16/6/10

8ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Ονδούρα - Χιλή 0-1, Ισπανία - Ελβετία 0-1


 Μετά τη Γερμανία η Χιλή μάγκες έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο σε αυτή την 1η αγωνιστική. Στο πρώτο ματς του 8ου ομίλου στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νέλσπρουϊτ η Χιλή του Αργεντινού Μαρσέλο Μπιέλσα σημείωσε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1962 επικρατώντας της αδύναμης Ονδούρας με 0-1, ενώ για πρώτη επίσης φορά δεν δέχτηκε γκολ μετά το 1930!
 Το οποίο όμως 0-1 θα μπορούσε κάλιστα να ήταν 0-3 ή και 0-4 εάν οι Χιλιανοί ήταν πιο αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων. Η Ονδούρα είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης και ούτε καν άμυνα έπαιζε καλά, αλλά είπαμε, οι Χιλιανοί έχασαν τα απίστευτα...
 Ο Μποσεχούρ ήταν ο μοναδικός σκόρερ των νικητών στο 34' και η Χιλή έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, γρήγορα, επιθετικά, με τη μπάλα κάτω. Προσωπικά με εντυπωσίασε και μακάρι να πάει ψηλά.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ονδούρα (Αλέξις Μεντόζα): Βαγιαδάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Νούνιες (78' Μαρτίνες), Παλάσιος, Παβόν (60' Γουέλκαμ), Εσπινόσα, Άλβαρες, Γκεβάρα (66' Τόμας), Ισαγκίρε, Μεντόσα.

 Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Καρμόνα, Σάντσες, Βιδάλ (81' Κοντρέρας) Βαλδίβια (87΄' Γκονσάλες), Φερνάντες, Μποσεχούρ, Μεντέλ, Μίγιαρ (52' Χάρα).



 Μετά τις 2-3 μικροεκπλήξεις έσκασε και η πρώτη μεγάλη βόμβα του Μουντιάλ! Στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν η Ελβετία του Ζεπ Μπλάτερ με την "αλεπού των πάγκων" Ότμαρ Χίτσφελντ κέρδισε πανάξια 0-1 την Ισπανία που για πολλούς αποτελούσε το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του Μουντιάλ.
 Χωρίς τον μεγάλο σκόρερ Φρέι που ήταν τραυματίας, αλλά και τον Σεντέρος που τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς, η Ελβετία χάρις στο γκολ του MVP του αγώνα, Ζέλσον Φερνάντες στο 52' επικράτησε 1-0 των κομπλεξικών σε τελικές φάσεις Μουντιάλ Ισπανών και πλέον αφήνει τα πάντα ανοιχτά στον 8ο όμιλο, μέχρι και για αποκλεισμό της ομάδας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, των πρωταθλητών Ευρώπης!

 Το αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως δίκαιο αφού πέραν του τέρματος που έκρινε τον αγώνα, την μεγαλύτερη ευκαιρία την είχαν και πάλι οι Ελβετοί με την ωραία ατομική ενέργεια του Ντερτιγιόκ που κατέληξε στο δοκάρι!
 Δοκάρι είχε και η Ισπανία με δυνατό μακρινό σουτ του Αλόνσο. Οι Ίβηρες είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάποιο τέρμα αφού η πολύ καλά οργανωμένη Ελβετική άμυνα είχε δημιουργήσει ένα πραγματικό τείχος. Ο Ντελ Μπόσκε τα σκάτωσε εξ αρχής με τη χρησιμοποίηση του Μπούσκετς. Καλός χαφ αλλά έχοντας ήδη Αλόνσο και Τσάβι δεν χρειαζόταν τρίτος κεντρικός χαφ μιας και μπροστά ο Βίγια ήταν απελπιστικά μόνος. Ο Σίλβα επίσης ήταν σε κακή βραδιά και δίκαια αντικαταστάθηκε από τον Νάβας. Ορεξάτος ο Νάβας αλλά τι να τον κάνεις που δεν δοκίμασε να κάνει ρήγματα παρά καθόταν κι έβγαζε σέντρες... Ο Τσάβι έπαιζε πολύ πίσω και δεν πέρναγε κάθετες πάσες και ο Τόρες που μπήκε αλλαγή φάνηκε αρκετά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν μπορούσε να κάνει ούτε κοντρόλ!
 Ο χρόνος περνούσε, οι Ισπανοί είχαν όλο και περισσότερο άγχος και το τελικό 0-1 είναι πέρα για πέρα δίκαιο. Μάλιστα τα πράγματα πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολα για την Ισπανία αφού πιθανή ισοπαλία με τη Χιλή θα σημαίνει τον αποκλεισμό από τους ομίλους και θα τους αφήσει κολλημένη την ταμπέλα των losers!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς (62' Νάβας), Τσάβι, Αλόνσο, Ινιέστα (77' Πέδρο), Σίλβα (62' Τόρες), Βίγια.

 Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Σεντέρος (36' Φον Μπέργκεν), Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Χούγκελ, Φερνάντες, Ινλέρ, Μπαρνέτα (90' Έγκιμαν), Ντερντιγιόκ (79' Γιακίν), Ενκουφό.


 * Ολοκληρώθηκε λοιπόν η πρώτη αγωνιστική και δυστυχώς δεν είδαμε σχεδόν καθόλου θέαμα. Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και η 4 ετών αναμονή, για αυτά που βλέπουμε ως τώρα δεν αξίζει.... Όπως ξαναείπα όμως πιστεύω και ελπίζω από την 2η αγωνιστική να διορθωθούν τα πράγματα αφού οι σκοπιμότητες της πρεμιέρας τελείωσαν και πλέον οι ομάδες είναι αναγκασμένες να πετύχουν νίκες για να διεκδικήσουν την πρόκριση. Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και να απολαύσουμε στη συνέχεια καλύτερα παιχνίδια...

* Μόνο η Γερμανία και η Χιλή πάντως ξεχώρισαν στην 1η αγωνιστική, οι Γάλλοι εξακολουθούν να έχουν τα χάλια τους με τον Ντομενέκ να είναι 100% υπεύθυνος. Η Ελλάδα τα ίδια ελέω Ρεχάγκελ. Λίγη η Βραζιλία, κομπλεξική η Ισπανία, μέτριες η Ιταλία, η Αγγλία και η Ολλανδία, επιθετική και με όρεξη για απαντήσεις η Αργεντινή του Μαραντόνα. Προσωπικά απογοητεύτηκα από την Σερβία, ενώ η Γκάνα ήταν η μόνη πολύ καλή Αφρικανική ομάδα.
 Πολύ νωρίς ακόμη βέβαια, πιο αναλυτικά για όλες τις ομάδες και προγνωστικά μετά και την 3η αγωνιστική και την διαμόρφωση των ομίλων, των "16" προκριθέντων και των διασταυρώσεων...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν το περίμενα από την Ισπανία. γκρρρρρρ

Mike είπε...

Εγω παλι δεν τους συμπαθω, οποτε δεν με ενοιαξε..

tzonakos είπε...

Ψιλο άδικο για την Ισπανία ;
Δεν μπορείς να πεις οτι ηταν κακή.

Mike είπε...

tzonako ναι, για Ισπανια ηταν κακη!
Λαθος του Ντελ Μποσκε που ξεκινησε τον Μπουσκετς αλλα απο κει και περα επιθετικα ηταν κακη. Εκαναν 3-4 σουτ και ειχαν συνολικα 1-2 φασεις παραπανω απο την Ελβετια. Το βασικοτερο ειναι οτι δυσκολευονταν αφανταστα να μπουν μεσα στην περιοχη των Ελβετων!