15/6/10

6ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Ιταλία - Παραγουάη 1-1, Νέα Ζηλανδία - Σλοβακία 1-1


 Στο πρώτο ματς του 6ου ομίλου που διεξήχθει χθες το βράδυ στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία έμεινε στο 1-1 με την Παραγουάη αλλά τελικά οι δυο τους είναι με το... ενάμιση πόδι στους "16" μετά το σημερινό 1-1 των Σλοβάκων με τους Νεοζηλανδούς.

 Η Ιταλία λοιπόν του Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος φεύγει μετά το Μουντιάλ, δυσκολεύτηκε απέναντι στους αξιόμαχους Παραγουανούς και τελικά μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να είναι με το 1-1. Αν και μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και δημιούργησε φάσεις για γκολ, η Ιταλία έριξε το ρυθμό μετά το 15' και επέτρεψε στην Παραγουάη που μέχρι τότε δεν είχε βγει καθόλου στην επίθεση, να κάνει το παιχνίδι της. Η ομάδα του Ζεράρντο Μαρτίνο προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Αλκαρέζ από φάουλ του Τόρρες στο 39', όπου ο Καναβάρο και ο Ντε Ρόσι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν...
 Στο ημίχρονο μάλιστα ο Μπουφόν αναγκαστικά έδωσε τη θέση του στον Μαρκέτι, αλλά ευτυχώς η Ιταλία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Νοτιοαμερικανούς. Αντίθετα έφτασε στην ισοφάριση σε παρόμοια φάση, όταν στο 63' ο τερματοφύλακας της Παραγουάης, Βιγιάρ, έκανε τραγική έξοδο και ο Ντε Ρόσι από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Στη συνέχεια ο Λίπι φρέσκαρε την επίθεσή του με Καμορανέζι, Ντι Νατάλε, αλλά οι "Ατζούρι" δεν κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτή τη μάχη για την πρωτιά μόνο, αφού η πρόκριση μοιάζει τελειωμένη υπόθεση για Ιταλία - Παραγουάη..

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν (46' Μαρκέτι), Κριτσίτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Τζαμπρότα, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Μαρκίζιο (59' Καμορανέζι), Πέπε, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72' Ντι Νατάλε).

 Παραγουάη (Ζεράρντο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μορέλ, Μπονέτ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες (60' Σαντάνα), Βαλντέζ (69' Σάντα Κρουζ), Λούκας (76' Καρντόσο), Αλκαράζ.



 Στο δεύτερο ματς του 6ου ομίλου έγινε η πρώτη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Στο «Ρόγιαλ Μπάφοκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπεργκ η Νέα Ζηλανδία με γκολ του Ριντ στο 93' ισοφάρισε τη Σλοβακία και ουσιαστικά... έστειλε στους "16" Ιταλία και Παραγουάη.
 Οι Σλοβάκοι μπορεί να μην αποτελούν κανά μεγαθήριο, όμως απέναντι στη Νέα Ζηλανδία ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Την οποία και κρατούσε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με το γκολ. που ήταν καθαρό οφσάιντ, του Βίτεκ στο 46', αλλά τελικά ισοφαρίστηκαν και επί της ουσίας με αυτό το 1-1 ελαχιστοποιούνται οι όποιες ελπίδες τους για συνέχεια. Με νίκη θα ήταν στους 3 βαθμούς και θα είχαν αρκετές ελπίδες πρόκρισης αλλά πλέον θα πρέπει να κερδίσουν τους Παραγουανούς για να προκριθούν... Δίκαιο αποτέλεσμα το 1-1, αφενός για το οφσάιντ των Σλοβάκων, αφετέρου γιατί αν και θεωρητικά ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους, στην πράξη δεν το απέδειξαν ποτέ μέσα στο γήπεδο...

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χέμπερτ): Πάστον, Λόκχεντ, Ρέιντ, Βίτσελιχ, Νέλσεν, Έλιοτ, Σμελτζ, Κίλεν, Μπέρτος, Φάλον, Σμιθ.

 Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούτσα, Σκρτελ, Τσεχ, Ζάμπαβνικ, Στρμπα, Βάις, Σέστακ, Βίτεκ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρικσεν.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Στενοχωρήθηκα για τους γείτονες.
Καλησπέρα

Mike είπε...

Ενταξει κι εγω σαν Ιταλοφιλος, αλλα υπαρχουν ακομη ελπιδες για πρωτια.

tzonakos είπε...

Δεν αντέχονται οι βουβουζέλες, γκρρρρ
καλημερα

Mike είπε...

tzonako δεν αντεχονται οντως... αλλα ο Μπλατερ ειπε οριστικα ΟΧΙ στην καταργηση τους και ειλικρινα ρε φιλε δεν με πειραξε..
Γιατι προκειται για ενα εθιμο των Αφρικανων. Αυτοι οι καημενοι ζουνε στα ορια της φτωχιας και το Παγκοσμιο κυπελλο αποτελει τεραστια στιγμη υπερηφανειας. Και με τις βουβουζελες το χαιρονται ακομη περισσοτερο..!

Και θα πηγαιναμε εμεις απο τη Δυση, ενοχλουμενοι απο τον θορυβο, να τους στερησουμε ΚΑΙ αυτη τη χαρα... Ε οχι ρε συ, ας κανουμε υπομονη, τι να γινει, ας διορθωθουν αυτα τα χαλια που δεν εχουμε δει μπαλα ακομη και ας αφησουμε τους ανθρωπους αυτους να χαιρονται με τον δικο τους τροπο...