19/6/08

Έκλεισε με γκολ η Εθνική, δίχως όμως βαθμό ή βαθμούς






Η Εθνική μας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Euro και αφήνει το Σάλτσμπουργκ για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει την προετοιμασία, για τα προκριματικά(ξεκινούν τον Σεπτέμβρη) πια του Παγκοσμίου κυπέλλου 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.
Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, η Ελλάδα ίσως να πραγματοποίησε την πιο αξιόλογη εμφάνιση, όσον αφορά στο στήσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τις επιθετικές προσπάθειες, την αμυντική λειτουργία. Απέναντι μας η Ισπανία, το μεγάλο φαβορί του ομίλου που είχε ήδη κλειδώσει τη πρόκριση αλλά και τη πρώτη θέση μετά τις δύο νίκες. Μια Ισπανία όμως που κατέβηκε με την δεύτερη ομάδα εκτός του Ινιέστα που είναι στα βασικά πλάνα του Αραγονιές. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα λοιπόν και δέκα άλλοι δέκα παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί. Κι αν εξαιρεθεί ο Αλμπιόλ, ο Φαμπρέγκας(κατά την άποψη μου είναι έγκλημα που μένει στον πάγκο) και ο Αλόνσο όλοι οι υπόλοιποι δεν αποτελούσαν φόβητρο.
Αυτό το ήξερε η Εθνική και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ για να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς που ήταν φανερό πως έψαχναν τα πατήματα τους στο γήπεδο. Οι Ισπανοί πάντως, όταν άρχισαν να βρίσκονται μεταξύ τους και να κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα, έφτασαν κοντά στο γκολ με ένα σουτ του Αλόνσο που προσπάθησε από τη σέντρα(!) να κρεμάσει το Νικοπολίδη, αλλά και ένα τετ α τετ του Σέρχιο Γκαρσία που πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Σπυρόπουλος και έκοψε. Ωστόσο, εμείς πανηγυρίσαμε πριν το ημίχρονο. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Χαριστέας σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0, θυμίζοντας παλιές όμορφες μέρες..
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί ξεκίνησαν με δοκάρι σε κεραυνό του Αλόνσο στο 54', ενώ στο 61' ισοφάρισαν με φοβερό, δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Ντε λα Ρεντ. Ο Γκουίθα, που με κεφαλιά έδωσε την ασίστ στο νεαρό άσσο της Ρεάλ, προειδοποίησε δύο φορές το Νικοπολίδη πριν τον εκτελέσει στο 88' με κεφαλιά από κοντά γράφοντας το τελικό 1-2.
Νίκη με ανατροπή λοιπόν για την Ισπανία που και αυτή έφτασε στο απόλυτο των 3 νικών σε 3 ματς, μετά τους Κροάτες και τους Ολλανδούς και προετοιμασία πλέον για τον μεγάλο προημιτελικό με την Γερμανία. Ήττα στον αντίποδα για εμάς που το παλέψαμε κόντρα σε μια ανώτερη ομάδα, δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιον βαθμό και πλέον θα προετοιμαστούμε για την πρόκριση στο Μουντιάλ, με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα να κρίνονται πλέον ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ.

Οι συνθέσεις του τελευταίου αγώνα:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (62’Άντζας), Δέλλας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74’ Τζιόλης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (86’ Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης.

Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Ρέινα, Αλμπιόλ, Ναβάρο, Ινιέστα (58’ Καθόρλα), Φάμπρεγκας, Αλόνσο, Σέρχιο Γκαρσία, Γκουίθα, Αρμπελόα, Χουανίτο, Ντε Λα Ρεντ.


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, με το μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόκριση, η Ρωσία επικράτησε της Σουηδίας με 2-0, έχοντας την κατοχή, ένα δοκάρι και μερικές καλές στιγμές για να πετύχει και περισσότερα τέρματα. Οι Σουηδοί απ' την άλλη είχαν ένα δοκάρι και ένα δυο σουτ, ενώ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ΔΕΝ υπήρχαν στο γήπεδο. Η ομάδα του Λάγκερμπακ που πέρναγε είτε με νίκη είτε με ισοπαλία δεν κατάφερε να χτυπήσει τη Ρωσία, από την οποία ο Αρσάβιν στην επιστροφή του(απουσίαζε στα πρώτα δύο ματς λόγω καρτών) έκανε τη διαφορά. Πολύ δραστήριος, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Χίντινγκ και μάλιστα πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του(Ο Παβλιντσέκο είχε ανοίξει το σκορ).




Με το δίκιο τους οι Ρώσοι μπορούν να λένε ότι εάν είχαν τον Αρσάβιν από την αρχή ίσως να ήταν εκείνοι πρώτοι. Μικρή σημασία έχει, πλέον στους "8" δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αλίμονο. Και η Ρωσία καλείται να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, στο ματς που θα κοντραριστούν οι δύο πιο εντυπωσιακές ομάδες του τουρνουά!

Η τελική βαθμολογία και τα αποτελέσματα του 4ου και τελευταίου ομίλου:

1. Ισπανία 9 8-3
2. Ρωσία 6 4-4
3. Σουηδία 3 3-4
4. Ελλάδα 0 1-5

1η αγωνιστική:

Ισπανία - Ρωσία 4-1 Ίνσμπρουγκ - Νέο Τίβολι
Ελλάδα - Σουηδία 0-2 Σάλτσμπουργκ - Βαλς Σίτζενχαϊμ

2η αγωνιστική:

Σουηδία - Ισπανία 1-2 Ίνσμπρουγκ - Νέο Τίβολι
Ελλάδα - Ρωσία 0-1 Σάλτσμπουργκ - Βαλς Σίτζενχαϊμ

3η αγωνιστική:

Ελλάδα - Ισπανία 1-2 Σάλτσμπουργκ - Βαλς Σίτζενχαϊμ
Ρωσία - Σουηδία 2-0 Ίνσμπρουγκ - Νέο Τίβολι

* Η Ελλάδα με 0 βαθμούς και 1-5 τέρματα ήταν η χειρότερη ομάδα του τουρνουά.

* Τρεις ομάδες τελικά κατάφεραν το 3χ3(Κροατία, Ολλανδία, Ισπανία). Προσωπικά δεν το περίμενα... Εάν το πάρει πάντως εις εκ των τριών θα το πάρει αήττητος.

* Η Ολλανδία νομίζω ότι έχει την πιο δύσκολη αποστολή. Μπορεί να εντυπωσίασε στους ομίλους και σε κάποιους να θύμισε Ολλανδία παλαιότερων χρόνων, αλλά η Ρωσία έχει... Χίντινγκ. Ίσως ο καλύτερος προπονητής του Euro!

* Οι 4 μεγάλοι προημιτελικοί:
Πέμπτη: Πορτογαλία-Γερμανία (Βασιλεία)
Παρασκευή: Κροατία-Τουρκία (Βιέννη)
Σάββατο: Ολλανδία-Ρωσία (Βασιλεία)
Κυριακή: Ισπανία-Ιταλία (Βιέννη)

Ας δούμε τέσσερα σπουδαία παιχνίδια αντάξια των ομάδων που προκρίθηκαν στους "8" και που νομίζω πως ήταν οι 8 καλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: