15/6/12

2η αγωνιστική-3ος όμιλος: Ιταλία-Κροατία 1-1, Ισπανία-Ιρλανδία 4-0. Το μπλέξιμο της Ιταλίας και η Ισπανία των ρεκόρ!

 

 Ιταλία και Κροατία ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, ενώ η Ισπανία έκανε εμφανή επίδειξη δύναμης νικώντας τη μαχητική Ιρλανδία με 4-0.

 Στο πρώτο χρονικά ματς στο "Municipal Stadium" του Πόζναν η Ιταλία μπήκε πολύ δυνατά, είχε την υπεροχή έναντι των Κροατών σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 39' με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του κινητήριου μοχλού αυτής της ομάδας, Αντρέα Πίρλο.
 Η εικόνα όμως του β' ημιχρόνου ήταν διαφορετική, με την Κροατία να βελτιώνεται, τον ανύπαρκτο Μόντριτς του πρώτου ημιχρόνου να ανεβάζει στροφές και την ομάδα του Μπίλιτς να ισοφαρίζει με το τρίτο γκολ του Μάντζουκιτς στο 72' αλλά και να απειλεί τη Σκουάντρα Ατζούρα με ήττα. 
 Το τελικό 1-1 έστειλε τους Κροάτες στους 4 βαθμούς (μαζί με Ισπανία) και άφησε τους Ιταλούς στους 2. Πλέον την τελευταία αγωνιστική η Ιταλία θα πρέπει να νικήσει τους Ιρλανδούς (αλίμονο αν αυτοκτονήσει κόντρα στην ομάδα του Τραπατόνι) με όσα το δυνατόν περισσότερα γκολ και θα περιμένει να δει τι θα συμβεί στο άλλο ματς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (Μοντολίβο 63'), Τζακερίνι, Κασάνο (Τζοβίνκο 83'), Μπαλοτέλι (Ντι Νατάλε 70').
 Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (Πράνιτς 68'), Μάντζουκιτς (Κράνιτσαρ 90+4'), Γέλαβιτς (Εντουάρντο 83').

 Επίδειξη δύναμης από Ισπανία - Ρεκόρ για Τόρες

 Την πρώτη της νίκη πέτυχε στο Euro η Ισπανία στην "PGE Arena" του Γκντανσκ πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης απέναντι στη μαχητική αλλά κλάσεις κατώτερη Ιρλανδία, της οποίας επικράτησε με 4-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Τόρες (4', 70') και από ένα οι Σίλβα (49'), Φάμπρεγκας (83').

 Οι Ισπανοί ακόμη και με ισοπαλία με την Κροατία θα είναι πρώτοι στον όμιλο, αφού θα υπερτερούν στο goal average, εκτός κι αν οι Ιταλοί ξεπεράσουν κατά πολύ τους εαυτούς τους και νικήσουν την Ιρλανδία με 5(!) γκολ διαφορά. Μια ενδεχόμενη πάντως ισοπαλία στο Ισπανία - Κροατία θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα του Πραντέλι, μιας και θα πρέπει να νικήσει τους Ιρλανδούς του... Ιταλού Τραπατόνι με 3 γκολ διαφορά, ώστε να βρεθούν σε καλύτερη θέση απ' τους Κροάτες! Απ' την άλλη πλευρά η Ιρλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε μαθηματικά απ' τη φάση των ομίλων.

 Η Ισπανία των τελευταίων χρόνων έχει κατακτήσει τα πάντα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κόντρα στους Ιρλανδούς ο Φερνάντο Τόρες με τα γκολ που πέτυχε έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Furia Roja πίσω απ' τους Βίγια και Ραούλ ξεπερνώντας τον θρυλικό Φερνάντο Ιέρο, ενώ παράλληλα πρώτος -μαζί με Βίγια- στα Euro.

 Άλλο ατομικό ρεκόρ σημειώθηκε απ' τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έφτασε τις 10 συμμετοχές σε τελική φάση Euro, ενώ κόντρα στην Κροατία θα ξεπεράσει τον Κορντίγια (επίσης, 10).

 Σε ομαδικά ρεκόρ, οι Ισπανοί άλλαξαν 860(!) πάσες, πραγματικά τρομακτικό ρεκόρ, ενώ μόνον ο Τσάβι είχε 127/136 σωστές μεταβιβάσεις, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Κούμαν με 117! 

 Ακόμη, το 4-0 είναι η ευρύτερη νίκη της Ισπανίας σε τελικά Euro. 
 Μένει να δούμε αν οι Ισπανοί πετύχουν το ιδιότυπο τρεμπλ, δηλαδή συνεχείς κατακτήσεις Euro, Mundial και ξανά, Euro, που φυσικά, δεν έχει συμβεί ποτέ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ισπανία: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (65' Χάβι Μαρτίνεθ), Σίλβα, Ινιέστα (80' Καθόρλα), Τόρες (74' Φάμπρεγκας).
 Ιρλανδία: Γκίβεν, Ο' Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, Άντριους, Γουίλαν (80' Γκριν), Νταφ (77' ΜακΚλίν), ΜακΓκίτι, Κοξ (46' Γουόλτερς), Κιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: