20/6/08

Deutschland ist hier!













Το είχαμε πει ότι η Γερμανία δεν είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων. Όμως επίσης είχαμε πει ότι είναι φαβορί απέναντι στην Πορτογαλία που κατά πολλούς θα έφτανε στον τελικό. Οι Γερμανοί για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι σε προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Γιατί έχουν αυτό το μέταλλο της ομάδας που κυνηγάει τέτοιου είδους παιχνίδια μέχρι το τέλος. Πάντως εχτές κόντρα στους Πορτογάλους ούτε αυτό χρειάστηκε να κάνει αφού δε βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αντιθέτως κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και 1-3, με την ομάδα του Σκολάρι να είναι εκείνη που έπρεπε να ανατρέψει το σκορ. Και βέβαια όταν έχεις απέναντι σου Γερμανούς μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η αποστολή.


























Με γκολ των Σβάινσταϊγκερ και Κλόζε η ομάδα του Λεβ -που λόγω τιμωρίας παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του από σουίτα του γηπέδου- προηγήθηκε με 2-0 στο 26' και έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Γιατί οι Πορτογάλοι μπορεί να είχαν την κατοχή αλλά δεν απείλησαν μέχρι εκείνο το σημείο το Λέμαν, ο οποίος ήταν σταθερός σε όλο τον αγώνα. Στο 40' πάντως ο Νούνο Γκόμεζ ξαναέβαλε την ομάδα του στο ματς για να κλείσει με 1-2 το ημίχρονο. Η ροή όμως του αγώνα δεν έδειχνε ότι η Πορτογαλία θα έφτανε στην ισοφάριση. Μετά το 1-3 μάλιστα με τον Μπάλακ στο 61' τα πάντα τελείωσαν. Οι Πορτογάλοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή, να κερδίζουν κόρνερ, αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν έχαναν. Ο Σκολάρι, που έκατσε για τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο των Πορτογάλων, έριξε σαν τελευταίο χαρτί τον Πόστιγκα στο 73' και ο πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού (δεν αναφέρθηκε ΠΟΤΕ, σε κανένα ματς της Πορτογαλίας από τους σχολιαστές της ΝΕΤ!) έκανε τη δουλειά του μειώνοντας σε 2-3 στο 87'.
Ένα σκορ που δεν άλλαξε και έδωσε την καθ΄όλα δίκαιη πρόκριση στη "Nationalmannschaft".














Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Μποσίνγκουα, Πέπε, Καρβάλιο, Φερέιρα, Μουτίνιο (31΄ Ραούλ Μεϊρέλες), Πετίτ (73΄ Ποστίγκα), Ντέκο, Ρονάλντο, Νούνο Γκόμες (67΄ Νάνι), Σιμάο.

Γερμανία (Χανς Ντίτερ Φλικ): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μετσέλντερ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (83΄ Φριτζ), Ρόλφες, Μπάλακ, Χίτζλσπεργκερ (73΄ Μπορόφσκι), Κλόζε (89΄ Γιάνσεν), Ποντόλσκι.

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πραγματοποίησε μετριότατες εμφανίσεις με την Εθνική του ομάδα, μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας, δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

* Εάν οι Κροάτες επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα τους και προκριθούν απόψε σε βάρος των Τούρκων θα έχουμε ένα σπουδαίο πρώτο ημιτελικό Γερμανίας - Κροατίας στη ρεβάνς του 2-1 των Κροατών από το ματς του 2ου ομίλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: