2/2/13

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 76-73, αγχώθηκε αλλά νίκησε και πλέον... ΟΣΦΠ χ2!

Ο Παναθηναϊκός με το μυαλό στον Ολυμπιακό και χωρίς να πιάσει ψηλά επίπεδα απόδοσης κατάφερε να επικρατήσει έστω και στο τέλος επί της Μπάμπεργκ με 76-73 και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε τον αγώνα με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Σκορδίλη.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς νωθρά στην άμυνα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν. Το Τριφύλλι κυρίως με τον Λάσμε έβρισκε λύσεις επιθετικά, αλλά είχε προβλήματα στην άμυνα. Ο Νάχμπαρ κατάφερνε να δημιουργεί έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο τελείωσε με 19-19.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Οι πράσινοι αυτή τη φορά άρχισαν να παίρνουν πόντους και έξω από τη γραμμή του τριπόντου με τους Ματσιούλις, Καπόνο και Μπράμος αλλά η Μπάμπεργκ έβρισκε συνέχεια λύσεις και έμενε κοντά στο σκορ.
Τόσο με Νάχμπαρ, όσο και με τους Φορντ και Γκαβέλ οι Γερμανοί έπαιρναν πόντους και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ. Κάπως έτσι οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 36-33. Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο σχεδόν σε όλους τους τομείς της στατιστικής στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Στεφάν Λάσμε ήταν πρώτος σκόρερ έχοντας 8 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ και τον ακολουθούσαν σε απόδοση Ματσιούλης και Διαμαντίδης. Στην αντίπερα όχθη ο Νάχμπαρ ήταν ο μοναδικός παίκτης ο οποίος είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11) και είχε την βοήθεια του Φορντ.

Τουλάχιστον νίκησε...
Η εικόνα του Παναθηναϊκού με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια του αγώνα. Οι πράσινοι έκαναν ένα επί μέρους σκορ 11-2 και πήραν μια διαφορά εννιά πόντων λίγο μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (51-42), αλλά και πάλι οι παίκτες του Τριφυλλιού προδόθηκαν από την άμυνα τους.
Με έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τις σωστές λύσεις στην άμυνα, έκανε λάθη στην επίθεση και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί. Μέσα σε περίπου 1,5 λεπτό το Τριφύλλι δέχτηκε επτά πόντους  και έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με τους παίκτες του Πεδουλάκη να είναι μπροστά με δύο πόντους.
Το παιχνίδι ουσιαστικά άρχισε από την αρχή ξανά στο 32' όταν η Μπάμπεργκ ισοφάρισε σε 54-54 με τρίποντο του Γκίμπσον. Ο Γκιστ έκανε το 57-54 με σουτ έξω από τα 6.75μ. αλλά η Μπάμπεργκ απάντησε με σερί 5-0 και πήρε ξανά το προβάδισμα (57-59). Στα 6.40'' πριν το τέλος ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ, όμως οι παίκτες του έμοιαζαν υπνωτισμένοι.
Ο Ζίρμπες έγραψε το 59-61, σε μία ακόμα στατική άμυνα που έδινε την ευκαιρία στους Γερμανούς να μένουν μέσα στο παιχνίδι. Ο Μπράμος με τρίποντο και ο Λάσμε με κάρφωμα πέρασαν μπροστά με 64-61. Για λίγο ακόμα αντιστάθηκε η Μπάμπεργκ, μειώνοντας σε 64-63, όμως οι "πράσινοι" έδειξαν σαν να "ξεμπουκώνουν" σε εκείνο το σημείο.
Οι Διαμαντίδης και Μπράμος έγραψαν το 69-63, υποχρεώνοντας τον Φλέμινγκ να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τελικά, με την επιστροφή στο παρκέ, η Μπάμπεργκ έδειξε να μην τα παρατάει και μείωσε με τρίποντο του Γκόλντσμπερι.
Στα 25'' πριν τη λήξη, ο Μπανκς με βολές έγραψε το 73-68, ο Φορντ μείωσε σε 73-70 και στη συνέχεια υπήρξε τάιμ άουτ στο παιχνίδι, με 11'' να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Ο Μπανκς με 1/2 βολές έκανε το 74-70. Ο Γκίμπσον πάντως μείωσε και πάλι με νέο τρίποντο (74-73), παγώνοντας το γήπεδο.
Ο Ματσιούλις στα 4,4'' πήρε το φάουλ, έβαλε και τις δύο (76-73), ο Μπράμος έκανε φάουλ στον Γκίμπσον ο οποίος έχασε και τις δύο. Στο 1.6'' πριν το τέλος, οι διαιτητές συμβουλεύτηκαν το video για το ποια ομάδα θα είχε την κατοχή και τελικά πήγε σωστά στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-33, 51-49, 76-73

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16, Ματσιούλις 8, Καπόνο 5, Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 4, Μπανκς 13, Ξαθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 4.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκίμπσον 11, Γκολντσμπερι 6, Νάχμπαρ 16, Τάντα 3, Σμιντ, Νούμαν 4, Φορντ 13, Τζέικομπσεν, Γκαβέλ 12, Ζιρμπες 6, Ογκιλβι.

Από prasinanea

* Δυσκολεύτηκε, αγχώθηκε αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που σίγουρα αδικείται από το 0-6, πλέον. Οι 2 βαθμοί ωστόσο ήταν το ζητούμενο και τώρα, πριν το μεγάλο ντέρμπι της Ευρωλίγκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, το μυαλό όλων βρίσκεται στη διπλή μάχη με τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από το ΣΕΦ, τη Δευτέρα (ΕΤ1, 19:00) και το ντέρμπι πρωτιάς στην Α1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: