1/9/12

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και δεν αντέχεται και αυτό αποδείχθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έληξε ισόπαλο 1-1... Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στο Τριφύλλι απαγορεύεται να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού αυτός έχει αποφασιστεί να απονεμηθεί από νωρίς στον Ολυμπιακό. Και προκειμένου να μην εμφανιστούν φαινόμενα όπως τα περσινά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει νωρίς νοκ άουτ.
Με μία "χειρουργική" διαιτησία, με κιτρίνισμα των περισσότερων πράσινων και με ανακοπή πολλών επιθέσεων, ο Δωδεκανήσιος ήταν ο πρωταγωνιστής. Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός, μέχρι την αποβολή είχε κακή απόδοση, ωστόσο ουδείς δικαιούται να του στερήσει τη δυνατότητα να νικήσει σε ένα τέτοιο βράδυ.
Παρόλα αυτά, απ' όταν έμεινε με δέκα, μεταμορφώθηκε, κυριάρχησε απόλυτα και έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Σε βαθμό που άπαντες αναρωτήθηκαν στο "Σπύρος Λούης" τι θα συνέβαινε εάν είχε από την αρχή τη φλόγα και το πάθος που παρουσίασε στο τελευταίο μισάωρο.
Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ακουμπήσει μόνο στη διαιτησία, αφού και ο ίδιος οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Με εξαίρεση το υπέροχο γκολ του Βελάσκες, δεν είχε τη σοβαρότητα και την πειθαρχία που απαιτούνταν, για να νικήσει χωρίς προβλήματα. Το φαινόμενο των νεκρών διαστημάτων συνεχίζεται και επιτέλους, ο Φερέιρα πρέπει να βρει το γιατρικό.
Μονόπατος από αριστερά
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μετά το διάλειμμα με τη Μάλαγα. τέρμα ήταν ο Καρνέζης, στόπερ  οι Πίντο, Βελάσκες, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Σπυρόπουλος, αμυντικοί μέσοι οι Κατσουράνης, Βιτόλο, δεξί εξτρέμ ο Μπαρμπαρούσης, αριστερό ο Σισοκό και στην επίθεση σε ελεύθερο ρόλο ο Φορναρόλι και στην κορυφή ο Τοτσέ.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2', όταν ο Μιχαήλ αφύλακτος στο πέναλτι έπιασε την κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 10' όταν ο Κατσουράνης με ψηλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Τοτσέ, όμως αυτός έκανε πολύ άσχημο τελείωμα. Ο ΠΑΣ απείλησε ξανά στο 13' με μακρινό σουτ του Γεωργίου. Ο ΠΣ συνέχισε να παρά καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο και στο 22', ο Βελάσκες πρόλαβε να βάλει κόντρα στον Ντε Βισέντι, που θα σούταρε αφύλακτος.
Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και δημιούργησε νέα ευκαιρία στο 26', όταν ο Βιλά σούταρε μόνος του μέσα στην περιοχή αστοχώντας. Όμως ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία του. Ο Σισοκό στο 28' έκανε τη σέντρα με φάλτσο από αριστερά και ο Βελάσκες με υπέροχο γυριστό με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ έδωσε τον έλεγχο στο Τριφύλλι και με εκφραστή τον Σισοκό από αριστερά, δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 31' ο Σισοκό έκανε τη σέντρα προς τον Τοτσέ, όμως ο Φεργκούς έδιωξε τελευταία στιγμή και τρία λεπτά αργότερα, ο Ιβοριανός βρήκε στην περιοχή τον Φορναρόλι, αυτός πέρασε τον Μιχαήλ και πλάσαρε, αλλά ο Φεργκούς μπλόκαρε. Τελικά, ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45' με τον Ντε Βισέντι. Ο Πατσατζόγλου "σημάδεψε" τον Αργεντινό και αυτός με σουτ στη κίνηση, άφησε άγαλμα τον Καρνέζη...
Οργίασε ο Σιδηρόπουλος
Ο Παναθηναϊκός άρχισε χωρίς αλλαγές και μόλις στο 47' δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του. Ο Φορναρόλι έκανε την κάθετη στον Σισοκό, αυτός άδειασε τον Μιχαήλ, αλλά με έγκαιρη έξοδο ο Φεργκούς μπλόκαρε. Στο 51' ο Φορναρόλι έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Τοτσέ, αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ.
Το ματς πήρε φωτιά στο 52'... Ο Κατσουράνης έκανε φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη και ο διεθνής μέσος αντέδρασε, είχε μία στιχομυθία μαζί του και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα και το γήπεδο άρχισε να βράζει...
Στο 56' ο Γεωργίου απέναντι από τον Καρνέζη κατάφερε να αστοχήσει και στο 57', ο Φερέιρα έκανε την πρώτη αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Ζέκα με τον Μπαρμπαρούση που δεν είχε φανεί. Στο 60' ο Μαυρίας μπήκε στη θέση του Τοτσέ, για να δώσει ταχύτητα. Στο 62' ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Φορναρόλι αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά άουτ
Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68' όταν ο Ίλιτς μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε και ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Ο Φερέιρα ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στο 72' με τον Πετρόπουλο να αντικαθιστά τον Σεϊταρίδη. Ο Ζέκα πέρασε δεξί μπακ και ο Πετρόπουλος πήγε στην κορυφή.
Κολασμένο δεκάλεπτο
Στο 75' ο Παναθηναϊκός έχασε κορυφαία ευκαιρία... Ο Πετρόπουλος έκλεψε από τον Φεργκούς, στη συνέχεια τον ντρίμπλαρε και ενώ είχε την επιλογή του Φορναρόλι σε κενή εστία, πλάσαρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπόρεσε να αποκρούσει. Στο 80' ο Σισοκό σούταρε από το ημικύκλιο και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 81' ο Μαυρίας άδειασε τον Πάντο και έβγαλε την παράλληλη σέντρα, όπως Πετρόπουλος και Φορναρόλι δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία τους. Από σέντρα του Βιτόλο στο 83' η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε άουτ, ενώ από την κάθετη του Ζέκα, ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα, αστόχησε.
Ένα φάουλ του Σισοκό και δύο σουτ του Μαυρία στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσαν να μεταβάλουν το σκηνικό και ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχασε 2 βαθμούς, εάν ο Ολυμπιακός νικήσει θα μείνει 4 από την κορυφή και έτσι οι προθέσεις των ιθυνόντων φάνηκαν νωρις. Αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δέχτηκε ορισμένα μπουκάλια και είναι σίγουρο ότι η Superleague δεν θα χάσει ευκαιρία να τον τιμωρήσει...

Από prasinanea 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδης (72' Πετρόπουλος), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Μπαρμπαρούσης (57' Ζέκα), Σισοκό, Φορναρόλι, Τοτσέ (60' Μαυρίας).
ΠΑΣ Γιάννινα: Φεργκούς, Λιλά, Πάντος (88' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος (14' λ.τ. Κολοβέτσιος), Πατσατζόγλου, Ίλιτς, Ντε Βισέντι (77' Τζανής), Βιλά, Γεωργίου, Τσουκαλάς.

 * Έχει που έχει τα χάλια του ο Παναθηναϊκός, όταν πέφτει και σε διαιτησίες σαν την αποψινή, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα διάκρισης. Σε ακόμη ένα σάπιο πρωτάθλημα, έναν περιφερόμενο γαυροθίασο, ο Παναθηναϊκός έχει για ακόμη μία φορά ρόλο κομπάρσου. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια λύση, το πρωτάθλημα θα πηγαίνει στο βρωμολίμανο για τα επόμενα 10+ χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

31/8/12

Τότεναμ, Λάτσιο, Μάριμπορ οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Europa League. Δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα!

  
 Τις Τότεναμ, Λάτσιο και Μάριμπορ έφερε αντιμέτωπες του Παναθηναϊκού στο 10ο γκρουπ, η κληρωτίδα για τη φάση των ομίλων του Europa League. Μια κλήρωση σαφώς δύσκολη, που κανονικά δε θα έπρεπε να τρομάζει τον Panathinaikos, όμως δεν ξέρω αν μπορούμε να ξαναζήσουμε τα ευρωπαϊκά μεγαλεία του (όχι τόσο μακρινού) παρελθόντος.
 Φαινομενικά το γκρουπ μας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι όμιλος Champions League, όπως επίσης και μερικοί άλλοι από τους δώδεκα συνολικά, αποδεικνύοντας ότι το Europa League έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν.
 Από κει και πέρα, η Τότεναμ είναι πάντα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και φαβορί, όπως κάθε αγγλική ομάδα απέναντι σε ελληνική. Αν οι Λονδρέζοι δεν υποτιμήσουν τη διοργάνωση, όπως έκαναν πέρυσι με τον ΠΑΟΚ, τότε λογικά θα καταλάβουν την 1η θέση του ομίλου. 
 Άρα ο Παναθηναϊκός θα δώσει, καθώς φαίνεται, μάχη με τη Λάτσιο για τη 2η θέση και την πρόκριση στους «32», μιας και η αδύναμη Μάριμπορ δε δείχνει ικανή να μπει σφήνα, αν και πρωταθλήτρια Σλοβενίας και μάλιστα με πολύ σκληρή έδρα. 
 Η Λάτσιο λοιπόν ναι μεν έχει ένα όνομα, όμως δεν μπορεί να τρομάξει έναν καλό Παναθηναϊκό. Ιταλική ομάδα και με πλούσιο ρόστερ, όμως μία κλάση κάτω από τις Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι και Ουντινέζε και φυσικά την αήττητη πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Μια ομάδα, που επίσης, όπως πολλές αγγλικές, δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στους ομίλους του Europa League και αναμένεται να κατεβαίνει (βάση και προγράμματος πρωταθλήματος) με αρκετές αλλαγές. 
 Αναλυτικά οι όμιλοι και το πρόγραμμα του Europa League, μέχρι τον τελικό στην «Άμστερνταμ Αρένα», το Μάιο του 2013:
Group A
1. Λίβερπουλ (Αγγλία)
2. Ουντινέζε (Ιταλία)
3. Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
4. Ανζί (Ρωσία)

Group B
1. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
2. Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
3. Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
4. Ακαντέμικα (Πορτογαλία)

Group C
1. Μαρσέιγ (Γαλλία)
2. Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
3. Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
4. ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος)

Group D
1. Μπορντό (Γαλλία)
2. Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
3. Νιούκαστλ (Αγγλία)
4. Μαρίτιμο (Πορτογαλία)

Group E
1. Στουτγκάρδη (Γερμανία)
2. Κοπεγχάγη (Δανία)
3. Στεάουα (Ρουμανία)
4. Μόλντε (Νορβηγία)

Group F
1. Αϊντχόβεν (Ολλανδία)
2. Νάπολι (Ιταλία)
3. Ντνίπρο (Ουκρανία)
4. ΑΙΚ (Σουηδία)

Group G
1. Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
2. Βασιλεία (Ελβετία)
3. Γκενκ (Βέλγιο)
4. Βιντεότον (Ουγγαρία)

Group H
1. Ίντερ (Ιταλία)
2. Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία)
3. Παρτίζαν (Σερβία)
4. Ναφτσί Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)

Group I
1. Λιόν (Γαλλία)
2. Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
3. Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
4. Χαποέλ Κιριάτ (Ισραήλ)

Group J
1. Τότεναμ (Αγγλία)
2. Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
3. Λάτσιο (Ιταλία)
4. Μάριμπορ (Σλοβενία)

Group K
1. Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)
2. Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)
3. Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
4. Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)

Group L
1. Τβέντε (Ολλανδία)
2. Αννόβερο (Γερμανία)
3. Λεβάντε (Ισπανία)
4. Χέλσινμποργκ (Σουηδία)

Οι ημερομηνίες των αγώνων


Η φάση των ομίλων
1η αγωνιστική: 20 Σεπτεμβρίου 2012
2η αγωνιστική: 4 Οκτωβρίου 2012
3η αγωνιστική: 25 Οκτωβρίου 2012
4η αγωνιστική: 8 Νοεμβρίου 2012
5η αγωνιστική: 22 Νοεμβρίου 2012
6η αγωνιστική: 6 Δεκεμβρίου 2012

Φάση των "32"
Πρώτο ματς: 14 Φεβρουαρίου 2013
Ρεβάνς: 21 Φεβρουαρίου 2013

Φάση των "16"
Πρώτο ματς: 7 Μαρτίου 2013
Ρεβάνς: 14 Μαρτίου 2013

Προημιτελικά:
Πρώτο ματς: 4 Απριλίου 2013
Ρεβάνς: 11 Απριλίου 2013

Ημιτελικά
Πρώτο ματς: 25 Απριλίου 2013
Ρεβάνς: 2 Μαΐου 2013

Τελικός
15 Μαΐου 2013 («Άμστερνταμ Αρένα»)

29/8/12

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0, δεν μπορούσε κυρίως εξαιτίας της έλλειψης γκολτζή..

Αυτό που φώναζε η προϊστορία (και βέβαια όχι ως αλληλουχία συμπτώσεων) και υπογράμμισε η πρώτη αναμέτρηση στο “Rosaleda”, επικυρώθηκε μετά και το δεύτερο ενενηντάλεπτο στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Η καθ' όλα ανώτερη Μάλαγα πανηγύρισε την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο να καρδιοχτυπήσει από τις φιλότιμες, πλην ανεπαρκείς, προσπάθειες των πρασίνων, να μπουν στο κόλπο του εισιτηρίου.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-3-3. Με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, τον Σισοκό δεξιά και τον Φορναρόλι κορυφή. Στη μεσαία γραμμή, ο Κατσουράνης ήταν στον άξονα και λίγο μπροστά του ο Βιτόλο αριστερά και ο Ζέκα δεξιά.
Οι πράσινοι και αυτή τη φορά άργησαν να βρουν θέσεις και πατήματα , αλλά στάθηκαν τυχεροί αφού: έκλεισαν το πρώτο και δύσκολο εικοσάλεπτο, αποφεύγοντας την παραβίαση της εστίας τους σε 1-2 περιπτώσεις που οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μάλλον εύκολα σε θέση βολής, ενώ δεν έχασαν και τον Κατσουράνη, που ενώ είχε κίτρινη κάρτα από το 10ο λεπτό, τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε αντίπαλο από πίσω αλλά η φάση συνεχίστηκε και ο διαιτητής χαρίστηκε.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το Τριφύλλι είχε περιορίσει τις διόδους για την περιοχή του Καρνέζη, αλλά είχε απειλήσει μόλις μία φορά και αυτή λόγω θέσης και όχι επιτυχημένης εκτέλεσης, ενός στημένου με τον Χριστοδουλόπουλο.
Στο τελευταίο τέταρτο, οι Σισοκό και Χριστοδουλόπουλος άλλαξαν πτέρυγες, αλλά αυτό δεν μπορούσε από μόνο του να βοηθήσει την ανάπτυξη και δημιουργία φάσεων, αφού τη μεσαία γραμμή από την τριάδα της επίθεσης χώριζαν μεν 20-25 μέτρα, αλλά έμοιαζαν με αιωνιότητα.
Η γενική εικόνα του πρώτου μέρους έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός δεν την έχει τη Μάλαγα, είτε αυτή παίξει φουλ επιθετικά, είτε προσεκτικά με γρήγορες αντεπιθέσεις.
Δεύτερο μέρος
Με την έναρξη της επανάληψης, η είσοδος του Μαυρία αντί του Ζέκα άλλαξε τη διάταξη του Παναθηναϊκού στο χορτάρι και το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1 με τον Φορναρόλι να διατηρείται στην κορυφή, τον Χριστοδουλόπουλος αριστερά, τον Μαυρία δεξιά, τον Σισοκό πίσω από τον φορ κορυφής και τους Κατσουράνη, Βιτόλο να αποτελούν τι δίδυμο των αμυντικών μέσων.
Τα πράγματα έδειξαν να βελτιώνονται μερικώς, χωρίς όμως αυτό να αποφέρει κάτι περισσότερο από ένα γέμισμα του Κατσουράνη κι ένα κερδισμένο φάουλ που εκτέλεσε χωρίς επιτυχία ο Χριστοδουλόπουλος, ως τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Θα περίμενε κανείς, όσο κυλάει ο χρόνος, να γίνει το παιχνίδι ροντέο με τον Παναθηναϊκό να ρισκάρει, αλλά τίποτε τέτοιο δεν συνέβη. Και οι αλλαγές ήταν αλλαγές προσώπων και η διάταξη στο χορτάρι παρέμεινε με τις ίδιες ανασταλτικές προτεραιότητες ως το 90'.
Η συνέχεια γράφεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τους Ισπανούς και του Γιουρόπα Λιγκ για τον Παναθηναϊκό, που δεν έκανε τελικά την υπέρβαση, αλλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία, έστω και στη λιγότερο λαμπερή ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κατσουράνης (10'), Ουέλινγκτον (31'), Βιτόλο (62'),Καμπαγιέρο (66'), Μαρίνος (79').

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Πίντο, Κατσουράνης (70' Μαρίνος), Βιτόλο, Ζέκα (46' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (72' Τοτσέ)και Σισοκό.
 Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Καμάτσο, Χοακίν (90' Πορτίγιο), Τουλαλάν, Μονρεάλ, Ελισέου (87' Ντούντα), Ίσκο και Φαμπρίς (63' Χουάνμι).

 * Η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων ήταν εμφανής και η Μάλαγα προκρίθηκε δικαίως στους ομίλους του Champions League, δε χωράει αμφιβολία. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατά το ένδοξο παρελθόν του έχει νικήσει πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους. Το ότι δεν τα κατάφερε κόντρα στην ομάδα της Ανδαλουσίας εξηγείται αφενός απ' την ατολμία που επέδειξε και αφετέρου απ' την έλλειψη ενός στράικερ περιοχής, ενός βαριού κορμιού, που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Τέτοις παίκτης στην ομάδα δεν υπάρχει και σε συνδυασμό με την κακή βραδιά του Σισοκό και την ανυπαρξία των Κατσουράνη, Λάζαρου, το 0-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.
 Δεν πειράζει, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην Ευρώπη και το Europa League, όμως το πρόβλημα του γκολτζή θα το βρει μπροστά του, ακόμη και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

27/8/12

Στο ίδιο (κόκκινο) έργο θεατές και η κάθαρση, που άρχισε και ΤΕΛΕΙΩΣΕ εξοντώνοντας τον ΠΑΟ!

 

  Στο ίδιο έργο θεατές, μία απ' τα ίδια, κάθε πέρυσι και καλύτερα (ή λιγότερο άσχημα) κλπ..

 Ένα ακόμη σάπιο πρωτάθλημα ξεκίνησε, με τα όργανα του αφεντικού της Σούπερ Λίγδας να πιάνουν δουλειά με το καλημέρα, οδηγώντας το διορισμένο ψευτοπρωταθλητή σε ακόμη ένα βρώμικο τρίποντο!

 Τα χθεσινοβραδινά όργια στη Βέροια απ' το διαιτητή Βοσκάκη και το βοηθό Τσολάκη, στον αγώνα της τοπικής, νεοφώτιστης (και παρεμπιπτόντως σκληροτράχηλης) ομάδας με το δυνάστη και κατ' εξακολούθηση βιαστή του ελληνικού αθλητισμού, ήρθαν ως οδυνηρή επιβεβαίωση όλων εμάς, που πιστεύαμε ότι η περίφημη κάθαρση του ολωσδιόλου σάπιου ποδοσφαίρου μας θα ξεκινούσε και θα ΤΕΛΕΙΩΝΕ στον Παναθηναϊκό. 
 Ο οποίος εξοντώθηκε (δικαίως μεν, μονομερώς δε) απ' τα επεισόδια στο περσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με -2 τη σεζόν!
 Όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι περίμεναν ότι τελικώς θα επέλθει η κάθαρση (μάλλον με κανά μαγικό τρόπο), απλώς φαντάζομαι θα κούνησαν το κεφάλι τους απογοητευμένοι (σα να μην το περίμεναν) απ' τα αίσχη της Βέροιας..

 Ο ψευτοπρωταθλητής λοιπόν πέρασε «νικηφόρα» (2-1) απ' τη «Βασίλισσα του Βορρά», με τον Τσολάκη να ακυρώνει πεντακάθαρο γκολ της Βέροιας και τον ίδιο επόπτη αλλά και το ρέφερι Βοσκάκη να κόβουν λανθασμένα με οφσάιντ τους επιθετικούς της Βέροιας σε ακόμη δύο περιπτώσεις και να χαρίζουν κίτρινες κάρτες σε εκατέρωθεν περιπτώσεις.

 21-2 λοιπόν και 3 ΚΛΕΜΜΕΝΟΙ βαθμοί για τον ΟΣΦΠ, που ξεκινάει με 3 πόντους, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός περνώντας απ' το παράρτημα του Κομπότη πήγε... στον 1, διαγράφοντας ουσιαστικά την περσινή τιμωρία. Αντί δηλαδή να είναι αντίθετη η βαθμολογία, ακόμη δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα κι έχουμε ξεκάθαρη αλλοίωση!

 Η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε όλα αυτά; Κάποιες αιχμηρές ανακοινώσεις. Ε και; Καλές οι ανακοινώσεις και χρήσιμες, ώστε να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να ξεμπροστιάζονται οι ψεύτες και κλέφτες, όμως χρειάζονται ακόμη δυναμικότερες παρεμβάσεις και ουσιαστικές, που θα αποτρέψουν μελλοντική εύνοια του γαύρου και σταδιακά θα γκρεμίσουν τις παράγκες που, φυσικά, ζουν και βασιλεύουν.

26/8/12

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-1, με αλχημείες Φερέιρα, MVP Βύντρα και πίστη για το θαύμα στο Champions League!

 

 Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί σε ακόμη μία δύσκολη χρονιά, καθώς με υψηλά ρίσκα Φερέιρα και MVP τον Βύντρα, ο οποίος σκόραρε και αποσόβησε σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή, πέρασε νικηφόρα απ' τη Λιβαδειά (1-0), εκεί όπου ουσιαστικά απώλεσε πέρυσι τον τίτλο.

 Μπορεί η ήττα με 2-0 στην Ισπανία απ' τη Μάλαγα, για τα play offs του Champions League, να αφήνει λιγοστές ελπίδες πρόκρισης, όμως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει ότι πιστεύει στο θαύμα της ανατροπής! Αυτό φάνηκε από την «τρελή» ενδεκάδα που κατέβασε: Στο τέρμα ο Καρνέζης, δεξί μπακ ο... παλαίμαχος Σεϊταρίδης, αριστερό ο Λαγός(!), δεξί στόπερ ο Βύντρα, αριστερό ο Πίντο, στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα. Αμυντικά χαφ οι Ζέκα, Μαρίνος και οι τρεις -πίσω απ' τον Πετρόπουλο- Μπαρμπαρούσης, επίσης ντεμπούτο, Λάζαρος, Μαυρίας.

 Με Μπουμσόνγκ, Κατσουράνη, Βιτόλο, Κουίνσι και Λέτο φυσικά, εκτός αποστολής, πέντε δηλαδή απ' τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, ο Φερέιρα πήρε το υψηλό ρίσκο να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Σπυρόπουλο, Σισοκό, Φορναρόλι!

 Βέβαια και οι τρεις μπήκαν στο β' ημίχρονο, ώστε να είναι λιγότερο καταπονημένοι ενόψει Μάλαγα. Το περίεργο ωστόσο είναι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο... πρώτο ημίχρονο, όταν δηλαδή έπαιζε με τα «δεύτερα»! Πάντως το γκολ του Βύντρα, με ωραία κίνηση στράικερ κλάσης και αριστερό πλασέ, στο 34' έδωσε στο Τριφύλλι μια σπουδαία και δίκαιη νίκη, με την οποία πήγε στον 1 βαθμό, καθώς είχε ξεκινήσει απ' το -2 στο φετινό πρωτάθλημα εξαιτίας της τιμωρίας στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, αλλά ευτυχώς ο Καρνέζης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ δυνατό του Πόι, στο 78', στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων, μετά την απομάκρυνση πάνω στη γραμμή του Βύντρα στο πρώτο ημίχρονο.

 Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη ρεβάνς με τη Μάλαγα την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Παρασκευή 31/09/12 και αυτό διότι το ΟΑΚΑ θα πρέπει να παραδοθεί για τέσσερις μέρες στις ανάγκες της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers (04/09/2012).

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Γεωργίου, Μεντί (85' Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Κόμπος, Πόι, Μάρτινς (68' Βασιλείου), Ακόστα (78' Ζαουΐ), Ναπολεόνι.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Λαγός, Ζέκα (65' Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Μπαρμπαρούσης, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισοκό), Μαυρίας (46' Φορναρόλι), Πετρόπουλος.