16".


 Χθες το βράδυ στο πρώτο ματς της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η Ουρουγουάη με 2 γκολ του Ντιέγκο Φορλάν κέρδισε εύκολα 0-3 την Νότια Αφρική και ουσιαστικά έθεσε εκτός συνέχειας τους διοργανωτές που απογοήτευσαν το κοινό τους με αυτή τη βαριά ήττα.
 Στο 24' με σουτ και στο 80' με πέναλτι τα γκολ του Φορλάν, ενώ το 0-3 το οποίο θα ευνοήσει την Ουρουγουάη σε περίπτωση ισοβαθμίας έκανε στο 95' ο Αλβάρο Περέιρα, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της ομάδας του Όσκαρ Ταμπάρες.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ν. Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κούνε, Γκάξα, Μασιλέλα, Κουμάλο, Μοκοένα, Λετσολονιάνε (57' Μορίρι), Ντίκγκατσοϊ, Πίενααρ (79' Τζόσεφς), Μοντίσε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα.
 
 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε (71' Αλβάρο Φερνάντες), Μάξι Περέιρα, Πέρες (+90' Γκαργκάνο), Αρεβάλο, Καβάνι (89' Σεμπάστιαν Φερνάντες), Αλβάρο Περέιρα, Σουάρες, Φορλάν.



 Στο δεύτερο ματς του ομίλου που διεξήχθει απόψε στο "Πίτερ Μοκάμπα Στέιντιουμ" του Πόλοκβεϊν το Μεξικό παίζοντας μεγάλη μπάλα κέρδισε για πλάκα τη Γαλλία του πανίβλακα Ντομενέκ και ουσιαστικά μαζί με την Ουρουγουάη είναι σχεδόν περασμένοι στους "16". Οι δυο τους άλλωστε κοντράρονται την τρίτη αγωνιστική έχοντας από 4 βαθμούς τη στιγμή που Γαλλία και Ν. Αφρική που θα παίζουν μεταξύ τους έχουν από 1. Άρα πολύ πιθανό είναι Ουρουγουάη - Μεξικό να εξασφαλίσουν την πρόκριση με ένα "χ" στο μεταξύ τους ματς, αλλά ακόμη και νικητής να βγει στο πλαίσιο της διεκδίκησης της πρωτιάς, ο ηττημένος θα προκριθεί επίσης έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους άλλους δύο.
 Οι Ερνάντεζ στο 64' και Μπλάνκο στο 79' με πέναλτι τα γκολ των Μεξικανών που κυριάρχησαν στο γήπεδο, έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και βρίσκονται μια ανάσα από μία μεγάλη πρόκριση από τον πιο δύσκολο όμιλο του Μουντιάλ.
 Και οι δύο σκόρερ του Μεξικό προήλθαν από τον πάγκο. Ο Χαβιέρ Ερνάντεζ, ο πιτσιρικάς που έχει κλείσει η Μαν. Γιουνάιτετ, προκάλεσε πολλά προβλήματα στη γαλλική άμυνα και στο 64' μετά από μαγική μπαλιά του μεγάλου αρχηγού, Ράφα Μάρκες, πέρασε και τον Λορίς και έκανε το 0-1. Και ο πρώην μέγας σκόρερ του Μεξικό, ο 37χρονος πια Κουατεμόκ Μπλάνκο με πολύ ωραία εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μπαρέρα, η τρίτη αλλαγή του Αγκίρε.
 Οι Γάλλοι έκαναν κανά δυο σουτ αλλά τίποτα περισσότερο. Ήταν ομάδα χωρίς προσανατολιμσό, χωρίς αγωνιστικό πλάνο, ανύπαρκτη. Χωρίς γκολ μετά από 2 ματς η Γαλλία...
 Ο Ντομενέκ πάντως είναι ανυπόφορος. Πρέπει να είναι μακράν ο χειρότερος προπονητής του Μουντιάλ. Επιμένει με τον Ανελκά που είναι για τα μπάζα. Όπως και στο πρώτο ματς έτσι και απόψε πέρασε στη θέση του τον Ζινιάκ που και πάλι δεν ακούμπησε μπάλα. Ανρί και Σισέ δεν τους βάζει καθόλου. Και σε αυτή την ομάδα(;) κατά τον βλακα Ντομενέκ δεν χωρούσε ο Μπενζεμά!
 Στο δε 80' μετά το 0-2 ο βλάκας σήκωσε Ανρί και Σισέ για προθέρμανση. Αλλά μάλλον... τους ξέχασε αφού μέχρι το τέλος δεν έκανε τελικά την τρίτη αλλαγή!
 Αλλά το χειρότερο δεν είναι ούτε οι επιλογές παιχτών, ούτε οι αλλαγές συστημάτων που κάνει, ούτε το ανύπαρκτο κοουτσάρισμα από τον πάγκο, ούτε η εμφανής βλακεία που τον διακρίνει. Το χειρότερο σε αυτόν τον άνθρωπο είναι ότι έχει καταντήσει σούργελο μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου πριν από μερικά χρόνια... Και το ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ΟΛΗ η Ευρώπη βλέπει ότι είναι πανηλίθιος αλλά η ομοσπονδία της Γαλλίας τον κρατάει στον πάγκο των Τρικολόρ...

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκοβού (69' Βαλμπουένα), Εβρά, Τουλαλάν, Μαλουντά, Ντιαμπί, Ανελκά (46' Ζινιάκ).
 
 Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Μάρκεζ, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο (62' Μπλάνκο), Βέλα (32' Μπαρέρα), Μορένο, Χουάρεζ (55' Χερνάντεζ), Ντος Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: