10/8/12

Malaga C.F - Panathinaikos στα play offs του Champions League

 Η ισπανική Μάλαγα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League. Η ρεβάνς διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο.
  Δια μέσου Ισπανίας θα διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Champions League o Παναθηναίκός... Η κληρωτίδα της UEFA έστειλε στο δρόμο του τη Μάλαγα, την πρώην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και του Κουίνσι Αμπέγιε.
 Μία κλήρωση που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για την πρόκριση, αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν του δίνει το δικαίωμα να θεωρήσει ότι είναι το φαβορί.
 Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Λα Ρομαρέδα της Ανδαλουσίας και η ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μία εβδομάδα αργότερα.


Το προφίλ της Μάλαγα

Την κακή παράδοση που έχει κόντρα σε ισπανικές ομάδες θα κληθεί να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός αφού θα βρει μπροστά του την Μάλαγα.
Η Ισπανική ομάδα που με τον Σεΐχη Αλ Τανί προσπάθησε να μπει σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις ωστόσο τα χρήματα δεν έφεραν την ευτυχία. Αντίθετα, σήμερα η ομάδα της Ανδαλουσίας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τον Σεΐχη να ετοιμάζεται να κουνήσει μαντίλι.
Ο Ρούντ Φαν Νίστερλοϊ κρέμασε τα παπούτσια του, ενώ Καθόρλα (Άρσεναλ), Ροντόν (Ρούμπιν Καζάν), Απόνιο (Σαραγόσα) και Τόρες (Λεβάντε) αποχώρησαν. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους Ματάισεν, Μαρέσκα, Χοακίν και Τουλαλάν. Ακόμα και ο προπονητής της, Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι υπ' ατμόν.
Όπως και να έχει πάντως η Μάλαγα ακόμα και με τους παίκτες που μένουν διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο και παραμένει ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό.
Η μέχρι στιγμής εικόνα της
Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια καθαρή εικόνα για την ισπανική ομάδα.
Η Μάλαγα έχει δώσει έξι φιλικά με τα πιο δυνατά να είναι αυτά κόντρα στην Γιουβέντους  και τον Ολυμπιακό. Συνολικά η αντίπαλος του Παναθηναϊκού μετά δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

 Από prasinanea

Ταμπλό πρωταθλητών
Βασιλεία (Ελβετία) - Κλουζ (Ρουμανία)
Χέλσινμποργκ (Σουηδία) - Σέλτικ (Σκωτία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Χαποέλ Κιριάτ (Ισραήλ)
ΑΕΛ (Κύπρος) - Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ταμπλό μη πρωταθλητών
Μπράγκα (Πορτογαλία) - Ουντινέζε (Ιταλία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Μάλαγα (Ισπανία) - Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Λιλ (Γαλλία) - Κοπεγχάγη (Δανία)


 * Μπορεί η Μάλαγα να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα αλλά ποιος δεν ταλανίζεται στη σημερινή, σάπια και για τον αθλητισμό εποχή; Άλλωστε και ο Παναθηναϊκός με την πρόκριση επί της Μάδεργουελ πήρε σημαντική οικονομική ανάσα. Για το Τριφύλλι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League δείχνει δύσκολη, καθώς η Μάλαγα αφενός διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, παρά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, αλλά κυρίως προέρχεται από μία χώρα κόντρα στην οποία ο Παναθηναϊκός και η Ελλάδα γενικότερα, έχει κάκιστη παράδοση. Όλοι άλωστε οι πιθανοί αντίπαλοι ήταν δύσκολοι, οπότε οποιαδήποτε «προτίμηση» θα εμπεριείχε υψηλό ρίσκο. Όλα, όπως κάθε φορά, θα κριθούν στο γήπεδο.





















































































































































































































9/8/12

Παναθηναϊκός - Μάδεργουελ 3-0, εύκολα αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει «κλείδωσε» ομίλους


 Σπατάλησε ένα ημίχρονο, στη συνέχεια έπαιξε όσο έπρεπε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε -ξανά- τη Μάδεργουελ 3-0 (Λάζαρος, Μαυρίας, Σισοκό) και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Champions League. 

 Η διαφορά δυναμικότητας με τους Σκοτσέζους ήταν δεδομένη και μεγάλη, το 2-0 του πρώτου ματς σκορ ασφαλείας και το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς-τυπική διαδικασία της Αθήνας ήταν να σφραγίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ με ωραίο ποδόσφαιρο και αρκετά γκολ.
 Το δεύτερο το είδαμε στο ΟΑΚΑ, με τους Χριστοδουλόπουλο (ωραίο φάουλ, 52'), Μαυρία (ατομική ενέργεια, 75', ξανά με το που μπήκε αλλαγή) και Σισοκό (πλασέ, 82', πρώτο γκολ με ΠΑΟ) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. 
 Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ενθουσίασε το Τριφύλλι, παρά τα όσα θα διαβάσετε αριστερά και δεξιά, από αρθρογράφους που ψάχνουν πρόβατα να ταΐσουν σανό.
 Βεβαίως απ' την άλλη πλευρά δε θα πάμε στο άλλο άκρο, αυτό της αναίτιας κριτικής, που επίσης πολλοί αρέσκονται να σκούν, ως γεννημένοι γκρινιάρηδες και μίζεροι. Βρισκόμαστε ακόμη στο κατακαλόκαιρο, η ομάδα είχε σφραγίσει την πρόκριση με ακόμη ένα ευρωπαϊκό διπλό, μπορεί όντως να σπατάλησε άσκοπα 45', όμως έφτασε δια περιπάτου σε ένα 3-0 και με συνολικό goal average 5-0 απέκλεισε τους άπειρους Σκωτσέζους για να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το περσινό πατατράκ (εξασφάλισε Europa League, πάει φυσικά για Champions).
 Ο Μαυρίας σκόραρε ξανά με το που πέρασε στο ματς και ίσως θα πρέπει να λογαριάζεται περισσότερο απ' τον Φερέιρα, ο Λάζαρος με τον Σισοκό μπορούν να φτιάξουν ένα τρομερό δίδυμο, ο Βιτόλο κάνει πολλή δουλειά στο κέντρο, αλλά του λείπει ένα ταίρι (θα αναπολούμε σύντομα τον Σιμάο) και ο Μπουμσόνγκ είναι πραγματικός βράχος στην άμυνα, μόνο που επίσης θέλει έναν εξίσου καλό δίπλα του. Να μπει στην ομάδα κι ο Κουίνσι κι αν ο Φορναρόλι αποδειχθεί σκόρερ (ο Τοτσέ δεν κάνει), τότε το μόνο κενό του Τριφυλλιού ενόψει της σεζόν που μόλις ξεκίνησε θα είναι ένας δημιουργικός χαφ, ένα δεκάρι, μιας και ο Λάζαρος μπορεί να κάνει άλλες δουλειές, όχι όμως (και) αυτήν.
 Ο Φερέιρα, τέλος, χειροκροτήθηκε ξανά απ' τον κόσμο, με τον οποίο έχει αναπτύξει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοστήριξης, μένει να δούμε θετικά αποτελέσματα και στην πράξη. 

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (71' Κατσουράνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (78' Πετρόπουλος), Σισοκό, Τοτσέ (71' Μαυρίας).
 Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάμελ, Λο, Χάτσισον, Χέιτελι, Ογιάμα, Μέρφι, Λάσλεϊ, Ράμσντεν, Ντέιλι (76' Χίνγκντον), Κάμινς (76' Ανγκόλ).

* Καλή μας κλήρωση λοιπόν, την Παρασκευή 10/8, 13:00, όπου καλό θα ήταν να αποφύγουμε Μάλαγα (λόγω Ισπανίας, αν και αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα), Ουντινέζε, Λιλ και να πέσουμε με Γκλάντμπαχ ή Φενέμπαχτσε.