23/6/10

3ος όμιλος, 3η αγωνιστική: ΗΠΑ - Αλγερία 1-0, Σλοβενία - Αγγλία 0-1. Αμερικανοί και Άγγλοι στους "16" απολύτως δίκαια.


 Με χρυσό σκόρερ τον Λάντον Ντόνοβαν στο 91' οι ΗΠΑ κέρδισαν 1-0 την Αλγερία και προκρίθηκαν στους "16" και μάλιστα παίρνοντας την 1η θέση από την Αγγλία!
 Για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η Αμερική ήταν σαφώς καλύτερη από την Αλγερία, αλλά τελικά περίμενε τις καθυστερήσεις του αγώνα για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη και να πάρει την πρόκριση.
 Η Αλγερία πάντως είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με το δοκάρι του Τζιμπούρ στο 6'. Η Αμερική από κει και μετά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με τους Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Άλντιντορ και Ντέμπσεϊ και τον τελευταίο να γίνεται ο τελικός αποδέκτης αρκετών χαμένων φάσεων. Στο 57' μάλιστα είχε δοκάρι, αργότερα πέτυχε γκολ από κοντά που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, αλλά οι ΗΠΑ έφτασαν τελικά στη νίκη με το πλασέ του Ντόνοβαν στο 91' και πήραν πανάξια την πρόκριση αποκαθιστώντας δικαιοσύνη μετά την αδικία που υπέστησαν τόσο στο ματς με τη Σλοβενία με το ακυρωθέν γκολ όσο και σήμερα με το επίσης ακυρωθέν τέρμα του Ντέμπσεϊ.
 Η Αμερική μάλιστα πήρε και την 1η θέση τερματίζοντας μαζί με την Αγγλία στους 5 βαθμούς και στα ίδια γκολ αλλά με καλύτερη επίθεση: 4-3 έναντι 2-1 των Άγγλων!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Γκόμες (46' Φάιλαμπερ), Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν (80' Μπίσλεϊ), Ντέμεριτ, Αλτιντορ, Εντού (64' Μπαντλ).

 Αλγερία (Ραμπά Σααντάν): Μ' Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάζ, Γιάχια, Χαλίς, Λάσεν, Τζεμπούρ (64' Γκεζάλ), Ματμούρ (85' Σαϊφί), Ζιανί (69' Γκεντίρα), Γέμπντα, Καντίρ.



 Στο άλλο ματς του 3ου ομίλου, στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Αγγλία κέρδισε την Σλοβενία 0-1 με γκολ του Ντεφόε και προκρίθηκε στους "16" ως 2η του ομίλου.
 Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο που ήθελε μόνο νίκη για να καταφέρει να προριθεί έτσι... σκατά όπως τα είχε κάνει στα δύο πρώτα ματς, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή διάθεση να τελειώσει όσο νωρίτερα γινόταν την πρόκριση. Το γκολ ήρθε στο 23' από σέντρα του Μίλερ και προβολή του Ντεφόε. Η Σλοβενία ήταν ανύπαρκτη στον αγώνα όμως βρήκε τους χώρους στο β' ημίχρονο που η Αγγλία έριξε ταχύτητα, βγήκε μπροστά κι έχασε μία τριπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι Άγγλοι όμως ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες και αν πετύχαιναν ένα ακόμη γκολ θα έπαιρναν την πρωτιά από τις ΗΠΑ. Πήραν τελικά την νίκη και την πρόκριση σώζωντας τουλάχιστον τα προσχήματα από τις πρώτες δύο κακές εμφανίσεις τους..
 Με το 0-1 πάντως μέχρι το 90' η Σλοβενία ήταν εκείνη που πέρναγε ως 2η πίσω από την Αγγλία, όμως το γκολ του Ντόνοβαν τους απέκλεισε και έστειλε την Αμερική και την Αγγλία στους "16".

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
 Σλοβένια (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (62' Nτέντιτς), Νοβάκοβιτς.

 Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο):Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (86' Χέσκεϊ).


 * Αμερική και Αγγλία λοιπόν στους "16" απολύτως δίκαια. Μπορεί πριν τα παιχνίδια να είχαμε την Αγγλία για πρώτη θέση αλλά με την εικόνα των ομάδων στα γήπεδα οι ΗΠΑ το άξιζαν και με το παραπάνω, ειδικά με τις κακές διαιτησίες που αντιμετώπισαν και τα δύο λανθασμένα ακυρωθέντα τέρματα που λίγο έλειψε να τους κλέψουν ουσιαστικά την πρόκριση. 
 Ευχάριστη έκπληξη οι ΗΠΑ, που έχουν καλοδουλεμένη ομάδα, με σύστημα και με τεχνίτες ποδοσφαιριστές από το κέντρο και μπροστά, κυρίως τους Ντόνοβαν, Ντέμπσεϊ. Σλοβενία και Αλγερία ήταν πολύ αδύναμες και δίκαια αποκλείστηκαν.
 Και φυσικά μένει να δούμε τα βραδυνά παιχνίδια για να δούμε ποιος εκ των ΗΠΑ, Αγγλία θα αντιμετωπίσει στους "16" τη Γερμανία.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

kalhspera file
symfwnw apolyta pws oi HPA epaiksan poly pathiasmena k aksizan k me to parapanw thn prokrish

mas perimenei megalo mats:AGGLIA-GERMANIA!!!

ti blepeis na ginetai se ayto?

Mike είπε...

Οπως εγραψα και στο σχετικο post επειδη οι Αγγλοι φαινεται να ξυπνησαν στο τελευταιο ματς και επειδη απο τη Γερμανια λειπει ο παιχτης-ηγετης (Τζεραρντ, Ρουνεϊ κλπ) θα επιλεξω οριακα την ομαδα του Καπελο..

Παντως οπως λες περιμενω κι εγω μεγαλο ματς!