24/6/10

4ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Γκάνα - Γερμανία 0-1, Αυστραλία - Σερβία 2-1. Γερμανία και Γκάνα στους "16", με Αγγλία τα πάντσερ, με ΗΠΑ οι Αφρικανοί


 Για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Γερμανία κέρδισε τη Γκάνα με 0-1 αλλά προκρίθηκαν μαζί στους "16" αφού στο άλλο παιχνίδι η Αυστραλία επικράτησε της Σερβίας με 2-1. Η Γερμανία τερμάτισε 1η και θα παίξει με την Αγγλία, ενώ η Γκάνα που πήρε τη 2η θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία θα παίξει με τις ΗΠΑ.
 Η νίκη των Γερμανών σε αυτό το ματς ήταν μονόδρομος αφού η "Νασιονάλμανσάφτ" ήθελε μόνο τους 3 βαθμούς για να προκριθεί είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη από το τέταρτο γκρουπ. Και σε κάτι τέτοια ματς οι Γερμανοί είναι μανούλες. Απέναντι τους είχαν τη Γκάνα, μία ομάδα που δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό ότι στα δύο πρώτα ματς οι Αφρικανοί είχαν σκοράρει μόνο με πέναλτι! Βέβαια υπήρχε και διαφορά δυναμικότητας και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ θα έπαιρνε τη νίκη - πρόκριση.
 Το ματς δεν ήταν καλό και είχε λίγες φάσεις. Σε μία απ' αυτές στο 60' ο Τουρκικής καταγωγής Εζίλ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1 για τους Γερμανούς που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σάρπεϊ, Γκίαν (82' Αμόα), Πάντσιλ, Μενσά, Ανάν, Τζόναθαν Μενσά, Ταγκόε (64' Μουντάρι), Αϊού (90' Αντιά), Ασαμόα, Π. Μπόατενγκ.

 Γερμανία (Γοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ (81' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ (67' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Κακάου, Μπόατενγκ (73' Γιάνσεν).



 Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, στο "Μπομπέλα Στέιντιουμ" του Νελσπρούιτ η Αυστραλία κέρδισε με 2-1 την απογοητευτική Σερβία και ουσιαστικά... έστειλε τη Γκάνα στους "16" πίσω από τη Γερμανία!
 Κάποια στιγμή πάντως στο δεύτερο ημίχρονο όταν -και ενώ τον έλεγχο του αγώνα είχε η Σερβία- η Αυστραλία έκανε το 2-0 με τους Κέιχιλ (69'), Χόλμαν (73') βρέθηκε κοντά στο μεγάλο θαύμα της πρόκρισης, καθώς ισοβαθμούσε με τη Γκάνα αλλά υστερούσε στη διαφορά τερμάτων. Έπρεπε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα και παράλληλα να φάει ακόμη ένα η Γκάνα. Κάτι που δεν έγινε, αντιθέτως η Αυστραλία ήταν εκείνη που έφαγε γκολ και πλέον η Σερβία ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση που θα της έδινε την πρόκριση με 4 βαθμούς και ίδια τέρματα με τη Γκάνα, αλλά με καλύτερη επίθεση!
 Το ματς ήταν καλό στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Μετά το 2-1 (Πάντελιτς 84') έγινε ακόμη πιο συναρπαστικό και ο ίδιος παίχτης έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να γίνει ο ήρωας της ομάδας του. Το τελικό 2-1 δίνει τη νίκη γοήτρου στα "καγκουρώ" και αφήνει μία πίκρα στους Σέρβους, οι οποίοι αν και κέρδισαν τη Γερμανία έμειναν 3οι στον όμιλο. Αυτό κι αν είναι "κατόρθωμα" για μία ομάδα που προσωπικά με απογοήτευσε καθώς την είχα ικανή να φτάσει ψηλά...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ (82' Γκαρσία), Μπόσαμπ, Νιλ, Κάρνεϊ, Κούλινα, Βαλέρι (66' Τσίπερφιλντ), Έμερτον, Μπρεσιάνο (66' Χόλμαν), Κέιχιλ, Κένεντι.

 Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Στoϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77' Λάζοβιτς), Στάνκοβιτς, Νίνκοβιτς, Κράσιτς (62' Τόσιτς), Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67' Πάντελιτς).


 * Γερμανία και Γκάνα λοιπόν στους "16". Η Γκάνα κέρδισε χωρίς να αξίζει τη Σερβία, ήρθε "χ" με την Αυστραλία που είχε μείνει από νωρίς με 10 και σκόραρε δύο φορές με πέναλτι, οπότε μάλλον δε νομίζω ότι έδειξε κάτι καλό. Βέβαια αφού η Σερβία με τους τόσους μπαλαδόρους κέρδισε τη Γερμανία και κατάφερε να αποκλειστεί δεν της φταίει κανείς. Ίσως η Αυστραλία να άξιζε κάτι παραπάνω μιας και στα πρώτα δύο ματς έπαιξε με παίχτη λιγότερο...
 Όπως και να 'χει η Γερμανία μπορεί να ήρθε 1η, αλλά έπεσε πάνω στην Αγγλία, ενώ η 2η Γκάνα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Ανοιχτά ματς και τα δύο. Η Αμερική έχω ξαναπεί ότι έχει μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, με τακτική και καλούς μεσοεπιθετικούς και με δεδομένο ότι η Γκάνα δυσκολεύεται στο σκοράρισμα τότε έχει τον πρώτο λόγο. 
 Σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς των "16" με βάση την εικόνα της Αγγλίας στα πρώτα δύο ματς θα επέλεγα Γερμανία. Όμως όπως τόνισε ο Καπέλο τα "λιοντάρια" έπαιξαν μπάλα στο τελευταίο ματς με τη Σλοβενία και ίσως ξύπνησαν... Και υπολογίζοντας στον Φάμπιο Καπέλο αλλά και στο ότι ο Ρούνεϊ χρωστάει ένα μεγάλο ματς θα επέλεγα Αγγλία... Σαφώς και οι Γερμανοί δεν ξεγράφονται ΠΟΤΕ, αυτός είναι ένας από τους πάγιους νόμους στο ποδόσφαιρο, όμως από τη Γερμανία λείπει ο παίχτης - ηγέτης που θα την οδηγήσει στα δύσκολα. Έχουν ταλέντο, πείσμα, καλούς παίχτες αλλά δεν έχουν έναν Τέρι, έναν Τζέραρντ, έναν Λάμπαρντ, έναν Ρούνεϊ...

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
το περιμενω πως κ πως το ματσακι αγγλια-γερμανια..θα γινει σφαγη..
αν θυμαμαι καλα την τελευταια φορα που συναντηθηκαν σε μουντιαλ ηταν στον ημιτελικο του μουντιαλ του 1990(τρομερο ματς)κ σε euro στο euro του 1996...

κ μονο απο το pregame θα χορτασουμε :P
κατι τετοιες στιγμες ειναι να πεταγόμαστε λονδινο..θα ακουγονται τρομερα πραγματα στα ΜΜΕ τους εν αναμονη αυτου του αγωνα,μιλαμε για μισος :P

Mike είπε...

Βεβαια! Μεγαλη κοντρα υπαρχει μεταξυ τους.

Αρχικα ο μεγαλος τελικος του 1966 με το περιβοητο γκολ των Αγγλων και το αν περασε η οχι τη γραμμη και τελικα τους Αγγλους να το παιρνουν στην παραταση!
Στη συνεχεια εκεινος ο ημιτελικος που λες του 1990 που πηγε στα πεναλτι (περασαν οι Γερμανοι) και δυστυχως εχω λιγες εικονες λογω ηλικιας...
Και τελος ο ημιτελικος του euro που πηγε ξανα στα πεναλτι (παλι περασαν οι Γερμανοι!)

Και βεβαια υπαρχουν κι αλλα ματς. Οπως εκεινο το 0-1 το 2000 για τα προκριματικα του Μουντιαλ, στο τελευταιο ματς των Αγγλων στο Γουεμπλεϊ πριν ανακατασκευαστει!

Και το 1-2 στο πρωτο ματς του... νεου Γουεμπλεϊ. Μιλαμε για μεγαλη νιλα οι Αγγλοι!

Οι οποιοι ομως εχουν αυτο το εκπληκτικο 1-5 σε φιλικο το 2001 στη μεγαλυτερη νικη στα μεταξυ τους...

Αναμενουμε μεγαλη μαχη!