22/6/10

8ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Χιλή - Ελβετία 1-0, Ισπανία - Ονδούρα 2-0


 Στο απογευματινό παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Χιλή κέρδισε με 1-0 και διαιτητική βοήθεια την μαχητικότατη Ελβετία και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο. Παρ' όλα αυτά οι Χιλιανοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας στο εφιαλτικό για αυτούς σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 6 βαθμούς!

 Το ματς είχε ρυθμό και η Χιλή είχε τον έλεγχο από την αρχή. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα μάλιστα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 31' όταν ο Σαουδάραβας διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπεχράμι. Μία υπερβολική απόφαση που ανάγκασε τους Ελβετούς να παίξουν πιο αμυντικά στη συνέχεια. Ο Χίτσφελντ ενίσχυσε το κέντρο του περνώντας τον Μπαρνέτα στη θέση του ανέτοιμου έτσι κι αλλιώς Φρέι.
 Η Χιλή πάντως δυσκολευόταν αισθητά να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Μπενάλιο. Στην επανάληψη ο Μαρτίνο προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Μαρκ Γκονζάλες και Βαλντίβια να παίρνουν τις θέσεις των Βιδάλ και Σουάζο. Μόλις στο 49' μπήκε το γκολ όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η Χιλή συνέχισε να πιέζει όμως ευκαιρίες δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Τελικά το γκολ ήρθε για τους Νοτινοαμερικανούς στο 75' αλλά ο Παρέδες που σέντραρε για τον σκόρερ Γκονζάλες ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ. Αμέσως μετά το γκολ η Χιλή έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά η Ελβετία έχασε την πολύ μεγάλη φάση στο τέλος του αγώνα με τον Ντερτιγιόκ που είχε μπει ως αλλαγή. Αν είχε μπει αυτό το γκολ η Ελβετία ουσιαστικά θα είχε κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "16"..

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ισλα, Καρμόνα, Σάντσες, Βιδάλ (46' Γκονζάλες), Σουάζο (46' Βαλντίβια), Φερνάντες (65' Παρέδες), Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα.

 Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Ινλέρ, Φράι (42' Μπαρνέτα), Ν' Κούφο (68' Ντερτιγιόκ), Μπεχράμι, Γκρίχτινγκ, Φερνάντες (77' Μπουνιάκου), Τσίγκλερ.



 Στο τελευταίο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική, στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Ισπανία κέρδισε με 2-0 την Ονδούρα και πλέον θέλει μόνο νίκη με την Χιλή για να προκριθεί στους "16".
 Οι Ισπανοί θεωρητικά είχαν εύκολο έργο απέναντι σε μία από τις 3-4 πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Μεγάλη μπάλα πάντως δεν έπαιξαν για δεύτερο σερί ματς και το βέβαιο είναι ότι απέναντι στην Χιλή θα δυσκολευτούν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη που θα τους στείλει στους "16".
 Και τα δύο γκολ των Ισπανών πέτυχε ο MVP του αγώνα, Νταβίντ Βίγια, ο οποίος έχασε και πέναλτι για το χατ-τρικ. Η Ισπανία πλέον θέλει νίκη με 1-0 επί της Χιλής για να περάσει και παράλληλα να μην κερδίσει η Ελβετία με 2 ή περισσότερα γκολ την Ονδούρα ώστε να πάρει και την 1η θέση.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (65' Φάμπρεγας), Τόρες (70' Μάτα), Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος (76' Αρμπελόα), Μπούσκετς, Νάβας.

 Ονδούρα (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβεζ, Φιγκερόα, Παλάσιος, Σουάζο (83' Τζ. Παλάσιος), Εσπινόζα (46' Γουέλκομ), Μαρτίνεζ, Τούρσιος (63' Νούνιεζ), Γκεβάρα, Ιζαγκίρε, Μεντόζα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόνο ισπανία είδα.
Πιστεύω και θέλω να περάσει.
Είναι η δεύτερη χώρα που θέλω να βρεθεί στον τελικό.
Όσο για το πέναλτι που το έστειλε τρομάρα του. :-)

Mike είπε...

Δεν τους παω τους Ισπανους και για την ωρα δεν με πειθουν για να φτασουν ψηλα. Ειδικα αν στους "16" παιξουν με Βραζιλια..