14/6/12

2η αγωνιστική-2ος όμιλος: Δανία-Πορτογαλία 2-3 / Ολλανδία-Γερμανία 1-2. Τα πιθανά σενάρια..

 

 Στο μεγάλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, στο "Metalist Stadium" του Χάρκοβο, σε ένα πιθανό ζευγάρι τελικού μεταξύ δύο εκ των τριών φαβορί για την κατάκτηση του Euro, η Γερμανία επικράτησε πολύ εύκολα της Ολλανδίας 2-1 με 2 γκολ του σούπερ σκόρερ Μάριο Γκόμες και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκρισή της στους «8» (θεωρητικά μόνον μπορεί να μπλεχτεί σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας). Από την άλλη πλευρά η Ολλανδία ηττήθηκε ξανά και πλέον πρέπει να νικήσει με 2 γκολ διαφορά την Πορτογαλία και παράλληλα η Δανία να ηττηθεί από τη Γερμανία, ώστε σε τριπλή ισοβαθμία με Δανούς, Πορτογάλους να έχει καλύτερο goal average και να προκριθεί εκείνη στα νοκ άουτ.

 Δυστυχώς οι Oranje είναι η έως τώρα απογοήτευση του τουρνουά. Μία ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ της και ξεχειλίζει από ταλέντο, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, έχοντας ισάριθμες ήττες και μόλις 1 γκολ ενεργητικό και μια ανάσα απ' τον πρόωρο αποκλεισμό. Ο Ρόμπεν φαίνεται σκασμένος, ο Αφελάι επηρεασμένος απ' τη μακρόχρονη απουσία του (αλήθεια, γιατί παίζει βασικός;), ο Χούντελαρ χρησιμοποιείται ελάχιστα και οι δύο κόφτες που χρησιμοποιεί ο Μάαρβαϊκ (Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ) πιθανώς να καθυστερούν την ανάπτυξη των Ολλανδών, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει ένας πιο επιθετικογενής χαφ όπως ο Φαν ντερ Φάαρτ. 

 Πλέον οι Ολλανδοί πρέπει να νικήσουν τους Πορτογάλους με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά και παράλληλα οι Δανοί να ηττηθούν έστω με ένα γκολ απ' τους Γερμανούς, ώστε οι Oranje να πάρουν την πρόκριση σε τριπλή ισοβαθμία. Απ' την άλλη το φαβορί της διογάνωσης, τα πάντσερ έφτασαν στο 2χ2, όμως μαθηματικά τουλάχιστον δεν πήραν την πρόκριση, αφού ενδέχεται να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, αν χάσουν απ' τη Δανία και η Πορτογαλία νικήσει την απογοητευτική Ολλανδία. Ακόμη κι αυτό να συμβεί βέβαια, θα έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση, καθώς βρίσκονται ήδη με θετικό πρόσημο αντίθετα με τους έτερους διεκδικητές της μίας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στα νο άουτ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ολλανδία: Στέκλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46' Φαν ντερ Φααρτ), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν (83' Κάουτ), Αφελάι (46' Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.
 Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ (80' Κρόος), Μίλερ (92' Μπέντερ), Ποντόλσκι, Γκόμες (72' Κλόζε).


 Σπουδαίο ματς με νικητή την Πορτογαλία στο φινάλε

 Στο παιχνίδι που άνοιξε χρονικά την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο, στην "Arena Lviv" στο Λβιβ, η Πορτογαλία νίκησε με 3-2 τη Δανία και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης. Σε ένα συναρπαστικό ματς, οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με 2-0 νωρίς, με τα γκολ των Πέπε στο 24' και Ποστίγκα στο 36', όμως οι Δανοί μείωσαν σε 1-2 με τον Μπέντνερ στο 41' και κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά με τον υψηλόσωμο στράικερ στο 80'. Στο 87' ο Βαρέλα, που μπήκε αλλαγή όπως και στο πρώτο ματς, πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Ίβηρες, οι οποίοι πλέον βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αρκεί να μη χάσουν από τους Ολλανδούς και οι Δανοί βεβαίως να μη νικήσουν τους Γερμανούς ή έστω, με δεδομένη την επικράτηση των πάντσερ επί των Σκανδιναβών, να ηττηθούν από τους Oranje με μόλις ένα γκολ διαφορά.
 Το ζητούμενο για την Πορτογαλία είναι να πάρει μπρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που απόψε ήταν σε πολύ κακή βραδιά και παραλίγο να χριζόταν μοιραίος για την ομάδα του, αν δεν υπήρχε ο λυτρωτής Βαρέλα, που λύγισε στο φινάλε τους αξιέπαινους μαχητές Δανούς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Δανία: Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κίερ, Άγκερ, Σίμον Πόουλσεν, Κβίστ, Ζίμλινγκ (16' Γιάκομπ Πόουλσεν), Έρικσεν, Ρόμενταλ (60' Μίκελσεν), Κρον-Ντέλι (90' Σόνε), Μπέντνερ.
 Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόζο, Μεϊρέλες (87' Βαρέλα), Μοουτίνιο, Νάνι (89' Ρολάντο), Κ. Ρονάλντο, Ποστίγκα (64' Νέλσον Ολιβέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: