16/6/08

Φινάλε και στο 2ο όμιλο του Euro



Ως αναμενόταν έκλεισε και ο 2ος όμιλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι Γερμανοί, αν και απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους κατάφεραν να προκριθούν κόντρα στους διοργανωτές Αυστριακούς νικώντας τους με 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του αρχηγού, Μίκαελ Μπάλακ. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς φάσεις, με την Αυστρία μάλιστα να "φαίνεται" περισσότερο στο γήπεδο. Η Γερμανία ξεκίνησε με τον ίδιο υποτονικό ρυθμό και στην επανάληψη, ευτύχησε όμως να ανοίξει το σκορ με την κλάση του Μπάλακ. Από κει και πέρα οι φιλόδοξοι πρωταθλητές έκαναν συντήρηση αφού και εάν ισοφαρίζονταν θα έπαιρναν και πάλι την πρόκριση! Η Αυστρία, που πλέον ήθελε 2 γκολ για να κάνει την έκπληξη, έδειχνε να θέλει αλλά να μη μπορεί. Χλιαρή υπεροχή και λίγες φάσεις σημάδεψαν το δεύτερο ημίχρονο και εύκολα και απλά οι Γερμανοί κράτησαν τη νίκη-πρόκριση και πλέον θα συναντήσουν τους Πορτογάλους στους "8". Από την άλλη, η Αυστρία τελείωσε τις υποχρεώσεις της με 1 πόντο και 1 γκολ, ενώ δέχτηκε μόλις 3.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (διαιτήτευσε ο Βασσάρας) οι Κροάτες που είχαν ήδη προκριθεί ως 1οι, έκαναν το 3χ3 απέναντι στους Πολωνούς που έψαχναν ένα θαύμα. Δηλαδή, νίκη δική τους και παράλληλα ήττα των Γερμανών! Και ενώ τα δύο ημίχρονα έληξαν 0-0 (περίεργο...), μόλις στο δεύτερο 45λεπτο οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ, οι Πολωνοί δέχτηκαν γκολ από τους Κροάτες, οι οποίοι πέτυχαν το απόλυτο. Κάτι που ακόμα μπορεί να πετύχει η Ισπανία κερδίζοντας την Εθνική μας τη Τετάρτη και η Ολλανδία κερδίζοντας τους Ρουμάνους.




Συγκεντρωτικά η βαθμολογία και τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου

1. Κροατία 9 4-1
2. Γερμανία 6 4-2
3. Αυστρία 1 1-3
4. Πολωνία 1 1-4

1η αγωνιστική:
Αυστρία - Κροατία 0-1 Βιέννη - Ερνστ Χάπελ
Γερμανία - Πολωνία 2-0 Κλάνκεφουρτ - Βορτέρσε

2η αγωνιστική:
Κροατία - Γερμανία 2-1 Κλάνκεφουρτ - Βορτέρσε
Αυστρία - Πολωνία 1-1 Βιέννη - Ερνστ Χάπελ

3η αγωνιστική:
Αυστρία - Γερμανία 0-1 Βιέννη - Ερνστ Χάπελ
Πολωνία - Κροατία 0-1 Κλάνκεφουρτ - Βορτέρσε



* Η Κροατία δικαίως καταλαμβάνει την πρώτη θέση αφού κέρδισε εύκολα το μεγάλο φαβορί, Γερμανία. Τελειώνοντας μάλιστα με 3 νίκες στον όμιλο, εάν καταφέρει και πάρει το Euro θα το κάνει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος. Στους "8" θα παίξει με την Τουρκία των δύο ανατροπών στα παιχνίδια του ομίλου και στους "4" εφόσον προκριθεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά τη Γερμανία, εάν βέβαια και οι Γερμανοί με τη σειρά τους προκριθούν σε βάρος των Πορτογάλων. Όπως και να χει μιλάμε ήδη για 2 πολύ μεγάλους προημιτελικούς. Η Γερμανία πάντως έως τώρα δεν έχει δείξει κάτι εξαιρετικό.
Η Αυστρία νομίζω ότι αδικείται από τον 1 πόντο και το 1 γκολ. Χωρίς να εντυπωσίασε(δεν μπορούσε άλλωστε!) θα μπορούσε να είχε πάρει από 1 έως 3 βαθμούς ακόμη, ή έστω να σημειώσει κανα δυο γκολ ακόμη. Τέλος οι Πολωνοί απογοήτευσαν στην παρθενική τους(!) συμμετοχή σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: