20/6/10

6ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Σλοβακία - Παραγουάη 0-2, Ιταλία - Νέα Ζηλανδία 1-1, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη ιστορία του ποδοσφαίρου!


 Στο μεσημεριανό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, που διεξήχθει στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Παραγουάη κέρδισε εύκολα τη Σλοβακία με 2-0 και αν δεν αυτοκτονήσει στο τελευταίο ματς με τη Νέα Ζηλανδία θα προκριθεί στους "16".
 Η ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο, που είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στο ματς με την Ιταλία, έπαιξε ακριβώς όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει των αδύναμων Σλοβάκων με δύο γκολ των Βέρα και Ριβέρος και πλέον με νίκη απέναντι στη Ν. Ζηλανδία προκρίνονται ως πρώτοι από τον 6ο όμιλο και αποφεύγουν τους Ολλανδούς στο διασταύρωμα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σάλατα (83' Στοτς), Βάις, Χάμσικ, Στρμπα, Κόζακ, Βίτεκ, Σέστακ (70' Χολόσκο).

 Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο):
Βιγιάρ, Μπονέτ, Αλκαράζ, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα (88' Μπαρέτο), Κάσερες, Ριβέρος, Βαλντές (68' Τόρες), Μπάριος (82' Καρντόσο), Σάντα Κρουζ.



 Στο έτερο ματς του ομίλου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νελσπρούιτ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις και έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης από τους σκληρούς αλλά άπειρους και ημιεπαγγελματίες Νεοζηλανδούς!
 Η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι δεν βλεπόταν, έμεινε στο 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία και θα πάει στο ματς με τη Σλοβακία για τη νίκη που θα την στείλει στους "16", πίσω όμως από τους Παραγουανούς, κάτι που σημαίνει ότι σαν 2η από τον 6ο όμιλο θα παίξει με την 1η του 5ου, Ολλανδία...

 Η Ιταλία που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ικανή να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου που κέρδισε στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, παρέμεινε χωρίς νίκη μέσα στο 2010!
 Από την άλλη η Νέα Ζηλανδία πετυχαίνοντας το σημαντικότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της, αν και μόλις στην δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ, παραμένει αήττητη μετά από δύο ματς και δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης στους "16".
 Προσωπικά βέβαια θέλω να πιστεύω ότι τελικά η Ιταλία θα καταφέρει να... μην γίνει εντελώς ρεζίλι και να προκριθεί σε βάρος των Σλοβάκων και των Νεοζηλανδών κερδίζοντας τους πρώτους στο τελευταίο ματς..

 Το παιχνίδι ήταν κάκιστο και μάλιστα σημαδεύτηκε από δύο διαιτητικά λάθη. Το γκολ των Νεοζηλανδών μόλις στο 7' από τον Σμελτζ ήταν καθαρό οφσάιντ, όμως η αντίδραση της ιταλικής άμυνας ήταν τραγική. Αλλά και η ισοφάριση των Ιταλών με τον Ιακουίντα στο 29' προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι. Ο Ντε Ρόσι δέχεται κράτημα στη φανέλα, αλλά ο αμυντικός της Νέας Ζηλανδίας αφήνει το χέρι του και μετά ο αμυντικός χαφ των Ιταλών βουτάει εντυπωσιακά...
 Παρόλο που η Ιταλία ισοφάρισε γρήγορα δεν απείλησε καθόλου μέχρι το τέλος του αγώνα και έφυγε ντροπιασμένη από το γήπεδο παραχωρώντας ισοπαλία στην χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. Πραγματική ξεφτίλα για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, και αυτά τα γράφει ένας ένθερμος υποστηρικτής τους...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Ζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Μαρκίζιο (61' Πατζίνι), Πέπε (46' Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (46' Ντι Νατάλε).
 
 Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χερμπερτ): Πάστον, Ριντ, Νέλσεν, Βίσελιτς (81' Κρίστι), Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Έλιοτ, Σμελτζ, Κίλεν (93' Μπαρόν), Φάλον (63' Γουντ).

 * Η σημερινή εμφάνιση των Ιταλών μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί:
                                                     ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: