25/6/10

6ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Δανία - Ιαπωνία 1-3, Καμερούν - Ολλανδία 1-2. Ολλανδία και Ιαπωνία στους "16". Με Σλοβακία οι τουλίπες, με Παραγουάη οι σαμουράι.

 Στο Μουντιάλ των εκπλήξεων όπως έχει χαρακτηριστει από πολλούς, η Ιαπωνία είναι μία από αυτές. Για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπουργκ οι μπλε σαμουράι με επιβλητική εμφάνιση κέρδισαν τη Δανία 1-3 και προκρίθηκαν ως 2οι από το γκρουπ πίσω από την Ολλανδία.
 Με τον Χόντα να κάνει τρομερό ματς (αλήθεια τι παιχτούρα είναι αυτή!) η Ιαπωνία, που περνούσε και με ισοπαλία, έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο τακτικής, με σύστημα, τρεξίματα και έφτασε εύκολα στην μεγάλη νίκη - πρόκριση. Με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Χόντα στο 17' και του Έντο στο 30' οι Ασιάτες προηγήθηκαν 0-2 και ουσιαστικά τελείωσαν την πρόκριση.
 Οι Δανοί που ήταν κακοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μείωσαν στο 80' με τον Τόμασον που αστόχησε σε πέναλτι αλλά στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Οι Ιάπωνες όμως όχι μόνο δεν κλείστηκαν πίσω αλλά συνέχιζαν να παίζουν ανοιχτά και στο 87' μετά από εκπληκτική ενέργεια του MVP του αγώνα, του Χόντα, ο Οκαζάκι έκανε το 1-3 για τον θρίαμβο της Ιαπωνίας!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Λαρς Γιάκομπσεν, Άγκερ, Κρόλντρουπ (56' Λάρσεν), Σάιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν (34' Γ.Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (63' Έρικσεν), Τόμασον, Ρόμενταλ, Μπέντνερ.

 Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Κομάνο, Νακαζάβα, Τούλιο Τανάκα, Ναγκατόμο, Άμπε, Ματσούι (74' Οκαζάκι), Έντο (90'+1 Ιναμότο), Χασέμπε, Οκούμπο (88' Κόνο), Χόντα.



 Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η Ολλανδία κέρδισε με 2-1 το Καμερούν και κάνοντας το 3χ3 προκρίθηκε σαν 1η του γκρουπ.
 Σε ένα αδιάφορο ματς, αφού το Καμερούν δεν είχε ελπίδες πρόκρισης και η Ολλανδία είχε αγκαλιάσει σχεδόν την πρωτιά, η ομάδα του Φαν Μάαρβικ προηγήθηκε με τον Φαν Πέρσι στο 36' μετά από όμορφο ομαδικό συνδυασμό. Οι Αφρικανοί, που τελείωσαν με 3 ήττες ισοφάρισαν με πέναλτι του Ετό στο 65' (το μοναδικό γκολ που δέχτηκε η Ολλανδία σε αυτή τη φάση), αλλά η Ολλανδία πήρε τη νίκη με γκολ του Χούντελααρ στο 83' με σουτ ύστερα από ριμπάουντ σε σουτ του Ρόμπεν -στην επανεμφάνισή του- που βρήκε στο δοκάρι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Καμερούν (Πωλ Λεγκέν): Σουλεϊμάνου, Άσου-Εκότο, Ενκούλου (73' Σονγκ), Σονγκ, Ενγκουέμο, Γκέρεμι, Ετό, Μακούν, Μπονγκ (56' Αμπομπακάρ), Τσούπο-Μότινγκ (72' Ιντρίσου), Εμπιά.

 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρονκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ (66' Ελία), Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (59' Χουντελάαρ), Σνάιντερ, Μπουλαρούζ, Φαν Ντερ Φάαρτ (73' Ρόμπεν).


 * Όπως ήταν αναμενόμενο η Ολλανδία πήρε την 1η θέση του ομίλου. Έκανε μάλιστα το 3χ3 και πέτυχε 5 γκολ δεχόμενη μόλις 1. Στους "16" θεωρητικά θα έχει το ευκολότερο έργο από κάθε άλλη ομάδα αφού αντιμετωπίζει τη Σλοβακία. Η οποία μην ξεχνάμε, απέκλεισε την Ιταλία, αλλά προσωπικά δεν τους έχω για άλλο ένα θαύμα...
 Η Ιαπωνία αποτελεί σίγουρα μία από τις εκπλήξεις και μάλιστα ευχάριστη. Με 2 νίκες κόντρα σε Καμερούν και Δανία και μοναδική ήττα από την Ολλανδία σε ένα ματς όπου το "χ" θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, και γκολ 4-2 οι Ασιάτες έδειξαν μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα και μία αγωνιστική συνέπεια με πλάνο και τακτική σε όλα τα ματς! Ο Χόντα σίγουρα ξεχωρίζει, (αυτός ο παίχτης θα πάρει μεταγραφή, να μου το θυμηθείτε!) αλλά συνολικά η Ιαπωνία ήταν από τις πιο "ομάδες" σε αυτή την φάση. Στους "16" θα παίξει με την Παραγουάη και σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο αλλά οι πιθανότητες πρόκρισης είναι αρκετές.
 Η Δανία σίγουρα απογοήτευσε, αφού από το κέντρο και μπροστά είχε μπαλαδόρους αλλά με εξαίρεση την ανατροπή με το Καμερούν δεν έδειξε κάτι καλό. Το Καμερούν πάλι με 0 βαθμούς ήταν η αρνητική έκπληξη του ομίλου. Αφρικανική ομάδα ήταν και μόνο γι' αυτό περίμενες κάτι παραπάνω. Ο Ετό έκανε όνειρα ακόμη και για κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά η ομάδα του αποχωρεί πρόωρα και με σκυμμένο το κεφάλι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: