25/6/10

7ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Πορτογαλία - Βραζιλία 0-0, Βόρεια Κορέα - Ακτή Ελεφαντοστού 0-3. Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι στους "16" όπου θα μάθουν τους αντιπάλους τους από τα βραδυνά ματς του 8ου ομίλου.


 Για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου, στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν Πορτογαλία και Βραζιλία σε ένα ματς με πολύ ξύλο ήρθαν ισόπαλες 0-0 και προκρίθηκαν στους "16". Μένει να δούμε ποιος από τους δύο θα παίξει με την Ισπανία, εάν βέβαια οι Ισπανοί δεν πέσουν θύμα έκπληξης από τη Χιλή.
 Σε ένα ματς πολύ σκληρό, όπου ο Μεξικανός διαιτητής Μπενίτο Αρτσούμπια είχε πολύ δουλειά βγάζοντας συνολικά 7 κίτρινες κάρτες, η Βραζιλία ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με τον Νιλμάρ να έχει δοκάρι στη σημαντικότερη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο Νιλμάρ, Φαμπιάνο, Μπαπτίστα ήταν εκτός κλίματος, ο εξαιρετικός Ζιλμπέρτο Σίλβα του πρώτου ημιχρόνου έκανε πολλά λάθη, αλλά ο Ντούνγκα κοιμόταν για ακόμη μία φορά. Η Πορτογαλία πήρε τα ηνία και δημιούργησε κάποιες φάσεις με τους Ντάνι, Ρονάλντο, Τιάγκο, Κοεντράο. Στο τελευταίο τέταρο του αγώνα ο ρυθμός έπεσε και φτάσαμε φυσιολογικά στη λευκή ισοπαλία, την Βραζιλία στην 1η θέση και την Πορτογαλία στη 2η χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ, με τις δύο ομάδες να περιμένουν με αγωνία τί θα κάνει η Ισπανία..

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Μπρούνο Αλβες, Κάρβάλιο, Κοεντράο, Πέπε (64' Πέδρο Μέντες), Μεϊρέλες (84' Βελόσο), Τιάγκο, Ντούντα (54' Σιμάο), Ντάνι, Ρονάλντο.

 Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο (44' Ζόσουε), Ντάνι Αλβες, Μπαπτίστα (82' Ραμίρες), Νιλμάρ, Λουίς Φαμπιάνο (85' Γκραφίτε).


 
 Στο άλλο ματς του ομίλου στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νελσπρούιτ η Ακτή Ελεφαντοστού μπήκε δυνατά στο ματς για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες που είχε για πρόκριση. Κάτι πάρα πολύ δύσκολο βέβαια, αφού οι Αφρικανοί έπρεπε να κερδίσουν με 8 γκολ τους Βορειοκορεάτες και παράλληλα έπρεπε η Πορτογαλία να ηττηθεί από τη Βραζιλία.
 Πάντως η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θρίλερ, μιας και η Ακτή Ελεφαντοστού προηγήθηκε 0-2 στο 20' με γκολ των Γιάγια Τουρέ και Ρομαρίκ, ενώ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχε κι άλλες φάσεις με κυριότερες τα δύο δοκάρια!
 Στην επανάληψη εξακολούθησαν να πιέζουν, με την Β. Κορέα απλώς να παρακολουθεί. Το 0-3 έγινε στο 81' με τον Καλού αλλά πλέον δεν υπήρχε χρόνος. Βέβαια το αστείο της υπόθεσης θα ήταν οι Αφρικανοί να έφταναν στο 8-0 και να αποκλείονταν, καθώς η Πορτογαλία δεν έχασε από τη Βραζιλία...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Β. Κορέα: Μιόνγκ Γκουκ, Γιουν Ιλ, Γιόνγκ Χιόκ, Κουάνγκ Τσον, Τσολ Γιν, Γιουν Ναμ, Γιόνγκ Χακ, Ναμ Τσολ, Γιόνγκ Τζο, Ιν Γκούκ (67' Κούμ Τσολ), Τάε-Σε.

 Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Έμπουε, Μποκά, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Γ. Τουρέ, Τιοτέ, Ρομαρίκ (79' Ντουμπιά), Κεϊτά (64' Καλού), Ζερβίνιο (64' Ντιντάν), Ντρογκμπά. 


 * Η Βραζιλία προκρίθηκε σαν 1η από τον 7ο όμιλο με 2η την Πορτογαλία. Δίκαια νομίζω αφού η Πορτογαλία είχε προτιμήσει στο πρώτο ματς να διασφαλίσει το "χ" με την Ακτή Ελεφαντοστού από το να παίξει επιθετικά και να πάρει τη νίκη, με την οποία θα διεκδικούσε και την πρωτιά. Κανείς πάντως δεν εντυπωσίασε παρά εκείνο το 7-0 των Πορτογάλων επί της δύσμοιρης Β. Κορέας.
 Μένει να μάθουμε αν θα διασταυρωθεί η Πορτογαλία με την Ισπανία, στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, ή η Βραζιλία στον πρόωρο τελικό μεταξύ των δύο μεγάλων φαβορί για το Μουντιάλ.
 Η Ακτή Ελεφαντοστού δεν άξιζε την πρόκριση. Μία καλή ομάδα που τα τελευταία χρόνια ψάχνει την υπέρβαση αλλά κληρώνεται σε δύσκολους ομίλους... 
 Η Βόρεια Κορέα σίγουρα μέσα στις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

Καλησπερα φιλε
δεν τα ειδα τα ματς,ελπιζω να ειδατε καλη μπαλα στο 0-0 γιατι απο σκορ δεν λεει κ πολλα..

Mike είπε...

Τιποτα απολυτως... Ενα απο τα πιο αναμενομενα ματς των ομιλων ηταν για τα μπαζα. Πολυ ξυλο, λιγες φασεις...
Απο αυριο νοκ αουτ με αρκετα ενδιαφεροντα παιχνιδια!