2/2/13

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-2, αυτήν τη φορά ήταν πολύ καλός, τζάμπα έχασε τη νίκη στο 96'...

 

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους πράσινους να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Σισοκό ο οποίος πέτυχε δυο γκολ δίνοντας δυο φορές το προβάδισμα στο Τριφύλλι με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+ με πέναλτι του Περόνε στο οποίο υπέπεσε ο Μπουμσόνγκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό όταν ο Σισοκό εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών του Αστέρα, έκλεψε την μπάλα πάσαρε στον Τοτσέ αλλά ο Ισπανός σούταρε απελπιστικά έξω.
Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 6'. Ο Σο στον χώρο του κέντρου είδε ωραία τον Σισοκό στα τριάντα μέτρα του έκανε την μπάλα ο άσος από την Ακτή Ελφαντοστού την κατέβασε όμορφα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.
Το Τριφύλλι εκμεταλλευόμενο και το υπέρ του 0-1 κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έβρισκε χώρος και έδειχνε να έχει καλύτερη παρουσία από τον αντίπαλο του σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο.

Διπλή ευκαιρία για το 0-2
Μάλιστα στο 20' ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όταν ο Καζιγιάμα είδε ωραία τον Τοτσέ του έκανε την κάθετη πάσα στο ύψος του πέναλτι αλλά τελευταία στιγμή έκοψε σε κόρνερ ο Μπαρτολίνι.
Την εκτέλεση του από τα δεξιά ανέλαβε ο Σισοκό με τον Σο στο ύψος του πέναλτι να πηδάει ψηλότερα από όλους να παίρνει την κεφαλιά και τον Ράγιος να διώχνει πάνω στην γραμμή σε νέο κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση. Το κατάφεραν στο 26' όταν ο Ντε Μπλάσις έδωσε στον Περόνε, αυτός κατέβασε όμορφα την μπάλα, σήκωσε το κεφάλι είδε τον επερχόμενο Ράγιος του πάσαρε την μπάλα και αυτός με ένα μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε.
Ο Παναθηναϊκός έπεσε και ο Αστέρας ανέβηκε αυξάνοντας και άλλο την πίεση του και στο 34' σουτ του Ουσέρο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Καρνέζης. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των δυο ομάδων για το πρώτο ημίχρονο.

Από μια αλλαγή για κάθε ομάδα
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο ομάδες έκαναν από μια αλλαγή. Για τους γηπεδούχους αποχώρησε ο Πιπίνης και μπήκε ο Φορμίκα για να περιορίσει τον Σισοκό ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι έβγαλε τον Βελάσκες που είχε κάρτα και πέρασε στην θέση του τον Τριανταφυλλόπουλο.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο στο 49' όταν ο Ουσέρο έπιασε το σουτ αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να έχουν την κατοχή, να κυκλοφορούν την μπάλα αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Φθάσαμε έτσι στο 70' για να έχουμε ένα άστοχο σουτ του Σο.

Γκολάρα από Σισοκό
Όσα δεν είδαμε όμως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε από το 76' μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Αρχικά στο 76' ο Σισοκό πήρε την μπάλα από τα δεξιά και με ένα πανέμορφο τέρμα έδωσε προβάδισμα και πάλι στον Παναθηναϊκό.
Στο 81' σουτ του Έγκον, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο, ο Καρνέζης μπλόκαρε παρά το γεγονός ότι η μπάλα άλλαξε πορεία.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι στην επίθεση με τον Σεϊταρίδη από τα δεξιά να κάνει την σέντρα και τον Φούλοπ να απομακρύνει προ του Φουρλάνου που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία.

Χαμένες ευκαιρίες
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 92' ο Ναβάρο από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Περόνε πήρε την κεφαλιά και ο Καρνέζης έκανε την μεγάλη επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα.
Στην επόμενη επίθεση ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-3 όταν ο Τοτσέ άλλαξε με τον Μαυρία που είχε περάσει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, ο νεαρός άσος βγήκε τετ α τετ με τον Φούλοπ αλλά πλάσαρε άστοχα.

Πέναλτι του Μπουμσόνγκ και εύστοχη εκτέλεση του Περόνε
Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει καθώς μετά από σέντρα από τα αριστερά για τον Αστέρα Τρίπολης ο Μπουμσόνγκ σε μια φάση να απομακρύνει μέσα στην περιοχή έχασε την ισορροπία του, έπεσε κάτω και έπιασε την μπάλα με τα χέρια με τον Γιάχο να δίνει το πέναλτι.
Ο Περόνε ανάλαβε την εκτέλεση του και αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το τελικό 2-2 σε ένα πολύ όμορφο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (46' Φορμίκα), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Ουσέρο (76' Έγκον), Λεάντρο, Ράγιο, Ντε Μπλάσις (62' Κάφα), Περόνε, Ναβάρο.
Παναθηναϊκός (Φάμπρι):Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46' Τριανταφυλλόπουλος), Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Καζιγιάμα (65' Φουρλάνος), Σισοκό, Ζέκα και Τοτσέ.

Από sport24

* Κρίμα πραγματικά γιατί απόψε στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, ακόμη και μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις παιχτών (Βύντρα, Σπυρόπουλος) και κόντρα σε μία απ' τις δυο τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όπως και στο Περιστέρι, αλλά και κόντρα σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ νωρίτερα στη σεζόν, η ομάδα απέδειξε ότι στα ντέρμπι βγάζει χαρακτήρα και εγωισμό, σε αντίθεση με τα «εύκολα» ματς, όπου έχει κάνει τόσες γκέλες.
Αν μπορέσει να επαναλάβει τέτοιες εμφανίσεις, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα προλάβει το τρένο των πλέι οφ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: