22/6/10

Τί έχουμε δει ως τώρα στο Μουντιάλ και κάποιες Στοιχηματικού τύπου εκτιμήσεις για την 3η αγωνιστική και ποιες ομάδες θα προκριθούν στους "16"


 Μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων σε αυτό το 19ο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής τα όσα έχουμε δει νομίζω ότι απέχουν αρκετά από αυτά που ο μέσος θεατής περίμενε. Λίγο θέαμα, αρκετή σκοπιμότητα από τις περισσότερες ομάδες, κυρίως την 1η αγωνιστική, χάλια μαύρα από μεγάλες δυνάμεις όπως Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και λίγα πράγματα από τα δύο σούπερ φαβορί, Βραζιλία, Ισπανία, κακές διαιτησίες στα τελευταία ματς και ενώ είχαν ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, αρκετά λάθη από τους τερματοφύλακες και ο σχετικός ντόρος γύρω από την "περίεργη" επίσημη μουντιαλική μπάλα «Τζιαμπουλάνι».
 Απεναντίας ως θετικά ξεχώρισαν οι δύο πολύ καλές εμφανίσεις της Αργεντινής και οι μέτριες προς καλές της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Επίσης ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το Μεξικό, ενώ και η Χιλή ξεκίνησε με 2 νίκες, έχοντας όμως αυτοκαταστροφικές τάσεις, αφού και στα δύο νικηφόρα ματς θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα και να ήταν άνετη στις ισοβαθμίες. Καλά στοιχεία είδαμε και από Ουρουγουάη, ΗΠΑ, ενώ Δανία, Ιαπωνία, Παραγουάη και Σερβία έδειξαν ότι έχουν τις ικανότητες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.
 Και φυσικά η μεγάλη, ιστορική στιγμή για την Ελλάδα μας, η οποία πέτυχε τα πρώτα γκολ και την πρώτη νίκη της σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου και απόψε θα παλέψει απέναντι στην Αργεντινή ακόμη και για πρόκριση στους "16".

 Αντίθετα η Ν. Αφρική απογοήτευσε σαν διοργανώτρια, οι υπόλοιπες Αφρικανικές απεδείχθησαν κατώτερες των προσδοκώμενων: Νιγηρία, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Αλγερία. Μικρές ομάδες που όμως την τελευταία αγωνιστική θα κυνηγήσουν την έκπληξη είναι οι: Νότια Κορέα, Αυστραλία, Ελβετία, Σλοβακία. Τέλος πολύ αδύναμες είναι οι: Βόρεια Κορέα, Ονδούρα, Νέα Ζηλανδία (παρά το "χ" με Ιταλία).

 Τρίτη - Παρασκευή θα γίνει το ξεκαθάρισμα, θα ολοκληρωθούν οι όμιλοι και θα βγουν οι ομάδες που θα συνεχίσουν στους "16" καθώς και τα διασταυρώματα.

 Δικές μου εκτιμήσεις:

 1ος όμιλος: Μεξικό και Ουρουγουάη είναι τα ξεκάθαρα φαβορί. Με 4 βαθμούς η κάθε μία και από 1 μόλις η Ν. Αφρική με τη Γαλλία σωστά σκέφτονται οι στοιχηματικές εταιρείες και βάζουν το "χ" τόσο χαμηλά. Όμως μην ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή, στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ουρουγουάη και σαν 1η του ομίλου αποφεύγει την Αργεντινή. Κάτι που -λογικά- θέλει να πετύχει και το Μεξικό. Άρα όσοι θεωρείτε ότι το Μεξικό είναι καλύτερη ομάδα νομίζω ότι ο "άσσος" στο Μεξικό - Ουρουγουάη με απόδοση πάνω από 3,5 μοιάζει εξαιρετικός σε σχέση με το 1,5 που προσφέρεται η ισοπαλία...
 Καλός δείχνει να είναι και ο "άσσος" στο Γαλλία - Ν. Αφρική. Ναι, οι Γάλλοι έχουν τα χάλια τους, πλακώνονται στις προπονήσεις κλπ., αλλά αφενός οι Αφρικανοί δεν έχουν δυνατότητες αφετέρου ίσως στο αποψινό ματς φανεί ο εγωισμός των Γάλλων. Μεγάλο στοιχηματικό ρίσκο φυσικά υπάρχει κι εδώ...

 2ος όμιλος: Η Αργεντινή δεν χάνει την πρωτιά εδώ. Ποιος θα την ακολουθήσει όμως; Η Ελλάδα όπως έχω ξαναπεί χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο για το 0-2 με την Ν. Κορέα. Έστω ένα γκολ τότε και θα ήμασταν το φαβορί για την πρόκριση. Πλέον θα πρέπει να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στην Αργεντινή από ότι η Ν. Κορέα απέναντι στη Νιγηρία. Αλλά εάν η Νιγηρία κερδίσει, τότε θα πρέπει να μην χάσουμε από την Αργεντινή. Δύσκολα τα πράγματα έτσι κι αλλιώς. Θα παλέψουμε για το "χ" κι ότι βγει.
 Ελλάδα - Αργεντινή Χ2 για κάλυψη, ενώ το Νιγηρία - Ν. Κορέα φαντάζει δύσκολο για προγνωστικά.

 3ος όμιλος: Εδώ θα πάω με τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θα βρίσκονταν μια ανάσα από την πρόκριση αν ο διαιτητής δεν τους ακύρωνε καθαρό γκολ στο τέλος του αγώνα με τη Σλοβενία. Έχουν σαφώς καλύτερη ομάδα από την Αλγερία και ο "άσσος" έχει νομίζω αρκετή τύχη. Με τους Άγγλους δεν ασχολούμαι, έχουν τα χάλια τους αλλά φυσικά μπορούν να κερδίσουν τη Σλοβενία. Ας το κάνουν όμως χωρίς τα δικά μου λεφτά...

 4ος όμιλος: Εδώ πάμε για δύο "2" καρφί. Αυστραλία - Σερβία και Γκάνα - Γερμανία. Κερδίζουν Σερβία και Γερμανία, γλυτώνουν από μπερδέματα με ισοβαθμίες και περνάνε παρέα στους "16".

 5ος όμιλος: Η Παραγουάη λογικά κερδίζει τη Νέα Ζηλανδία, αλλά από τη στιγμή που και με ισοπαλία θα είναι 1η ίσως να αξίζει μία κάλυψη με 1Χ. Η Ιταλία θα κάνει το "2" με τη Σλοβακία αλλά σε τιμές μικρότερες του 1,5 δε νομίζω ότι αξίζει να αγωνιούμε...

 6ος όμιλος: Η Ολλανδία δείχνει ικανή να φτάσει στο 3χ3 κάνοντας το "2" απέναντι στο Καμερούν. Δεδομένου πάντως ότι η Παραγουάη θα έρθει 1η στον 5ο όμιλο, η Ολλανδία σαν 1η θα παίξει με την 2η Ιταλία. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα το ήθελαν αυτό οι Ολλανδοί...
 Δανία και Ιαπωνία θα παλέψουν για τη 2η θέση και προσωπικά νομίζω ότι με 1Χ είμαστε καλυμμένοι αφού δεν βλέπω ήττα των Σκανδιναβών. Με ισοπαλία πάντως περνούν οι Ιάπωνες.

 7ος όμιλος: Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αδιάφορο το Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελαφαντοστού. Αν θέλει κάποιος μπορεί να κυνηγήσει την έκπληξη κοντράροντας τους απογοητευμένους Ελέφαντες. Ακόμη και στον... κλέφτη ΟΠΑΠ ο "άσσος" της Β. Κορέας έχει απόδοση 8,00 και το "χ" 4,30!
 Η Πορτογαλία με νίκη κόντρα στη Βραζιλία έρχεται 1η ενώ οι Βραζιλιάνοι βολεύονται και με το "χ" το οποίο βρίσκουμε σχετικά χαμηλά. Κι εδώ πάντως είναι το θέμα ότι ο 1ος παίζει με τον 2ο του 8ου ομίλου που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Ισπανία. Οπότε...

 8ος όμιλος: Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάμε ολοταχώς για τριπλή ισοβαθμία στους 6! Η Ελβετία λογικά καθαρίζει την αδύναμη Ονδούρα πληρώνοντας 1,40 τον "άσσο" της, ενώ η Ισπανία θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Χιλή για πρόκριση και αν είναι δυνατόν με πολλά γκολ για την πρωτιά. Στην τριπλή ισοβαθμία πάντως η Χιλή είναι αυτή που μένει εκτός, αφού κυριολεκτικά αυτοκτόνησε στα ματς με Ονδούρα και Ελβετία κερδίζοντας μόνο 1-0 αντί 2-0 ή 3-0.
 Αλλά επειδή έδειξε καλά στοιχεία, αλλά και για καθαρά παικτική αξία νομίζω ότι θα άξιζε το ρίσκο στο 1Χ της Χιλής με τη Ισπανία, ειδικά αν αυτό πληρώνει σε τιμές γύρω στο 6 και 3,5!
 Το 1,40 των Ισπανών δεν αξίζει εκτός αν κάποιος προτιμήσει το Over ή τα ειδικά στοιχήματα σε αυτό το ματς...


 Καλή επιτυχία σε ότι παίξετε και καλά κέρδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: