19/6/08

Πάμε Στοίχημα - Euro - Προημιτελικοί

Φτάσαμε αισίως στους "8" της διοργάνωσης. Τις 8 καλύτερες ομάδες σύμφωνα με ότι έχουν δείξει στο γήπεδο όπως έχω ξαναγράψει. Μπροστά μας λοιπόν έχουμε τέσσερα πολύ μεγάλα παιχνίδια τα οποία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε παιχτικά αλλά και στοιχηματικά.

Απόψε, ξεκινάνε οι προημιτελικοί με την Πορτογαλία να υποδέχεται τη Γερμανία στη Βασιλεία. Τυπικά γηπεδούχοι βέβαια οι Πορτογάλοι μιας και τερμάτισαν πρώτοι στον 1ο όμιλο, ενώ οι Γερμανοί δεύτεροι στο 2ο.
Προσωπικά βλέπω Γερμανία. Εντάξει σύμφωνοι, οι Γερμανοί δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους στον όμιλο όπου και έχασαν την πρωτιά από τους Κροάτες χάνοντας το μεταξύ τους ματς στα ίσια. Οι Πορτογάλοι απ' την άλλη έχοντας εξασφαλίσει τη πρωτιά κερδίζοντας Τούρκους και Τσέχους, κατέβηκαν με πολλές αλλαγές και ηττήθηκαν από τους διοργανωτές Ελβετούς. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν πολύ καλούς παίχτες, με τον Ρονάλντο απ΄τη μία και τον Μπάλακ από την άλλη να είναι εκείνοι που στα δύσκολα μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες του. Όμως σε τέτοιου είδους παιχνίδια η Γερμανία ανεξαρτήτως κατάστασης κι αν βρίσκεται έχει πάντα τον πρώτο λόγο.
Πιστεύω ότι ειδικά αν σκοράρει η ομάδα του Λεβ δε χάνει με τίποτα το ματς. Οπωσδήποτε έντονα παίζει και η ισοπαλία, με το Under να φαίνεται εξίσου καλό αλλά στο 1,45 δεν αξίζει το ρίσκο.

Πρόταση: "χ2".

Αύριο στη Γενεύη είναι ο 2ος προημιτελικός Κροατία - Τουρκία.
Οι Κροάτες εντυπωσίασαν καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, όχι τόσο με τη νίκη τους επί των Γερμανών όσο για το άκρως ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Νομίζω ότι με αυτό ως άξονα θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους που με τη σειρά τους εντυπωσίασαν με τις δύο ανατροπές που πέτυχαν. Κι αν αυτή κόντρα στους Ελβετούς στο περίφημο ματς που με την καταρρακτώδη βροχή ήταν 1-0 και όταν η βροχή σταμάτησε γύρισε σε 1-2(!), εκείνο κόντρα στους Τσέχους ήταν πραγματικά απίστευτο! 3 γκολ από το 75' μέχρι το 90', με το δεύτερο στο 88' και το τρίτο στο 92' να "ξαπλώνουν" τους Τσέχους στο χορτάρι και να δείχνουν ότι η Τουρκία είναι η μόνη ομάδα -σε αντίθεση με εμάς για παράδειγμα- που παλεύει με ψυχή μέχρι το τέλος. Βέβαια, στη παρέα του Ρονάλντο, η ομάδα του Τερίμ παραδόθηκε άνευ όρων, αλλά εκεί μιλάμε για μεγάλη διαφορά δυναμικότητος.
Όλο το μυστικό για τους Κροάτες θα είναι να μη δεχτούν γκολ. Από κει και πέρα θα βρει τρόπο ο Μπίλιτς(καλός ανερχόμενος προπονητής) να ξεκλειδώσει την άμυνα της Τουρκίας και να πάρει την πρόκριση. Με αυτή τη λογική θα πάμε στη νίκη των Κροατών με λίγα γκολ.

Πρόταση: 1 & Under.

Το Σάββατο στη Βασιλεία είναι ο 3ος προημιτελικός και ο πλέον σπουδαίος καθώς αναμετρώνται οι δύο πιο εντυπωσιακές ομάδες του τουρνουά. Η λογική και ο γρήγορος ρυθμός της Ολλανδίας και της Ρωσίας ενδείκνυνται για πολλά γκολ και συναρπαστική εξέλιξη. Ειδικά τα πολλά γκολ και το ποντάρισμα στο Over πρέπι να θεωρείται άχαστο. Δε νομίζω κάποια από τις δύο ομάδες να παίξει αμυντικά ή κλειστά γιατί πολύ απλά δε το συνηθίζει! Μοναδική περίπτωση να βγει Under το παιχνίδι είναι αυτή η "αλεπού των πάγκων" που λέγεται Γκους Χίντινγκ να έχει ετοιμάσει κάτι τρομερό για να σταματήσει την ομάδα του Φαν Μπάστεν!

Πρόταση: Over και 2.

Την Κυριακή τέλος, είναι ο 4ος ημιτελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία στη Γενεύη.
Οι Ισπανοί από τη μία με το 3χ3 στον όμιλο που βρέθηκε και η Εθνική μας και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ιταλοί από την άλλη που κατάφεραν τελευταία αγωνιστική με μία μόλις νίκη κόντρα στου Γάλλους να προκριθούν! Είναι πραγματικά κάτι το αξιοθαύμαστο για μία ομάδα να προκρίνεται πολλάκις με 3 ή 4 βαθμούς!
Σημαντικότατες απουσίες για τους Ιταλούς αυτές των Γκατούζο, Πίρλο. Νομίζω ότι το παιχνίδι έχει πάρα πολύ "χ" και λογικά λίγα τέρματα. Αν ξεφύγει πάντως από την ισοπαλία μάλλον κλείνει προς τους "μάστορες" σε τέτοια ματς Ιταλούς.

Πρόταση: χ2 & Under.


Στοιχηματικά οι προτάσεις:

132 Πορτογαλία - Γερμανία χ2(2,95 2,70)
141 Κροατία - Τουρκία 1(1,75) & Under(1,60)
151 Ολλανδία - Ρωσία 2(4,40) & Over(1,80)
161 Ισπανία - Ιταλία χ2(2,85 2,80) & Under(1,40).


Κάποια άλλα στοιχεία για τα παιχνίδια:

* Νομίζω ότι η Γερμανία θα ήταν άχαστη οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Θέλει όμως προσοχή ο Σκολάρι τη στιγμή που στον πάγκο της Γερμανίας κάθεται "κάποιος" Λεβ.

* Τα ίδια ισχύουν και με τον Χίντινγκ απέναντι στον "άπειρο" Φαν Μπάστεν, εκτός του ότι αξίζει στοιχηματικά το 4,40 της Ρωσίας συγκρίσει με το 1,60 της Ολλανδίας όταν έχουμε να κάνουμε με προημιτελικούς!

* Ίσως να αξίζει στοιχηματικά και το 4,00 της Τουρκίας αλλά δε νομίζω ότι θα την πατήσει ο Μπίλιτς.

* Όσον αφορά στην Ιταλία σαφώς και δεν εμπιστεύομαι το Ντοναντόνι, αλλά τη βαριά φανέλα των Ιταλών που ξέρουν πως να μεταχειρίζονται τέτοια παιχνίδια. Και παρά τις απουσίες αξίζουν το ποντάρισμά μας από τη στιγμή που απέναντι τους έχουν τους losers Ισπανούς!

Αυτά και καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: