22/6/10

1ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Γαλλία - Νότια Αφρική 1-2, Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1. Όπως αναμενόταν Ουρουγουάη και Μεξικό προκρίθηκαν στους "16".


 Ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος με τα πράγματα να τελειώνουν ως αναμενόταν. Ουρουγουάη και Μεξικό προκρίθηκαν στους "16", ενώ η διοργανώτρια Νότια Αφρική αν και νίκησε τη Γαλλία αποχαιρέτησε το Μουντιάλ καθώς υστερεί κατά πολύ στην ισοβαθμία με το Μεξικό.
 Στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Νότια Αφρική κέρδισε εύκολα την άθλια για μία ακόμη φορά Γαλλία και τουλάχιστον πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε διοργανώτρια ομάδα χωρίς νίκη στον όμιλο και φυσικά χωρίς πρόκριση στους "16". Δυστυχώς για αυτούς οι Αφρικανοί δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση αφού η Ουρουγουάη μπορεί να τους διευκόλυνε κερδίζοντας το Μεξικό όμως οι ίδιοι θα έπρεπε να επικρατήσουν με πολλά γκολ επί των Γάλλων, κάτι που εξ αρχής φάνταζε πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι πήγε να γίνει στο 37' με το 0-2 χάρις στα γκολ των Κουμάλο στο 21', Μφέλα στο 37' αλλά και την κόκκινη που είχε δεχτεί από το 25' ο Γκουρκίφ, όμως το 1-2 με το γκολ του Μαλουντά στο 70' έκοψε τα πόδια των Αφρικανών. Οι οποίοι ήθελαν ακόμη δύο γκολ για να φτάσουν στο θαύμα καθώς μάθαιναν ότι η Ουρουγουάη κέρδιζε το Μεξικό. Είχαν δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο για το 3-0, αλλά μετά τη μείωση των Γάλλων εγκατέλειψαν το ματς και τουλάχιστον κράτησαν τη νίκη για να φύγουν από το Μουντιάλ με αν μη τι άλλο ψηλά το κεφάλι.
 Οι Γάλλοι απογοήτευσαν πάρα πολύ και προσωπικά περίμενα μια αντίδραση στο τελευταίο ματς, περίμενα να δω έναν εγωισμό των φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, αλλά οι Τρικολόρ απλά δεν βλέπονταν. Μάλιστα τερμάτισαν 4οι και καταϊδρωμένοι στον όμιλο με 1 βαθμό και 1-4 γκολ...
 Άντε να φύγει ο πανίβλακας ο Ντομενέκ για να ξανασταθεί στα πόδια της μία ομάδα που έχει ταλέντο και μεγάλους παίχτες...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Γιορίς, Σανιά, Κλισί, Σκιλασί, Γκαλάς, Ντιαρά (82΄Γκοβού), Ντιαμπί, Ριμπερί, Γκουρκίφ, Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Σισέ (55' Ανρί).

 Νότια Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Τζόσεφς, Μασιλέλα, Μοκοένα, Κουμάλο, Κουμπόνι (78' Μοντίσε), Ενγκονγκά (55' Γκάχα), Σιμπάγια, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ, Πάρκερ (68' Νομβέτε), Μφελά.



 Στο άλλο ματς του ομίλου, στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ" του Ρούστενμπουργκ κάποιοι έβλεπαν ισοπαλία με την οποία θα περνούσαν και οι δύο. Όμως η αλήθεια ήταν, όπως είχα επισημάνει, ότι και ηττημένος να υπήρχε θα έπρεπε να φάει πολλά γκολ και παράλληλα ο νικητής του Γαλλία - Ν. Αφρική να πετύχει επίσης πολλά τέρματα. Δύσκολα πράγματα δηλαδή...
 Το μόνο... πρόβλημα για Ουρουγουάη και Μεξικό ήταν το γεγονός ότι όποιος τερμάτιζε 2ος θα έπεφτε πάνω στην Αργεντινή. Το ματς δεν ήταν κακό, είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με το Μεξικό να πλησιάζει περισσότερο την περιοχή των αντιπάλων. Ο ρυθμός όμως μειωνόταν αισθητά όσο περνούσε ο χρόνος και τελικά οι Ουρουγουανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Λουίς Σουάρες στο 43' με κεφαλιά έκανε το 0-1 που έφερε την Ουρουγουάη πιο κοντά στην πρωτιά του ομίλου.
 Σε συνδυασμό μάλιστα με το 0-2 των Αφρικανών στο ημίχρονο, οι Μεξικανοί είχαν πρόβλημα και γι' αυτό έπαιξαν πιο επιθετικά στο β' ημίχρονο με σκοπό να ισοφαρίσουν και να τελειώσουν την πρόκριση. Δεν τα κατάφεραν αλλά για καλή τους τύχη η Γαλλία πέτυχε το γκολ που ουσιαστικά έβαλε τέλος στα άνειρα των Αφρικανών για πρόκριση.
 Στην ισοβαθμία με τη Ν. Αφρική προκρίθηκε το Μεξικό, που όμως είχε θετικό συντελεστή γκολ +1 (3-2) σε αντίθεση με τον αρνητικό των Αφρικανών -2 (3-5).
 Η Ουρουγουάη από την άλλη τερμάτισε αήττητη και πέτυχε 4 γκολ δίχως να δεχτεί ούτε 1.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο, Μορένο (57' Μορένο), Ντος Άντος, Γκουαρντάδο (46' Μπαρέρα), Μπλάνκο (63' Ερνάντες).

 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Φουτσίλε, Βικτορίνο, Καβάνι, Σουάρες (85' Φερνάντες), Φορλάν, Α. Περέιρα (77' Σκότι), Πέρες, Μ. Περέιρα, Αρεβάλο Ρίος.


 * Ουρουγουάη και Μεξικό λοιπόν οι πρώτες ομάδες που προκρίνονται στους "16". Με βάση τη συνολική εικόνα των 4 ομάδων απολύτως δίκαια. Το 2ο Μεξικό θα παίξει με την 1η Αργεντινή του 2ου ομίλου ενώ η 1η Ουρουγουάη θα παίξει με κάποιον από Ν. Κορέα, Ελλάδα, Νιγηρία. Σαφώς πιο εύκολο το έργο της Ουρουγουάης αλλά εάν η Εθνική μας τα καταφέρει και προκριθεί απόψε δε νομίζω ότι η Ουρουγουάη αποτελεί φόβητρο... 
 Βέβαια από την στιγμή που η πρόκριση δεν περνά από το χέρι μας, ας καταφέρουμε να πάρουμε μια ισοπαλία και ότι είναι να γίνει ας γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: