27/1/13

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2, νίκη ψυχολογίας

 

Η παράνοια με τον φετινό Παναθηναϊκό συνεχίζεται, αφού "παραδίδεται" στους αδύναμους του πρωταθλήματος και μεταμορφώνεται όταν αντιμετωπίζει τους πιο ισχυρούς. Με μία εμφάνιση άριστη τακτικά και με πάθος, προσήλωση και σωστή ανασταλτική λειτουργία, επικράτησε 1-2 του Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Ζέκα και Μπουμσόνγκ, τα οποία προήλθαν από προσπάθειες του Τοτσέ. Στην πρώτη περίπτωση ο Ισπανός έκλεψε και πάσαρε στον Πορτογάλο και στη δεύτερη, κοντρόλαρε και σούταρε, με τον Γάλλο να επωφελείται του ριμπάουντ. Ο Ατρόμητος απλώς μείωσε με τον Καραμάνο στις καθυστερήσεις.
Η νίκη είναι πολύτιμη για το Τριφύλλι, αφού το επαναφέρει στα "τρίποντα" ξανά μετά τις 2 Δεκεμβρίου του 2012 (το ημερολόγιο δείχνει 27 Ιανουαρίου του 2013). Ακόμα, τονώνει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, από τη στιγμή που επιτεύχθηκε σε μία δύσκολη έδρα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και παράλληλα, του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά προς την πέμπτη θέση.
Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν θεαματικός, δεν έθελξε, αλλά όταν τέσσερις μέρες πριν δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα και αποκλείστηκε από το Κύπελλο από μία νεοφώτιστη ομάδα, τον Πλατανιά, η πρόοδος είναι εμφανής. Οι πράσινοι κερδίζουν μία εβδομάδα ηρεμίας, διότι ακολουθεί άλλο ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη...

Άμυνα εναντίον άμυνας
Ο Φαμπρι έριξε στη μάχη τον Γιοχέι Καζιγιάμα, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Ιάπωνας έπαιξε επιτελικός μέσος, πίσω από τον Τοτσέ, ενώ οι Ζέκα και Σισοκό εναλλάσσονταν στα άκρα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βιτόλο και Σο, την τετράδα της άμυνας απάρτιζαν οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος και γκολκίπερ ο Καρνέζης.
Οι δύο ομάδες άρχισαν επιφυλακτικά το παιχνίδι και χρειάστηκε να περάσει το 20', για να έρθουν καλές στιγμες. Στο 22' ο Σισοκό εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βύντρα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ιτάνζ μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Επστάιν σούταρε από πλάγια θέση και ο Καρνέζης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Ο Παναθηναϊκός με την πάροδο του χρόνου κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33', ο Καζιγιάμα βρήκε τον Σισοκό στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το γυριστό του πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Μετά από εκείνο το σημείο, ο Ατρόμητος ξαναπήρε τα ηνία και στο 39' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν αμαρκάριστος στο πέναλτι, ο Πίτου πλάσαρε πάνω στον Καρνέζη! Μετά από τρία λεπτά, ο Σκόνδρας σούταρε συρτά και ο Καρνέζης μπλόκαρε εκ νέου.

Με "δημιουργό" τον Τοτσέ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή αριστερού μπακ, αφού ο Μαρίνος αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή δημιουργήθηκε στο 51', όταν ο Τοτσέ πέρασε τον Φυτανίδη και σούταρε, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε. Ακολούθησε ένα σουτ του Σο, που κατέληξε άουτ. Ο Ατρόμητος επιχείρησε να επιτεθεί, όμως δύο φορές ο Μπουμσόνγκ έκοψε τον Κούτσι στην περιοχή, πριν γίνει επικίνδυνος.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 59', εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των γηπεδούχων. Ο Γιαννούλης γύρισε τη μπάλα προς το κέντρο της άμυνας, η πάσα ήταν κακή και ο Τοτσέ πρόλαβε τον Φυτανίδη και προ του Ιτάνζ, γύρισε στον Ζέκα, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία. Στο 64', ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ιτάνζ έκανε κακή εκτίμηση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαυρίας πήρε τη θέση του Καζιγιάμα.
Ο Ατρόμητος επιχείρησε να πιέσει και στο 72' είχε μία καλή στιγμή, όταν ο Ταυλαρίδης επιχείρησε το ψαλίδι στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Σε μία αντεπίθεση, στο 72', ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-2, όταν ο Τοτσέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαυρίας σούταρε στην κίνηση και ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά.
Η νίκη "κλειδώθηκε" στο 79' με την επίτευξη του 0-2. Ο Σο εκτέλεσε συρτά το φάουλ, ο Τοτσέ κοντρόλαρε στην περιοχή και σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε στη γωνιά του, αλλά ο Μπουμσόνγκ που καιροφυλακτούσε, πλάσαρε σε κενή εστία. Ο Μαυρίας σούταρε από μακρινή απόσταση στο 84' και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε στο τέλος, αφού ο Ατρόμητος μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις. Ο Φυτανίδης έκανε την κεφαλιά, ο Μαρίνος απομάκρυνε στη γραμμή και με κοντινό σουτ ο Καραμάνος σκόραρε. Όμως αυτή η εξέλιξη δεν είχε συνέχεια και ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-3, αλλά το σουτ του Τοτσέ κατέληξε άουτ.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Πίτου, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (69' Ουντότζι), Σουμπίνιο (66' Μπρίτο), Επστάιν, Κούτσι (79' Καραμάνος).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος (46' Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (89' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65' Μαυρίας), Τοτσέ.

Από prasinanea

* Χωρίς να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερα θετική εικόνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην απειληθεί από τον Ατρόμητο και να πετύχει μια νίκη ψυχολογίας στο Περιστέρι. Ακολουθεί το επίσης δύσκολο εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου αν έρθει ακόμη μία νίκη, θα μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για ανοδική πορεία και αρκετή τύχη να μπούμε στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: