13/6/12

Ελλάδα - Τσεχία 1-2, τζάμπα ήττα, για νίκη-πρόκριση στον τελικό με Ρωσία η Εθνική

 

 Η Ελλάδα δεν έμαθε απ' το πάθημα του πρώτου ματς με τους Πολωνούς, δέχτηκε το πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία των Euro απ' την Τσεχία και μετά τρέχοντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μείωσε απλώς σε 1-2. Τραγικοί οι Χολέμπας-Χαλκιάς, έδωσαν τζάμπα γκολ στους μετριότατους Τσέχους. Τη νίκη-πρόκριση στον τελικό με τη Ρωσία θα ψάξει πλέον η Εθνική μας.

 Δυστυχώς η Ελλάδα πλήρωσε ακόμη ένα κακό ξεκίνημα στο δημοτικό γήπεδο Βρότσλαβ, δέχτηκε το πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία των Euro και τελικά ηττήθηκε 2-1 από μία επιεικώς μέτρια Τσεχία. Δώρα στην ομάδα του Μπίλεκ τα γκολ (Γιράτσεκ, Πίλαρ) απ' τους Χολέμπας (κάναμε αγώνα δρόμου για να τον ελληνοποιήσουμε, λες και η θέση του αριστερού μπακ είναι τόσο σημαντικά και ενώ υπάρχουν Τζαβέλας, Σπυρόπουλος αλλά και Τοροσίδης) και Χαλκιά στο 3' και 6' με τα οποία ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Τουλάχιστον ο Χαλκιάς είχε την ευθιξία (αφού μας κατέστρεψε βέβαια) να αποχωρήσει απ' το παιχνίδι. 
 Αφού έπεσε ο ρυθμός του ματς, το ημίχρονο έληξε 0-2, με την Ελλάδα να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Στο 53' ήταν η σειρά μας να σταθούμε τυχεροί, όταν μια κακή μπαλιά του Σαμαρά βγήκε... ασίστ του Τσεχ στον Γκέκα. Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε τραγικό για την αξία του λάθος και ο έλληνας επιθετικός που είχε περάσει στο ματς αντί του Φωτάκη στο 46' πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία για το 1-2. 
 Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη, καθώς η «πίεση» από πλευράς Ελλάδας ήρθε με απίστευτες γιόμες του Κατσουράνη απ' την άμυνα(!) προς τους Σαμαρά-Γκέκα, οι οποίες εξουδετερώνονταν απ' την καλοστημένη τσέχικη άμυνα. Ουσιαστικά μεγάλη στιγμή για το 2-2 δεν υπήρξε ποτέ και πλέον η Εθνική μας πάει για τον τελικό με τη Ρωσία, όπου αν καταφέρει να νικήσει τους πολύ καλούς μεν γερασμένους δε Ρώσους, αυτομάτως παίρνει την πρόκριση για τους «8».

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελλάδα (Σάντος): Χαλκιάς (23' Σηφάκης), Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46' Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71' Μήτρογλου), Σαμαράς.

 Τσεχία (Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσι, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν, Πλάζιλ, Γιράτσεκ, Ροζίτσκι (46' Κόλαρ, 90' Ραϊτόλαρ), Πίλαρ, Μπάρος (64' Πέχαρτ).

 * Στο άλλο ματς του ομίλου, ένα από τα καλύτερα έως τώρα στη διοργάνωση Πολωνία και Ρωσία ήρθαν ισόπαλες 1-1. Η Ρωσία προηγήθηκε με τον Ντζαγκόεβ, που έφτασε τα 3 γκολ σε 2 ματς, ενώ η συνδιοργανώτρια ισοφάρισε με υπέροχο γκολ του Μπλαστσικόφσκι. Το σημαντικό για εμάς, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στον τελικό του Σαββάτου είναι το γεγονός ότι η εξαιρετική επιθετικά Ρωσία κλατάρει μετά το 70', κάτι που παραλίγο να της στοιχίσει χθες, αν οι Πολωνοί ήταν πιο εύστοχοι. Αν λοιπόν με καλή άμυνα και λίγη τύχη κρατήσουμε το μηδέν μέχρι το 60-65', πιστεύω ότι έχουμε τύχει να πάρουμε το ματς και την πρόκριση στα νοκ-άουτ, μαζί με το νικητή του άλλου ματς ή με τους Ρώσους, αν Τσεχία-Πολωνία λήξει ισόπαλο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Πολωνία: Τίτον, Πίστσεκ, Βασιλέβσκι, Περκίς, Μπένις, Ντούντκα (74' Μιερζεγέβσκι), Πολάνσκι (85' Ματούστσικ), Μουράβσκι, Μπλαστσικόβσκι, Ομπράνιακ, Λεβαντόβσκι.
 Ρωσία: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενίσοβ, Σιρόκοβ, Ζιριάνοβ, Ντζαγκόεβ (79' Ιζμάιλοβ), Αρσάβιν, Κερζακόβ (70' Παβλιουτσένκο).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: