16/6/12

2η αγωνιστική-4ος όμιλος: Ουκρανία-Γαλλία 0-2 / Σουηδία-Αγγλία 2-3

 

  Στην "Donbass Arena" του Ντόνετσκ διεξήχθη το πρώτο χρονικά ματς για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου μεταξύ της συνδιοργανώτριας Ουκρανίας του Μπλαχίν και της ανανεωμένης Γαλλίας του Μπλαν. 
 Με καθυστέρηση μιας ώρας λόγω τρομερής μπόρας οι δύο ομάδες συνέχισαν απ' το 4' όταν και ο ολλανδός διαιτητής Κάιπερς είχε προσωρινά διακόψει το παιχνίδι. Οι ουρανοί ξανάνοιξαν στο Ντόνετσκ, οι αστραπές κι οι κεραυνοί σταμάτησαν, τα νερά απορροφήθηκαν και η αναβολή του αγώνα, που ήταν προ των πυλών απετεύχθη, με τον αγώνα τελικώς να ολοκληρώνεται και να βρίσκει νικητές του Γάλλους και μάλιστα σχετικά εύκολα.

 Στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία είχε την υπεροχή, όμως έχασε μόλις 1-2 σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ και η Ουκρανία είχε μια καλή στιγμή με τον Σεβτσένκο. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι τρικολόρ απέδειξαν έμπρακτα τη διαφορά κλάσης που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο Ριμπερί ανέβασε την απόδοσή του, ο Μπενζεμά έδωσε τις ασίστ στα δύο γκολ, ο Μενέζ άνοιξε το σκορ με πανέμορφη ενέργεια στο 53' και αφού νωρίτερα είχε χάσει άλλες τρεις ευκαιρίες και ο Καμπάι με επίσης ωραία σουτ στο 56' σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του, με την οποία οι Γάλλοι έγιναν το φαβορί για την πρόκριση στους «8», καθώς τελευταία αγωνιστική παίζουν με τους αποκλεισμένους Σουηδούς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ουκρανία: Πιάτοβ, Γκούσεβ, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Τιμόστσουκ, Ναζαρένκο (60' Μιλέβσκι), Γιαρμολένκο (68' Αλίεβ), Κονοπλιάνκα, Βορόνιν (46' Ντέβιτς), Σεβτσένκο.
 Γαλλία: Λορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξέ, Κλισί, Αλού Ντιαρά, Καμπάι (68' ΕμΒιλά), Νασρί, Μενέζ (73' Μαρτέν), Ριμπερί, Μπενζεμά (76' Ζιρού).


 Ματσάρα με διπλή ανατροπή και επικράτηση των «λιονταριών»

 Στο βραδινό ματς, που ξεκίνησε ένα τέταρτο μετά τον προκαθορισμένο χρόνο ένεκα τηλεοπτικών αναγκών, Σουηδία και Αγγλία έπαιζαν τα ρέστα τους για την πρόκριση.


 Στο "Olympic Stadium" του Κιέβου παρακολουθήσαμε το συναρπαστικότερο δεύτερο ημίχρονο έως τώρα στη διοργάνωση. Η Αγγλία ήταν μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο με την κεφαλιά-οβίδα του Κάρολ απ' τη σέντρα 50 μέτρων του Τζέραρντ στο 23'. Η Σουηδία έφτασε στη σπουδαία ανατροπή με αυτογκόλ του Τζόνσον (προσπάθησε να διώξει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μέλμπεργκ) στο 49' και κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 59', όμως τελικά τα «λιοντάρια» κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν με ένα φανταστικό σουτ του Γουόλκοτ στο 64', αλλά να πάρουν τη νίκη-μισή πρόκριση με το καλύτερο γκολ του Euro, ένα υπέροχο τακουνάκι του Γουέλμπεκ στο 78' από σέντρα του Γουόλκοτ, ο οποίος μπήκε αλλαγή και άλλαξε όλο το ματς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Σουηδία: Ίσακσον, Γκράνβιστ (66' Λούστιγκ), Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Σβένσον, Σέλστρεμ, Λάρσον, Ελμ (81' Βίλχεμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ (79' Ρόζενμπεργκ).
 Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Πάρκερ, Τζέραρντ, Μίλνερ (61' Γουόλκοτ), Γιανγκ, Γουέλμπεκ (90' Τσάμπερλεϊν), Κάρολ.

 Πλέον οι Άγγλοι αρκεί να μην ηττηθούν απ' τους φιλόδοξους Ουκρανούς ώστε να προκριθούν στα νοκ-άουτ, ενώ η 1η θέση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, αν Άγγλοι και Γάλλοι ολοκληρώσουν με νίκες τη φάση των ομίλων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: