28/1/13

Παναθηναϊκός - Άρης 81-62 και τώρα, νίκη πρωτιάς στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Άρη τον οποίο και κέρδισε με 81-62 και την άλλη Δευτέρα θα πάει στο ΣΕΦ για να πάρει την πρωτιά. Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τους πράσινους.
 Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε κόντρα στον Άρη χωρίς τους Μπανκς και Ματσιούλις με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκινά με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Καπόνο, Γκιστ και Σκορδίλη.
Το Τριφύλλι από την αρχή μπήκε δυνατά στο ματς και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άρη. Ο Πάσαλιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους όμως ακολούθησε ένα 11-0 σερί των πράσινων με πρωταγωνιστή τον Καπόνο. Ο Ξανθόπουλος μπήκε μετά σε ρόλο οργανωτή και ο Λάσμε ανέλαβε ρόλο σκόρερ για να κλείσει ο Παναθηναϊκός το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 22-11.
Στη δεύτερη περίοδο ο σέντερ από την Γκαμπόν συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι των φιλοξενούμενων έχοντας σημαντικές βοήθειες από τον Ούκιτς. Στην αντίπερα όχθη ο Χαντ πάλευε μόνος του και αυτό όπως ήταν φυσιολογικό δεν ήταν αρκετό.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 22 (42-20),  αλλά ο Άρης κατάφερε να μαζέψει λίγο τη διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 44-30 υπέρ των πράσινων. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής απόδοσης των πράσινων στο δεύτερο δεκάλεπτο είναι πως υπέπεσαν μόλις σε ένα λάθος λάθος ενώ είχαν και τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ έχοντας 20 έναντι 13 του Άρη.

Αντέδρασε και το τελείωσε
Στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι πράσινοι μπήκαν λίγο νωθρά και αυτό είχα ως αποτέλεσμα να καταφέρει ο Άρης να ροκανίσει τη διαφορά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι  μείωσαν ακόμα και στους 6 πόντους (51-45). Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ, οι πράσινοι ξαναπάτησαν το πόδι στο γκάζι και το ματς ουσιαστικά τελείωσε.
Το +6 στο 27', έγινε +12 έπειτα από σχεδόν τρία λεπτά και ο Παναθηναϊκός τελείωσε την τρίτη περίοδο όντας μπροστά με 59-47. Το Τριφύλλι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έδινε χρόνο συμμετοχής σε όλους και η διαφορά σκαρφάλωσε ξανά στους 20 στο 35' (73-53).
Το τελικό 81-62 ήρθε πολύ εύκολα για το Τριφύλλι και πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο ματς με την Μπάμπεργκ. Βέβαια, η άλλη εβδομάδα συμπεριλαμβάνει δύο μεγάλα ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να πηγαίνουν στο ΣΕΦ για να διεκδικήσουν την πρωτιά και λίγες μέρες αργότερα να παίζουν και πάλι με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα:
22-11, 44-30, 59-47, 81-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 6, Καπόνο 10, Ούκιτς 12, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 10, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 5. 
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 20, Χαντ 18, Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ, Τσιάρας, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 2, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης 2, Τσακαλέρης.

Από prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός είχε ξανά, όπως και με τη Ρεάλ, κενά διαστήματα, έκανε αβίαστα λάθη, όμως ο Άρης δεν μπορούσε να τον κοντράρει μέχρι τέλους κι έτσι πήρε ακόμη μία νίκη. Σε συνδυασμό με την ηχηρή σφαλιάρα του ΟΣΦΠ από τον ελλιπή ΠΑΟΚ, το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας στο ΣΕΦ βγάζει πρωτιά, ενώ βέβαια την Παρασκευή ο Εξάστερος επιστρέφει στις νίκες στην Ευρωλίγκα υποδεχόμενος την Μπάμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: