26/6/10

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Μουντιάλ, τα διασταυρώματα μέχρι και τον τελικό και οι δικές μου εκτιμήσεις

Η καρτέλα της FIFA με το πανόραμα από τη φάση των "16" και τις διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό:



 Με μια πρώτη ματιά βλέπει κανείς ότι η Βραζιλία -από τους μεγάλους- έχει το πιο βατό πρόγραμμα. Στους "16" αντιμετωπίζει τη Χιλή, αν προκριθεί θα παίξει με Ολλανδία και στους "4" με μία εκ των Ουρουγουάη, Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Γκάνα. Προσωπικά βλέπω την Ουρουγουάη να περνάει την Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ να παίρνουν οριακή πρόκριση επί της Γκάνας (για Ουρουγουάη - ΗΠΑ δεν βλέπω κάτι από τώρα). Οπότε ο δρόμος για τον μεγάλο τελικό είναι ανοιχτός για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τους υπόλοιπους αστέρες της Σελεσάο. Τουλάχιστον πιο ανοιχτός από τα άλλα φαβορί, αφού Αργεντινή, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Πορτογαλία παίζουν μεταξύ τους είτε τώρα είτε αργότερα και δύο εξ αυτών θα αποτελέσουν το πολύ μεγάλο ζευγάρι του άλλου ημιτελικού.

 Και στοιχηματικά λοιπόν ένα ποντάρισμα στη Βραζιλία νομίζω ότι θα άξιζε περισσότερο από ένα αντίστοιχο σε Αργεντινή, Ισπανία ή Αγγλία αφού αυτές θα κοντραριστούν μεταξύ τους με συνέπεια να αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες αποκλεισμού. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι η φετινή Ολλανδία είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα και άρα μπορεί να αποκλείσει τη Βραζιλία και να φτάσει έως -τουλάχιστον- τα ημιτελικά. Χμμ, δεν ακούγεται απίθανο, ε; Εγώ πάντως λίγα χρήματα θα ρίξω και στους Οράνιε.

 Από την άλλη πλευρά του διαγράμματος, η Αργεντινή ξεκινά τα νοκ-άουτ με το Μεξικό. Εύκολα ή δύσκολα βλέπω να περνάει στους "8", όπου θα παίξει με Γερμανία ή Αγγλία. Έχω πει επανειλημμένως ότι απαγορεύεται να ξεγράφει κανείς τους Γερμανούς, και αυτό ισχύει πάντοτε- αλλά προσωπικά αυτή τη φορά θα επιλέξω Άγγλους. Όχι γιατί τους θεωρώ πολύ ανώτερους, αλλά επειδή από τη Γερμανία απουσιάζει ο παίχτης - ηγέτης, όπως είναι ο Τέρι, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ ή ο Ρούνεϊ. Αγγλία λοιπόν στις λεπτομέρεις και στους "8" μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής θα επέλεγα -και θα ήθελα- Αργεντινή. Η οποία, αν τελικά τα καταφέρει, θα παίξει στους "4" με Ισπανία ή Πορτογαλία. Οι δυο τους παίζουν στους "16" και όποιος περάσει δε νομίζω να έχει πρόβλημα να αποκλείσει είτε την Παραγουάη είτε την Ιαπωνία.

 Άρα λοιπόν, όπως τα βλέπω εγώ πάμε για ημιτελικούς: Ουρουγουάη/ΗΠΑ - Βραζιλία/Ολλανδία και Αργεντινή - Ισπανία/Πορτογαλία. 

 Στοιχηματικά, για τη φάση των "16" μόνο θα προτείνω τα εξής:

 Ουρουγουάη - Ν. Κορέα 1, Χ/1 ημίχρονο/τελικό και να σκοράρει ο Φορλάν
 ΗΠΑ - Γκάνα 1Χ
 Ολλανδία - Σλοβακία 1
 Αργεντινή - Μεξικό 1 και Χ/1 ημίχρονο/τελικό
 Γερμανία - Αγγλία Χ2 και παράταση ή/και πέναλτι


 Καλά ματς να δούμε και καλή επιτυχία σε όσους παίξετε στοίχημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: