11/6/12

1η αγωνιστική-3ος όμιλος: Ισπανία-Ιταλία 1-1, Ιρλανδία-Κροατία 1-3

 Με ένα μεγάλο παιχνίδι, που έληξε ισόπαλο μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας άνοιξε η αυλαία στον 3ο όμιλο του Euro, ενώ στο έτερο ματς η Κροατία νίκησε με 3-1 την Ιρλανδία και τέθηκε επικεφαλής στην προσπάθεια να μπει σφήνα στους δύο ισχυρούς για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

 Spaghetti Western χωρίς νικητή! (vds)

 Στο Arena Gdansk Ισπανία και Ιταλία ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Σε ένα σπουδαίο ματς αντάξιο της ιστορίας των ομάδων, αλλά και "περίεργο", αφού η μεν Ισπανία κατέβηκε χωρίς κλασικό φορ "αλά Μπαρτσελόνα", με τους Φάμπρεγκας, Σίλβα να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης, η δε Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία της με σύστημα 3-5-2 και τον... Ντε Ρόσι κεντρικό αμυντικό, οι δύο μεγάλοι του ομίλου αλληλοεξουδετερώθηκαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω απ' την Κροατία, η οποία δεν έπεσε θύμα έκπληξης απ' την Ιρλανδία του Τραπατόνι.

 Χωρίς επιθετικό η ομάδα του Ντελ Μπόσκε έμοιαζε εντελώς ακίνδυνη, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ από τον τεράστιο επιθετικό Αντόνιο ντι Νατάλε, που αντικατέστησε τον Μπαλοτέλι κι άνοιξε το σκορ στο 60' για την Squadra Azzurra. Στο σημείο εκείνο σα να... τσαντίστηκε η Furia Roja, βγήκε αμέσως μπροστά και με το γνωστό παιχνίδι της με τις συνεχείς πάσες προσπάθησε να διασπάσειθ την ιταλική άμυνα. Για καλή τύχη του ισπανού προπονητή, ο Φάμπρεγκας πετάχτηκε στην πλάτη της ιταλικής άμυνας μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Σίλβα και νίκησε τον Μπουφόν για το γρήγορο 1-1 στο 64'.
 Πριν τα δύο γκολ, που έκριναν και το ματς, η Ιταλία έπαιξε καλύτερα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου προς έκπληξη πολλών που την περίμεναν σε παθητικό ρόλο. Είχε περισσότερες ευκαιρίες με τον Κασίγιας να σώζει την ομάδα του σε δυο τρεις καίριες στιγμές.
 Μετά την ισοφάριση όμως η Ισπανία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, επανέκτησε την κατοχή και από τη στιγμή που πέρασε στο ματς ο Τόρες αντί του σκόρερ, έγινε πιο απειλητική, με το φορ της Τσέλσι να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την ανατροπή.
 Η Ιταλία σε μία απ' τις λιγοστές φάσεις στο β' ημίχρονο έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντι Νατάλε να πάρει εκείνη το ματς, αλλά και με τον Μπαλοτέλι, που πριν αντικατασταθεί έχασε τετ α τετ, όταν καθυστέρησε υπερβολικά μην αποφασίζοντας να σουτάρει ή να πασάρει, με τον Ράμος να τον κυνηγάει και τελικά να τον κόβει την τελευταία στιγμή.
 Το 1-1 είναι δίκαιο με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, Ισπανία και Ιταλία μας πρόσφεραν σίγουρα το ματς της διοργάνωσης έως τώρα και αν δεν την πατήσουν απ' τους φιλόδοξους Κροάτες θα περάσουν χέρι-χέρι στους «8».

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ισπανία: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Σίλβα (64' Νάβας), Ινιέστα, Φάμπρεγας (74' Τόρες).
 Ιταλία: Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (90' Νοτσερίνο), Τζακερίνι, Κασάνο (65' Τζοβίνκο), Μπαλοτέλι (56' Ντι Νατάλε).


 Είχε όρεξη η Ιρλανδία, το ταλέντο όμως των Κροατών έκρινε το ματς

 Στο "Municipal Stadium" η Ιρλανδία του Τραπατόνι, που εξέπληξε με την πορεία της στα προκριματικά και την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2012, προσπάθησε, θέλησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη στην 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου, καθώς υπέκυψε στην ανωτερότητα των Κροατών.

 Η Κροατία, μια φιλόδοξη ομάδα με πλούσιο ταλέντο και σπουδαίους μπαλαδόρους, απ' τη μέση και μπροστά ήταν τουλάχιστον μία κλάση πάνω απ' τους ορεξάτους Ιρλανδούς, που έτρεξαν πολύ, πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ στάθηκαν και άτυχοι δεχόμενοι τα τρία γκολ στο 2', στο 43' και στο 47'!

 Ο Μάντζουκιτς της Βόλφσμπουργκ πέτυχε τα 2 γκολ για την ομάδα του Μπίλιτς, ενώ ο Γέλαβιτς που πραγματοποίησε εξαιρετικό φίνις με την Έβερτον, το άλλο. Προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους Ιρλανδούς, που αποτελούνται από παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία, ο στόπερ της Λέστερ, Λέτζερ.

 Η Κροατία ξεκίνησε με νίκη αλλά το βασικότερο είναι ότι τέθηκε επικεφαλής σε όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία και την Ιταλία, όπου αν καταφέρει να νικήσει έναν εκ των δύο αυτομάτως προκρίνεται εκείνη αντί των μεγάλων του 3ου ομίλου.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ιρλανδία: Γκίβεν, Ο'Σέι, Σεντ Λέτζερ, Ρίτσαρντ Νταν, Γουόρντ, Γουίλαν, Άντριους, ΜακΓκίτι (54' Κοξ), Νταφ, Ρόμπι Κιν (75' Σέιν Λονγκ), Ντόιλ (53' Γουόλτερς).
 Κροατία: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς (92' Ντούιμοβιτς), Πέρισιτς (89' Εντουάρντο), Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς (72' Κράνιτσαρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: