17/7/11

Φεύγει απ' την Αυστρία προβληματισμένος...


 Ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φεύγει από την Αυστρία προβληματισμένος.
 Στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό οι πράσινοι γνώρισαν και την πρώτη τους ήττα, από την Κολωνία με σκορ 2-1, ματς στο οποίο αγωνίστηκαν για αρκετή ώρα οι βασικοί ενόψει των αγώνων με την Οντένσε για τα προκριματικά του Champions League.
 Είχαν προηγηθεί οι νίκες με Λεχ Πόζναν (1-0) και Κιτζμπούελ (11-0), η ισοπαλία με τη Σίβασπορ, κατά την οποία τραυματίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος (ρήξη εμπρόσθιου χιαστού, 5 μήνες εκτός). Πλέον η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου την ερχόμενη Πέμπτη (21:00) θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ολοκληρώνοντας έτσι τα φιλικά, ώστε να είναι έτοιμος κόντρα στη δευτεραθλήτρια Δανίας, με νίκη επί της οποίας θα εξασφαλίσει την είσοδό του στους ομίλους του Europa League, ενώ θα συνεχίζει να ελπίζει και για εκείνους του Champions League.

 Πάντως η εικόνα από τα φιλικά σε Αυστρία και Γερμανία δεν ήταν καθόλου καλή και δεδομένου ότι στο ματς την Δανίας δε θα αγωνιστούν οι Βιτόλο, Αμπέγιε, καθώς δεν είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Θα είναι μεγάλο λάθος να υποτιμηθεί η Οντένσε, η οποία μπορεί να μην έχει την εμπειρία του Panathinaikos, αλλά είναι σαφώς πιο έτοιμη (έχει ξεκινήσει ήδη το πρωτάθλημα), ενώ αποτελεί μία σταθερή δύναμη της Δανίας τα τελευταία χρόνια, όπου ξεχωρίζει πίσω από την Κοπεγχάγη, που βέβαια είναι ένα σκαλί πιο πάνω.

 Και βέβαια μεγάλο θέμα υπάρχει με τον αντικαταστάτη του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Τότσε, όπως όλοι φυσικά, θα κριθεί μες στο γήπεδο, όμως σε καμία περίπτωση δεν πείθει παρά τα 36 γκολ τις τελευταίες δύο σεζόν στη Β' κατηγορία της Ισπανίας. Μένει να δούμε αν αποκτηθεί ακόμη ένας επιθετικός ώστε ο Τότσε να είναι αλλαγή και ακόμη, αν αποκτηθεί κάποιος παίκτης στην άμυνα, όπου παραμένει το άλυτο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων και ένα δεκάρι, παίκτης που επίσης λείπει από τον Παναθηναϊκό. Κατά τ' άλλα ο Βιτόλο αναμένεται να προσφέρει πολλά τρεξίματα στο κέντρο, ενώ ο Οβούσου Αμπέγιε θα αντικαταστήσει και με το παραπάνω τον αρνητικό Γκοβού.