13/3/10

Στο final-4 του κυπέλλου, που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός 0-3. Τελικός "αιωνίων" αύριο!


 Με μεγάλη άνεση και παίζοντας καλό βόλεϊ ο Παναθηναϊκός κέρδισε στον ημιτελικό του final-4 3-0 σετ τον Πανελλήνιο στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου, που θα διεξαχθεί αύριο στις 19:00 στο ίδιο γήπεδο. Αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο "αιώνιος αντίπαλος", Ολυμπιακός, που νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει, επίσης εύκολα, τον Ηρακλή με 3-0.

 Οι νταμπλούχες Ελλάδας θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον τίτλο τους στο θεσμό, ενώ αντίθετα οι "ερυθρόλευκες" για πρώτη(!) φορά φτάνουν στον τελικό και φυσικά είναι η πρώτη μάχη "αιωνίων" σε τελικό κυπέλλου στην ιστορία του αθλήματος!

 Σήμερα, απέναντι στον Πανελλήνιο τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα. Ήταν σοβαρές και αποφασισμένες να πάρουν τη νίκη - πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Δια περιπάτου πήραν και τα τρία σετ και έφτασαν στο 3-0 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

 Τα σετ: 17-25, 14-25, 16-25.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Νίκος Μπουτσουρής): Χριστοδούλου 2π. (1/3 επ., 1 μπλοκ), Λίβινγκστον 19 (18/32 επ., 1 άσος)), Πλαγιαννάκου 1 (1/8 επ., 30% υπ.), Γκούσταφσον 6 (6/18 επ., 56% υπ.), Ναούμοβα 2 (2/5 επ.), Λαμπρινίδου 1 (1 άσος), Κίτσου (λ-44% υπ.) / Παπαγιάννη.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τάκης Φλώρος): Κουτουξίδου 3π. (2/2 επ., 1 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 9 (9/17επ.), Μόλναρ 14 (12/18 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τομάσεβιτς 9 (7/16επ., 1 μπλοκ, 1 άσος), Τζανακάκη 8 (3/11 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Χατζηνικολάου 10 (4/10 επ., 3 μπλ., 3 άσοι), Μυλωνά (λ- 62%).

Παναθηναϊκός - Χίος 8-5, μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη για το Τριφύλλι!

 Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα της Χίου, όπου για την 18η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών, οι πράσινοι επικράτησαν με 8-5 των αντιπαλων τους, κάνοντας ένα βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ της φετινής περιόδου, με τέσσερις στροφές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της.
 Οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς είχαν σχεδόν την καθολική υπεροχή στο ματς, με εξαίρεση ίσως το πρώτο οχτάλεπτο, όπου η εικόνα των δύο ομάδων αλλά και το σκορ (2-2) μαρτυρά απόλυτη ισορροπία.
 Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι δεν έπαιξαν καλά (ούτε και η Χίος), ωστόσο έκαναν τα λιγότερα λάθη και σε συνδυασμό με τις περισσότερες φορές που έπαιξαν με παίχτη παραπάνω -και το εκμεταλλεύτηκαν-, έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση.
 Πρώτη φορά πάντως στη φετινή σεζόν, είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει τόσες περισσότερες φορές με παίχτη παραπάνω, από τον αντίπαλο του!
 Γενικά το ματς ήταν κακό και τα λάθη πάρα πολλά, ενώ ο Γιώργος Ρέππας για μία ακόμη φορά ήταν απ' τους διακριθέντες του Τριφυλλιού, πραγματοποιώντας καλές αποκρούσεις. Πολύ καλός και ο Χριστόφορος Δερμιτζάκης, που σημείωσε 3 γκολ, καλύπτοντας με το παραπάνω την σημαντική απουσία του Γιώργου Τσόκα!

 Μεγάλη νίκη λοιπόν, που φέρνει τον Παναθηναϊκό στους 17 βαθμούς, ισόβαθμο στην 4η θέση με Βουλιαγμένη, Νο Πατρών, Λάρισα και λογικά και με το Παλιαό Φάληρο, που υποδέχεται αργότερα τον Ποσειδώνα. Ο ΠΑΟΚ λογικά δεν χάνει την 3η θέση, με ΟΣΦΠ, Πανιώνιο να τερματίζουν 1ος και 2ος αντίστοιχα, μετά και τη νίκη των ερυθρολεύκων στο μεταξύ τους ντέρμπι με 8-7.
 Όλα αυτά κι ενώ απομένουν πλέον 4 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-4, 8-5.

Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Δερμιτζάκης 3, Καφετζόπουλος 2, Βουλγαράκης 1, Βράνιες 2.

 
 * Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Λάρισα και καλείται πλέον να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα και εκτός έδρας, αν θέλει να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

12/3/10

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 82-79. Αντίο στην Ευρωλίγκα με νίκη για τον Παναθηναϊκό που δυστυχώς, αναπόφευκτα, αφήνει εκτός προημιτελικών και το Μαρούσι


 Χωρίς πέντε παίχτες στη σύνθεση του, και μάλιστα έναν σε κάθε θέση, που άνετα κάνουν μία 5άδα: Σπανούλης, Διαμαντίδης, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής και Πέκοβιτς (απίστευτο!), ο Παναθηναϊκός, παίζοντας για την τιμή του αλλά και για να διορθώσει κάπως την εικόνα του, για την τελευταία αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκα, κέρδισε το Μαρούσι με 82-79 και τερμάτισε τρίτος στον όμιλο, με απολογισμό 2 νίκες - 4 ήττες. Παράλληλα, οι πράσινοι άφησαν εκτός συνέχειας το Μαρούσι, καθώς με την ήττα της Παρτίζαν από τη Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Μπαρτζώκα εάν κέρδιζε τον Παναθηναϊκό, θα ήταν εκείνη που θα ακολουθούσε τους Ισπανούς στους "8"!
 Κρίμα για την Μαρουσάρα, που πραγματικά φέτος κάνει μια εκπληκτική χρονιά, έχει σημειώσει ήδη τρομερές νίκες και νομίζω ότι από τους Σέρβους ήταν καλύτερη ομάδα...
 Όπως και να 'χει, ο Παναθηναϊκός δεν κάνει χάρες, διέλυσε την Παρτίζαν μες στο Βελιγράδι και κέρδισε δύσκολα και το Μαρούσι, όπως "Ζοτς" και παίχτες είχαν δηλώσει. Μπορεί όλοι να νιώσαμε λίγο περίεργα που πρακτικά "στείλαμε" τους Σέρβους στους "8" σε βάρος Ελληνικής ομάδας, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι που δεν καθίσαμε να χάσουμε, αφού κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στον Αυτοκράτορα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

 Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή και με εξαίρεση εκείνο το 13-5 υπέρ μας, στην αρχή του αγώνα, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων!
 Μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου ο Γιασισκεβίτσιους με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 82-79 και τους Κις, Καϊμακόγλου να αστοχούν σε διαδιοχικά, μακρινά τρίποντα.
 Καλύτερος παίχτης των πρασίνων, ο Μάικ Μπατίστ με 21 πόντους, πολλά ριμπάουντ και καλά ποσοστά ευστοχίας.

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κέρδισε, το Μαρούσι δεν κατάφερε να επαναλάβει τον θρίαμβό του επί των Πρωταθλητών, και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με τις Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν να συνεχίζουν.

 Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 61-60, 82-79.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 7, Μπατίστ 21, Φώτσης 7, Χέισλιπ 6, Νίκολας 10(1), Καλάθης 9(1), Σερμαντίνι 11, Βεργίνης, Μπόγρης, Γιασικεβίτσιους 11.

  Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κις 13(4), Πελεκάνος 9(1), Μπατής 7(2), Χόμαν 13, Νάντζφεϊ 7(1), Μαυροειδής 11, Καλάθης 3(1), Αριγκμπάμπου 2, Καϊμακόγλου 4, Κουμπούρας, Λούκας 10.

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-3


 Όπως και μετά το πρώτο ματς με τη Ρόμα και την επική ανατροπή, "φαινόταν" το πράγμα ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει την πρόκριση στην Ιταλία, έτσι κι εχθές έχω την αίσθηση ότι το ματς είχε φανεί πολύ πριν αρχίσει ότι πήγαινε να στραβώσει. Και αναφέρομαι στα εξής τρία πραγματάκια:

 Πρώτον, το περιρρέον κλίμα που είχε δημιουργηθεί -και που προσωπικά είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου- και είχε να κάνει με "μία εύκολη βραδιά", "πρόκριση απ' το πρώτο ματς", "για πλάκα στους "8"" και κουβέντα, που περνούσε ιδιαίτερα μέσα από τις "αντικειμενικές" κωλοφυλλάδες, για "πορεία μέχρι και τον τελικό του Αμβούργου". Για καθίστε ρε παιδιά, τί παίζουμε, κανά κυπελλάκι Ελλάδος; Σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετέχουμε. Το ότι σημειώσαμε μία τεράστια, επική πρόκριση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα το επαναλαμβάναμε απέναντι σε ανάλογο μεγαθήριο. Ούτε όμως σημαίνει ότι θα θεωρούσαμε αυτονόητο πως θα προσπεράσουμε εύκολα το εμπόδιο μίας βέλγικης ομάδας. Το ότι στο ζευγάρι Παναθηναϊκός - Σταντάρ υπήρχε φαβορί, όντως υπήρχε. Και σαφώς αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Αλλά για σταθείτε ρε παιδιά, πόσο καλύτερο θεωρούμε το δικό μας πρωτάθλημα από αυτό του Βελγίου και πόσο σπουδαιότερα πράγματα έχουμε κάνει σε επίπεδο συλλόγων (με εξαίρεση τον ΠΑΟ) από τις βέλγικες ομάδες;;
 Στο ποδόσφαιρο δεν έχεις δικαίωμα να υποτιμήσεις Κανέναν. Πόσο μάλλον όταν η διαφορα δυναμικότητας είναι υπαρκτή αλλά δεν είναι μεγάλη!
Την Τετάρτη, για την Ρεάλ Μαδρίτης έσβησε το όνειρο συμμετοχής στο τελικό του Champions League (και παράλληλα πήγαν στράφι τα 220 εκατομμύρια € των καλοκαιρινών μεταγραφών!), που θα διεξαχθεί και στην έδρα της, μετά το 1-1 στο Μπερναμπέου με τη Λυών, μετά και την ήττα με 1-0 στο πρώτο μας. Είναι η 6η σερί χρονιά που η "Βασίλισσα της Ευρώπης" δεν φτάνει ούτε μέχρι τους "8" της διοργάνωσης!
 Κι εμείς θεωρούμε "δεδομένες" προκρίσεις επί ελαφρώς ασθενέστερων αντιπάλων...

 Δεύτερον, το περίφημο rotation του Νίκου Νιόπλια. Μάλιστα...Παρασυρμένος προφανώς και ο προπονητής του Παναθηναϊκού -και οι παίχτες φυσικά- από το προαναφερθέν κλίμα, αλλά και ουσιαστικά "θυσιάζοντας" την Ευρωπαϊκή διάκριση για την κατάκτηση του "μεγάλου φετινού στόχου", αφήνει εκτός 11άδας -εν' όψη Τρίπολης!- τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, τους δύο παίχτες δηλαδή που "τραβάνε" σε όλα τα Ευρωπαϊκά ματς φέτος! Ο Κατσουράνης ήταν ήδη εκτός (τιμωρημένος και άρρωστος), ενώ έμεινε εκτός και ο Σπυρόπουλος. Και έπαιξε ο Δάρλας, που όντας μακριά από καλή φυσική κατάσταση τραυματίστηκε, ο Ρουκάβινα από δεξιά(;), ο Σιμάο και ο Νίνης, που επέστρεψε στις προ Ρόμα, απογοητευτικές του εμφανίσεις.

 Τρίτον, και βασικότερο, η μεγάλη ατυχία για τον Παναθηναϊκό. Η... γαστρεντερίτιδα που ταλαιπώρησε τον Τζόρβα και τον έθεσε εκτός μάχης, με αποτέλεσμα να "επιστρατευτεί" ο Γκαλίνοβιτς. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης με έζωσαν τα φίδια... Τελευταίο, Ευρωπαϊκό ματς του Γκαλίνοβιτς, εκείνο με τη Γαλατασαράι και τα τραγικά λάθη του. Αποτέλεσμα σε εκείνο το ματς: 1-3...

Αυτά λοιπόν πριν το ματς.  Γιατί και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όλα πήγαν στραβά...

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά. Μόλις στο 1', κέρδισε φάουλ στη γραμμή της περιοχής, αλλά ο Σισέ εκτέλεσε άστοχα. Στο επόμενο πεντάλεπτο πιέσαμε, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Όμως, το 0-2 στο 18' με δύο γκολ δώρα από τον Γκαλίνοβιτς, δεν θέλει και πολύ για να κόψει τα πόδια των παιχτών. Δεν είναι εύκολο πράγμα μάγκες, να προσπαθεί η ομάδα και Ένας (1), να την κρεμάει. Ο Κροάτης είχε να αγωνιστεί τόσους μήνες και ευκαιρίες σαν κι αυτή είναι για να αποδείξεις τί αξίζεις. Και έχω την εντύπωση ότι ο Γκαλίνοβιτς εχθές απέδειξε περίτρανα τί αξίζει. Το ειρωνικό χειροκρότημα του κόσμου και το να ΜΗΝ ξαναφορέσει την φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Ως εδώ με αυτόν τον αστείο. Εγώ προσωπικά, δεν θέλω να τον ξαναδώ στην 11άδα, αλλά ούτε και σε αποστολή αγώνα!!

 Πέραν του Γκαλίνοβιτς, Λέτο και Νίνης δεν έκαναν τίποτα κια σωστά έγιναν αλλαγή. Αλλά ούτε ο Ρουκάβινα ήταν καλός. Ο Καραγκούνης με το που μπήκε έδωσε φανερά πνοή στην ομάδα και από δική του σέντρα με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Βύντρα (ο καλύτερος χθες για μένα) έκανε το 1-2. Ακολούθησε ένα 5λεπτο καλό για τον Παναθηναϊκό, με πίεση και μια δυο ακόμη καλές στιγμές. Μετά, οι καραγκιόζηδες της Σταντάρ (πραγματικά τέτοια πράγματα δεν είχα ξαναδεί!) έκαναν απίστευτες καθυστερήσεις, από τον τερματοφύλακα, που έκοβε βόλτες στην περιοχή του(!), μέχρι τους υπόλοιπους που σωριάζονταν στο έδαφος. Ο ρυθμός έπεσε, ο χρόνος περνούσε και τα νεύρα των παιχτών μεγάλωναν. Με το 1-2 και τον Δάρλα να φαίνεται πολύ κουρασμένος και εκτός κλίματος, ο Νιόπλιας έπρεπε να ρισκάρει, αλλάζοντας τον Έλληνα μπακ και περνώντας τον Λάζαρο. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε, βγήκε όμως ο Ρουκάβινα (που βέβαια ήταν κακός), ο Δάρλας έμεινε στο γήπεδο, έκανε ένα σπριντ και τραυματίστηκε... Δεν μπορούσε να περπατήσει καν, δεν μπόρεσαν να συννενοηθούν(!) με τον πάγκο για να αποχωρήσει, και από την πλευρά του μπήκε το τρίτο γκολ των Βέλγων, με τον Δάρλα αμέσως μετά να βγαίνει εκτός γηπέδου για να συνεχίσουμε με 10. Η ζημιά όμως είχε γίνει και η κόκκινη στον Σιμάο στα τελευταία λεπτά, μας αφήνει με λιγότερες λύσεις για τον επαναληπτικό της Πέμπτης.
 Και δεν το λέω φυσικά για την πρόκριση, αλλά για το ντέρμπι τίτλου που ακολουθεί την Κυριακή με τον ΟΣΦΠ. Έκανε ροτέισον χθες ο Νιόπλιας και θα "αναγκαστεί" να βάλε βασικούς στη ρεβάνς!

 Κι ένα τελευταίο, για όσους άρχισαν να φεύγουνε από το 70'(!), από την θύρα 8 έφευγαν (εγώ έχω το διαρκείας στην 6) έχω να πω ένα πράγμα μόνο:
 ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!!!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!

 Ήταν τα ίδια ζώα που έφυγαν και μετά το 1-2 στο 80' από τη... Ρόμα! Τί να πει κανείς για τέτοιους τύπους...


 Οι συνθέσεις του αγώνα:

 Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (46' Καραγκούνης), Ρουκάβινα (71' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46' Σαλπιγγίδη), Σισέ.

 Σταντάρ Λιέγης:
Μπολάτ, Ράμος, Ντεφούρ (21' Γκονζάλες), Μποκανί, Ντε Καμάργκο, Καμοζάτο, Σαρ, Γιουβάνοβιτς (79' Νταλμά), Γκέρσον, Νίκέις (46' Μανγκάλα), Βίτσελ.

* Φυσικά και ο μεγάλος στόχος ήταν και παραμένει το πρωτάθλημα.

* Επιλογές ανάμεσα σε Ευρωπαϊκό ματς και παιχνίδι στην... Τρίπολη ΔΕΝ κάνεις. Ο Παναθηναϊκός θέλουμε και πρέπει να πρωταγωνιστεί ΟΠΟΥ κι αν αγωνίζεται!

*      ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!!!!!!!!

8/3/10

ΕΑΠ - Παναθηναϊκός 1-3, πρώτο στην κανονική περίοδο το Τριφύλλι!


 Στο σούπερ ντέρμπι με το οποίο έπεσε η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός διέλυσε εκτός έδρας την ΕΑ Πατρών με 1-3, ολοκλήρωσε με το απόλυτο των νικών (11/11) εκτός έδρας και πάει στα πλέι οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας!
 Κάτι που γίνεται για 4η συνεχόμενη σεζόν, με τις τελευταίες τρεις βέβαια να είναι καταστροφικές για τον Παναθηναϊκό, αφού παρά το πλεονέκτημα της έδρας, έχασε το πρωτάθλημα δύο φορές από τον Ηρακλή και μία πέρυσι από τον ΟΣΦΠ.
 Όλοι φυσικά καταλαβαίνουν πως... θαύματα δεν γίνονται συνέχεια, το κακό έχει ήδη τριτώσει για τους πράσινους, αλλά φέτος η χρονιά είναι δική τους!
 Με τον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει η σειρά των πλέι φο, για να ακολουθήσει στα ημιτελικά ο... πελάτης Ηρακλής και ο τελικός με την ΕΑΠ, εκτός αν την αποκλείσει ο "αιώνιος αντίπαλος", οπότε θα πάμε σε περσυνή ρεβάνς, ΠΑΟ - ΟΣΦΠ!

 Η Πάτρα σήμερα πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-18, αλλά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να υποταχθεί στην φιλόδοξη αλλά κατώτερη από αυτόν, ομάδα της Αχαΐας. Ο κακός σήμερα Λίμπερμαν Αγκάμεζ αλλάχθηκε από τον Καζάζη πριν καν τελειώσει το πρώτο σετ. Τη θέση του πήρε ο Στάθης Ντονάς, ο οποίος και αποδείχθηκε MVP του Παναθηναϊκού και φυσικά του αγώνα, οδηγώντας τους πράσινους στο "διπλό"!
 Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα επόμενα τρία σετ με 22-25, 23-25 και πάλι 23-25 με τεράστια ψυχικά αποθέματα, πραγματική καρδιά πρωταθλητή και με τη συμπαράσταση περισσοτέρων από 200 "αιώνια πιστούς" οπαδούς που και σήμερα έκαναν τους παίχτες του Καζάζη να νιώσουν πως "στη Λεωφόρο παίζουμε, ενώ έκαναν φανερό για πολλοστή φορά ότι "η Πάτρα είναι πράσινη Παναθηναϊκέ"!

 Η έτσι κι αλλιώς σπουδαία νίκη, από αυτές που μόνο ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να πετυχαίνει, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι δεν είχαμε σήμερα τον τραυματία Χριστοφιδέλη, ο Αγκάμεζ ήταν κάκιστος και έγινε αλλαγή, ενώ και ο Σαμικά αποχώρησε τραυματίας στο 4ο σετ (δυστυχώς μάλιστα, για τον Γάλλο παιχταρά υπάρχουν φόβοι για ζημιά..)!

Τα σετ:25-18, 22-25, 23-25, 23-25.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Ριβέρα 9 (5/12 επ., 3 άσοι, 58% υπ. - 50% άριστες), Κόβατς 6 (6/8 επ.), Ζέκοφ 3, Κίτσιος 5 (4/8 επ.), Γιορντάνοφ 15 (14/26 επ.), Ροντρίγκεθ 20 (15/25 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι, 58% υπ. - 37% άριστες) / Γκαράς -λ 74% υπ. - 47% άριστες, Πέτρογλου, Λιβαθηνός, Αρμενάκης 3.
 
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 12 (10/18 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ 61% υπ. - 39% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 1 (1/5 επ.), Σαμικά 14 (12/23 επ., 2 άσοι), Σμαραγδής 5 (3/10 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 47% υπ. - 24% άριστες, Ψάρρας 2, Ντονάς 20 (15/21 επ., 1 μπλοκ, 4 άσοι), Μηνούδης, Χατζηαντωνίου.

 * Για την προτελευταία αγωνιστική της Α1 των γυναικών, Παναθηναϊκός - Λάρισα 3-0 (25-13, 25-12, 25-16). Ωστόσο, ο ΟΣΦΠ κέρδισε με 3-0 το Μαρκόπουλο και σφράγισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία του!
 Άρα, το μενού φέτος έχει πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη!

* Παντού πρώτος ο Παναθηναϊκός και φυσικά αναφέρομαι σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ!!!

*              ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕ!!!!!

7/3/10

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0. ακόμη 5 τελικοί έμειναν για τον τίτλο!


 Με καλή εμφάνιση και τρία γκολ ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και το εμπόδιο του... παραρτήματος, πήρε ακόμη έναν τελικό απολύτως αντρίκεια, χωρίς να παίζει φιλικά, και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, αφήνοντας και πάλι τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς πίσω, στους 56.
 Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, ο Ηρακλής κέρδισε τους ανύπαρκτους με 1-0, τους άφησε στους 53 βαθμούς και όπως είχα ξαναπεί, η υπόθεση "τίτλος" αφορά ξεκάθαρα πλέον ΠΑΟ, ΠΑΟΚ. Η ερχόμενη αγωνιστική μάλιστα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ενδέχεται να έχουμε κι άλλες ανακατατάξεις στη βαθμολογία, αφού ο μεν Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Αστέρα... Μποροβήλου και ο δε ΠΑΟΚ φιλοξενείται επίσης, από τον "αιώνιο αντίπαλο", Άρη!

 Σήμερα στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θεωρητικά είχε εύκολο έργο. Αλλά και στην πράξη οι παίχτες του Νίκου Νιόπλια από την αρχή του αγώνα επέβαλαν τον ρυθμό τους, πίεσαν πολύ τον Λεβαδειακό και δημιούργησαν πολλές φάσεις για γκολ. Χαρακτηριστικά τα 13-0 κόρνερ κάπου στο ημίωρο του ματς! Η τύχη όμως γύρισε την πλάτη στους πράσινους αφού η ξεκάθαρη υπεροχή τους δεν καρποφόρησε, με τη μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα του Μπλάζιτς, με καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Σισέ και το ψηλό, άστοχο σουτ από τον Λέτο στην ίδια φάση!

 Το ημίχρονο έλειξε στο 0-0, αλλά γκρίνια στην εξέδρα δεν υπήρχε. Και πολύ σωστά, αφού ο κόσμος έβλεπε ότι τα παιδιά έπαιζαν μπάλα, πίεζαν και ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί!
 Τελικά, μέσα σε ένα δεκάλεπτο, από το 64' μέχρι το 74' ο Παναθηναϊκός σημείωσε τρία γκολ, με τον Σαλπιγγίδη να λύνει τον γόρδιο δεσμό για το 1-0, τον Λέτο να κάνει το 2-0 και τον Σισέ να παίρνει το ριμπάουντ από δικό του, χαμένο πέναλτι και να γράφει το τελικό 3-0. Με αυτό το γκολ, ο Γάλλος παιχταράς έφτασε τα 21 στο πρωτάθλημα και απέχει μόλις 4 από την επίδοση - ρεκόρ που είχε με τη φανέλα της Οσέρ!

 Όχι απαραίτητο μεγάλο, αλλά αποτελεσματικό ματς έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αφού ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και απέβαλε το άγχος απ' τους πράσινους, ενώ κέρδισε και το πέναλτι. Ο Λέτο ήταν δραστήριος από την αρχή αλλά δεν του έβγαιναν οι φάσεις, ενώ έκανε και πολλά λάθη. Άξιζε πάντως το γκολ που πέτυχε. Από κει και πέρα, καλός ήταν ο "Κάρα", ο Καντέ πήγε καλά αμυντικά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν και πάλι Άρχοντας στο κέντρο, ενώ Man of the Match βγήκε ο Στέργιος Μαρίνος, ο οποίος έδωσε την άσιστ στον Σάλπι, ενώ έκανε πολλές κούρσες από τα δεξιά. αλλά τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μπιάρσμιρ!
 Ο Κατσουράνης ήταν τραγικός και απόψε (τι θα γίνει με αυτόν ρε παιδιά;), ενώ μου άρεσε και ο Ρουκάβινα στο μικρό διάστημα που έπαιξε.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μαρίνος (67' Μπιάρσμιρ), Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74' Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ (81' Πετρόπουλος).

 Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Αλεξίου, Μαρτορέλ, Μπεγκόνια, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι (86' Μαχαίρας), Μπάρκογλου, Αγκάλι (82' Σόλα), Βασιλείου (59' Σερζίνιο).

 * Ακολουθεί ένα πρόγραμμα "φωτιά" για τον Παναθηναϊκό στο υπόλοιπο του Μάρτη, αφού οι πράσινοι έχουν μπροστά τους μέχρι το τέλος του μηνός, κατά σειρά, τα ματς με Σταντάρ Λιέγης (ΟΑΚΑ), Τρίπολη, Σταντάρ (Βέλγιο), ΟΣΦΠ, Γιάννενα (ΟΑΚΑ, κύπελλο) και Περιστέρι!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 74-82, ουσιαστικά σφράγισε την πρωτιά το Τριφύλλι!


 Με φόρα από την "Χάλα Πιονίρ" και τη νίκη επί της Παρτίζαν, ο Παναθηναϊκός για την 19η αγωνιστική της Α1, πέρασε και από την Πυλαία, κερδίζοντας τον -αδελφοποιημένο με τους Σέρβους- ΠΑΟΚ με 74-82 και ουσιαστικά σφράγισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
 Μπορεί ακόμη να απομένουν άλλες 7 αγωνιστικές, αλλά το πρόγραμμα είναι πανεύκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι βρίσκονται και στο +2 από τον ΟΣΦΠ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν την "ασφάλεια" ακόμη και μίας ήττας. Το ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι να συνεχίσει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος, για να φτάσει στο 25-1 και να σημειώσει ρεκόρ κανονικής περιόδου!

 Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακό επιθετικά, με το σκορ να "ανοίγει" από νωρίς μέχρι το 26-30 με τη λήξη του α' δεκαλέπτου!
 Από το δεύτερο κι όλας δεκάλεπτο οι άμυνες έσφιξαν και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντεπιτεθεί. Ο Μονρό δεν είχε τις λύσεις του α' δεκαλέπτου που οδηγούσε επιθετικά τους γηπεδούχους και ο Χέισλιπ μαζί με τον Μπατίστ από την άλλη αύξησαν τη διαφορά για το Τριφύλλι. Το ημίχρονο έκλεισε στο +10 για τους φιλοξενούμενους (39-49), με τον ΠΑΟΚ να κάνει την τελευταία του αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα 8-0 προς τη λήξη του 30λεπτου να μειώνει στους τέσσερις, 58-62.
 Μάλιστα, με την έναρξη του δ' δεκαλέπτου έγινε και το 60-62, αλλά τότε μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή. Ο Νίκολας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά και πάλι στους 10 (64-74). Παρά την πολύ καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 74-82 και έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πυλαία.

 Τα δεκάλεπτα: 26-30, 39-49, 58-62, 74-82.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι του αγώνα:

 ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 24(4), Καυκής, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 6, Χέλιγουελ, Μιλισάβλιεβιτς 9(1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 3, Γκετσέφσκι 6(1).

  Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 15, Φώτσης 12(2), Χάισλιπ 10(1), Νίκολας 15(2), Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 9, Καλάθης 4.
 

Παναθηναϊκός - ΦΕΑ 62-73

 Την ήττα με 62-73 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη ΦΕΑ στη Λεωφόρο για την 19η αγωνιστική της Α1 των γυναικών. Αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με το διπλό των Εσπερίδων στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, φέρνει πλέον τις Εσπερίδες στους 34 βαθμούς και μία ανάσα από την κατάληψη της 2ης θέσης. Στην τρίτη θέση και στους 32 βαθμούς ισοβαθμούν οι Παναθηναϊκός, Άρης και ΔΑΣΑΛ. Ο Παναθηναϊκός βέβαια έχει και ένα ματς λιγότερο και διατηρεί ακόμη λίγες ελπίδες για την 2η θέση.

 Σήμερα, στο κλειστό της Λεωφόρου η ΦΕΑ, όπως και στο αντίστοιχο ματς για το κύπελλο, ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στα τρίποντα και αυτό ήταν το σημείο που έκρινε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 32-43, 50-54, 62-73.

Οι σκόρερ του Τριφυλλιού:
Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Γουίλσον 17 (1), Χαλιβελάκη 6, Ξάνθου, Νικολαΐδου 13, Πανταζή, Ζικυρίδου 9, Μεντιόλα 14 (2), Ίλιτς 3 (1).

 * Επόμενη αγωνιστική, την ερχόμενη Κυριακή στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα.