26/6/10

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 2-1. Στους "8" οι Νοτιοαμερικανοί και περιμένουν το νικητή του βραδυνού αγώνα, ΗΠΑ - Γκάνα.


 Στο πρώτο ματς για τη φάση των "16", στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Ουρουγουάη επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί απέναντι στη Νότια Κορέα και, αν και δύσκολα, επικράτησε των πολύ μαχητικών Ασιατών με 2-1 και προκρίθηκε στους "8".

 Η Ουρουγουάη ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αν και προηγήθηκε από λάθος εκτίμηση του Νοτιοκορεάτη τερματοφύλακα. Στο 8' ο Φορλάν έβγαλε παράλληλη  μπαλιά προς την περιοχή της Ν. Κορέας, ο γκολκίπερ των Ασιατών έπεσε αλλά δεν έπιασε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Σουάρεζ και ο επιθετικός του Άγιαξ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
 Οι Νοτιοκορεάτες έτρεχαν πολύ αλλά δεν δημιουργούσαν φάσεις. Κάτι που άλλαξε στην επανάληψη. Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου μέρους η Ν. Κορέα έπαιζε μονότερμα την Ουρουγουάη που είχε κλειστεί στην περιοχή της! Ήρθε μάλιστα και το 1-1 με τον Τσουν Γιονγκ στο 67' με κεφαλιά. Γκολ που αφύπνησε την Ουρουγουάη και έκανε τους παίχτες του Όσκαρ Ταβάρες να ξαναβγούν μπροστά. Κι ενώ το ματς είχε ανοίξει, αφού οι Νοτιοκορεάτες δεν κλείστηκαν πίσω, ο Λουίς Σουάρεζ και πάλι, έδωσε τη λύση για τους Νοτιοαμερικάνους με υπέροχο γκολ στο 80'. Το 2-1 δεν άλλαξε παρά την πίεση που άσκησε η Ν. Κορέα και έστειλε την Ουρουγουάη στοτς "8".
 Οι σελέστε, που δέχτηκαν το πρώτο τους γκολ σε αυτό το Μουντιάλ, προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα προημιτελικά μετά από 40 χρόνια και μπορούν πλέον να κάνουν όνειρα για την τρίτη κατάκτηση παγκοσμίου κυπέλλου στην ιστορία τους!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46' Βικτορίνο), Φουσίλε, Καβάνι, Αλ. Περέιρα 74' Λοντέιρο), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρες (84' Φερνάντες), Φορλάν.
 
 Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ, Γιούνγκ Σου (60' Γιουνγκ Γκο), Σουνγκ Γιένγκ, Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι Τσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: