18/6/08

Forza Italia!!



Η Ιταλία έκανε για μία ακόμη φορά το θαύμα της! Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο μετά τον διασυρμό από την Ολλανδία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και την ισοπαλία κόντρα στη Ρουμανία. Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική έψαχναν τη νίκη κόντρα στη Γαλλία σε ένα ματς "ο θάνατος σου-η ζωή μου" και την ίδια στιγμή περίμεναν να ακούσουν τα ευχάριστα νέα από το άλλο ματς(μη νίκη των Ρουμάνων κατά των αδιάφορων Ολλανδών). Εξ' αρχής λοιπόν η αποστολή της "squadra azzura" μόνο εύκολη δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού αφ' ενός η υπόθεση-πρόκριση δεν εξαρτώταν από την ίδια, αφ' εταίρου θα έπρεπε να προκριθούν σε βάρος της Γαλλίας, σε μια κόντρα που έχει παραδοσιακά πολλές και συγκλονιστικές αναμετρήσεις!
Ο Ντοναντόνι παρέταξε την ίδια ομάδα με αυτή κόντρα στους Ρουμάνους, με μόνη διαφορά τον Κασάνο αντί του "capitano" Ντελ Πιέρο. Από την άλλη ο Ντομενέκ έκανε μια φανταστική(για την Ιταλία!) κίνηση, βάζοντας τον Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας(θα του το είχαν πει τα άστρα, δεν εξηγείται αλλιώς!!). Ήθελε τόσο πολύ φαίνεται, να βάλει στους πρώτους "11" Εβρά και Αμπιντάλ και προχώρησε έτσι σε αυτή την απίθανη κίνηση. Απλά να θυμίσω ότι υπήρχαν κεντρικοί αμυντικοί στον πάγκο: Τουράμ, Σκιλασί, Μπουμσόνγκ. Πραγματικά είναι απορίας άξιο το σκεπτικό του Γάλλου προπονητή..
Οι Ιταλοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και στο 4' ο Τόνι έχασε την πρώτη από τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν στο ματς. Στο 24' ο υψηλόσωμος στράικερ κέρδισε πέναλτι από τον.. Αμπιντάλ(ποιον άλλον;;!) και την αποβολή του Γάλλου και ο Πίρλο δεν αστόχησε 0-1. Και αφού δεν πέτυχε ο Γκρόσο το 0-2 με τη λήξη του ημιχρόνου(υπέροχη εκτέλεση φάουλ, εξίσου εντυπωσιακή απόκρουση του Κουπέ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι) και ενώ οι Γάλλοι δεν απειλούσαν καθόλου, ήρθε ο Ντε Ρόσι στο 62' με δικό του φάουλ να κάνει το 0-2 και να σφραγίσει τη νίκη των Ιταλών. Μια φανταστική απόκρουση του Μπουφόν σε σουτ του Μπενζεμά στο 74' και ένα δοκάρι του Τόνι στο 92' σφράγισαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν τη σπουδαία πρόκριση.



Βέβαια λίγα λεπτά πριν το 2ο γκολ της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο 54' ο Χούντελαρ έβαζε μπροστά στο σκορ τους Ολλανδούς με τους Ιταλούς στις κερκίδες να πανηγυρίζουν έξαλα -και λογικά άλλωστε. Η ομάδα του Φαν Μπάστεν έκλεισε τα στόματα στις Κασσάνδρες και κέρδισε τους Ρουμάνους με 2-0 κάνοντας το 3χ3. Οι Ρουμάνοι από την πλευρά τους έχυσαν την καρδάρα με το γάλα, μιας και μετά τις ισοπαλίες με Γαλλία, Ιταλία, στο ματς κόντρα στην αδιάφορη Ολλανδία ΔΕΝ υπήρχαν στο γήπεδο και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έπεισαν ότι τελικά ήταν εκείνοι που δικαιούταν την πρόκριση.

* Τα κατάφερε λοιπόν η Ιταλία και πλέον στους "8" θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Τους Πίρλο και Γκατούζο που συμπλήρωσαν κάρτες. Και βέβαια είναι έναμεγάλο ερώτημα το κατά πόσο θα μπορέσει η Ιταλία να αντιμετωπίσει το κατά γενική ομολογία καλύτερο κέντρο των Ισπανών(Τσάβι, Φαμπρέγκας, Σένα, Αλόνσο, Ινιέστα) δίχως τα δικά της "εργαλεία", Πίρλο, Γκατούζο αλλά και τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα με την απουσία του Καναβάρο. Ίδωμεν...

Τελική βαθμολογία και συνολικά οι αγώνες του 3ου ομίλου

1. Ολλανδία 9 9-1
2. Ιταλία 4 3-4
3. Ρουμανία 2 1-3
4. Γαλλία 1 1-6

1η αγωνιστική
Ρουμανία - Γαλλία 0-0 Ζυρίχη - Λέτζιγκρουντ
Ολλανδία - Ιταλία 3-0 Βέρνη - Στάδιο Σουίς

2η αγωνιστική
Ιταλία - Ρουμανία 1-1 Ζυρίχη - Λέτζιγκρουντ
Ολλανδία - Γαλλία 4-1 Βέρνη - Στάδιο Σουίς

3η αγωνιστική
Ολλανδία - Ρουμανία 2-0 Βέρνη - Στάδιο Σουίς
Γαλλία - Ιταλία 0-2 Ζυρίχη - Λέτζιγκρουντ




* Τα κατάφερε λοιπόν η Ιταλία, πέρασε τον όμιλο με ήττα, ισοπαλία, νίκη και 4 πόντους. Πλέον βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση: Να προκριθεί σε βάρος των Ισπανών χωρίς Πίρλο, Γκατούζο και με τα προβλήματα της άμυνας.. Και μετά στους "4", εάν προκριθεί βέβαια, θα γίνει ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης. Ολλανδία - Ιταλία στη ρεβάνς του 3-0 της ομάδας του Φαν Μπάστεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: