23/6/10

2ος όμιλος, 3η αγωνιστική: Ελλάδα - Αργεντινή 0-2, Νιγηρία - Νότια Κορέα 2-2. Το πάλεψε όσο μπορούσε η Εθνική μας αλλά λύγισε στο τέλος από την ανωτερότητα της Αργεντινής και αποχαιρέτησε αξιοπρεπώς το Μουντιάλ αφήνονας μονάχα μία πίκρα για εκείνη την εμφάνιση με τη Ν. Κορέα.


 Στον 2ο όμιλο, αυτόν της Εθνικής μας ομάδας η Αργεντινή και η Νότια Κορέα προκρίθηκαν τελικά στους "16", η Ελλάδα ήρθε 3η αφήνοντας 4η τη Νιγηρία αλλά το σημαντικότερο ήταν τα ιστορικά πρώτα γκολ και η πρώτη μας νίκη σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.
 Στο παιχνίδι με την Αργεντινή στο "Πίτερ Μοκάμπα Στέιντιουμ" του Πολοκβάνε ο Ρεχάγκελ παρέταξε την ομάδα ξανά με το 5-4-1 με τη διαφορά ότι απόψε είχαμε 4(!) κεντρικούς αμυντικούς. Βέβαια οι τρεις έπαιζαν στοην άμυνα: Κυριάκος, Μόρας και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερό μπακ ο Τοροσίδης και δεξί ο Λουκάς Βύντρα. Ο Τζόρβας φυσικά στο τέρμα. Ο Παπασταθόπουλος έπαιζε μπροστά από τους αμυντικούς σε έναν ειδικό ρόλο man to man πάνω στον Μέσι. Αμυντικοί χαφ οι Κατσουράνης, Τζιόλης, πιο μπροστά ο αρχηγός, ο Γιώργος Καραγκούνης και μοναδικός προωθημένος ο Σαμαράς.
 Με 9 αμυντικογενείς παίχτες ο σαφής στόχος της Ελλάδας ήταν να μην δεχτεί γκολ. Παράλληλα βέβαια περιμέναμε και τα ευχάριστα από το άλλο ματς αφού η Ν. Κορέα δεν έπρεπε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από εμάς.
 Με τον Παπασταθόπουλο και τον Τζόρβα να κάνουν πολύ μεγάλο παιχνίδι η Εθνική μας κρατούσε το 0-0 και μάλιστα δεχόμενη όχι ιδιαίτερη πίεση. Ο Παπασταθόπουλος ειδικά τα πήγε περίφημα στην αποστολή του αφού στην κυριολεξία εξαφάνισε τον Μέσι. Ο Τζόρβας πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις και εάν βελτιώσει τις εξόδους του θα προσφέρει τερματοφύλακα δεκαετίας για την Ελλάδα.
 Πάντως και ενώ όλα πήγαν καλά στο πρώτο ημίχρονο με την Ελλάδα να μην έχει απειληθεί σοβαρά και οταν αυτό έγινε ο Τζόρβας να έδωσε το παρών, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Καραγκούνης αποχώρησε εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε από το 4'. Τη θέση του πήρε ο Σπυρόπουλος, ο οποίος πέρασε αριστερό μπακ με τον Τοροσίδη να περνάει στα χαφ. Ο Σαμαράς που έκανε κι αυτός μεγάλο ματς έχασε την πολύ μεγάλη φάση στο 48' όταν βρέθηκε τετ α τετ στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Σα να μην έφταναν αυτά λίγο μετά, στο 53' και στο 54' ο Ρεχάγκελ προχώρησε σε ακόμη δύο αναγκαστικές αλλαγές. Τραυματίστηκαν οι Κατσουράνης, Τοροσίδης και μπήκαν οι Νίνης, Πατσατζόγλου.
 Ολοκληρώνοντας λοιπόν τις αλλαγές του τόσο νωρίς ο Ρεχάγκελ ξέμεινε από βοήθειες αργότερα που η Εθνική χρειαζόταν φρέσκα πόδια. Την ίδια ώρα η Ν. Κορέα έκανε το 1-2 και ουσιαστικά ψαλίδιζε τις όποιες ελπίδες μας.
 Η Αργεντινή πίεζε όλο και περισσότερο και στο 78' άνοιξε το σκορ με τον Ντεμιτσέλις. Από εκτέλεση κόρνερ του Βερόν ο Αργεντινός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μιλίτο, ξαναπήγε στον Ντεμιτσέλις, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 89' έγινε και το 2-0 όταν ο Μέσι έκανε το σλάλομ, ο Τζόρβας απόκρουσε το σουτ αλλά ο Παλέρμο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλσμα.
 Αποτέλεσμα που φέρνει την Αργεντινή 1η στον 2ο όμιλο με 9 βαθμούς και αντίπαλο του Μεξικό στην φάση των "16". Το Μεξικό που θα δυσκολέψει την ομάδα του Μαραντόνα, η οποία μπορεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά ως τώρα αντιμετώπισε τρεις πολύ εύκολους αντιπάλους και στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (55' Πατσατζόγλου), Μόρας, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης (54' Νίνης), Καραγκούνης (46' Σπυρόπουλος), Σαμαράς.

 Αργεντινή (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ροντρίγκεζ, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Μπολάτι, Βερόν, Μάξι (63' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο (77' Παστόρε), Μιλίτο (80' Παλέρμο).



 Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου που διεξήχθει στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν η Ν. Κορέα πήρε την πρόκριση φέρνοντας 2-2 με τη Νιγηρία σε ένα παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
 Εικόνα δεν έχω από το παιχνίδι αφού έβλεπα την Εθνική μας αλλά από τις φάσεις που είδα μετά μάλλον δίκαιο κρίνεται το αποτέλεσμα. Η Νιγηρία άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Ούτσε στο 12', είχε δοκάρι στο 36' με τον ίδιο παίχτη, η Ν. Κορέα όμως κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Λι Γιουνγκ-Σου και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παρκ Τσου-Γιουνγκ στο 49'. Στη συνέχεια χάθηκαν εκατέρωθεν φάσεις και στο 69' η Νιγηρία έκανε το 2-2 με πέναλτι του Αγιεγκμπένι. Την μεγαλύτερη φάση του αγώνα είχε μετά η Ν. Κορέα, όμως το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που στέλνει τους Νοτιοκορεάτες στους "16" και αντίπαλους με την Ουρουγουάη, απέναντι στην οποία θα είναι βέβαια το αουτσάιντερ αλλά με αρκετές πιθανότητες να κάνει ακόμη μία έκπληξη.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιεάμα, Αφολάμπι, Γιόμπο (46' Εκιέιλε), Σίτου, Οντια, Ούτσε, Ετούχου, Αγίλα, Ομπάσι, Γιακούμπου (71' Ομπίνα), Κανού (57' Μάρτινς).

 Νότια Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μο): Σουνγκ Ριόνγκ Τζουνγκ, Ντου Ρι Τσα, Γιονγκ Χιουνγκ Τσο, Τζουνγκ Σο Λι, Γιουνγκ Πιο Λι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Σουνγκ Γιονγκ Κι (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Τζουνγκ Βο Κιμ, Τζι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (90' Κιμ Ντονγκ-Γιν), Κι Χουν Γιεόμ (64' Κιμ Ναμ-Ιλ).


 * Η Αργεντινή λοιπόν έκανε το 3χ3 και με 9 βαθμούς και 7-1 τέρματα περνάει εύκολα και δίκαια φυσικά ως 1η από τον 2ο όμιλο. Στους "16" θα παίξει με το Μεξικό και τα πράγματα εκεί θα είναι πιο δύσκολα για την "Αλμπισελέστε". Η Νότια Κορέα πήρε την 2η θέση με 4 βαθμούς και 5-6 τέρματα και θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Κρίμα βρε γαμώτο. :-(

Laplace είπε...

καλημερα φιλε!συμφωνω απολυτα μαζι σου!το πρωτο ματς επρεπε να το ειχαμε διαβασει κ να το ειχαμε προσεξει περισσοτερο

ελπιζω ο αντικαταστατης του Οτο να ειναι ενας ξενος προπονητης επιπεδου χιτινγκ κ να μην ειναι κανα γατακι που παιζει με 11 παικτες αμυνα οπως ο σαντος που ακουγεται πως θα τον αντικαταστήσει..

μορας-παπασταθοπουλος ειναι το μελλον στην αμυνα μας..
νινης στο κεντρο..
με αυτους μπορουμε να φτιαξουμε μια καλη βαση για κατι καλο στο μελλον..

tzonakos είπε...

Και εγω την ίδια πίκρα εχω στο τέλος.
Και χτες έδειξαν οτι μπορούσαν κατι περισσότερο να πάρουν απο αυτο το Μουντιάλ.
Συγχαρητήρια σε όλους και ας ειναι η επόμενη φορά αυτη που μπορούμε να αξίζουμε.
Λίγη τύχη να είχαμε ακόμα θα βάζαμε γκολα και το ηθελα πολυ ενα γκολ απέναντι στην Αργεντινή.
Και αν οι Νιγηριανοί δεν έχαναν τα άχαστα θα λέγαμε άλλα λόγια τώρα.
Οπως και να χει σταθήκαμε αρκετά αξιοπρεπώς πιστεύω και γι αυτό ολοι μείναμε με μια πίκρα, αλλά όλο αυτο θα γίνει μάθημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα εχουμε κέρδος στο μέλλον.

Mike είπε...

bear κριμα, αλλα ψηλα το κεφαλι!
Μια χαρα τα πηγαμε στη 2η μολις παρουσια μας σε τελικα Μουντιαλ!

Mike είπε...

Laplace ετσι ειναι δυστυχως... Μεγαλη ευκαιρια χαθηκε με τους Ασιατες. Παντως η παρουσια μας με τα πρωτα γκολ, την πρωτη μας νικη και την 3η θεση νομιζω οτι ειναι θετικη!
Ο Σαντος μαλλον θα αντικαταστησει τον Ρεχαγκελ και αυτος ειναι ο λογος που αφησε τον ΠΑΟΚ...
Τωρα η ομαδα θελει ΜΕΓΑΛΗ ανανεωση, με το ταλεντο παντως να υπαρχει για κατι καλο οπως λες στο μελλον...

Mike είπε...

tzonako στις λεπτομερειες κριθηκε η προκριση, αλλα η συνολικη παρουσια μας κρινεται ως θετικη. Επισης τα παιδια πηραν εμπειριες και καποιοι απο αυτους θα ηγηθουν της επομενης Εθνικης μας. Μην ξεχναμε οτι τον Σεπτεμβρη ξεκινουν τα προκριματικα για το Euro 2012!

Τελος, ενα μεγαλο ευχαριστω στο Οτο Ρεχαγκελ, τον ανθρωπο που μας προσφερε τα παντα αυτα τα 8-9 χρονια.