26/6/10

8ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Χιλή - Ισπανία 1-2, Ελβετία - Ονδούρα 0-0. Ισπανία και Χιλή δίκαια στους "16". Με Πορτογαλία η Ισπανία, με Βραζιλία η Χιλή σε δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς των "16"!


 Για την τελευταία αγωνιστική του 8ου και τελευταίου ομίλου, στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η Ισπανία, που ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί σίγουρα -και μάλιστα ως 1η- στους "16", επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Χιλής, η οποία αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 36' με άδικη αποβολή, και προκρίθηκε ως 1η από το γκρουπ, με τους Λατινοαμερικάνους να παίρνουν την 2η θέση παρά την ήττα, χάρις στην αυτοκτονία των Ελβετών που έμειναν στο 0-0 με την Ονδούρα.
 Ο MVP του αγώνα, Νταβίντ Βίγια έκανε το 0-1 στο 24' με πανέμορφο μακρινό σουτ εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Χιλιανού τερματοφύλακα Μπράβο, που βγήκε από την εστία του για να κόψει τον Τόρες αλλά έδωσε ουσιαστικά πάσα στον Βίγια και ο στράικερ της Μπάρτσα πλέον με το αριστερό ευστόχησε από τα 35 μέτρα!
 Ο Βίγια έδωσε και την ασιστ στον Ινιέστα, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2 στο 36'. Στην ίδια φάση ο Μεξικανός διαιτητής απέβαλε με απίθανη δεύτερη κίτρινη τον Εστράδα για τάκλιν στον Τόρες, αλλά το ριπλέι δείχνει καθαρά ότι τα πόδια των δύο παιχτών μπερδεύτηκαν!
 Πάντως με την επανάληψη, στο 47' η μία από τις δύο αλλαγές του Μπιέλσα, ο Μιγιάρ μείωσε σε 1-2 για τη Χιλή με μεκρινό σουτ που βρήκε στον Πικέ και ξεγέλασε τον Κασίγιας. Αυτό που παρακολουθήσαμε στη συνέχεια ήταν μαρτύριο, αφού όσο έμενε το 0-0 στο άλλο ματς, Ισπανία και Χιλή ήταν εξασφαλισμένες μιας και η Ελβετία έπρεπε να πετύχει 2 γκολ για να προκριθεί εκείνη!
 Ο χρόνος κύλησε βασανιστικά για τους θεατές, το ματσάκι τελείωσε 1-2, η Ισπανία πήρε την πρωτιά παρά την αρχική ήττα από τους Ελβετούς και η Χιλή πέρασε ισόβαθμη με τους Ισπανούς ως 2η.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Σάντσες (65' Ορεγιάνα), Βιδάλ, Βαλδίβια (46' Παρέδες), Μ.Γκονζάλες (46' Μιγιάρ), Εστράδα, Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα.

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Τόρες (55' Φάμπρεγας), Αλόνσο (73' Μαρτίνεθ), Καπντεβίγια, Ράμος, Ράμος.



 Στο άλλο ματς του ομίλου, στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Ελβετία αν και είχε ξεκινήσει με ανέλπιστη νίκη απέναντι στην Ισπανία κατάφερε τελικά να αποκλειστεί φέρνοντας 0-0 με την πολύ αδύναμη Ονδούρα!
 Το Μουντιάλ αυτό, ξαναλέω έχει χαρακτηριστεί ως το Μουντιάλ των εκπλήξεων. Ήδη έχουν γίνει αρκετές εκπλήξεις και ακόμη κι αν η Ελβετία δεν ήταν ποτέ καμία μεγάλη ομάδα, το γεγονός ότι δεν κέρδισε την Ονδούρα με συνέπεια να αποκλειστεί δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως έκπληξη!
 Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις. Η Ελβετία έπρεπε να κερδίσει και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί. Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ βγήκε μπροστά στην επανάληψη για να φτάσει στη νίκη - πρόκριση κι έτσι η Ονδούρα βρήκε πολλούς κενούς χώρους και έβγαλε αρκετές αντεπιθέσεις χάνοντας εκείνη τις σημαντικές ευκαιρίες για να κλέψει και τη νίκη από τους Ελβετούς. Το 0-0 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα, οι Ελβετοί δεν μπορούν να πιστέψουν την αυτοκτονία τους, ενώ η Ονδούρα πανηγυρίζει τον 1 βαθμό που πήρε στο τελευταίο της παιχνίδι σε αυτό το Μουντιάλ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελβετία (Ότμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Τσίγκλερ, Μπαρνέτα, Ινλέρ, Χούγκελ (78' Σακίρι), Φερνάντες (46' Γιακίν), Ντερντιγιόκ, Ενκούφο (69' Φράι).

 Ονδούρα (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Γ. Παλάσιος, Σουάζο (87' Τούρσιος), Τόμας, Νούνιες (67' Μαρτίνεζ), Τ. Παλάσιος (78' Γουέλκαμ), Σαμπιγιόν, Αλβάρες.


 * Ισπανία και Χιλή λοιπόν ολοκλήρωσαν το παλζ των "16". Οι Ελβετοί είναι σίγουρα η αποτυχία του ομίλου αφού ξεκίνησαν με νίκη επί της Ισπανίας και τελικά αποκλείστηκαν. Ευτυχώς όμως, γιατί όπως απεδείχθη στη συνέχεια από όσα είδαμε στα γήπεδα Ισπανία και Χιλή ήταν οι καλύτερες ομάδες του ομίλου και δικαίως περνούν οι δυο τους. 
 Η Ισπανία θα παίξει με την Πορτογαλία στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, ενώ η Χιλή με τον Αργεντινό Μαρσέλο Μπιέλσα θα παίξει με τη Βραζιλία!
 Πολύ μεγάλα παιχνίδια και τα δύο με Βραζιλιάνους και Ισπανούς, αν προκριθούν να μην συναντιούνται μέχρι και τον μεγάλο τελικό... 
 Δύσκολα πάντως μπορούν να γίνουν προβλέψεις με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ, αλλά τουλάχιστον ο δρόμος της Βραζιλίας στα νοκ-άουτ είναι ανοιχτός για τελικό, αφού ο πιο δύσκολος αντίπαλος της Σελεσάο θα είναι η Ολλανδία στους "8". Αντίθετα, Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Αγγλία, Γερμανία παίζουν μεταξύ τους, με τα πράγματα εκεί να είναι σαφώς πιο πολύπλοκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: