12/6/12

1η αγωνιστική-4ος όμιλος: Γαλλία-Αγγλία 1-1 / Ουκρανία-Σουηδία 2-1

 

 Στο καλύτερο ματς έως τώρα στο Euro η συνδιοργανώτρια Ουκρανία νίκησε με ανατροπή τη Σουηδία με δύο γκολ του τεράστιου Αντρέι Σεβτσένκο και ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του ομίλου Γαλλία και Αγγλία εμφανώς δε θέλησαν να ρισκάρουν μένοντας στο 1-1.

 Κακοποίηση του ποδοσφαίρου για την... ασφάλεια του «χ»

 Στο ματς που άνοιξε την αυλαία του 4ου και τελευταίου ομίλου, στο μεγάλο παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι Γαλλία και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. 
 Πριν τη σέντρα οι ανανεωμένοι Γάλλοι του Λοράν Μπλαν ήταν το φαβορί απέναντι στην ομάδα του Ρόι Χότζον των πολλών και σημαντικών απουσιών (Φέρντιναντ, Κέιχιλ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Ρούνεϊ). Πράγματι στο χορτάρι του Donbass Arena στο Ντόνετσκ οι «τρικολόρ» πατούσαν καλύτερα και είχαν τον έλεγχο των κινήσεων. Η Αγγλία όμως με καρφωτή κεφαλιά του Λέσκοτ (τρομερή σεζόν με τη Σίτι) άνοιξε το σκορ στο 30'. Πριν το ημίχρονο πάντως και συγκεκριμένα στο 39' ο Νασρί (και πάλι παίκτης της πρωταθλήτριας Αγγλίας) με καταπληκτικό μακρινό σουτ έκανε το 1-1.
 Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα οι δύο αντίπαλοι κακοποιώντας το ποδόσφαιρο, εμφανώς πήγαιναν προς την «ασφάλεια» του 1-1, ώστε να μοιραστούν τους βαθμούς. Κάτι που έγινε εν τέλει με το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού Ριτσόλι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γαλλία: Λορί, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξέ, Εβρά, Νασρί, Καμπάι (84' Μπεν Αρφά), Α. Ντιαρά, Μαλουντά (85' Μαρτέν), Ριμπερί, Μπενζεμά.

 Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Πάρκερ (78' Χέντερσον), Τζέραρντ, Τσάμπερλεϊν (77' Ντεφόε), Μίλνερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ (90+1' Γουόλκοτ).


 Απόλυτο respect στον τεράστιο Andriy Shevchenko

  Στο βραδινό ματς του 4ου ομίλου και πιθανώς το καλύτερο έως τώρα στο Euro, η Ουκρανία νίκησε με ανατροπή τη Σουηδία με 2 κεφαλιές του 36χρονου Αντρέι Σεβτσένκο, έσπασε την «κατάρα» των γηπεδούχων στις πρεμιέρες και ελπίζει σε πρόκριση στους «8».

 Ουκρανία και Σουηδία έπαιξαν ανοικτό, επιθετικό ποδόσφαιρο και μας χάρισαν το ωραιότερο ματς (μαζί με το Ισπανία-Ιταλία) του Euro έως τώρα. Οι συνδιοργανωτές Ουκρανοί του θρυλικού Ολέγκ Μπλαχίν στον πάγκο αλλά και του ζωντανού θρύλου Αντρέι Σεβτσένκο στο βασικό σχήμα, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Σουηδία με το γκολ του... περισσότερο σταρ αντί ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 52', κατάφεραν με 2 φοβερές κεφαλιές του 36χρονου σούπερ σκόρερ να γυρίσουν το παιχνίδι και να πανηγυρίσουν τη σπουδαία νίκη στην πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση Euro.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ουκρανία: Πιάτοβ, Γκούσεβ, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Τιμόστσουκ, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα (93' Ντέβιτς), Ναζάρενκο, Βόρονιν (85' Ροτάν), Σεβτσένκο (81' Μιλέβσκι).

 Σουηδία: Ισακσόν, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Όλσον, Ελμ, Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον (68' Βίλχεμσον), Τόιβονεν (62' Άντερς Σβένσον), Ιμπραΐμοβιτς, Ρόσενμπεργκ (71' Ελμάντερ).

 * Η δεύτερη αγωνιστική θα κρίνει πολλά στον 4ο όμιλο, καθώς η Γαλλία ουσιαστικά αντιμετωπίζει με την πλάτη στον τοίχο την Ουκρανία και θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, ενώ Αγγλία και Σουηδία ξέρουν ότι ο χαμένος στη μεταξύ τους αναμέτρηση αποκλείεται πρόωρα από τη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: