17/6/12

Τεράστια νίκη-πρόκριση της Εθνικής μας στους «8», 1-0 τη Ρωσία!

 

 Τεράστια πρόκριση στους «8» του Euro πανηγυρίζει η Ελλάδα, ξανά για πρώτη φορά μετά το έπος της Πορτογαλίας! 
 
 Στο Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας η Εθνική μας ομάδα με γκολ του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη με τη λήξη του ημιχρόνου, υπερπροσπάθεια και σπουδαία ψυχή νίκησε με σκορ 1-0 τη Ρωσία, το "θηρίο" του 1ου ομίλου και προκρίθηκε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, φαβορί για την κατάκτηση. Από την άλλη οι Ρώσοι όχι μόνον ηττήθηκαν από την Ελλάδα, αλλά αποκλείστηκαν και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, καθώς στο άλλο ματς η Τσεχία νίκησε με 1-0 τη συνδιοργανώτρια Πολωνία και κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου παίρνοντας φυσικά την πρόκριση μαζί με τους πρωταθλητές του 2004.

 Η Ρωσία ήταν το φαβορί του ομίλου, όμως ήταν δεδομένα η πιο γερασμένη ομάδα του τουρνουά. Αυτό το ξέραμε και στόχος ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια να προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες για να κλέψουμε το ματς!
 Τελικά, αφού έφυγε ένα 20λεπτο πίεσης των Ρώσων, η Ελλάδα, που είχε ξεκινήσει δυνατά στα πρώτα 7-8 λεπτά του αγώνα όπου έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Κώστα Κατσουράνη, κατάφερε σχεδόν απ' το πουθενά να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή των Ρώσων και νίκησε με δεξί σουτ τον Μαλαφέεβ για το 1-0 της Εθνικής μας.

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Αρχικά ο Σαμαράς στο 50' είχε ένα σουτ άουτ και εν συνεχεία ο Κάρα ξανά, έκανε ωραίο σλάλομ, μπήκε στην περιοχή και ανετράπη απ' τον Ιγκνασέβιτς, όμως το σουηδικό κοράκι όχι μόνο δεν υπέδειξε την παράβαση αλλά... τιμώρησε τον τυπάρα για θέατρο βγάζοντάς του κίτρινη κάρτα. Μεγάλη αδικία, αφού έτσι ο Καραγκούνης συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει τον προημιτελικό...

 Ακόμη η Ελλάδα είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλα, ενώ η Ρωσία απείλησε μόνο με δύο μακρινά σουτ του Ντενίσοβ, πριν χάσει τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του β' ημιχρόνου με κεφαλιά του Ντζαγκόεβ στο 84, που πέρασε λίγο άουτ και με την οποία ουσιαστικά θα έκλεβε την πρόκριση. Λίγο νωρίτερα μάλιστα ο Σουηδός δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ζιρκόβ, ο οποίος βούτηξε εντός ελληνικής περιοχής για να κερδίσει πέναλτι.

 Το 1-0 έμεινε, οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έπαθαν και η Ελλάδα πήρε μια πανάξια όσο και εντυπωσιακή πρόκριση στους «8» του Euro, όπου λογικά θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, που αναμένεται να νικήσει και τους Δανούς και να περάσει με 3χ3 ως 1η στο 2ο όμιλο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67' Μάκος), Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (83' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).
 Ρωσία (Άντβοκαατ): Μαλαφέεβ, Ανιούκοβ (81' Ιζμαΐλοβ), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενίσοβ, Γκλουσακόβ (72' Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοβ, Ντζαγκόεβ, Αρσάβιν, Κερζακόβ (46' Παβλιουτσένκο).

 * Ο Καραγκούνης έπιασε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην 1η θέση με συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, με 120. Μάλιστα θα τον ξεπερνούσε στον προημιτελικό, αν το κοράκι δεν του έδειχνε άδικα κίτρινη κάρτα στη φάση της καθαρής ανατροπής!

 * Στο άλλο ματς του ομίλου, στο "Municipal Stadium" του Βρότσλαβ η Τσεχία κατάφερε με γκολ του Γιράτσεκ στο 72' να νικήσει τη συνδιοργανώτρια Πολωνία με 1-0, να την αποκλείσει απ' τη συνέχεια και παράλληλα η ίδια μετά τη βαριά ήττα από τη Ρωσία με 4-1 στην πρεμιέρα, να προκριθεί και μάλιστα ως 1η στα νοκ άουτ!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Τσεχία: Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσι, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν, Πλάζιλ, Γιράτσεκ (84' Ραϊτόραλ), Πίλαρ (88' Ρέζεκ), Κόλαρ, Μπάρος (90' Πέχαρτ).
 Πολωνία: Τίτον, Πίστσεκ, Βασιλέβσκι, Περκίς, Μπένις, Ντούτκα, Πολάνσκι (56' Γκροσίτσκι), Μουράβσκι (73' Μιερζεγέβσκι), Μπλαστσικόβσκι, Ομπράνιακ (73' Μπρόζεκ), Λεβαντόβσκι.

1 σχόλιο:

KANTHAR0S είπε...

Άντε τώρα να δώσεις εξήγηση!